Splays svar på anklagelserna

Idag skrev Splay ett inlägg på instagram där de svarar på anklagelserna om varför de utesluter vissa youtubers.
 
De berättar att kanaler som bygger en större del av sitt innehåll på att förolämpa andra människor kommer inte att hyllas på Guldtuben. 
 
De ser detta som ett otroligt viktigt ställningstagande även om de förstår att alla inte håller med. 
 
 
#1 - Anonym

Tycker inte Joakim är rätt person att yttra sig. Han hänger fortfarande ut och triggar människor. Han har själv banat väg för hat i mångt å mycket han gjort. Bara för att han tar bort en del av matrialet betyder de inte hans benäget att bidra.

#2 - Linda

Ingen youtuber kommer sluta pga hat, de får så mycket cash uppkört i röven så dom skulle inte klara sig utan youtube :)

#3 - Anonym

Tycker inte direkt Hydra promotar hat. Gillar han och hans kanal för att han är den enda som vågar kritisera andra youtubers. Om svenska folket vill att Hydra ska bli nominerad så ska han bli nominerad. Vi lever i en demokrati och ingen diktatur. Det är först nu Splay väljer att uttala sig gällande sina regler och värderingar,och det tror jag beror på alla de anmälningar som kommit in mot Splay/Guldtuben. Ännu en gång det svenska youtubecommumityt kommer med ursäkter för att rädda sitt eget skinn. Vidrigt. Hydra är den riktiga vinnaren av årets stjärnskott. Och ham behöver inte guldtuben för att få det bekräftat. Bara att gå in på någon av splays senaste bilder och se hur många som kommenterst #teamhydra.

#4 - Linnea

Problemet med Splay är att de sticker under stol med allt de gör. I Daniel Rileys video ser man det svart på vitt. De har raderat ut all möjlig kommunikation via telefon till företaget. Vilka seriösa företag är fullkomligt okontaktbara via telefon? Underhållande att se hur folk sätter dit Splay gång på gång, för att Splay själva sedan ska komma sig för att skriva ut en snyftig förklaring dagen efter. De har förlorat all respekt i mina likt många andras ögon. Har man satt sig själv i en sådan här situation dom Splay fixat för egen penning så kan man inte bara springa iväg med svansen mellan benen när folk börjar förstå vad som egentligen pågår.

#5 - Anonym

#4 glossybox har fan ingen kundkontakt via telefon så skyll ej på det

#6 - emma

Om de är så emot mobbning, förolämpningar och att hänga ut människor, varför är då Bente och Jocke med? De båda har hängt ut människor och förolämpat folk. Bente har skämtat på andra människors bekostnad och sagt väldigt opassande saker i allmänt. Jocke hängde ut bland annat Therese.
Tycker helt ärligt att Splay bara inte tycker om Hydra, det känns faktiskt som att Splay favoriserar väldigt mycket. Jag själv tycker inte att Hydra sprider hat. Han är bara inte rädd för att säga vad han tycker. Hydra är absolut ingen elak person och inte heller en mobbare, därför tycker jag att han borde ha fått vara med.

#7 - Anna

Och sen när spred flax negativ energi???
Är 100% säker på att han skulle kunna ha blivit nominerad tills iaf. Årets sjärnskott vilket jag tror många nominerade till. Och hydra? Har aldrig uppfattat hans innehåll som hat utan ärliga åsikter som ingen annan vågar erkänna!!

#8 - Anonym

Fattar inte hur Joakim ens får medverka på Guldtuben. Hur många ggr får han göra birt sig och flippa ut? Sedan snyfta oxh ta åter alt radera och lossa han aldrig sagt eller skrivit saker. Han kör med hot och massa uthänangden titt som tätt. Vinner han är de pga hot. Han får människor rädd. Han är stor nu och därför får han göra och säga vad gan vill. Alla vet hur han gör om hans vilja inte följs. Han skapar ett helvete då. Otroligt narcissistisk manupulativt människa.

#9 - Siri

Bra av splay! Någon i samhället måste bromsa utvecklingen. Ja vi lever i en demokrati men det gör det inte rätt att såra andra genom hat, falska anklagelser och förnedring.

#10 - Anonym

uteslut bente då? herregud så blinda människor

#11 - Anonym

#9 De låter ju andra "mobbare" delta? Bente som är nominerad i årets snapchat. Den social media där hon har mobbat, varit homofobisk, transfobisk och hotat ägaren till denna blogg att skära halsen av sig. Är det rätt av Splay att låta henne delta? Hydra har iallafall ALDRIG gått till persobligt angrepp utan har bara kritiserat andra youtubers. Men Bente... nej. Splay är falska. De väljer bara ut de youtubers de gillar. Bente borde inte få vara med om inte Hydra får det. Samma regler ska gälla för alla då.

#12 - Anonym

Bente är nominerad i årets snapchat, den plattform där hon ständigt är rasistisk, homofobisk, funkofobisk, uttrycker att folk ska dö/ta livet av sig och är allmänt elak osv - och DET är Splay okej med??? Jag har inte mycket över för Hydra, tycker det han pysslar med också är skit. Men ska man utesluta folk med det argumentet som Splay utesluter honom ska fan Bente också uteslutas.

