Jocke och Jonnas spökvideos fake?

Jocke och Jonnas spökjakt har blivit en stor succé på youtube och varje klipp har över en miljon visningar. 

Många är dock tveksamma till om det som händer i videorna är äkta eftersom de tidigare blivit påkomna att de fejkat sina pranks. 

Här är en lista på varför man ska ta spökvideorna med en nypa salt. 

1. Utrustning. Kommunikationsverktyget är en iPad, en extern högtalare (för effektens skull) och en app med talsyntes.

Ipaden är täckt med ett skydd och vi får inte se hur det är möjligt att ett spöke pratar via en surfplatta, något som tidigare aldrig varit möjligt. Det innebär också att Jocke och Jonna lyckats bevisa att det finns spöken när ingen annan någonsin har kunnat göra det. 

Nästan all utrustning finns till försäljning på spökjägarnas hemsida, så eventuellt kan det finnas ett kommersiellt intresse för spökjägarna att faktiskt hitta spöken. Tittaren bör ta med det i sin bedömning.

2. Svag dokumentation. De mest märkliga grejerna lyckas hända när kameran inte är påslagen. Upplevelser, minnen och känslor har många fler potentiella förklaringar än faktiska händelser. Det som inte kan dokumenteras, måste man bortse från.

Man ska inte ska anta fler företeelser eller ting än som behövs för att förklara de observationer man gör. Det är betydligt mer rimligt att anta att man jagar upp sig och inbillar sig saker, än att anta att människan skulle överleva sin död och bli ett spöken. 

3. Lätt att fejka. I deras spökvideos använder de sig ut av olika verktyg för att komma i kontakt med andligt väsen.

Bland annat K-II EMF Meter, ett lättanvänt verktyg för att upptäcka elektromagnetisk energier med flerfärgsljusen som innebär aktivitet från andra sidan. 

Jag hittade ett videoklipp på youtube där en kille berättar att det är superenkelt att få ljusen att blinka med hjälp av en walkie talkie. 

Är man uppmärksam kan att vi se att spökjägarna lägger händerna i deras ficka innan lamporna börjar lysa. 

 
Tack för tipset Anders!
#1 - ekman

jaha

#2 - Anonym

No shit de är Fake

#3 - Undrar...

Vad är en woki toki?

#4 - Anonym

Woki Toki? Menar du Walkie Talkie? 😂

Svar: Haha ja!
svenskayoutubers.se

#5 - Anonym

Anders Hesselbom är grym! Gillar hans YouTube-kanal och podcasten han har med John Houdi! Dock är det ju så att du, Ida, glömde punkt 4: Spöken och demoner finns inte

#6 - Anonym

Men snälla hahah låt dem bara va?

#7 - Anonym

Men lol laxton har hållt på med paranormala utredningar i flera år, dom är vuxna människor som varit intresserade av andra sidan ända sedan dom var små när en av deras släktingar dog och det började hända saker hemma hos dom. Kolla deras youtube så tror jag ni också får en uppfattning om hur genuina dom är. Ett tips är att kolla deras video från mötfors pensionat.

#8 - Emma

Självklart är det fake. Det är underhållning. Är någon förvånad? Det enda som är skrämmande med deras videos är hur seriösa de tar sig själva. Laxton är definitionen av pinsamhet..

#9 - Anonym

Det är väl inte så svårt att fatta att det är fake. Men man behöver inte diskutera detta överhuvudtaget, eller ta det för var det är. För i slutändan är det ändå spännande och mysigt att kolla på. Välgjorda, långa filmer.

#10 - Anonym

#5 Håller med!!

#11 - Anonym

men så klart det där med att de pratar med spöken är fejk, no shit

#12 - Anonym

men så klart det där med att de pratar med spöken är fejk, no shit

#13 - Anonym

Så klart det är fake, det är allt sånt skit och det borde vem som helst fatta.

#14 - Anonym

Jocke och Jonna kommer nog att sluta med Youtube snart :)
#Glad

#15 - Anonym

Jocke och Jonna kommer nog att sluta med Youtube snart :)
#Glad

#16 - Anonym

HAHHAHAHAHAHA du har varit borta från bloggen i några dagar och DETTA av ALLT väljer du att skriva om, asså du tål inte att dom kommer vinna årets serie HAHAHAHHA

#17 - Anonym

Självklart är det fake, skräll att jockiboi fakear videos hahaha. Ingen vettig människa tror att man kan få rivsår i nacken av en ''demon'' lol

#18 - Anonym

#16 Jocke, kom igen nu, fortsätt med att redigera istället för att sitta här

#19 - anonym

#17 nog att man står o river sig själv i nacken tills man blöder lite. sådär 3 på natten i en skog. komisk tanke inte för att han någonsin heller påstått att andra ska tycka att det är sant utan han tror på det själv och då får han göra det. det är iaf underhållning och ett bra arbete med mycket tid ner lagt. pengar som betalas, nya bilar, laxton är inte direkt gratis.

#20 - Anonym

Vissa personer verkar inte förstå hur denna blogg styrs. Det är en SKVALLERblogg. Alltså, är det inget skvaller, rykte eller drama som går runt på Youtube - inget blogginlägg. Eftersom det INTE är en nyhetsblogg om svenska Youtubers kommer det inte upp daglig uppdatering.

