Endast 3 kvinnor fick pris på Guldtuben

Jonna, Therese och Keyyo var de enda kvinnorna som fick ett pris igår på Guldtuben, resten var män. 
 
Clara Henry skriver på twitter att hon reagerade över hur få kvinnor som var på scen och att det är tråkigt att så få tjejer fick ta plats i år. 
 
Hon skriver också att det var endast 4 icke-vita av ca 75 som var nominerade. 

50 män och 16 kvinnor var nominerade
13 män och 3 kvinnor fick ett pris
 
 
#1 - Roza

MEN ALLTSÅÅÅÅ. Att det ALLTID ska handla om kön? JESUS CHRIST. Kan hon bara vara tyst?
/Kvinna som är så jävla trött på att allt ska bli en fucking feministfråga

#2 - E

Roza, AMEN!

#3 - Gud

BRA CLARA ÄNTLIGEN

#4 - Anonym

MEN HERREGUD KAN INTE ALLA BARA VARA MÄNNISKOR? Män hit och män dit

#5 - Isak

Jag själv som är kille röstade ändå på en hel del tjejer.

#6 - Anonym

Att det ens finns folk som är så opålästa här i kommentarerna. Ni ska vara glada att det finns andra som orkar/vågar ta kampen. I ett patriarkalt samhälle finns det inte utrymme för att sitta och sucka över feminister och säga att allt handlar om kön nuförtiden. Och #1 "Roza" om alla kvinnor hade haft ditt tankesätt för några decennier sedan så hade du inte haft rösträtt idag. Sluta be andra kvinnor som kämpar för mänskliga rättigheter att hålla tyst.

#7 - Roza

#6 Så att rösta är enligt dig lika viktigt som att få pris på Guldtuben? HAH. Det är inte en mänsklig rättighet att få pris på Guldtuben. Ej heller en kvinnlig rättighet, eller en manlig. PUNKT.

#8 - Anonym

#7
Fast nu bytte du helt plötsligt perspektiv

#9 - Anonym

#7
Fast nu bytte du helt plötsligt perspektiv

#10 - Anonym

MEN AMEN LÄGG NER det handlar inte om kvinna eller man, det handlar om de som förtjänar det. VAdå hade du velat att Keyyo skulle ta hem årets humor ??? hon har ju inte presterat lika bra som förra gången. Sluta, kära nån

#11 - Anonym

MEN AMEN LÄGG NER det handlar inte om kvinna eller man, det handlar om de som förtjänar det. VAdå hade du velat att Keyyo skulle ta hem årets humor ??? hon har ju inte presterat lika bra som förra gången. Sluta, kära nån

#12 - Anonym

Bara jag som blir så provocerad ?? vad spelar det för roll om det är en man eller kvinna ? det ska ju vara jämlikt eller. Det fanns inte tillräckligt bra "kvinnor" tyvärr om det är de du letar efter. Kan ej kalla mig feminist så länge Clara Henry finns.

#13 - Jag är en tjej

okej hon måste fan driva. Wtf är det hon pratar om???? Snälla vad spelar det för roll om de är kvinnor, män, svenskar eller invandrare som vinner? Du kan ändå inte göra något åt det så lägg din tid på saker som man kan göra något åt (tex hedersrelaterat våld)

#14 - Anonym

men det skulle ej vara nåt fel om det bara var kvinnor ?sluta snälla

#15 - Anonym

Att det alltid ska handla om Kön. Det spelar roll om det är en kvinna eller man som tar hem mest vinsten ... eftersom alla är ju lika värda eller ??

#16 - Sofia

Var finns forskningen som styrker påståendet att kvinnor och mäns röster främst gynnar män och att det bara är kvinnor som röstar på andra kvinnor? Jag vill gärna ta del av den. Och om nu galan tänker ge pris för bästa det, det och det, så är det väl tittarna som skall rösta på vilka de anser är bäst. eller röstar fansen fel för att de är omedvetna om sina "gender bias" och därav resultatet att fansen röstar enligt tankar som att "en kvinna kan inte göra youtube"?
Kvinnor vill bli behandlade på samma villkor. Därför är det bra att man alla tävlar i samma tävling oavsett kön. Som kvinna vill jag inte få ett pris för att det måste uppfyllas en kvot, av sympati eller om någon fått mer röster/har bättre meriter än jag, oavsett om det är en kvinna eller en man. Det vore förnedrande att få ett sådant pris man inte förtjänar. Har inte de här männen och kvinnorna förtjänat sina priser för sitt goda arbete, baserat på fansens röster eller för vilket könsorgan, hudfärg eller sexuell läggning de har?

