Så stora är youtubers bland unga

I "Ungar & medier 2017" redovisas resultaten från undersökningen av medievanor och attityder kring medier hos barn 9–18 år.

Bland flickorna i samtliga åldersgrupper är den populäraste Therese och hon är den mest omnämnda i denna undersökning. 
 
Man kan också notera att inget tv-program kommer i närheten av hennes dominans och bland 17–18-åriga flickor följer 46 % Therese. 
 
Bland pojkar 9–12 har det populäraste tv-programmet Idol och Jocke och Jonna ungefär lika stor publik. 
 
Jocke och Jonna dominerar listan på flest tittare som är 9-12 år (24 %) men mellan åldern 17-18 år har de 6 % medan Therese har 28 %. 
 

Källa: Statens medieråd, ”Ungar & medier 2017”

#1 - J

Men fy! Du ska inte vara 9-12 år och vara ute på Internet... 😶

#2 - B

Haahahhaha, Jocke säger att dom har många äldre tittare....😂😂😂😂😂
Det är mest småtingar ju...

#3 - Anonym

Vilken plats kom BENTE på 😂😂😂

#4 - Rebecca

#2 tänkte samma 😂

#5 - e

hahha, in your face jockiboi...

#6 - Anonym

Alltså Bentes senaste snaps.. jag skäms! Du är vuxen för helvete, bete dig.

#7 - Anonym

#6 Vad har hon lagt ut?

#8 - Anonym

Mannen myten legenden jockiboi och hans fablernas värld haha. Fablar som alltid haha

#9 - Anonym

Älskar när alla bara "IN YOUR FACE JOCKE"
Så är det gammal statistik hahaha

#10 - Anonym

Ingen nyhet egentligen.
Ju äldre publik, ju mer gillar dom Therese.
Ju yngre publik, ju mer gillar dom Jocke och Jonna...

#11 - Anonym

#9 Hej jockiboi

#12 - Anonym

Jockiboi tv är ju med?
Då måste det vara från förra året eller?

#13 - Anonym

Jag fattar inte varför du hela tiden du jämför Jocke med Therese

#14 - bra att veta

väldigt intressant statisk, Men hur går de ihop kontra tittare är ju frågan

#15 - bra att veta

Man behöver ju inte va nån Einstein för att räkna ut att de e nått som inte stämmer
om man kollar på tittar flödet enl . denna tabell , Måste föräldrarna haft ruggigt kul under en tids epok i så fall

#16 - ElinaW

Hahha någon som sett Malvin studios senaste slagsmålsvideo? både manfred erlandsson och hydra är med

#17 - bra att veta

Var Bara tvungen o kolla lite statistik enl Scb ålder 9 till 12 = 6% vart är alla andra % % ..
visst norden e stort men endå .... NI måste lära er o vara källkritiska

#18 - Anonym

https://youtu.be/HTKujEFN0YY
Tarzan tycker till om jockiboi

#19 - Anonym

#17 jockiboi

#20 - Anonym

#8, förlåt men fabel? Vet du vad ordet betyder? 😂

#21 - Anonym

Hahaha Omg

#22 - Anonym

vad ovanligt att bente säger på snapchat att hon inte vill hålla på med youtube

#23 - Statistik ftw

Alltså. Det är en statlig rapport. Källkritisk är bra att vara, men att vissa inte får ihop siffrorna baserar sig snarare på att det finns begränsade statistiska kunskaper snarare än att den statliga myndigheten försöker lura någon. Långt ifrån alla 9-12 åringar tittar exempelvis på youtube - därför blir inte siffrorna 100 %. DÄRTILL är det många som kollar på flera kanaler. Därför kan det inte heller bli 100 %. För det hade krävt att man bara gick ange exempelvis "vilken kanal ser du mest på - ange enbart ett svar" (läs hela rapporten för i helskotta! Lär er VAD ni ska vara källkritiska till istället för att bara utgå ifrån att npgot är fuffens)....Därtill är det ett slumpmässigt urval på 3000 ungdomar som utgör respondentsvaren (vilket är helt ok i statistiska sammanhang. Det är möjligt att generalisera även om man inte inte redovisar p-värde eller använder korrelationer mer än deskriptivt). Blir fan lack

#24 - Anonym

Men kan youtubers ta av sig sina solglasögon inomhus å vid filmning. Så respektlöst och divig att inte ge tittarna ögonkontakt.