"Detta är det enda du kan skriva för att du inte vill att Jocke och Jonna ska vinna guldtuben". Denna blogg livnärar sig på tips, får man inte in något tips så kan man inte heller uppdatera då det är omöjligt att se allt själv. Dessutom, Ida kan välja att publicera vad som helst om vilken youtuber men om vi nu tar J&J som exempel. Hon kan skriva vad som helst, hon kan tycka vad som helst men det hon skriver skriver hon inte för att hon INTE vill att dom ska vinna? Tror inte att hennes inlägg på denna blogg har så stor betydelse att dom inte vinner något pris i guldtuben. Det är ju trots allt, var och en som röstar på vad man vill.
Väldigt tröttsamt att folk inte förstår dessa simpla saker utan anklagar bloggägaren för att vara en såkallad hater. Hon skriver en text med fakta, vi väljer vad vi kommenterar för saker. Tänk på det.

#21 - Anonym

Dessa videos är det bästa dom har gjort, på riktigt. Älskar hur mycket jobb de lägger ner på dom och hur äkta det är. Jag har alltid varit intresserad av det övernaturliga och bara väntar på videos som dessa. Ni är så tråkiga som påstår att det är fake, fake och fake. Bevisa då att det är fake istället för att sitta vid datorn vara negativa. Förklara för mig hur det går till när de fakear barnet som är uppe trädet och sen att det kommer en till bredvid Jocke. Hur förklarar ni att det är fake? För jag vill gärna veta hur ni skulle göra det. Aja, jag blir bara frustrerad av att läsa alla negativa kommentarer. Men detta är iallafall mina åsikter och tycker ni att det är fake, får ni väl tycka det. men jag kan tyvärr inte hålla med.

#22 - Eva

Men herre gud det är väl SJÄLVKLART att spökjakten är fake, hoppas ingen på riktigt tror att man kan gå runt och läsa spökens närvaro och tala med dom. Det är en omöjlighet. För spöken finns inte.
Jag utgår från att alla som tar det på allvar är under 13.

#23 - Aaa

Haha ja No shit att spökjakterna är fejk, så jäkla uppgjort så det finns inte :))))

#24 - Anonym

Asså herregud... Tror helt ärligt att J&J har lärt sig något av att bli avslöjade! Eftersom detta är asstort med deras spökjakter så känns det inte som om de skulle ljuga, eftersom OM det skulle vara fake så hade hela deras kanal typ lagts ner, de hade fått all kritik i världen! De slösar nog inte 100.000 kr i onödan för att boka en herrgård. Visst, de mesta händer när inte kameran är där! Jag menar hade jag vart ett paramenoalt sk "spöke" hade jag inte gjort saker framför kameran!!? Och Laxton har ju dessutom haft detta intresse LÄNGE, och deras kanal innehåller jättebra videos med spökjakter och dessutom utredningar! Men en jävla IPad, det finns säkert appar eller saker, sure! Men detta känns inte fake, ni hade liksom reagerat lika om det var en vanlig surfplatta! Spelar ingen roll liksom, vad ska de annars använda?? En jävla sten eller vad

#25 - Anonym

#19
Tror Laxton inte betalas för att komma. Jocke och Jonna har en av Sveriges största YouTube-kanal och jag tror att de får prenumeranter räcker gott.
Så nej, Laxton är inte dyrt.

#26 - anonym

#25 dom har själva sagt att laxton är betalade eftersom dom är inte vänner utan dom är spökjägare och arbetare

#27 - Anonym

Fy fan Ida vad lågt 😂 Du är avis och vill inte att dom ska vinna årets serie....

#28 - anon

Har undrat över det också. Känns som att deras spökvideor är för bra för att va sanna

#29 - Anonym

FAKE HAHAHAHAH :D Att tro på andar har väl inget med fake att göra?
Det spirituella är en outforskad värld där alla får ha olika åsikter! Avundsjukan på Jocke & Jonnas framgång svider lite verkar det som ;)

#30 - Anonym

#18 Lol är inte Jocke men roligt att någon tror det!

#31 - Anonym

Men really.. Låt dem bara vaa för en gångs skull.. Låt dem feka det om de vill det. Det är bra att nån i Sverige iallafall satsar lite på sina videos. Om ditt hat ska fortsätta i samma takt kommer vi inte ha någon kvar om 1 år?

#32 - Anonym

Fan vad Jocke tjatar om guldtuben, Är han så besatt i att vinna? Älskar resemanget som Helen torsgården hade, hon sa bland annat att hon behöver inga priser för att fortsätta göra det hon gör och känna att hon är duktig, även att hon inte känner att hon behöver tjata till sig röster för hon vet att dom som gillar henne gör det för den hon är och inte för massa priser.

#33 - Anonym

Du har ju fått erbjudande att följa med dom, så ta chansen och yttra dig efter än innan 😉
Alls har väl rätt att tro på de dom vill, vad som är sanning för dig behöver inte va sanning för nån annan. Så låt folk va istället och lägg ner energi på att skriva om saker som är relevant och gör nån förändring.

