Victor Höglund bryter tystnaden om våldtäktsanklagelserna

För några veckor sedan skrev jag ett inlägg om att en youtuber blivit misstänkt för våldtäkt på en tjej efter Tubecon. 
 
På flashback uppmärksammades incidenten och där avslöjades det att det var Victor Höglund som blev anmäld för våldtäkt. 
 
Nu väljer Victor att bryta tystnaden och skriver på instagram att han blivit falskt anklagad för våldtäkt. 
 
Han visar också upp en bild på en brottsrapport där det står att det nu saknas misstankar för våldtäkt. 
#1 - Anonym

Vet ej vad jag ska tro när alla youtubers sitter och ljuger dagligen

#2 - Anonym

Ingen rök utan eld. För att bevisen inte var tillräckliga betyder det inte att inget har hänt. Tydligen har tjejen anmält Victor för våldtäkt. Något har hänt som har gjort att hon valde att göra det.

#3 - Bella

Kommer tubecon låta honom delta på kommande event nu? Han togs ju bort överallt på deras hemsida.

#4 - Anna

19/20 fall av våldtäkt läggs ned.

#5 - Jag

Man är oskyldig till motsatsen är bevisad. Även fast hon "anmälde honom för en anledning" så är han fortfarande oskyldig ända tills motsatsen är bevisad. Det är så viktigt att ingen anklagar en person på det här sätte, den ända person som har rätt till det är åklagaren. Så sluta skriva att det säkert var en våldtäkt.

#6 - Julia

Fast varför skulle någon anmäla en våldtäkt som inte hänt? Förstår ni hur MODIGT det är att anmäla någonting sånt här då det i de flesta fall inte leder till fällande dom? Och jag SPYR på hur han sätter på sig offerkoftan i texten som om det vore synd om honom? Fyfan.

#7 - Anonym

haha han är skyldig, äckliga våldtäktsman

#8 - Anonym

Tycker fortfarande att det är konstigt att youtubers som Felicia Bergström inte har sagt något om det här, trots att hon själv har erkänt att hon varit där.

#9 - Anonym

Han kanske är oskyldig på pappret ja... men varför skulle tjejen anmäla en våldtäkt på falska grunder? Hon var så jäkla modig som ens vågade anmäla eftersom det är så pass många våldtäkter som läggs ned... Den här Victor tycker bara så jävla synd om sig själv och jag känner inte ett skit sympati för människan. Fyfan för honom.

#10 - Anonym

News flash, de flesta våldtäktsfall läggs ner. Tyvärr är det så att dethär pappret han lägger upp bild på säger mer eller mindre ingenting men det förstår väl inte yngre följare. Ingen vettig skulle falskt anmäla något sånthär med tanke på vilket övergrepp i sig som rättsprocessen är vad gäller just våldtäkt.

#11 - Emma

Ursäkta, men ni som säger "Varför skulle hon anmäla en våldtäkt som inte hänt?" har inte en särskilt omfattande världsbild. Det HÄNDER att kvinnor (även män) anmäler våldtäkter bara för att sabba en annan människas liv. Man har sex, där båda parter njuter i& har det bra - och tjejen ångrar sig i efterhand av diverse anledningar - och poff så dimper en anmälan in och killen kan inte göra ett skit. Jag försvarar inte Victor, faktum är att jag tycker denna situation luktar väldigt väldigt misstänkt, men jag säger att falska våldtäktsanklagelser HÄNDER.

#12 - Anonym

Vad ni inte fattar är att det las inte ner pga att bevis saknas utan pga av att ingen misstanke om brott finns.
Skulle det varit att bevis saknas och det fanns misstanke om att Victor skulle våldtagit någon så skulle det gått till domstol (och kanske där skulle Victor frias pga av att bevis saknas).
Men nu blev Victor anmäld, polisen startade en förundersökning och den las ner direkt, antagligen för att tjejen ändrade sin story eller att dom inte ens haft sex därav finns det ingen misstanke om att ett brott ens ägt rum.
Victor är inte misstänkt för våldtäkt och inte heller dömd för våldtäkt så hur kan ni fortsätta skriva så som ni gör? Ni borde skämmas.

#13 - Anonym

Men fattar inte då varför typ Felicia bergström lipa över att någon hade blivit våldtgen av en Youtuber? Och nu har hon inte sagt nå efter det Victor la ut

#14 - Anonym

#12 nej så behöver det inte alls vara! Om bevis saknas anses fallet inte hålla i domstol och läggs ner, polisen gör ingen värdering om det kan ha hänt eller inte. Jag har själv en vänn som anmält våldtäkt och det är en äcklig process som ingen vill gå igenom i onödan, och deras polisanmälning lades ner endast eftersom bevis saknades. Bara för att han lägger upp det här pappret betyder det inte att tjejen ljuger eller ingenting har hänt.

#15 - Anonym

#13 Det är helt uppenbart varför hon inte gör det. Både hon och andra som vet vad som har hänt kan ju inte gå ut och berätta om det, för då kan dom bli anmälda för förtal. Så är lagen helt enkelt. HAN kan ta på sig en offerkofta nu för att åtal las ner och han kan smutskasta tjejen om han vill, men tjejen som utsattes kan inte ens försvara sig för då kan hon bli anmäld för förtal. Tro mig, det finns de som vet sanningen och den är inte så som han vill att det ska se ut.

