Jocke ska sluta äta kött

Jockes semesterresa till Grekland har han fattat tycke för en get och det har gett honom en inblick på hur illa djuren behandlas. 
 
Han berättar på snapchat att han inte ska äta mer kött i Grekland och när han återvänder hem till Sverige ska ha testa en vegetarisk vecka. 
 
 
#1 - Anonym

lol

#2 - Anonym

lol

#3 - .

bruh

#4 - Anonym

Någon annan som såg att Jocke och Jonnas nya video först hette "JAG träffar The Chainsmokers." Sen måste han väl kommit på att det inte bara är hans kanal.. Hybris strikes again.

#5 - W

Intressant teori om att han skulle dö inom en vecka om han blir vegan, Jocke vännen, så snabbt dör du inte av hunger. Du klarar dig en månad ungefär utan mat bara du dricker vatten. Han är inte mer än 170cm lång, väger 63kg vilket är helt okej, något underviktig men inte alls farligt. Therése Lindgren och Ida Warg är båda smala/normala och lever riktigt bra och hälsosamma liv som veganer...
Tror faktiskt en vegansk kost skulle vara bra för både Jocke och Jonna (bra energi, bra näringsinnehåll i maten och bra vitaminer, mineraler och kanske minskat sötsug). För många med ADD och ADHD och just sköldkörtelproblem rekommenderas faktiskt vegetarisk och vegansk kost, eftersom det kan minska ruset då blodsockret hålls stabilt. För Jonna som försöker gå ner i vikt och bli gravid skulle jag absolut rekommendera vegetarisk/vegansk kost i alla fall under en tid, som detox om inte annat.
Får väl önska dem lycka till. Dock var det ju inte längesedan som de skulle kasta sina Canada Goose jackor och leva mer djurvänligt.

#6 - Anonym

Jisses när Bente väl lägger upp ett Youtube klipp så är det klippet så tråkigt att de är roligare se målarfärg torka.. Nä bente din tid på Youtube är nog över precis som du sagt innan du borde kanske lägga ner Youtube och försöka skaffa dig ett "redigt " Jobb i stället

#7 - Anonym

"Han har skaffat tycke för en get" lol

#8 - Anonym

vegansk mat smakar skit

#9 - ANON-ETT

#6
"Okej, så jag vet att ni tänker "wtf är de här för jävla skitvideo?"!
Tanken va att det skulle va en hel vlogg MEN som vanligt krånglar Legrias filer med mitt liv, så det blev de inget med.
Jag håller även på att lära mig ett nytt redigeringsprogram, satt i SEX TIMMAR med skiten.
Jag kommer med andra, roligare videos så småning om, jag måste bara skaffa mig tålamodet till det osv!

Vi ses i nästa video,bertysar!!!"

Så med andra ord förstod jag det som att det blev någon slags testvideo, vilket hon även förtydligade på snapchat.

#10 - Anonym

Är faktiskt glad över att Jocke testar vegetarisk vecka.
Har alltid tänkt att han säger att han är en djurvän för att själv framstå som snäll.
Men nu bevisar han faktiskt att han bryr sig :-)
///Ser mig själv som ingen djurvän (är för lat), även om jag älskar djur så väljer jag ändå att äta kött och köper djurtestat smink

#11 - Anonym

Då "älskar" du inte djur. Visst kan vara svårt att sluta med kött om man har en familj som äter det ofta. MWN djurtestat smink och annat är ALDRIG okej. Det är bara att googla lite snabbt och sen har du en lista på vad som är det.

#12 - Malin

#GOVEGAN🌱

#13 - Anonym

Man kan tycka om djur och ändå äta kött.

#14 - Anonymis:)

#13 Jag tycker om djur, både att kela med och att äta, nej men skoja hahahaga

#15 - Anonym

#13 Man kan inte älska djur, och samtidigt stötta industrin som föder upp dom i fångenskap och dödar dom. Du får gärna förklara hur du får ihop det

#16 - Anonym

go veggie

#17 - Anonym

15: men förihelvete det kan man visst. Håll inte på, jag älskar djur men kan inte välja bort kött, bara för du inte kan leva så kan andra göra det. Du har ju ingen aning, så kom inte och peka finger.