#34 - Hatar Ida

Cp-Mongo idiot du är

#35 - Anonym

Nu är det bara att maila dem och tacka ja då. Så får vi ett svar om de är fake en gpng för alla :)

#36 - Anonym

Pinsam du är Ida, lägg ner din äckliga fjortisblogg. Alla fattar att du är avundsjuk på Jocke & Jonna som kommer vinna årets serie 😂😂😂

#37 - Evelina

Såhär känner jag.. Om man inte tror på andar och alla dessa verktyg man kan använda för att prata med dom, varför i helvete bry man sig om att gå in på en video och verkligen försöker hitta fel i allt?
Okej, jag bryr mig inte om att folk inte tror på andar.. var och en får ju tro på vad man vill, men att sitta och trycka ner folk (att ingen över 13 år tror det sånt) är bara fjantigt. Låt oss tro på andar, det skadar ingen.
Och där denne Anders skrev att man inte får se ghostradio appen är ju bullshit, gå in på laxtons youtube och kolla. Där får man se hur den ser ut.. Och hur andarna kan prata via den? Andar är mästare på att manipulera elektronik..


TROR MAN INTE PÅ ANDAR, LÅT BLI ATT KOLLA PÅ DERAS SPÖKJAKTER DÅ.
Det är fan inte svårare än så..

#38 - Julia

Suck, att dra upp Jocke å Jonna är bara för att du är så jövla avundsjuk hur dem har lyckats :D gå till sandlådan igen istället :)

#39 - Anonym

Du har fått en inbjudan av dom att vara med på nästa spökjakt. Vågar du så kan du väl ta chansen. Får hoppas att du gör det så behöver du inte skriva massa skit sen

#40 - Anonym

Jag tror på spöken, så jag tror på deras spökjakter. Jag är däremot väldigt skeptisk mot appen "ghost radio" som dom använder, det är därför dom har en ipad. Tror mera på den så kallade Spirit Boxen som låter väldigt mycket, men det är tråkigt att dom inte använder den så ofta.

Men som sagt man tror vad man vill, vissa tror på spöken och vissa inte det beror ju på hur mottaglig man är för andar. Jag har varit med om saker jag inte kan förklara och samma sak med min mamma. Men jag tror nog alla skulle ändra uppfattning om dom skulle besöka en hemsökt ställe, t.ex. Borgvattnets Prästgård eller Frammegården.

#41 - Ida suger

Ett stort LOOOOOL😂😂

#42 - Anonym

Bloggägaren skriver bara om det som pratas mycket om i kommentarerna eller om hen får in tips. Just nu är det väldigt mycket J&J för att det är väldigt mycket runt om dem jämt!
Har ingenting med guldtuben att göra eller J&J är illa omtyckta. Nog nu.

#43 - Anonym

Kul att jocke sitter och svarar på kommentarera här. Precis som på nyheter24 och alla andra kommentars fält som inte håller med honom. 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

#44 - Anonym

Varför skriver du sånt här? Tror du att nån mår bättre av sånt skit?

#45 - Anonym

#37 du är så jävla smart

#46 - Anonym

Dessa videos är mycket underhållande. Det är upp till var och en person om man ska tro på det man ser eller ej. Personligen vet jag inte vad jag tror på. Men några oförklarliga saker har gjort mig tveksam i just det här ämnet. Sedan att man gör en hel artikel om det känns ju urlöjligt, nyhetstorka?

#47 - Anonym

Märks att dom bara vill stå i rampljuset. Tjat konstant om guldtuben och att man ska spamma sönder låtar hit å dit. Och deras vloggar och videos känns så uppstyrt och Opersonligt numera. Trist tycker jag.

#48 - Anonym

Nu är det dags för alla trogna unga följare att sprida nedräkningen. Kom igen nu spela låten om och om igen så han hamnar etta på listorna. Dags att nattvak med Jocke.😍😍😍 knappt två timmar kvar. Nedräkningen är total. 😂😂😂😂😂😂😂😂

#49 - Anonym

Det som oroar mig är vilken påverkan dessa videos har på barn/unga. En normalbegåvad vuxen förstår självklart att det är bluff, och en vuxen som tror på spöken är nog bortom all räddning ändå. Men när jag ser min 14-åriga lillasyster bli hjärntvättad av denna satans skiten blir jag fan bekymrad.

#50 - Anonym

Man kan inte sjunka längre ner i uppmärksamhets sökande. Att tigga röster och be alla spamma sönder låtar.

#51 - B

Idioter.....! Hon kanske är svartsjuk? Vad fan vet jag men hon tar ju detta för att folk har tipsat om detta! Folk kommer med tips som hon ska skriva?! Fattar ni inte det?! Folk skriver om bente här hit och dit och tipsade också om My's bråk om Johannes i kommentarerna.

#52 - Sombromesa

Men alltså... Är det någon som på riktigt tror att dem är äkta? Gillar Jocke & Jonna, och spökvideorna är underhållande, men trodde det var självklart för alla att dem var fake...