#17 - Anonym

#5 grattis vill du ha applåder?

#18 - Roza

#9 Va? Vad snackar du om?

#19 - Anonym

"Bara 4 icke-vita"? Jo kanske för att det här är Sverige, här finns främst vita människor... Feminister har typ en IQ på 15.

#20 - Woman

Samma "tjat" hela tiden. Allt behöver inte vara en feministfråga

#21 - Anonym

Alla "feminismiscancer" rebeller här i kommentarerna borde läsa på om ämnet. Speciellt ni kvinnor. Var glad att någon tar fighten åt er

#22 - Anonym

MEN HERREGUUUUUUUUUUD VARFÖR SKA ALLTING BLI EN JÄVLA FEMINISTFRÅGA

#23 - Anna

Men nu får de väl vara nog! De som vann, vann för att de förtjänade det, sen vare både kvinnor, män och icke binära som röstade på dessa som vann. Min pojkvän rösta generellt bara på kvinnor speciellt på Therese.
Sluta dra den där jävla feministgrejem hela tiden.

Däremot kan man ju fråga sig om Jocke "vann" för atr gö honom nöjd med tanke på hur mycket han klagat på Splay och Guldtuben. Men de är en annan fråga, men fuck feminism!

#24 - Anonym

Det märks att ni i kommentarerna är barn och/eller otroligt opålästa. "Måste allt handla om kön jämt", ja för det är exakt det det gör. Sådana här saker speglar hur samhället i stort ser ut. Tjejer får inte lika mycket plats, det är svårare för tjejer att lyckas i de flesta branscher, killar har mer till godo endast för att de är just killar och killar HAR svårare att relatera till och unna tjejer framgång och därför röstar man ej på tjejer i sådana här sammanhang.

Ni som inte förstår den här grejen borde verk-li-gen läsa på.

#25 - Samuel

#16 Sofia, du är så jäkla klok.

#26 - Anonym

Hallå ska du inte ha Jocke och jonna på mitten av headern nu när de har vunnit årets youtuber?

#27 - Anonym

Men varför ska hon ha J o J i mitten. Spela roll. Börja läs nyheter och intressera dig för en värld utanför youtube.

#28 - Anonym

GE dig jävla feminist. Varför måste könet spela någon roll? Jag är inte feminist därför att jag tycker att det ända sådana som du gör är att trycka ner sig själva och andra kvinnor. Varför reagerar du ens på detta? Det behöver inte ha och göra med att vi lever i ett sexistiskt samhälle! Det kan ha att göra med att kvinnor i år inte har skapat tillräckligt intressant innehåll. de som är värda att vinna vinner. Jag tror knappast att 12 åringar där hemma sitter och tänker jag ska bara rösta på män. Ge dig clara henry du skämmer ut dig just nu.

#29 - Sofia

#21
du vet inte vad människor här besitter för kunskap om feminism eller inom andra ämnen. däremot kan man anklaga dig för att inte vara påläst i någonting annan än just feminism. Jag tycker det är otroligt dubbelsidigt av dig att först anklaga kvinnorna för att inte vara pålästa enbart för att de inte håller med dig och samtidigt tycka att kvinnor borde vara tacksamma för att feminister för vår så kallade fight. Vilken fight är det du för? Att män skall ses som roten till allt ont? att kvinnor skall ha samma möjligheter plus specialbehandling? att man får pris för att man är kvinna och inte för att man har gjort ett bra jobb? Kvinnor har samma möjligheter som män. samma möjligheter är inte synonymt med lika utfall. Jag kan inte tala för någon annan här, men jag kan föra min fight själv. Jag vill inte bli representerad av någon som påstår att jag är inte är tillräckligt påläst för att fatta hur samhället "egentligen" ser på kvinnor.