#16 - Emma

Kommer aldrig inte tro på offret. Nästan alla fall om våldtäkt läggs ner, och om du som är offret i fallet läser detta nu, WE GOT YOUR BACK, vi tror dig, och kommer tro dig hela tiden såvida du inte säger "jag ljög." Vi tror dig, we got your back sista! <3

#17 - Anonym

Får tillbaka lite hopp om mänskligheten när jag läser kommentarerna här<3
Håller helt med majoriteten av er, att bara för att han inte blivit dömd betyder det inte att det inte hänt någonting. Våldtäkt är svårt att bevisa, vilket gör att så många frias, vilket är vidrigt. Att han sitter och tycker synd om sig själv like this är ett ganska stark varningstecken för mig faktiskt. Hoppas att det inte är sant, att han inte har våldtagit någon, men jag kommer nog inte kunna släppa de misstankarna bara för ett papper som inte bevisar egentligen någonting.

#18 - Anonym

Ni är idioter, om ni bara visste hur många tjejer som anmäler en kille för våldtäkt trots att det inte har hänt, bara för att dem vill förstöra för honom? Våldtäktsanklagelser förstör en killes liv, även om han inte blir dömd så finns det idioter som ni som ändå sätter våldtäktsmanstämpeln på honom vilket leder till jävligt mycket problem i hans framtid. Det är grovt förtal av tjejen att anmäla honom för våldtäkt även fast det är lögn, men tjejer vet att dem alltid kommer undan med det och att det kommer förstöra hans liv vare sig han blir dömd eller inte.

#19 - Anonym

#18 Förstöra hans liv? Hur tror du offren känner sig?

#20 - Anonym

#19 läste du allt jag skrev? Om tjejen ljög så förstör hon hans liv. Om det verkligen hänt så är det klart att det är synd om offret, men i en värld där tjejer kan göra allt mot män utan konsekvenser så kan man inte alltid lita på "offret"

#21 - Anonym

#18 Ser jättegärna statistik på "hur många tjejer som anmäler killar trots det inte hänt". En sån sak kan du inte slänga ur dig utan någon som helst fakta som stödjer ditt argument. Och A+ för att du stöttar männen, som står för 98% av alla sexualbrott i sverige. :---)))

#22 - Anonym

#21 kolla på hur många våldtäktsfall som läggs ner i sverige? Stöttar inte män, stöttar folk som behöver stöd när dem blir oskyldigt anklagande. Och kan någon snölla berätta för mig hur det är feministiskt och jämställt att kvinnor får klaga och säga precis vad de vill om män medans killar inte får ha minsta lilla åsikt om tjejer?

#23 - Corina

Sverige är precis som många andra länder en rättstat och där råder följande princip. Man är oskyldig till motsatsen är bevisad. Det är tråkigt i sådana här fall och jag tror inte att en tjej skulle hitta på detta men så här resonerar man i förundersökningar och i rättegångar: man tar hänsyn till ursprungssannolikheten när det gäller att bedöma bevisvärdering av målsägandens utsaga eller den tilltalades utsaga.

#24 - Ida

Blir äcklad av att någon/några på riktigt försöker få detta till att det är synd om män. Det begås fler våldtäkter än det är tjejer som ljuger om det. Sedan finns det många faktorer som gör att någonting klassas som våldtäkt, som man kanske inte tänker på och således anklagar tjejen för att ljuga. Typ att hon ville ha sex först, ångrade sig men killen fortsatte. Där har hon "gått med" på det enligt killen, men hon har fortfarande blivit våldtagen då hon sagt nej mitt i akten. Allt som inte är ett JA är ett NEJ.

Långt ifrån alla våldtäkter är "självklara" överfallsvåldtäkter.

#25 - Anonym

#22 Att fallen läggs ner är verkligen inget argument. Ber dig läsa på, det finns politiker, åklagare och poliser överallt som uttrycker sig om bristerna i rättssystemet vad gäller våldtäkt. Vem har sagt någonting om att denna debatt handlar om feminism? Dethär är ett strukturellt förtryck mot kvinnor, och kvinnor är överrepresenterade brottsoffer i våldtäkter. Du är blåögd som tror att alla fall som läggs ner beror på falska anmälningar eller "tjejer som vill förstöra killars liv". Lol. Antar att du aldrig suttit i förhör eller rättegång om våldtäkt dock, men visa lite jävla respekt för alla offer som farit illa pga både rättssystemet och såna som du, som ifrågasätter offren. Lyssna på Fallet Sofie, finns på P3 Dokumentär. Där kanske du kan få lite insikt i hur det kan vara för offren.