#53 - Anonym

#51 Lugn..De är jockes hjärntvättade följare som inte kan se denna blogg som en skvallerblogg. De är söndermatade med Jockes 24/7 uppdateringar om sitt alter ego. Varje dag femtielva uppdateringar om hur fantastisk han är. Hur han sliter för sina följare. Snapchat. Han borde fet vinna den kategorin. Han bor där med sina utlägg till unga. 😚😚😚😚😚😚😚

#54 - Anonym

Vem bryr sig, det är gjort för underhållnings skull. detta är så jobbigt. Fake hit o fake dit. Asså så jävla fuxking extra alla är. take it or leave it, låt det va fake då. Usch va jobbiga alla är

#55 - Lisa

Therese twittrade : Jag tror jag måste göra en till vloggmånad snart... :). Nu spekulerar jag bara med tror ni hon har gjort som förra året att hon vägrat skicka in en tackvideo till guldtuben och att de då har sagt att hon kommer vinna så de behöver hennes video. Och att det är därför hon vill köra en vloggmånad??? Hon brukar ju inte annars slänga ur sig vloggMÅNADER??

Vad tror ni andra? Vet hon att hon kommer vinna eller varför vill hon helt plötsligt dra en vloggmånad?

#56 - Lisa

Vill även tillägga till min kommentar ovan att rösterna stängs ju idag 19/5 så vore ju inte helt omöjligt att hon redan vet.

#57 - Anonym

OMG JOCKES LÅT KOMMER BLI SÅN SNUSKIGT STOR HIT ASSÅ, IN YOUR FACE HATERS!

#58 - Anonym

OMG JOCKES LÅT KOMMER BLI SÅN SNUSKIGT STOR HIT ASSÅ, IN YOUR FACE HATERS!

#59 - Anonym

OMG JOCKES LÅT KOMMER BLI SÅN SNUSKIGT STOR HIT ASSÅ, IN YOUR FACE HATERS!

#60 - Anonym

En till grej. Tycker det är komiskt att J&J har nämnt i nästan varje video och varenda inlägg på instagram att man inte ska glömma bort att rösta på dom i guldtuben, detta verkar vara så viktigt för dom. Tycker att det är lite sjukt att man promotar en sådan sak men inte att man ska skänka pengar till barncancerfonden i Alexanders namn som dom skapad för ca en månad sen. Men jag antar att vissa saker är viktigare än andra :)

#61 - Anonym

Och #56, smart tänkt! Skulle inte vara så konstigt om det faktiskt var så. Det är som du säger, hon brukar inte slänga ur sig vloggmånader bara sådär utan isånna fall vloggvecka. Intressant!

#62 - Anonym

#60 Är andras jobb att driva insamlingen vidare och inte bara bry sig när J&J promotar något, tycker det är riktigt illa att dom ska få driva allt när det är för en väldigt bra sak och folk borde engagera sig mer än när folk just dör, för då ska alla vara snabba med att skänka och bry sig!

#63 - Anonym

#62 lilla Jocke du bryr dig mer om att du ska få ett litet pris än om cancerforskning, det är ingen svår uträkning. När du och Jonna var på barncancergalan så satt ni och snapade under galan att ni hade lagt upp en ny video, inte ETT KNYST om meningen med galan ni var på, att skänka pengar till en väldigt viktig sak. Det ända ni brydde er om var att du skulle få ditt jävla pris. Äckliga narcissist

#64 - Anonym

Kollar nästan aldrig på j&js videos förutom spökjakterna, tycker det är mysigt att kolla på! Välgjort med en läskig känsla genom hela klippet, men ganska uppenbart att det är fake. Trodde folk redan hade förstått det men tydligen inte..? :)

#65 - Anonym

gillar j & j spökjakt men den senaste fick jag stänga ner kan tyvärr inte kolla slutet ingen varning om spya eller något min värsta fobi är när någon spyr klarar ej av det spyr själv när jag ser andra spy och är inte lika spännande längre förstörs med allt skrik och alla som bara pratar i mun på varandra bara förstört

#66 - Anonym

Jag är 27 och jag tror på att det är äkta. Ni kan ta ner appen själva till era telefoner och testa har gjort det förut och tog bort den pga det var för läskigt och jag är 27 år!!! Appen heter Ghost Radio och kostar 21 kr. Finns på play butiken till smartphones. Ta ner den ni som inte tror...

#67 - Lol töntar

Men hallå såklart de e fejk?
Allt e huh planerat.
Kom till mitt natt jobb så får ni se på spöken.

#68 - Anonym

Wow hur orkar Jocke sitta här och posta ena kommentaren efter den andra under olika namn bara för att få sig själv att se bättre ut. Lol. Angående inlägget så ja självklart är hans spökvideos fake. Han hyr väl in folk som gör alla effekter. Han är ju rätt bra på att hitta folk som ställer upp på hans videos. Att dessa videos är fake är verkligen ingen nyhet. Sen när är nåt med Jocke äkta? Nej precis, aldrig.

#69 - Anonym

Njuter av avundsjukan här när man ser jocke segla förbi i raketfart emot framgång vid sidan av er!
Hyr in folk för effekter? tror du ens på detta själv eller är det vad du önskar?

