Jockibois reaktion på att hans vän dömdes för våldtäkt

Flera av er har räknat ut att den dömda våldtäktsmannen var en vän till Jockiboi och nu har han kommenterat händelsen.
 
Jockiboi skriver bland kommentarerna på instagram att hans vän är blockad och utesluten ur deras liv för all framtid. 
 
Han är förvånad över att hans vän utsatte en kvinna för detta och trodde inte alls så om honom. 
 
OBS: Kommentarsfältet är nu öppet
#1 - Hahahahha

Alla hans sociala medier är borta. Hans videos på youtube är borta. Allihop. Kräket borde få minst 10 år i fängelset. 2 år.. Sveriges lagar alltså...

#2 - Anonym

Vem är den där vännen? Jag fattar inget

#3 - Anonym

Men Jocke, var det inte du som gnällde "inte alla män våldtar" till Therese förra året? hahah

#4 - skjsf

Skulle inte jocke hålla "drama" ute från hans medier?

#5 - Jag

#4 om du kallar det "drama" att säga ifrån och ta avstånd från en våldtäktsman så är du ju dummare än den här bloggägaren.

#6 - Anonym

För alla som undrar vem det är, så visste jag inte ens vem människan var. Alexander heter han och har aldrig sett honom förut... Ett riktigt svin i alla fall!

#7 - Anonym

Kan ingen förklara för mig vem den här "vännen" är.
Snälla jag fattar inget.

#8 - Anonym

Omg de e den där killen som Jocke hjälpte med sin första video vet inte om jag får säga hans namn men han har tydligen 1 ben (det stog på en hemsida)

#9 - Xf

Flashback har the koll.

https://www.flashback.org/t2824491p8

#10 - Anonym

Lustigt att allt spår av våldtäktmannens sociala medier har blivit raderade precis innan Jockiboi kommenterar om det...det innebär väl att våldtäktmannens relativa eller han själv har blivit uppmanad av Jockiboi att radera de (vilket jag tvivlar på, då telefoner blir ifråntagna vid förundersökning). Hm...

#11 - Sara

Alla ni som fof inte fattat vem våldtäktsmannen är, läs på flashback för i helvete!

#12 - Anonym

Han som gjorde detta har också bara ett ben ?

#13 - U

#10 Alltså va? Du tror inte att killen eller hans familj kan tänka själva? Varför skulle det vara Jocke som tagit ned det? Får man en fängelsedom är det inte helt ovanligt att man stänger ner sina sociala medier, just för att namnet blir offentligt och man får mycket skit skickat till sig, och i många fall även brottslingens familj. Ska man vara borta såpass "länge" så kan det vara ganska skönt o veta att ens liv på nätet är nere, så att folk inte snokar reda på ens mamma exempelvis och utsätter henne för den ilska som man hade velat ta ut på gärningsmannen. Sen är det inte säkert att han flyttades från rättegången direkt till fängelse, utan det brukar ta från några dagar upp till iaf ett halvår innan du ska in i fängelse. Exempelvis mordet i Trollhättan för några år sedan, 2 medåtalade fick sitt straff ca ett halvår efter att dommen kom, enbart mördaren flyttades direkt till fängelset. Alltså kan killen själv ha bra tid på sig att rensa upp och ta ned sina sociala medier, och är utredningen klar o dommen kommen så får du tillbaka dina saker. Och med tanke på allt hat som redan kommit in på hans kanal så är det rätt självklart att man vill plocka ner det. Antingen han själv eller hans mamma tex. Sluta försöka få Jocke att verka vara the bad guy gällande iprincip allt.

#14 - Anonym

(Bloggägaren får ta bort denna kommentar om jag av någon anledning inte skulle få säga killens namn) Men våldtäktsmannen heter Alexander Sjösten. Han har (hade) en youtubekanal med lite mindre än 10 000 prenumeranter, där bland annat Jocke har varit med i videos. På Alexanders instagram (innan den blev borttagen) hittade jag samma bild utan något för ansiktet på honom som blivit blurrad i det senaste blogginlägget på denna sidan. Han har umgåtts en del med Jocke och Jonna, Grannen Alex, Let's feast osv. Han var även på Jocke och Jonnas bröllop i somras. Väldigt chockerande och tråkigt att detta har hänt, och alla mina tankar går till kvinnan som blivit utsatt för detta. Detta bevisar bara att folk är kapabla till precis vad som helst, även dom man tror aldrig skulle göra något sådant här.

#15 - Anonym

Hann ta en titt på hans youtubekanal innan den raderades... Hur fan kan man ha empati nog att göra en låt till minne av sin bortgångna bror men inte kunna motstå att vara ett rent utsagt svin mot en kvinna.

#16 - Anonym

Tycker J&J har ide torka. Badvideo alt spökvideo. Enformigt.