#25
Tack för dina fina ord!


#30 - Anonym

#29 håller helt med dig

#31 - Frida

Snaaaaaaaaaaaaaaaaaark

#32 - A

#29 Sofia, tack för dina fina ord!

#33 - Anonym

#iminsofiasteam

#34 - Roza

PREACH SOFIA.

#35 - Anonym

Män har lika jävla mycket rätt att stå där som kvinnor. Tycker det är tragiskt att någon som Clara ska påstå sit vara för jämnställdhet men ändå förtrycker män så fort hon får chansen. Fuck off

#36 - Sofia

#30 #32 #33 #34 tack alla för er fina responsen

#37 - Sophie

Jag kan verkligen förstå att folk reagerar, men ska det inte samtidigt vara de som gjort bäst ifrån sig inom den kategorin som ska vinna? Det är likadant på ett arbete, där ska den som har den bästa kompetensen få jobbet och sedan vilken kön du tillhör ska inte spela någon roll..

#38 - Anonym

hello, anklagar ingen utan är nyfiken!
Jag undrar hur det kommer sig att Tova Helgesson säger att hon har socialfobi när hon skriker och springer runt och dansar i sociala sammanhang vilket man ser på hennes mystory. Har ni några synpunkter?
Tyckte det verkade märkligt då jag vet hur jobbigt socialfobi kan vara..

#39 - Anonym

#38 undrar det med jag har inte socialfobi men skulle ändå inte känna mig bekväm att bete sig sådär bland okända folk

#40 - Anonym

Okej... eh... att det var fler män än kvinnor som tog hem priser behöver väl inte betyda något annat än att de kanalerna helt enkelt ansågs som bäst i år och att de råkade vara män? Herregud. Jag skulle inte som kvinna vilja vinna pris bara för att jag är just kvinna och att det är synd om mig på något vis? Jag vill ju stå "lika inför lagen" som män. Det är ju det som är jämställdhet. Kvinnor ska ha samma rättigheter som män ja, men också samma skyldigheter. Clara sluta gråt.

#41 - Anonym

#19 tänkte också på det.

I Sverige finns det ju fler vita procentuellt. I typ Kenya finns fler svarta procentuellt. Så att bara 4 icke-vita var nominerade förklaras ju enkelt med att tävlingen hölls i Sverige där vita är den dominerande "folkgruppen". Asså wtf? Riktigt ogenomtänkt uttalande från Clara.

#42 - Anonym

Tycker det är så tråkigt när folk som Clara ska börja babbla om sånt här, sluta raka sig under armarna osv bara för att bevisa något.. Det ger en så dålig bild av feminism. Jag är feminist, för jag tycker att alla ska ha samma rättigheter oavsett kön. Men så tråkigt när folk ska provocera fram reaktioner och säga ''jag är kvinna, jag gör vad jag vill, jag hatar män''. Självklart är folk emot feminism när vissa håller på som dom gör. Men feminism behövs, ''normal'' feminism alltså.

#43 - Anonym

löjligt när folk säger att extrem feminister tex har grönt armhålehår.. Uhm, läs på lite sötisar

#44 - Daniella

#38
Jag tänkte precis samma sak, har själv socialfobi och skulle aldrig Kunna skrika o hålla på sådär offentligt.. 😁

#45 - Anonym

Skitbra att hon tar upp det! Tänkte också på det!

#46 - Anonym

HALLÅ! GODMORGON! Verkar som folk SOV genom hela galan? Inte var det något gnäll förra året inte, och detta år stod det fler kvinnor på scen? Eller har jag helt fel? Jag är själv kvinna, satt i publiken och tänkte specifikt på detta under kvällen - fan vilka grymma och kreativa tjejer det finns. Sen om de vann pris eller inte - det är inte en fråga om feminism. Tittarna har röstat på de dom tycker är bäst. Den som fått flest röster förtjänar att vinna. Det är bara läskigt hur Clara och Lovisa uttalar sig om ett problem som bara blommar upp ännu mer när dom bygger upp en bild av att detta på något vis är männens fel. Är dom sura för att dom inte vann något pris? Vad är grejen? Dessa uttalanden är TOTALT onödiga. Samtidigt förstår jag deras vilja och tanke, den är inte fel - men i detta sammanhang blir det tyvärr inget annat än att de använder sin makt för att skapa drama.