#70 - Anonym

Titta här. Hur fan skulle JOCKE, Krille och Alex få ett rivmärken. Tror du att de gjorde det ensamma ditt jävla pucko. Och du är int eätttre än nåt🚫 Du förtjänar inte nåt

#71 - Anonym

Emm har du inte tänkt på varför Laxton stoppar händerna i fickan? Jo de kanske fryser om händerna för att det är spöklik aktvitet med temperatur skillnader gör lite research innan du börjar hata. P.S. Jonna bjuder med dig på en spökjakt ha ha ha

#72 - lol

2 typer av kommentarer: "såklart det är fake" och "DU ÄR BARA AVUNDSJUK!!!"

#73 - Hjälp

#65 eller någon annan, när är det nån som spyr har inte sätt den än men hade tänkt göra det ikväll. Har extrem spyfobi, säger ngn att den mår illa får jag skakningar, svårt att andas, panikgråter och hjärtklappning nästan som en panikattack och när ngn spyr har jag denna känsla i över 3 dagar

#74 - Såärdetsåkäft

Till alla under 25 som är dumma i huvudet nog att tro på sån skit: arför har inte tv:programmet det okända använt sig av dessa redskap? Varför har dom inte anlitat laxton i sitt program?! Vem som helst fattar att dom åter igen ljuger för sina tittare .... o det där rivmärkena, det var bara pinsamt.....

#75 - F

Bente verkar redan ha legat med en ny kille... Och nej jag borde inte bry mig om det jag vet, men skriver man ut nå sånt får man räkna med andras åsikter. Tycker bara det är konstigt att folk säger att de älskar någon annan så mycket men samtidigt kan ligga med någon annan. Well, kanske bara är jag som tycker det är konstigt. .

#76 - Anonym

#74 för att dom använder medium

#77 - Anonym

Älskar att J s alter ego manipulerar omogna följare att känna anmärkningar/kritik är lika med HAT, BIG HATERS. Åsikter av annan valör än hans egna, är hat och avundsjuka. Att alla ska be han om ursäkt, då är konflikten löst.
Att klättra på listor fått en annan betydelse. Att uppmana sina följare lyssna sönder sitt material. Att vara bra på något innebär ett enormt malande att rösta, klicka, lyssna på mig. BEKRÄFTA mig med femtielva inlägg. Att vinst och ära - påverkar inlindande sin röst genom andra.

#78 - Katrin

Det som pratar är Ghost-Radio som är en app de använder sig av. Därifrån pratet kommer. LTGS är seriösa spökjägare och fejkar inte. Spökvideon innan denna hände knappt något på. Som Jonna skrev på sin snapchat,åk med nästa gång så du får se utrustningen, hur en utredning funkar etc innan du bestämmer dig för om de är fejk eller ej.

#79 - Katrin

Och till er som skriver att de okända ska anlita laxton och använda dessa redskap så måste ni förstå att medium arbetar ej på detta sätt och vill inte göra de. De ser och känner av utan verktyg. Laxton använder verktyg för dem inte är medium. Och de säger dem i sina Q&A, att de kan inte sånt och inte heller få över någon till andra sidan som fastnat här. Utan de använder vektyg för fånga det som kan uppfattas som paranormalt och säger sen de är upp till var och en att bedöma. Kolla deras videos om varför de gör detta och när de svarar på alla frågor. De har inte lagt ut sjukt mycket pengar för att fejka, plus har dem med folk som äger ställena ibland. Fejkar dem med? Har ni ens kollat Laxtons videos. Dem tar med de dem fångar. Låt folk vara intresserade av att undersöka de paranormala.

#80 - Anonym

De är lätt att misstro Jocke i allt han gör pga. tidigare lögner. Och fake pranks och ålder m.m. Svårt att ta han seriös. Men de är upp till var och en att bedöma.
I mina ögon tror jag inget längre. Man får för mycket drama och kaotiska fans som ger dålig eftersmak i munnen.

#81 - Anonym

#55
Vad har hennes twitter om vloggmånad och om hon vinner årets youtuber med varandra att göra? Jag tror inte hon skulle börja köra vloggmånad bara för att hon får reda på att hon kommer vinna 🤔

#82 - Anonym

Men vänta! Finns det verkligen någon som tror att det är på riktigt? Hahahaha

#83 - Anonym

Jonna har sagt på sin snap att du ska få följs med på Doms spökjakt ... och då kan du inte säga att det ä fejk! Du som är bra på att göra andra människor ledsa så då är det ä skit bra eller hur? Ägna dit tid åt nåt annat istellet för att vara en fullkomlig idiot som ä 7 år och skriver för att få uppmärksamhet...... den där "bloggen" kan du bars skita i !!!!! Du ä ju fam trög i huvet!

#84 - Anonym

Tony och Niklas brukar väl ha med Walkie Talkie för att kunna prata med varandra när det händer något....

#85 - Anonym

Jag är ett stort fan av serien "Ghost Adventures", ett gäng på 4 killar som utreder hemsökta platser. De berättar information om stället och använder sig av olika verktyg, mycket likheter MEN, när något händer så blir det en repris på händelsen, zoomar in på verktygen och utreder ljuden i olika program för att verkligen utreda. De får inte alltid kontakt, ett ord kanske om de har tur, de har dessutom provokation med. Ser de någonting så vill de provocera fram mer just pga att det är det som programmet och intresset går ut på. Jag vet inte om J&Js spökjakter är fake, det vore nästan omöjligt att säga eftersom någonting gör ju att ställena är attraherande att utforska. Däremot tror jag att de borde avancera sig mer på vad som faktiskt händer, repriser, inzoomningar, och mindre folk under spökjakterna.