Hoppas verkligen inte att Bente vinnet priset. Finns ingen som förtjänar det mindre. Hon är ju den största mobbaren på Youtube, och är dessutom helt utan självinsikt och förmåga att reflektera över sitt eget beteende.

#13 - Emma

Jag var på Tubecon och fick till min stora förskräckelse se hur topprofilernas signeringsbord var fyllt med fanteckningar och kärlek - som de bara lämnat efter sig som skräp. Jag förstår hur de får enormt mycket bilder och brev, säkert dagligen, men de kan väl iallafall TA MED SIG det dom fått och slänga det hemma istället, haha? Respektlöst och vidrigt.

#14 - Anonym!!

Men va??? VAD SÄGER NI OM NÄR BENTE FÖROLÄMPAR ÄLDRE MÄNNISKOR OCH TAR BILDER PÅ DOM, är inte detta en kränkning eller och inte bara detta utan gången hon dessutom sa hatar tanter och gubbar. det finns mycket mer, ska man kolla hennes förflutna i denna blogg ser det riktigt illa ut. Allt Splay säger är ännu en gång skitsnack

#15 - Splayikonkurs

på vilket sätt hatar Hydra ? De är så synd om er, inse bara att folk gillar vad än det är nu han gör.
De är roligt att han är den enda youtubern som vågar gå emot strömmen. DÄrför gillar jag honom. HAN är sig själv gentemot vad andra ä. Det är fortfarande inte rätt de ni gör.

#16 - ???

"Om de är så emot mobbning, förolämpningar och att hänga ut människor, varför är då Bente och Jocke med? De båda har hängt ut människor och förolämpat folk. Bente har skämtat på andra människors bekostnad och sagt väldigt opassande saker i allmänt. Jocke hängde ut bland annat Therese.
Tycker helt ärligt att Splay bara inte tycker om Hydra, det känns faktiskt som att Splay favoriserar väldigt mycket. Jag själv tycker inte att Hydra sprider hat. Han är bara inte rädd för att säga vad han tycker. Hydra är absolut ingen elak person och inte heller en mobbare, därför tycker jag att han borde ha fått vara med." !!!

#17 - Anonym

Det svaret kan dom köra upp nånstans då bente får vara med :)

#18 - Anonym

hahaha SPLAY är ju ett jäkla skämt så fall hade ju inte Bente blivit Nominerad.. . Lite lust har man samla ett gäng som står med Protestskyltar mot Splay på guldtuben

#19 - Anonym

Ändå får bente vara med :)))

#20 - Anonym

Men vänta nu lite. Sa inte splay att dem inte skulle ha en jury i år och att folket bestämde ALLT? hur kan det då komma sig att splay går in och tar bort folk dem inte tycker om och sen låter bente va kvar. Logik

#21 - Anonym

bojkotta bente schramm

#22 - Anonym

Bojkotta Jocke predikanten och hans sekt

#23 - Anonym

Detta var inte alls något svar, de verkar ju inte ha någon koll alls. Kolla upp de youtubers som är med så ska ni se att bente och jocke strider mot vad ni nyss skrev. Toppenjobb splay! Sjukt oseriöst

#24 - Anonym

Uhhhm varför får Bente vara med isåfall

#25 - Anonym

Att ta med Jocke är som att skippa alla regler fullständigt. Finns så mycket skit kring detta par utlagt på Youtube. Skit som de själv valt publicera av någon anledning tagit bort men som kommit åter utav andra som i sin tur laddat upp de.

#26 - Anonym

Att ta med Jocke är som att skippa alla regler fullständigt. Finns så mycket skit kring detta par utlagt på Youtube. Skit som de själv valt publicera av någon anledning tagit bort men som kommit åter utav andra som i sin tur laddat upp de.

#27 - Anonym

Blir man underhållen av hat skriver Joakim Lundell skojar han eller. Hur tror han sina siffror på tittare ökade. Kanske för hans drama och hat av honom. Kanske av all skandal och blottande av uthängande familjemedlemmar. Är det någon som bjuder på hat så är de Joakim.

#28 - Evelina

Folk verkar inte läsa igenom allt.. Det står att om en youtuber TILL STOR DEL förolämpar andra youtubers så får dom inte medverka. Vad jag vet så består inte JockeochJonnas kanal av "förolämpningar" .. visst, Jocke har skapat mycket drama och hängt ut folk men inte är det 90% av hans videos. Bente vet jag dock inget om då jag inte gillar henne

#29 - Hej

Splay har en fin tanke och som jag ändå tycker att dom ska hålla fast vid. Splay har själva valt att ha en gala, och vi betalar inget för det. Jag tycker det är skillnad på om Splay hade fått skattepengar, för då är det svenska folket som ska bestämma.

Däremot, som många andra har skrivit, så ska reglerna gälla allla. Oavsett hur stor man är, om hat inte är okej och om youtubers som kritiserar andra inte får vara med ska då ingen som gör liknande få det. Hydra kritiserar andra, men det gör Jocke också fast på ett betydligt barnsligare sätt och då ska antingen båda få vara med eller ingen. Regler ska gälla för alla!