#25 - Anonym

#23 jockiboi

#26 - B

Spelar ingen roll Jocke hur mycket du försöker argumentera emot! Det är många unga som följer dig punkt slut! Vet 6 åringar som kollar på dina videos....så lägg ner bara.

#27 - B

Och då kanske det ser ut som det är äldre som tittar...men nej! Dom använder sina föräldrars konton.

#28 - Hästkille

Att Jocke och Jonna köper en ponny som dom själva inte ska rida, och dessutom är det inte en häst som dom säger utan de är en ponny

#29 - Anonym

Nu är jag jävligt irriterad. Jonna har alltså köpt en häst till jocke? Hur ansvarslösa kan man vara? dom kan ingenting om hästar, en häst är ingenting man bara går och köper. Och driver med hästgrejer som dom fått sponsrat som dom inte har en aning om vad det är? En sadel som jonna tyckte var fin, hon förstår inte ens att man inte bara kan gå och köpa en sadel, man måste gå till en sadelutprovare och köpa en sadel som är utprovat till den hästen, annars kan den få allvarliga problem. Äckligt ansvarslösa

#30 - Anonym

Och den största frågan, hur ska dom ha tid? Dom säger att dom inte har tid att sova, men en häst har dom tid med?

#31 - Anonym

Jockiboi går runt och säger att han har äldre tittare. Visst, det står 18+ och väldigt många procent men sanningen är att de flesta ungar ställer in sin ålder på äldre än vad dom är ifall att de är åldersgräns på en del videos.

#32 - B

30# haha tänkte samma 😂 Jocke nämner väldigt ofta att han inte sover och inte har tid..... ta en paus och sluta tänk på pengar, vila upp i några dagar!

#33 - Anonym

Har jonna köpt en ponny till jocke? Kan dom ens något om hästar och är dom beredd på ha den hela livet ut? Eller ska dom sälja den när den inte är rolig längre?

Hästar är inget man bara går och köper! Djurplågeri!

#34 - Anonym

Skriv om Jocke å jonnas häst köp, de viktigaste för dom verkar vara att allt ska va snyggt på hästen och inte om de passar hästen eller ej. Och varför ska Jocke ha en häst om han inte har tid för den?

#35 - Anonym

#32
Om man kollar på kanalen så läggs de ju inte upp vids lika frekvent som förut så en ned trappning har förmodligen inleds , och vi vet ju inte alls deras planer för framtiden eller så
att spekulera i att do, inte har tid är ju bara löjligt

#36 - Anonym

Haha jonna äger ut er alla på snapchat era losers

#37 - Anonym

#33 så skriver Jonna på snap: " och så skriver ni att sadeln kanske inte passa, ja då köpte man bara en ny om den inte passar 😂"

Å herregud, hon säger att hon hållt på med hästar i 6 år men har inte ens kunskapen att det är INTE SÅ DET FUNKAR MED SADLAR. Man köper inte en sadel innan man provat in den hos en sadelmakare, det är något man lär sig ganska fort om man har omkring hästar i flera år. Och som sagt, vad händer när dom tröttnar på den stackars ponnyn? En ponny är inget man bara åker och köper som en överraskning. Detta visar bara starkare på att dom inte är i närheten av mogna nog för att ta hand om ett barn. Säger inte det för att vara taskig, utan ser det verkligen så.

#38 - Anonym

Att hon jämför att köpa en sadel till en häst med att köpa skor, visar bara att hon inte kan ett dugg om hästar.
En felaktigt inpassad sadel hämmar i bästa fall bara hästens aktion men i värsta fall kan sadeln medföra direkt skada. Hästar skadas dagligen på grund av att de har en för dem felaktig sadel, men de skadas också på grund av att ryttaren sitter i en för dem för liten eller på annat sätt felaktig sadel. Hade den som ansvarar för hästen haft en grundkunskap om sadlar och hur man passar in dem till häst och ryttare hade hästarna varken blivit skadade eller hämmade av sadlarna.