#26 - Anonym

#25 - Du är BÄST <3

#27 - Anonym

Fanns det finns falska våldtäckter så du vet :)

#28 - Anonym

Oavsett om han är skyldig eller ej så måste ju någonting ha hänt. Kanske ingenting sexuellt, men någonting måste ju skett som gjort att tjejen gått så långt att hon anmäler honom. Han måste ju på något sätt gjort henne upprörd eller illa till mods. Det är ju fel att anmäla för våldtäkt om han är oskyldig, men lite fundersam blir man ju på vad som har hänt som gjort att hon anmält

#29 - Felicia

Vad fan är det för fel på jocke? Han gick ut med klart och tydligt att han skulle hålla sig borta från ALL drama och vara professionell. Ändå, skriver han ett öppet inlägg till splays fb och kallar dem piss fuskare etc. Nivån??

#30 - anonym

#22 alltså man friges inte i tingsrätten för att man är oskyldig. man friges för att juridiskt sett så är det ord mot ord vilket gör att man inte kan döma någon. oftast för att offret och den "mannen" är ensamma under händelsen och att dom flesta överfall händer i hemmet bland nära och inte som du tror ute i vänskaps kretsen. jag tror att minst 1/4 kvinnor blivit våldtagna utan att ens veta om det själva och det är sorgligt. folk anmäler inte för det är inte så att man tar en bild som bevis för våldtäkt under hela händelsen. som till exempel så kunde dom fälla dom som sände en live på fb när dom våldtog en tjej för där fanns beviset och tjejens ord stärkte mer. regeringen tar absolut inget parti dom tar absolut inte moraliska beslut och dom följer boken genom allt. något du borde lära dig

#31 - Anonym

https://www.facebook.com/jessica.gardner.140/posts/1463790490309062

Tjejen har nu skrivit ett inlägg om händelsen.

#32 - E

Att misstanke saknas betyder inte att han är oskyldig. En nära bekant till mig blev våldtagen av ett vider till kille, men det gick inte att bevisa trots hans dna och gynprov efter där man såg. Sååå bara för man blir friad betyder det INTE att man är oskyldig.

#33 - Anonym

Den här tjejen har INTE anmält på falska grunder. Läste precis hennes facebookinlägg och hon verkade inte ens känna Victor personligen. Varför skulle hon vilja fucka upp en för henne okänd människas liv? Nej jag står på hennes sida till 1000%. Som nån annan sa, om du som fått gå igenom denna skit läser detta ska du veta att vi är många som backar dig <3

#34 - A

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1463790463642398&set=a.220894567932000.59227.100000343762654&type=3&theater

#35 - A

HAN OSKYLDIG? Så denna text är osann & påhittad? https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1463790463642398&set=a.220894567932000.59227.100000343762654&type=3&theater

#36 - A

Blir så äcklad. Sprid!!! https://www.facebook.com/photo.php?fbid=1463790463642398&set=a.220894567932000.59227.100000343762654&type=3&theater

#37 - Anonym

Fan ta dig Victor. Du borde sitta i fängelse och folk kan säga och tro vad dom vill men du vet det själv. Du är en otroligt hemsk människa.

#38 - Anonym

Btw i inlägget du Ida la upp för ett par veckor sedan så skrev du att han hade en historia av sexuella trakasserier, är han dömd för detta? Eller var har du fått den infon ifrån? Genuint nyfiken bara, för det borde ju polisen isåfall vetat om tänker jag. Och det borde ju öka misstankarna mot Victor ännu mer isåfall om han har en 'kriminell' historia av den typen. Hursomhaver hoppas jag tjejen överklagar detta så detta äckel sätts dit ordentligt :)

#39 - J

Jag blev, drogad och våldtagen! Men jag sa det inte till någon förutom min syster. Som sen valde att anmäla! De tog in båda på förhör. Men de var ord mot ord.. bara vi på brottsplatsen så ingen annan såg/visste/hörde. Inte jättelätt då.. och inte jättekul för mig. Nu visste ju han om att jag anmält och jag vart rädd sen. 17 år och behöva gå igenom sånt. Ush.

#40 - Alexandra

Helt ärligt, Sveriges våldtäkts system ser ut som den gör på grund av alla falska våldtäktsanklagelser

#41 - Malin

Nästan alla åtal läggs ner mot våldtäkter pga bristande bevis. Det betyder inte att det inte hänt! Jag tror på offret och kommer ALLTID tro på offret, oavsettom det är kända människor eller inte.

#42 - Anonymers

Jag tycker detta bara är att släppa och sluta spekuleras om. Viktor mår uppenbarligen dåligt och likaså tjejen.

#43 - Isabella

Hur gammal är han? Finns två Victor Höglund, 21år som enligt lexbase är dömda.

#44 - Isabella

Hur gammal är han? Finns två Victor Höglund, 21år som enligt lexbase är dömda.

#45 - Anonym

NÄR SKA SOCIAL MEDIA PORTA DESSA PERSONER SOM KÄNKT ELLER KRÄNKER TJEJER/KVINNOR. SLUTA PRISA DESSA. DE HAR SKADAT ANDRA FÖR LIVET. ÄVEN OM DE ÅNGRAR. DE SKA ABSOLUT INTE BLI UPPLYFTA I SOCIAL MEDIER. TÄNK PÅ ALLA KRÄNKTA OFFER.