#86 - Anonym

Hahaha ja men vafan?! Med walkie talkien far mätaren högst upp och sedan direkt ner igen? När de använder mätarna i Jocke och Jonnas videos stannar mätaren kvar på olika nivåer ifall de har kontakt och beroende på hur stark kontakt de har. Omöjligt att de använt walkie talkies då😅😂😂 Inte logiskt alls, verkligen ett desperat försök till att hitta fel.

#87 - Anonym

Det finns så många dokumentärer om alla dessa "spökjägarprogram" och allt visar sig vara fake. Det ÄR fake. Elektricitet finns ÖVERALLT och alla apparater som används för att hitta spöken reagerar på elektricitet.... Är ju intressant att när dessa spökjägare ska bevisa att de finns spöken överallt när någon som tvivlar är med så känner inte spökena för att komma fram.... 🙄

#88 - Anonym

Har för mig att jocke inte var på begravningen av alexander falk :/

#89 - Sköt ert eget istället.

Men herregud. Om videosarna är fake, SO WHAT? Låt dom vara fake då, Jocke, Jonna och teamet har ju ändå lagt tid för att underhålla ER. Så snälla, uppskatta dom lite! Dom gör inte youtube bara för pengar, de hade lika gärna kunnat skaffa ett annat svennejobb. Om de bara hade gjort youtube för pengar och visningar hade de inte lagt så mycket entasuism och pengar på videosarna.

#90 - G Pettersson

För er dom som ev inte vet att det bara är bedrägeri med dessa som påstår att döda pratar med dom. Här kan ni se t.ex hur lite mer "avancerat" blufferi går till i Det okända...

https://gesusbloggen.wordpress.com/det-okanda-for-dummies/

#91 - Anonym

#89 De kvittar om det är fake. De som irriterar folk är att Jocke aldrig erkänner att han fablar med sanningar. Och överdriver mångt och mycket, spär på och gör om sanningar för egen vinning. Lite dramaturg som iscensätter drama med twist, borttagna inlägg, tagit ur en mening, hänger ut, spelar ut hela register om situationen skulle kräva de. All publicitet är bra publicitet, inget är gratis. Så varför byta tillvägagångssätt då de ger han pengar.
De finns trolleri som också tar in pengar genom sina shower. De funkar. Så Jockes koncept är genialisk. De man inte vet stör man sig inte på. Vilket den yngre generationen tolererar och fascineras över deras Prank, och hur Jocke alltid själv står bakom sina verk. Gäller att lira rätt, för att trollbinda sin publik.

#92 - Anonym

Jag tror att laxton är seriösa igentligen. Dom har ett intresse för övernaturligt och har varit på den del spökjakter förr. Men det är mycket möjligt att Jocke betalat dom för att det ska hända lite mer spännande saker för tittares skull. Man märker att Jocke och jonna har väldigt konstiga reaktioner till allt gällande spöken"nu är jag jätterädd" "nu ryser jag över hela kroppen" säger dom hela tiden. Det är ingen äkta reaktion. Äkta rädsla syns i ögonen och på kroppsspråk. sedan tror jag säkert att flera av deras gäster inte vet om det är fake eller inte. Jag såg äkta reaktioner från både Chrille och Danjal i alla fall.

#93 - W

Hade personligen haft lättare att tro på Js&Js spökjakter om de varit en liten grupp och fokuset hade legat på själva spökjakten och inte på häftiga scener och skrik och hysteri.
Gillar Laxtons egna kanal och deras spökjakter som är lugna, respektfulla och visar även när det inte sker något övernaturligt/oförklarligt.
Gillade Js&Js spökjakter till en början, men har tröttnat på dessa stora grupper med hysterisk skrikande och stojande, respektlösa deltagare som alla "mår dåligt" och "får psykbryt", det känns inte äkta.

Den senaste videon orkade jag inte kolla klart, kändes fake från början då Amanda kommer till skogen iklädd vita byxor, högklackade skor och perfekt make up+hår och alla mer eller mindre skrek och var hysteriska.
Kanske var allt äkta som hände där, kanske inte. Vem vet. Det man vet är att dessa videor ger massvis med visningar och pengar och publicitet. Hade varit intressant att följa med själv och kolla hur det går till :)

#94 - W

Hade personligen haft lättare att tro på Js&Js spökjakter om de varit en liten grupp och fokuset hade legat på själva spökjakten och inte på häftiga scener och skrik och hysteri.
Gillar Laxtons egna kanal och deras spökjakter som är lugna, respektfulla och visar även när det inte sker något övernaturligt/oförklarligt.
Gillade Js&Js spökjakter till en början, men har tröttnat på dessa stora grupper med hysterisk skrikande och stojande, respektlösa deltagare som alla "mår dåligt" och "får psykbryt", det känns inte äkta.