#39 - Anonym

o herregud va trög du är måste ju finns nått hem försådana som dig

#40 - Anonym

Lyssnar man på Tarzan och Anis så finns det substans bakom orden de lägger ut just nu. De är inte hat. Utan de har tröttnat på oseriösa personer som för tittare bakom ljuset. Ärlighet varar längst sanningen kommer fram. Varför som vuxen behöva hävda sig och spela över inför barn? Varför mäta sig i den nivån ens? De är barn inga som ens är ute på arbetsmarknaden och konkurrerar med dem.
Många youtuber har tydligen tröttnat på att inte kunna få yttra sig utan att de ska kallas hat. Vad fan händer med youtube? Ska de med makt tysta ner folk. Otäckt om detta stämmer.

#41 - Anonym

Dessutom, hon är inte ens säker om hon har någon som kan rida på den? En ponny måste hållas igång. Och kan inte hästen ridas så kan man hålla igång den med tömkörning/longering men det har ju inte hon någon kunskap om. Hoppas hon även är medveten om farorna med att låta en ponny gå på för kraftig bete/ i en hage med kraftigt bete, då får den fång vilket kan leda till döden. När hon visar upp alla hästgrejer hon fått sponsrat så säger hon att en fårskinnspadd under sadeln är "goals". En sådan använder man bara om sadeln på något sätt inte passar, använder man den fel så kan hästen få problem. Nej fick väldigt ont i magen av det här.

#42 - Anonym

Dessutom, hon är inte ens säker om hon har någon som kan rida på den? En ponny måste hållas igång. Och kan inte hästen ridas så kan man hålla igång den med tömkörning/longering men det har ju inte hon någon kunskap om. Hoppas hon även är medveten om farorna med att låta en ponny gå på för kraftig bete/ i en hage med kraftigt bete, då får den fång vilket kan leda till döden. När hon visar upp alla hästgrejer hon fått sponsrat så säger hon att en fårskinnspadd under sadeln är "goals". En sådan använder man bara om sadeln på något sätt inte passar, använder man den fel så kan hästen få problem. Nej fick väldigt ont i magen av det här.

#43 - Anonym

¤41
Skaffa dig ett liv gå ut i stallet i stället för att sitt o klaga på allt

#44 - Anonym


Spelar ingen roll hur överlägsen man vill skriva folk på näsan om hur stor man är. När människor tröttnat då går de samman och står upp för vad de tycker är rätt. Likt den personen som fått yttra sig dag in och ut vad den tycker är RÄTT. Fler youtuber kliver in i kommentars fält och stöttar Tarzan och Anis. Tråkigt de gått så långt men den lika mycket deras plattform för kreatörer.

#45 - Anonym

Att hon jämför en sadel med att köpa skor visar bara mer hur okunnig hon är inom det där..
Man går till en sadelmakare, punkt. Stackars häst.

Och hennes "svar" på Snapchat var bara pinsamma, och hon visade bara att hon inte kan någonting

#46 - Anonym

Har hållt på med hästar sedan jag var liten då min familj alltid haft hästar. Och vi alla kan konstatera att Jonna är okunnig i det hon gör, hon väljer att saker ska vara snyggt före bekvämt och passande för hästen. Köper sadlar innan hon gått till en sadelmakare, och försvarar det genom att jämföra med att köpa skor..

#47 - B

Älskar fan Linn, Anis, Tarzan, hydra och Ben. Dessa människor går verkligen sin egna väg och säger vad det tycker och tänker på ett bra sätt! Mer av dessa människor på youtube(svenska) 💪🏼
Står för sina åsikter och tar inte bort hit och dit, som vissa andra hahahaaha😂

#48 - Anonym

#47
DE Är väll skit bra att de inte tas bort lättare med bevis bördan vid ev rättegång haha

#49 - Anonym

#48 vad har du rökt? Ev rättegång? Lol

#50 - Anonym

Bådde Anis, Tarzan, hydra har nog ett vitt trevlig kuvert att vänta på ska ni se

#51 - Anonym

#50 Så du menar att jocke ska anmäla dom eller? för vad ? gråter :') det roligaste är att den kommentaren måste vara från jocke själv, vem annars skulle skriva så

#52 - Anonym

Nej Nej de finns andra intressenter de e ju lixom inte bara jocke som tjänar pengar

#53 - Anonym

#50, vad ska dom bli anmälda för? "GROOVT FÖRTAL"? tyvärr jockiboi, det kommer inte hända. haha

#54 - Anonym

hahah jonnas svar på att dom inte kommer rida hästen; "vi har hundar men dom rider vi inte heller på"
asså, nä det hoppas vi att ni inte gör, men kanske går ut på promenader och aktiverar era hundar så som dom behöver? precis som en häst har behov.