#47 - Jennifer

HALLÅ! GODMORGON! Verkar som folk SOV genom hela galan? Inte var det något gnäll förra året inte, och detta år stod det fler kvinnor på scen? Eller har jag helt fel? Jag är själv kvinna, satt i publiken och tänkte specifikt på detta under kvällen - fan vilka grymma och kreativa tjejer det finns. Sen om de vann pris eller inte - det är inte en fråga om feminism. Tittarna har röstat på de dom tycker är bäst. Den som fått flest röster förtjänar att vinna. Det är bara läskigt hur Clara och Lovisa uttalar sig om ett problem som bara blommar upp ännu mer när dom bygger upp en bild av att detta på något vis är männens fel. Är dom sura för att dom inte vann något pris? Vad är grejen? Dessa uttalanden är TOTALT onödiga. Samtidigt förstår jag deras vilja och tanke, den är inte fel - men i detta sammanhang blir det tyvärr inget annat än att de använder sin makt för att skapa drama.

#48 - Anonym

Bara för att du som ensam kvinna inte känner dig förtryckt betyder inte det att kvinnor som grupp inte heller är det. I dagens samhälle är kvinnor den förtryckta gruppen. 2017 är det inte längre politiskt som det var på 60-talet (rösträtt osv) utan främst socialt. Dessa sociala normer bidrar till exempelvis resultaten i guldtuben. Som Clara sa så är det inte bara i guldtuben det ser ut såhär (vem fan bryr sig om guldtuben) men överallt i samhället. 90% av alla VD:ar är män, trots att fler kvinnor har eftergymnasial utbildning. Och tjatet om manshat kan man bara lägga ner med. "manshat" dödar inte. Kvinnohat dödar. Jag klandrar inga kvinnor eftersom vi alla bara är produkter av patriarkatet, men jag önskar att alla människor och SPECIELLT kvinnor läser på mer om ämnet så att vi kan föra diskussionen vidare. (inväntar "TRIIGGEREDFEMINAZI"-PÅHOPP...). Varför inte göra det lättare för en om man har chansen?

#49 - Anonym

Heja Clara! så jävla bra.

#50 - Anonym

Jag ser det faktiskt som positivt att fler killar vågar visa sig o satsa på Youtube då det länge varit tabubelagt. Dessutom kommer youtubers och går, och just detta år verkar ju ha varit killarnas år ;) . Förra året var tex merparten av vinnarna tjejer....

#51 - Anonym

är det bara jag som tror att jockiboi började gå med och säga att guldtuben är riggad och att det inte går rätt till pga att om han inte vann dom kategorierna han ville så kunde han skylla på att det var riggat?
sen varför är han så himla glad och stolt över att ha vunnit priser på en gala han inte tycker om och inte tycker går rätt till?

#52 - Anonym

är det bara jag som tror att jockiboi började gå med och säga att guldtuben är riggad och att det inte går rätt till pga att om han inte vann dom kategorierna han ville så kunde han skylla på att det var riggat?
sen varför är han så himla glad och stolt över att ha vunnit priser på en gala han inte tycker om och inte tycker går rätt till?

#53 - Anonym

Förra året vann ju flest tjejer? Vad säger hon om det då?
Det är ju till mesta dels följarna som röstsr i guldtuben. Och jag tror ingen lägger speciellt stor vikt på vad personen har för kön när denna röstar. Utan följarna röstar på sin favorit helt enkelt. Går inte att göra så mkt åt det. Lever vi i en demokrati så gör vi det liksom. Då ska den personen med flest röster få vinna oavsett kön.