Den senaste videon orkade jag inte kolla klart, kändes fake från början då Amanda kommer till skogen iklädd vita byxor, högklackade skor och perfekt make up+hår och alla mer eller mindre skrek och var hysteriska.
Kanske var allt äkta som hände där, kanske inte. Vem vet. Det man vet är att dessa videor ger massvis med visningar och pengar och publicitet. Hade varit intressant att följa med själv och kolla hur det går till :)

#95 - Anonym

#89 Annat sätt att tjäna pengar på kan man kalla de "Svennejobb?" som finns på deras CV. Scandalbeauty chef och modell för Scandalbeauty.
Där fick man också pengar för antal betalda visningar.
Youtube är också byggt på visningar. Och genererar pengar.
Klart de gör saker för pengar. <3 trevlig helg <3 deras val och liv.

#96 - Anonym

klart de fejkar

#97 - Anonym katt

Paranormala ting finns, både jag och min mamma har upplevt det själva efter att 2 släktingar dött.

Men det kan mycket riktigt vara fake, men underhållande är det iallafall

#98 - vatten

Det jag tänker på efter jag har läst detta är hur walkie talkien bara kunde påverka en eller två mätare samtidigt?

#99 - vattnet sa fel

skrev lite konstigt menade att visa gånger så fanns det 3 st mätare men om detta är fake hur kunde du walkie talkien bara påverka 1 eller 2 st? och inte alla 3? Borde den inte påverkat allihopa?

#100 - Anonym

NÄR SKA SOCIAL MEDIA PORTA DESSA PERSONER SOM KÄNKT ELLER KRÄNKER TJEJER/KVINNOR. SLUTA PRISA DESSA. DE HAR SKADAT ANDRA FÖR LIVET. ÄVEN OM DE ÅNGRAR. DE SKA ABSOLUT INTE BLI UPPLYFTA I SOCIAL MEDIER. TÄNK PÅ ALLA KRÄNKTA OFFER.

#101 - Anonym

De händer igen:) Nu kom den:). Joakims vanliga strategi för mer publicitet. Hans instagram: Reglerna är enkla!! Du delar denna bild på din Instagram och skriver något om "My Addiction" och sedan taggar mig samt kommenterar "klar" på detta inlägg Så får man sin låt 1:a på listorna om man har en stor följarskala

#102 - Seriöst?

Dom är i en skog och står vid en eld?? För det kan ju inte vara så att det flög in något i ögat, nej nej. för mig såg det mer ut som en irriterad blinkning precis som om han fick något i ögat. Själv har jag ingen aning om det är fake eller inte men att ta det som ett "bevis" är ganska långsökt.

#103 - Anonym

Har väldigt svårt att tro på någonting dessa två filurer säger efter fejkade pranks, Jocke har ljugit om sin ålder, Jonna har ett flertal gånger sagt att Jocke ofta ljuger, båda två är i stort behov av uppmärksamhet och stå i rampljuset osv.

#104 - Anonym

Du är rätt patetisk. Du påstår att Jocke gör allt för att känna pengar. Och att det är fel. Men du själv skriver ju bara massa lögner. För att känna pengar😑

#105 - Anonym

varför inte följa med?
antar att de är dig dom har bjudit med..

#106 - Anonym

Det som är roligt är att denna blogg/sida skulle inte heller finnas kvar om folk slutade kolla och kommentera. Varför skulle laxton fakea en video? Är alla deras bara fake också, låter lite långsökt då dom har ägarna med sig på sina utredningar.
Alla får tro vad dom vill och tycka vad dom vill men man behöver inte trycka ner på nån för det.

#107 - Emelie

Jag har testat appen dom använder och Ja den är fake! Vilket är självklart.

#108 - Wilma

Låt dom få göra vad dom vill och om du du inte tycker om honom skriv inte massa slut då utan håll det inne

#109 - Anonym

Jag vet inte om dom e fake för jag har sätt väldigt många personer andvenda samma redskap på spökjackter...

#110 - Anonym

Du som äger Svenska yYoutuber, du kan aldrig skriva bra saker om andra!! Sluta!! Kommer anmäla denna bloggen flera,flera gånger tills den stängs👍🏻Gå och besök dessa spökställen själv och försök göra bättre. Du, vet du att Jocke stod vid brasan det klart att man blinskar flera gånger, och speciellt framför brasan! Jocke redigerar spökjakterna noga, då hade han ju självklart klippt bort den delen när han blinkade åt Railey. Kameran de filmar med har självklart en mikrofon då var Railey kanske tvungen att vända kameran OCH mikrofonen för att han vill inte att han ska höras i videon. Själv har jag varit på Borgvattnets prästgår och jag filmade inte men upplevde SJUUKA saker. Så sluta tack😌

#111 - anonym

De är säkert fake. De filmar inte ens sina videos själva herre Gud. jag tycker de inte är värld att vinna guldtuben. De säger att alla ska rösta på de osv. Men jag tycker det är patetisk och man ska skriva att man får rösta på vem man vill. Blir arg på de.