#17 - Bloggfokus- en blogg om bloggar

Bra gjort av Jocke. Det är så viktigt att aktivt ta ställning när folk i ens närhet är idioter.

#18 - Anonym

Jocke vill inte bli kallad för Jockiboi. Skriv Jocke eller Joakim Lundell istället.

#19 - W

Alltså hur tänker en del av er som kommenterar?
Vad fan har det för skillnad om du är vän med någon som begår ett brott? DU är INTE skyldig och bär INTE ansvar för vad dina vänner gör! Hur fan kan ni sitta och gotta er i att det råkade vara en av Jockes vänner? Det hade lika gärna kunnat vara din vän. Eller Theréses vän. Eller din mammas vän. Nu råkade Alexander vara Jockes vän/bekant och skiten flyger.
Jag förstår faktiskt Jockes utbrott på Instagram. Han är inte skyldig att berätta offentligt hur han tänker förhålla sig till sin vän (numera f.d. vän) men väljer att ändå ta avstånd till Alexander offentligt. Jocke har heller ingen orsak att behöva känna skuld eller ansvar för vad hans bekanta har gjort.

Och till #3, nej alla män våldtar INTE!!! Jag känner en massa män som aldrig skulle göra så och som aldrig gjort så. Tyvärr känner jag även svin som alkoholpåverkade inte förstår att nej betyder nej förrän de har en klacksko i skrevet och en knytnäve i ansiktet.

Vad kan man vara annat än chockad över att läsa och höra att en person man litat på visar sig vara ett svin? Hur hade ni själva reagerat?
Jag är inget stort fan av Jocke, men jag hatar att man ska leta efter fel och sitta och skriva idiotiska påhopp.

#20 - v

#19: 'Och till #3, nej alla män våldtar INTE!!! Jag känner en massa män som aldrig skulle göra så och som aldrig gjort så.'

Läs. På.

#21 - W

#20 v Vart vill du komma? Vad ska jag läsa på om? Läs på du också tack.

#22 - W

V, så här skriver #3
"Men Jocke, var det inte du som gnällde "inte alla män våldtar" till Therese förra året? hahah"
Och jag svarade att alla män inte våldtar, att jag känner män som inte våldtar och som alltid behandlar andra väl (oavsett alkoholpåverkarn etc.), men att jag också känner män som inte gör det. Vad vill du att jag ska läsa på om då? Det är inte fel att INTE dra alla över en kam. Bara för att en man är en man, så är han inte automatiskt en våldtäktsman. Lika lite som en kvinna automatiskt är ett helgon.

#23 - Anonym

#20 Håller helt med W!

#24 - Anonym

#20 Håller helt med W!

#25 - E

#19 W, WORD! Alla män är inte våldtäktsmän.

#26 - Anonym

Lägg ut tovas kommentar om det här också, hon skrev på snapchat

#27 - Anonym

Varför skriver du Jockiboi i rubriken Ida? Han vill ju inte bli kallad för det?? Sen skrev du ju själv ett inlägg om det också? Sjukt..

#28 - Anonym

Sluta kalla honom för Jockiboi, rätt respektlöst när han nu bytt ut sitt artistnamn.

#29 - Anonym

Sexuella övergrepp är vanligt. Alla känner någon som gjort illa en annan sexuellt. Alla känner någon som utsatts för sexuella övergrepp.

Det är till synes vanliga killar som begår sådana brott. Killar som själva säger att de hatar våldtäktsmän och som faktiskt tror att de gör det. I deras sjuka fantasi förstår de inte att de själva våldtagit.

Ni som tycker att det "självklart är en vän till Joakim" förstår inte hur sånt här går till. Jag kan garantera att ni också känner någon som kanske inte våldtagit, men tagit en tjej på rumpan utan lov eller tjatat för att få ligga när tjejen uppenbarligen inte vill. Det är killar i mängden som gör det. Att någon man känner gjort något sånt här gör inte en själv till skyldig. Joakim har ingenting med den händelsen att göra. Dessutom är det tydligt hur fruktansvärt han tycker det är. Han ska inte ha applåder för att han tar avstånd från en våldtäktsman, för det borde vara en självklarhet alltid. Dock ska han inte ha skit för att han känner honom.

#30 - Anonym

Tycker Joakim borde anmäla denna blogg snart faktiskt!!
Vidrigt Ida (om det är ditt namn)hur du skriver om en våldtäkt för att försöka dra in Jockes namn?
För var precis din tanke vilket många också upptäckte här i kommentarsfältet!
Fokusera så brottet och den hemska händelsen och offret!
Istället för att som du nu gör att försöka koppla ihop Jocke med våldtäksmän!!!!
USCH!

#31 - Anonym

Kolla Jockes facebook. Han har mognat måste jag säga, Så proffsigt uttalande!
Inget drama, utan han tar bara offentligt avstånd till händelsen genom ett uttalande via Facebook! Antar att han valde Facebook då hans äldre målgrupp finns där!

