Youtube blockerar HBTQ+ videos

Youtube har lagt till funktionen "strikt-mode" som är ett filter mot stötande innehåll. 
 
Nu har det kommit fram att ifall man slår på det filtret så döljer youtube också videos som är HBTQ+ relaterade. 
 
Youtube har fått mycket kritik och på twitter cirkulerar hashtaggen #YoutubeIsOverParty.
 
Flera amerikanska youtubers har blivit drabbade och några av våra svenska youtubers har också fått sina videos blockerade. 

 
 
#1 - Q

Blev en aning arg när jag såg detta på Twitter..

#2 - Anonym

Fyfan, vilka jävla äckel som jobbar på Youtube. Hur fan kan man ta bort sådana videos? trodde vi hade kommit längre ...

#3 - Anonym

Fyfan, vilka jävla äckel som jobbar på Youtube. Hur fan kan man ta bort sådana videos? trodde vi hade kommit längre ...

#4 - Anonym

Mera drama is going on... trodde äntligen allt var bra på youtube hahha nu kommer säkert 10 olika videos ifrån alla håll och kanter med denhär nyheten xD

#5 - Hedda Söderberg

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! :D <3
http://nouw.com/heddasöderberg

#6 - Sanna

Vafan trodde faktiskt vi hade kommit långt

#7 - Vihtori

:)

#8 - Anonym

Wow, blir verkligen chockad över hur många homofobiska kommentarer som förekommer här?

#9 - .

Känns som att de e samma homofob som skriver alla kommentarer haha

#10 - Q

Troligtvis samma personer som sprider hat i detta kommentarsfält. -.-'

#11 - Em

Skriver som några nedan, ganska tydligt att det är en och samma sorgliga person som skriver de äckligt homofobiska kommentarerna! Fy fan

#12 - Anonym

https://www.youtube.com/watch?v=-x5urCV8RuM
Jockiboi köpte mig!

#13 - Anonym

måste va samma person som kommenterar, annars e ju folk sjuka i huvudet usch va äckliga personer kan vara...kille som tjej alla får sminka sig, kärlek till hbtq <33333333

#14 - Anonym

Hahaha alla ni som kommenterar homofobiskt, vilka äckliga kretiner ni är.

#15 - Anonym

Vet inte om youtube har tagit tillbaka videosarna på grund av kritik för att nu är dom tillbaka iallafall. Och för det andra så sluta alla i kommentarsfältet att vara så elaka mot hbtq personer det är dags att ni lär er att acepptera personer som är som punkt slut!!

#16 - Emma

En del av kommentarerna här är så motbjudande. Hur vidriga kan ni va? Alla har rätt till att älska vem de vill, så ta era trångsynta äckliga kommentarer, dra härifrån och väx upp!

#17 - Anonym

Nån har ju tappat det helt här i kommentarsfältet...

#18 - Anonym

Till DIG (för jag antar att det är en person som skriver alla kränkande homofobiska kommentarerna under detta inlägg) vad fan är det gör fel pp dig?

#19 - Finlandssvensk

Till #42. Det är jag som har kommenterat alla de där kommentarerna. Är det något du vill mig? Du är så dålig på att stava så jag förstår inte riktigt din kommentar?

#20 - Hej&hå

Haha, så tydligt att det är en och samma person eller ett kompisgäng som gaddat ihop sig och skrivit alla homofobiska kommentarer här.

#21 - Usch

Så jävla sjukt

#22 - Alicia Storm

Vad är det för bok Therese skrev på i sin senaste vlogg????

#23 - Anonym

Om jag får säga vad jag tror, så är nog denna funktion till för att youtubers ska få mindre hat. Vissa människor känner sig provucerade av homosexuella, så då kan de sätta på denna funktion så de inte kan kommentera hat till yuotubers som t.ex. Thomas, Amir m.m. Så jag jag tror alltså inte att youtube syfte är att förtrycka HBTQ personer, utan är att skydda youtubers från hat.

#24 - anonym

Många religiösa personer tar illa upp av HBTQ rörelsen och har ni aldrig tänkt på dem? nä ofc inte för denna populism är så trångsynt och bara ser en liten del av något så stort...suck

#25 - Muhammed khala

JOCKEBOI KLAGAR IGEN PÅ YOUTUBE HAN SÄGER HAN INTE GJORT SIN LÅT

#26 - felle

en liten tjej kommenterar amirs video om att han inte svarar angående en tävling hon vunnit, att det gått lång tid och att hon ännu inte fått sakerna. stackars :///

#27 - Usch

#28 är inte bara att banta idiot. Och hon råkade ut för något som gjorde henne sådär.

