Ben & Jockiboi lurade av Splay

Under 2016 hamnade Splay i blåsväder vilket gjort att flera youtubers valt att lämna nätverket. 
 
Nu berättar Ben att han också blivit utnyttjad av Splay och avråder alla små youtubers att gå med i nätverket. 
 
Även Jockiboi skriver bland kommentarerna att Splay lurade honom på 160 tusen kronor. 
 
Ben avslöjar också att alla splaymedlemmar med över 50 tusen prenumeranter hamnar i en jurygrupp för Guldtuben. 
 
Varje jury får rösta på samtliga kategorier och deras röst är värd mellan 15-20 tusen röster vilket innebär att tittarna inte har all makt. 
 
 
 
Ps: Glöm inte att klicka på hjärtat 
#1 - Kj

Någon som vet vf dom nästan förstörde deras bröllop?

#2 - Anonym

Visdte att det var nåt lurt med gultuben. Fyfan vilken jävla diktatur splay verkar vara

#3 - $

Jag tyckte det var lite väl av Ben att vara transfobisk och bete sig vidrigt mot tjejer bara för att splay skulle kasta ut honom.

#4 - $

Jag tyckte det var lite väl av Ben att vara transfobisk och bete sig vidrigt mot tjejer bara för att splay skulle kasta ut honom.

#5 - Pezra

Han sa väl att det var det enda vägen ut från splay. Han verkar som en lowkey smart kille faktiskt. Han leder youtube just nu och förändrar communityt sjukt mycket.

#6 - Anonym

Dock är det ju bra med jury? Önskar att en jury valde dom nominerade och sen fick tittarna rösta mellan dom. -Annars vinner bara dom största hela tiden

#7 - Anonym

Wilma & Anton bråk under Melodifestivalen. Står på Aftonbladet!!!!!!!!

#8 - Lintu

http://bloggar.aftonbladet.se/schlagerbloggen/2017/03/anton-hagmans-karleksbrak/

#9 - Anonym

😣

#10 - Klara

Till 7, du vet väll om att allt som står på internet inte är sant

#11 - Anonym

#6 Vadå annars vinner bara dom största? Ja? Vad gör det? Röstar folket så så ÄR det bara så, eftersom vi lever i en demokrati. Dessutom finns det alltid kategorier för mindre youtubers (årets löfte) så det är rätt överdrivet uttryckt av dig

#12 - Anonym

Vad gör du

#13 - ignorera mig

Hej min stortå e typ svart på kanterna, och typ luktar ostbågar jag ska göra en youtube video där alla får veta att jag är deprimerad och att jag lider av attention whore-syndromen

#14 - Sassy bitch

#13 vad i helvete

#15 - Wow.

Varför Sla man lägga ut att några bråkar?! Alla par bråkar inget att skriva om.

#16 - Anonym

Fast att det var ju redan känt sedan förra guldtuben att det skulle vara en sådan jury med och bestämma? Tyckte det var dåligt då men nu när jag tänkt efter mer så kan jag förstå varför så är fallet. Youtubers vet vad som är bra jobb och bra videos, med jury så vinner inte endast den som är störst.

#17 - Claus

#16
Då kan man likagärna säga att folk som har bättre jobb, att deras röst är mer värd än de med sämre jobb i röstningen. För de har själva lyckats och vet hur samhället bör se ut

#18 - Anonym

#17 bra sagt, de stämmer till 110% :D

#19 - E

# 17 Claus
Mjo, fast lite skillnad är det på ett "vanligt" jobb och ett kreativt jobb. Ett "vanligt" jobb kan du utvärdera hur bra, effektiv, ekonomisk, hållbar och etisk arbetsinsatsen är och hur bra, effektiv, bemötande, skötsam och pålitlig arbetstagaren är, men ett kreativt jobb som Youtube går inte att utvärdera efter en färdig mall då alla är olika och har olika innehåll på kanalen (jämför t.ex. Jimmie Star, Helen Torsgården och Therése Lindgren, alla är duktiga på smink men kanalerna är helt olika och tilltalar helt olika publik). Så på ett sätt är det bättre att en jury som är insatt i hur allting fungerar bakom kulisserna utvärderar en annan youtuber, än att en publik får rösta som endast ser den färdiga produkten men inte arbetet bakom. Exempel, om jag är galet betuttad i Ben Mitkus, så röstar jag på honom oavsett hur duktig han är, istället för att låta någon annan som kanske lägger mer tid ner på videos och som har större interaktion med fansen och därmed kanske förtjänar mer att vinna ta hem vinsten.
Men, det är samtidigt en jäv situation, egentligen borde inte juryn bestå av andra youtubers, för alla vill väl vinna eller att deras bästisar ska vinna, juryn borde vara opartisk och tittarnas röst borde väga lika mycket.

#20 - Amanda

På vilket sätt förstörde nästan splay J & Js bröllop ?

#21 - Tror det iallafall

Svar till #20 , genom att dom blev lurade på 160 000kr för deras bröllop kostade runt 400 000kr tror jag dom har sagt och 160 000kr är väldigt mycket pengar!

#22 - Anonym

#19 Förstår hur du tänker. Men då ska Splay kunna stå för att de använder sig av en jury och sluta marknadsföra det som att "NI (tittarna) har all makt över ni vill vem som ska vinna" osv. Inte okej att försöka dölja att de använder sig av en jury (Vilket Ben också säger då Splay försökte tysta ner faktumet att de hade en jury)

#23 - E

#22 Där håller jag med dig att Splay borde ha alla korten på bordet och inte köra fult spel. Eller att tittarnas röster ska väga precis lika mycket som en jurys röst men att all information finns och inte sopas under mattan. Efter vad Ben Mitkus sa i sin video så är jag inte alls förvånad över att Moa, Lovisa Kawaii mfl har känt sig utanför på Splay, och att så många youtubers bytt nätverk.

#24 - Anonym

Splay gick ut och sa att en jury bestående av youtubers med 50 000+ prenumeranter skulle stå för 50% av rösterna så det stämmer inte att det okänt på något vis.

#25 - Malin

Först var det Therese som förstörde deras bröllop och nu splay.😂

#26 - Anonym

Vill du veta mer om detta kolla den här videon: https://www.youtube.com/watch?v=EeMfPWPLKd0 (Hur fungerar svenska Youtube-nätverk?)

#27 - Anonym

http://nyheter24.se/noje/878742-jockiboi-ben-mitkus-splay?utm_source=Nyheter24+Nyhetsbrev&utm_campaign=29529e308f-EMAIL_CAMPAIGN_2017_03_13&utm_medium=email&utm_term=0_9c331d433e-29529e308f-383888909

#28 - Anonym

hej