#54 - Feminist

Om tävlingen nu inte är riggad så spelar det väl ingen roll vilket kön som vinner? man röstar ju på den man gillar, man ska ju inte rösta på kvinnor bara för att de är kvinnor utan för vad de gör.

#55 - Anonym

RMM borde vunnit årets youtuber, det enda man kan bli är glad när man kollar på deras videos.

#56 - Anonym

SPLAY kan väll rigga så bara tjejer vinner nästa år så blor Clara Henry glad. jag menar splay är ju super duktiga på att RIGGA galor så dom kan nog samarbeta med Clara välja fram bra kvinnliga vinnare i alla katogorier

#57 - Anonym

Förra året var det faktiskt flest tjejer som vann! Kolla guldtubens sida med vinnare 2016 så får ni se. Och Clara Henry borde hålla käften hon skämmer ut sig själv! De som förtjänar att vinna vinner. Tror knappast att 12 åringar sitter och tänker såhär: Jag kan inte rösta på Amanda Lundgren för hon är en kvinna och kvinnor kan ju inte göra bra youtobe.

#58 - cringe

Kolla Bentes mystory, hon skämtar om misshandel? Vet inte om hon är ironisk men det verkar inte som så...

#59 - Anonym

När ska Jocke och Jonna bli i mitten? :))

#60 - Anonym

#59 vill du se deras nunor gå in på deras instagram

#61 - Anonym

Kolla bentes mystory, hon tycker tydligen det är kul med kvinnomisshandel :)

#62 - Anonym

Jocke och Jonna faboritiserar tittare/fans. De köpte biljetter till sina "trognaste fans". Synd kan man tycka. Kolla @realyoutubefangirl s instagram.

#63 - Anonym

Favoritiserar*

#64 - Anonym

Så jävla pinsamt att Grannen följde med upp på scen när Jocke och Jonna tog emot priser? Jocke visste ju knappt själv varför han va med upp på scenen? Visst dom andra som hjälper till osv, men vad gör grannen liksom, han hade ingen anledning till att gå med upp på scenen bara för att han medverkar i vissa videos eller vadå?

#65 - Anonym

#64 allt dom gör är skämmigt bara

#66 - Anonymi

Men HERREGUD VILKEN KATASTROOOOOF!!!!! JAA! det måste ha med kvinnohat o rasism o göra att 10 - 15åringar röstar på sin favorit... kan inte clara henry bara hålla käften?!!! Hon är SÅÅÅ löjlig!!! Dra upp genustänk för att det var fler killar än tjejer som fick pris... kan det ha o göra med att de flesta kvinnliga youtubers är dryga översittare som tjatar om sitt jävla smink?! Medans killarna försöker vara lite roliga.... skaffa ett liv!!!!!

#67 - Hej

Bente hånar ett skämt om att Rihanna blev misshandlad på sin story.. Och hon undrar vrf hon inte vann årets snapchat på guldtuben, fyfan va äcklig hon är

#68 - Anonym

Skriv om att Hydra har gjort en ny kanal bara för att kunna prata om guldtuben.

#69 - Anonym

vad menar pojkendrömmer på twitter?????????????

#70 - Märta

Jag tycker att alla ni som klagar i kommentarerna ska läsa på lite, speciellt ni tjejer. Om det inte funnits såna som Clara och Lovisa som orkat ta fighten hade ni inte haft rösträtt idag, just sayin'

#71 - Anonym

Men åh, snyft snyft. Anledningen till att så många män vann är för att de är så JÄVLA mycket roligare än alla kvinnor. Jag själv röstade bara på en tjej, Tova Helgesson, då hon är den enda tjejen i Sveriges youtube-community som jag faktiskt följer. Och ja, jag som skriver detta är själv kvinna.

#72 - Anonym

Ja, varför engagera sig i större problem som hedersmord, tvångsgifte eller gruppvåldtäkter när man kan tjura om att det var flest vita som vann pris i en youtubegala. Hejja hejja!