#55 - Anonym

jag fick för mig att jockiboi sa att han inte längre besvarar hat, expose m.m, men är jag den ända som tycker han fortfarande besvarar det mesta på snapchat och facebook som skrivs och gör videos om?

#56 - Anonym

Bente måste nog vara den mest lataste människan på jorden. Hon orkar inte ens göra videor. Det är förhelvete ditt jobb, kanske dags att sköta det någon gång?
-_-'

#57 - herregud

Jockiboi ocb Jonna är ju totallt hjärndöda.....

#58 - Anonym

En Häst????? De måste ha slut på idéer. Pranksvideosarna och spökvideosarna blev avslöjade som fejk. Jockiboi försökte som producent och dj och blev avslöjad som fejk. så nu måste de hitta på annat haha

#59 - K

Jag kan inte så mycket om hästar, men tom jag vet att man inte bara kan köpa en sadel till en häst utan man måste gå till en som kan det med sadlar. Och varför går dom och köper en häst när dom inte har tid, hur skall dom göra med sina hundar? Hur ofta har de tid för dom? Deras hundar är antingen hos någon i familjen eller hundhotell.

#60 - Anonym

Herregud vad folk ska klaga pga en fucking häst ni varför bryr ni er ens? Har ni inget annat bättre för er? skaffa er ett liv kanske? Jag gillar inte Jocke och Jonna men va fan att sitta och klaga på internet ni tror ni är bättre själva..... not

#61 - Elin

#55 Har tänkt på det väldigt länge nu. Han besvarar ju all på snapchat story hela tiden. "Har vuxit blablabla" nej du kommenterar det ändå? Du kan inte släppa det.
Han borde tänka sig ett steg längre innan han uttalar sig.

Sen det här med hästen, kan inte någon bara anmäla dom och sätta in dom på dårhus någon gång...

#62 - Anonym

#61 anledningen han svarar på snapchat är för hans dubbelspel. Han törs inte betee sig så barnsligt som han uppenbart är behov att ta ut varje dag på.snapchat. Han har lite äldre på fb som kommenterar. Dubbelspel han är inte vuxen och gan är säker med i mycket spel bakom youtube i drama. Skönt nya personer kommit in på.Youtube nu. Verkar vara mognare och ärliga

#63 - Anonym

AHhahahahah varför ska du ALLTID jämföra Therese och Jocke & Jonna? Man märker av favoritiseringen på HÖÖÖÖÖÖÖÖG nivå alltså!

#64 - Tessi

Therese ❤️
Mvh tjej 22.

#65 - Fillq

"jocke och jonna dominerar listan..." ????!!😂😂 Therese har ju 1 procentenhet mindre än dom?? Var ser du någon dominans?? Nej juste, du försöker bara få dem att se så dåliga ut som möjligt...du är så patetisk ida..

#66 - Anonym

#58- Snart visar det väl sig att hästen är fake också, så säljer de den lol

#67 - Anonym

Hoppas på förändring på youtube. Vi behöver nya fräscha personer som jobbar med youtube. Ingen ska vara rädd för att makt släcker kanaler. Jocke och Jonna är så uttjatat. Ser man inte expose,fejk, skamliga videosar så finns dom med i sina vännskaras video. Man blir fam hjärntvättad, usch. Blir påtvingat och FÖR MYCKET om dem. Dessutom ska allt vara så extremt. Överdrivet skrävel många mycket de gör verkar vara totalt fejk de går sällan rykten, ingen rök utan eld så att säga. Gilla dem förut nu känns allt de gör gammalt fast de är nytt de lägger upp. Therese kollar jag än på. Ben mitkus kollar jag på. Anis don demina ny favorit. As skön person. Hoppas youtube förändrar allt. In med nytt