#32 - Anonym

VISA RESPEKT EMOT DOM DU SKRIVER OM!
HAN HAR TAGIT BORT JOCKIBOI AV EN ANLEDNING!
KAN NYHETER24 RESPEKTERA DET SÅ KLARAR VÄL DU FÖRHELVETE DET OCKSÅ?
FÖR THERESE BETT DIG OM NÅGOT SÅ HADE DU GJORT EXAKT VAD HON BAD DIG ATT GÖRA OCH DET VET DU SJÄLV!

#33 - Anonym

VISA RESPEKT EMOT DOM DU SKRIVER OM!
HAN HAR TAGIT BORT JOCKIBOI AV EN ANLEDNING!
KAN NYHETER24 RESPEKTERA DET SÅ KLARAR VÄL DU FÖRHELVETE DET OCKSÅ?
FÖR THERESE BETT DIG OM NÅGOT SÅ HADE DU GJORT EXAKT VAD HON BAD DIG ATT GÖRA OCH DET VET DU SJÄLV!

#34 - Anonyyyym

Skitbra gjort utav Joakim.

#35 - Vem?!!!

Kan alla sluta skriva om våldtäcksmannens
sociala medier och sen inte berätta vem det är?
VEM ÄR DEN HÄR VÄNNEN TILL JOCKIBOI?

#36 - Anonym

Kan nån återkoppla vad som hänt på Amanda edmundssons live vid 19:00?

#37 - Anon

#36 Vem är det ens?

#38 - Anonym

Hur fan kan ma va så jävla korkad att man fortarande inte listat ut vem våldtäktsmannen är... Skam

#39 - Jen

Men kära barn..

Tänk efter lite, ni vet ju själva. Så varför lägger ni energi på att hon skriver såhär?

#40 - Anonym

Bara gå in på Flashback där finns allt.. Dom har publicerat namn och hela domen mot denna Youtubern där

#41 - Anonym

Kan du bloggägaren sluta vara så respektlös???!!!! Kalla inte Joakim Lundell för jockiboi han vill inte det.Du är bara allmänt äcklig. Våltäktsmannen heter Alexander sjöstet

#42 - Hmm

#41 Du kanske inte ska kasta sten i glashus.

#43 - Anonym

Han var ju bjuden på Jocke och Jonnas bröllop finns klipp på honom därifrån

#44 - ...

Han heter Alexander Sjösten. Så nu vet ni det!

#45 - Anonym

bög

#46 - Anonym

Alexander Sjösten är ju inte helt okänd av polisen sen innan han förekommer i 3 avsnitt i belastningsregistret bland annat 2014 greps han ju för Grov Rattfylleri och bedrägeri till skyddstillsyn med samhällstjänst i 40 timmar

#47 - Anonym

Alexander sjösten heter han

#48 - Anonym

Alexander sjösten heter han

#49 - Anonym

Alexander sjösten heter han

#50 - Anonym

Jag har gjort lite research om hela denna äckliga händelsen. Hittade en video på han "Alexander" som då många tror det är som har gjort detta. Vilket jag med tror. Jag hittade iaf en vlogg som heter "VLOGG | världens VÄRSTA söndag!" Som är från 11:e april 2016. Någon kan redan ha skrivit detta. Men till er som ville se den ansvarige (som jag tror att han är) så är han med i redan i början av videon på Jocke och Jonas kanal.

#51 - Anonym

Onej!!11!

#52 - Anonym

Hora1

#53 - Anonym

Kolla in sajten STOPPA PRESSARNA där finns inlägg om detta och där kan ni även ladda hem hela domen mot ALEXANDER http://stoppapressarna.se/svenskabloggare/jockiboi-har-gjort-ett-uttalande

#54 - Anonym

Vill man se en Youtuber med talang. RIKTIG TALANG kolla in denna kille. Imponerande.
Här ligger många års träning. Inge dåliga Challenger av svensson folk som inte vill arbete. Utan bedriva vuxen dagis. Leka på badhus och fjanta sig i vuxen ålder.
https://www.youtube.com/channel/UCQapmcVJcvRzLtzEaQKJeMg
Kolla och njut.

#55 - Anon

#54 Får lite känslan av att du promotar din egen kanal där.

#56 - Flopp

Enligt tjejer som kände killen som våldtog. Har han alltid vart skumm och haft fruktansvärd kvinnosyn. Och tydligen vart på många tjejer.

#57 - Anonym

Det är en kille vid namn Alexander Sjösten, han har medverkat i jockes tidigare klipp.

#58 - Anonym

Alexander SJÖSTEN är idioten

#59 - Anonym

han heter alexander sjösten

#60 - Anonym

han heter alexander sjösten

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com