#73 - Anonym

#70 Tycker du borde läsa på lite. Tjejer i fattigare länder blir tvingade av män att bära täckande kläder. Tjejer i fattigare länder utsätts för hedersmord. Tjejer i fattigare länder blir våldtagna och ingen bryr sig. Det finns fortfarande länder där kvinnor inte har något att säga till om. Det finns fortfarande länder där män skäms när kvinnor uttrycker sina åsikter. Det finns fortfarande länder där kvinnor inte har rösträtt. Det finns länder där tjejer blir gravida vid 10-13 års ålder och det anses normalt. Det finns länder där tvångsgifte tolereras. Det finns så mycket stora problem här i världen, men du och andra sitter och fokuserar på hur många tjejer som vann ett pris på jävla youtubegala. Du skulle även gärna kunna förklara varför feminism är så viktigt i sverige när det finns dessa typer av problem i världen.

#74 - Tjej

Men herregud. Det var dom som blev framröstade och uppenbarligen dom som folk tyckte var bäst. Allt handlar inte alltid om kön. Kvalité framför kvantitet

#75 - Laura

Asså tycker 100% att de som gör bäst innehåll ska vinna Guldtuben, men tycker ändå clara har en vettig poäng. Däremot gick jag in på twitter för att läsa vad folk svarat och Ida, du har missat att ta med den sista tweeten som hon skrev efter att hon är glad för alla som vann! Den känns rimlig att ta med för att få ett avslut på det hon säger och för att fatta.

#76 - Emma

Detta är ju skit snack... Som kvinna måste jag säga att detta året så var det männen som presterade bäst och förtjänar det. Sedan lever vi i Sverige. Det bor 10 miljoner i Sverige var av ca 1 miljon är invandrare. Tror hon på fullaste allvar att det är konstigt att fler Svenskar får pris än invandrare... Det hade ju varit tvärtom om tävlingen varit i typ Iran... Dagens feminism har förlorat sin mening. Skäms över att vara kvinna pga personer som Clara och andra "extrem feminister". Detta måste få ett slut.

#77 - Ida Gratte

Clara är en grym förebild i allt! Bra inlägg. Fler kvinnor åt folket!

#78 - Sanna! ♥

Håller med att män också måste börja/kunna relatera och hejja på kvinnor :) Gällande allt i hela livet. Dock ang mörkhyade och antal på scen så kan det ha att göra med att det bor fler vita än mörkhyade i Sverige.. eller? :) Dock hejja hejja Clara för att sprida bra info! // Kolla in min blogg (& följ mig på snap imrn om ni vill se mig hämta vaaaalp!!! läs mer på bloggis)

#79 - Bella

Pris på guldtuben handlar verkligen inte om varken kön eller hudfärg. Det är tittarna som röstar på sina favoriter och jag tror inte dem utgår från kön eller hudfärg faktiskt utan från vad dem tycker är bra. Jag fattar inte varför alla feminister ska då allting att handla om kvinnor. Tydligen är männen bättr i detta sammanhang och det beror inte på att dem är män utan pga vad dem lägger upp. Jag blir så trött på människor som skyller sitt misslyckande på samhället. "Jag är kvinna och det är därför jag inte vann", hur töntigt låter inte det. Sluta av sånna barnrjmpor och fukosera på viktiga feministiska frågor istället. Istället för att skylla kvinnornas förlust på det "patriarkala samhället" så kan ni feminister lägga er kraft på det som faktiskt spelar roll. Tänk på alla kvinnor som blir bortgifta eller inte får yttra sig. Det är dom ni bör hjälpa. Och Btw sluta trycka ner männen hela jävla tiden. Jag trodde feminism handlade om jämnlikhet inte manshat.

#80 - Anonym

Linn Ahlborg är på Summerbust men är bara 17 år och det är 18 års gräns. Hur kom hon in?
Skriv gärna ett inlägg om det här.

#81 - Anonym

Du kan se bilder när hon är på summerburst om du går in på hennes IG och ser vilka bilder hon är taggade i.

#82 - Filip

Jag trodde feminister tycker att båda könen ska ha samma förutsättningar, samma rättigheter etc och INTE att de tycker att man ska trycka ner män för att män är män tycker det är sorgligt att de kallar sig själva feminister. De som kallar sig själva feminister här kan inte vara äldre än 12 år