#112 - Anonym

Den videon med walkie talken är ksk fake

#113 - Anonym

Dian blogginlägg är fake

#114 - Aisha

Det är bara småkids som tror på dessa fakevideos. De är tragiska som ens försöker..spökvideos är så ute för länge sedan, de dog med Paranormal Activity. Herrejösses.
Kom med något nytt liksom.

#115 - Sabina

Ok, det kanske är fake eller inte. Då Joakim lagt ner mycket tid på redigera så är det ett litet bevis då man kan höra att kvinno rösterna ibland är Jonnas, eller att mansröstarna som är med är väldigt lika nästan alla faktiskt då man bara kan göra rösten mörkare eller ljusare av ett redigerings program. Sen har vi ju pranket där Joakim prankar Jonna att det spökar hemma hos dom, då det faktiskt är redigerat och då kan man veta om att Joakim är bra och kan redigera så att saker rör sig och att det blir ett litet ljus i rummet/stället. Ett till bevis är att dom alltid hör ljud som tydligen är ''för långt bort från kameraan att höra'' som Riley som är kameramannen sa, men riley e inte du längre bak än kameraan ? Eller är det bara jag som inte fattar logiken där. Vill du ha fler bevis ? Mejla mig jazzi_77@hotmail.com så skickar jag bevis på videos osv.

#116 - Anonym

En person som ljuger ofta om allt och inget. Kallas mytoman.
Knappas trovärdig i något den säger eller gör. All publicitet är bra publicitet. Alter ego. Narcissistiska behovet går först att tillfredsställa. En person med dessa personlighetsdrag mår i regel sämst själv. Ett stort beroende.

#117 - Anonym

Om det nu skulle vara fejk så gör dem de för vår skull och för att underhålla oss men det är äkta

#118 - Anonym

ä
ä

ä
ää

ä
ä
ä
ää
ä
ääääääääääää
ä
ä
ää
ä
ä
ä


ä

ä
ä

ä
ä

ä
ä

#119 - Anonym

ä
ä

ä
ää

ä
ä
ä
ää
ä
ääääääääääää
ä
ä
ää
ä
ä
ä


ä

ä
ä

ä
ä

ä
ä

#120 - Anonym

ä
ä

ä
ää

ä
ä
ä
ää
ä
ääääääääääää
ä
ä
ää
ä
ä
ä


ä

ä
ä

ä
ä

ä
ä

#121 - Björn-Erik

Laxton gör det enbart för underhållning, och inte för dokumentation av existensen.
Dem vill att ni följer dem på Sociala medier, dem spatserar med att dem är största teamet.
Dem säljer utrustning till höga priser och försöker konkurrera ut andra mindre team som säljer utrustning.
Dem tar okkerpriser på spökjakter som egentligen är gratis att besöka.
Dem är istort sett enbart intresserad av att tjäna pengar och bli berömda.

Hade dem gjort det seriöst och velat ta reda på riktig information/dokumentation så hade dem slutat med Ghostradio och k2mätare och annan utrustningen. och börjar seriöst istället.
Dem har ingen koll på hur utrustningen fungerar, all uppaterad information som syns på deras hemsida gällande utrustning kommer mestadels ifrån ett svenskt Paranormalt team som debunkar utrustning.
Detta team har kritiserat Laxton för att syssla med fejk utredningar, och även tagit upp väldigt viktig information om deras egenbyggda utrustning PMB.
Teamet har visat upp information på PMBN som visar att den reagear på tempraturförändringar, och därav ger den signal .
Och inte för att ett spöke går förbi, utan enbart för att den blir utsatt för tempraturförändring i luften.
Kolla på laxtons klipp så får ni se att pmn blir utsatt för kyla/värme och reagerar.
Dem har även debunkat k2 mätaren, kinecten,rempoden,laxtons app, PMB, Parascopen 360, Ghost Cube mm.

Det är tråkigt att se team som blåljuger för sina följare,som undanhåller sanningen och bevis på deras egna utrusning.
Hade dem sagt det rakt ut att dem gör det för underhållning, så hade inga team brytt sig särskilt mycket om dem.
Men eftersom dem säger att dem gör detta seriöst, så finns de väldigt många team / personer som inte tycker särskilt mycket om laxton.
Då Laxton fördärvar väldigt mycket för dem team som gör det seriöst.

Teamet som har debunkat alla utrustning har även en hel del information om utrednigar som laxton gjort, verktygen samt annat som dem sitter på.
Men dem väljer hellre att inte droppa något annat, utan fokuserar på ren dokumenation och bevis kring existensen.

Dem har även gått ut och sagt att laxon är välkomna att ansluta sig till en utredning och visa teamet hur dem gör och arbetar med utrustningen. Även ta en Online Debatt mot Laxton.
Dock inget Laxton vill då dem är rädda för teamets kunskap samt att bli helt exposad av detta team.
Tycker det luktar Fejk lång väg....

Teamet som jag brukar följa på livevideos har bred kunskap inom Vetenskap,Fysik,Psykologi,Beteendevtenskap,Hjärnans Funktion, Högfrekvent/Lågfrekvent ect.
Att gå en debatt mot dem hade varit rena självmordet för laxton, så jag förstår varför.
Men om Laxton nu inte har några lik undanstoppade i Garderoben, så varför tveka. ?

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com