#28 - Anonym

#27 Om du menar Felicia (Fellsis) så ja, det är "bara" att sluta äta all skräpmat som hon trycker i sig i varje jävla vlogg. Ja, hon kanske inte kan sporta och hålla på med sina höftskada, men höften tvingar fanimej inte henne att äta på Donken, Max, Burger King, pizza osv... så ofta som hon gör.
Att hon sedan står och gråter och säger att hon äter nyttigt och inte alls stora portioner, kolla igenom hennes vloggar. Hur ofta väljer hon en sallad, en liten portion, att avstå från socker (godis), chips osv.?
Jag skiter fullständigt i hur hon ser ut, eller vad hon väger, men att stå och ljuga sina fans i ansiktet och påstå att man i hennes storlek äter små portioner och mycket nyttigt är bara dumt. Vem som helst fattar att man inte ser ut som hon gör om man äter det hon påstår att hon äter, med eller utan skada. Hon kan (om hon vill) börja cykla och simma och träna upp sina höfter (det skulle hon vinna på i längden), man är inte 23 år för evigt... Har själv blundat för min vikt och mina matvanor och vet du vad, dagen jag började inse hur mycket det slank ner det ena och det andra började vikten att rasa! Nu 30kg lättare (på mindre än ett halvår, bara med att förändra matvanorna och lägga till lätt motion) kan jag faktiskt säga att det "är bara att banta".

#29 - A

#28 ja jag håller med dig jag har själv tappat 20kg och jag gillar inte Felicia. Men på det sättet första 28 skrev så vart jag irriterad. Men håller med dig helt

#30 - Anonym

#27 Håller med dig. Man är inte 23 för evigt som du säger. Visst man kan vara tjock utan att det märks på ens hälsa när man är ung, (Typ som när alla tjockaktivister säger att man kan vara tjock och hälsosam... vänta bara) det är när man passerar 40 som problemen börjar. Tror seriöst folk att man kan vara kraftigt överviktig i större delen av sitt liv utan att kroppen ska ta stryk? Vilken värld lever folk i? Det är PRECIS likadant med att vara undernärd större delen av sitt liv hälsoproblemen kommer som ett brev på posten när man kommer in i medelåldern för det är då kroppen bryts ned och åldrandet blir mer påtagligt.

#31 - Anonym

#28 *** menar jag (Jag som skrev kommentar #30)

#32 - Den nya 28

Ok, missade första 28:ans kommentar så därför antog jag bara att du/ni pratade om Felicia. Hon är inte min favorit heller, men det har inte med hennes vikt att göra :)
Ni har helt rätt #29, #30 och #31. Det går att leva med över-/undervikt när man är ung och så plötsligt slår det till, hälsoproblem på hälsoproblem. Mig skrämmer det att hon redan har en höftprotes och ändå inte gör något åt saken medan hon kan. Jag har sett 80-åringar med utbytta knän och höfter som haft mera go i sig och som velat träna. Tycker inte man ska mobba andra för deras utseende, men denna trend som är stark nu med att man ska se ut som man vill och det är hälsosamt och bra att vara överviktig, nej nej nej. Felicia är långt ifrån den enda på Youtube som håller hårt på att man kan leva hälsosamt som överviktig och det är skrämmande att se hur unga personer hjärntvättas till att det är okej att leva som idolerna gör. I barnens ögon är det okej att äta skräpmat för att idolerna gör det och det är okej att vara kraftigt överviktig för att idolerna är det.
Tråkigt att det sällan går att diskutera om dessa frågor, de flesta blir direkt arga och tror att man hoppar på hur de (överviktiga) ser ut eller hurudana deras personligheter är, men det är verkligen inte det som det handlar om! Det är alla sjukdomar, trötthet, orkeslöshet, ökad risk för sjukdomar, problem i vardagslivet etc som det egentligen handlar om.

Grattis #29 till 20 minus kilon, fantastiskt duktigt jobbat! :) Och förlåt om jag lät burdus och sur i mitt första inlägg!

#33 - :)

Haha det är lungt förstod att du inte menade Så😂❤️

#34 - D

#32 nu har dock Felicia höftprotes pga en olycka till följd av benskörhet men håller med allihopa om att hon inte ska klaga/gråta över sin vikt när hon klart och tydligt inte äter hälsosamt om man ska döma av det hon visar i sina videos. Hoppas på att hon tar tag i åtminstone sin kost då det i alla fall hade vart ett steg framåt.

#35 - Andrea

Vad bra. Tycker det är skönt att man själv kan få bestämma om man ska se den typen av videos poppa upp överallt.

#36 - #32

#34 D Jo jag vet, såg hennes video om höftprotesen :) Menade mer att just p.g.a att hon har protesen och benskörhet, så är det om än viktigare att hålla en sund vikt och en sund livsstil, annars sliter vikten på den redan trasiga höften och sannolikheten att hon drar på sig mer skador är stor. Med rätt kost så kan hon gå långt :)