#18 - Anonym

#17 Om man lever i ett så pass utvecklat land som Sverige, är det definitivt ett val att äta kött eller inte, tillgången till vegetariska produkter är enorm.
Att äta kött är för att man inte har tillräckligt stor respekt för djurens lidande, så enkelt är det. Man skulle kunna lägga fram andra argument i länder som inte har samma utbud, men i Sverige kan du busenkelt leva utan kött om du så vill.

#19 - Djur<3

Håller med #17. Bara för att jag väljer att äta kött så betyder inte det att jag INTE gillar min älskade hund. Mvh en tjej som älskar både djur och kött

#20 - Anonym

#19 Okej, så du gillar en hund. Jag kan gå med på att du gillar din hund samtidigt som du äter nötkött, gris osv, men du kan inte säga att du gillar djur i allmänhet, och samtidigt äta djur.

#21 - W

#20 Jo, det kan man. Du lever inte ihop och sköter inte om den grisen eller kon du äter som kommer i en plastförpackning i affären. Jag tror att steget att bli vegetarian/vegan är mindre om du var tvungen att själv slakta de djur du ska äta. Hur lätt är det inte att blunda och låtsas som att korven, biffen eller skinkan bara är produkter och inte delar av en gång levande djur?
Eller så är det helt enkelt så att du värdesätter vissa djur mer än andra och har tankesättet att du står över vissa djur och därmed har rätten att äta dem, medan andra djur är mer värdefulla och dem äter du inte.

Jag älskar djur men har ätit kött hela mitt liv, förutom under det senaste året när jag beslöt mig för att ge vegetarisk och vegansk mat en chans. Och så insåg jag i samma veva att köttet i affären faktiskt är en ko/gris/m.m och inte bara en produkt som växer i färdiga förpackningar. Lätt att blunda för verkligheten när man inte tvingas se själva uppfödningen, transporten och slakten av djur.

#22 - #10 igen

Jag förstår att det upprör folk som är vegan/Vegetarianer att jag säger att jag älskar djur.
Som jag skrev tidigare så har jag aldrig påstått att jag är någon djurvän.
Har själv en katt hemma som jag älskar som en familjemedlem. Men jag känner samtidigt att man väljer sina strider. Jag är lat, och vill ibland köpa ett shampoo som kommer att döda fiskarna i havet.
Men det betyder inte att jag egentligen inte bryr mig.(Är bara jävligt lat att leta efter produkter som inte skadar) Är jag en kvinnohatare som köper kläder från HM? (Med tanke på att det är fattiga kvinnor som syr kläderna) Hatar jag barn? (För att jag använder iphone som självmordsbenägna barn skapar?)
Älskar jag inte heller naturen? För jag är stygg nog att köpa Jeans? Vem är ni att bestäma vad jag får eller vad jag inte får älska? Var går gränsen? Vilka regler är det som gäller?

#23 - Lisa

Jättebra ju! Hoppas det håller.

#24 - Anonym

Är där själv, bytt ut köttet mot annat👍

#25 - Emma

Tycker det är så kul att alla "icke-veganer" tror att vi som är vegetarianer/veganer bara äter grönsaker. Jag äter inte mer grönsaker nu mot när jag åt kött utan den enda skillnaden är att jag har bytt ut kött, mejeriprodukter och ägg mot icke-animaliska produkter, och mår dessutom väldigt mycket bättre av det :)

#26 - Anonym

Veganer och vegetsrianer är bara löjliga, väx upp era plantor!

#27 - Kattöga

#26 Vad är det löjliga med att värna för djurs rättigheter och tänka med hjärtat istället för smaklökarna?

#28 - Anonym

#25, alla? Var inte de att dra alla över en kam genom att säga så? Jag äter kött men jag är inte efterbliven för det.

#29 - Anonym

Nej man kan inte älska djur å bidra till deras död samtidigt. Lika lite som man kan älska barn men döda barn, eller valfri grupp. Sluta vara idioter, ni har klassisk dissonans och superior complex. Sorry men om ni nu genuint älsksr DJUR så skulle ni int bidra till att 50% av kycklingar mals/krossas/gasas ihjäl efter kläckning då de är hanar, kor tvångsinsemineras varje år och får sedan sin kalv borttagen bara någon/några veckor efter födseln, och sen då att kor å grisar skjuts i skallen innan de ens levt halva sin naturliga livslängd. Skärpning, e det vad ni kallas kärlek är ni fan sjuka i huvudet.

#30 - Anonym

#22 håller med dig. Ungefär så jag tänker och känner med.

#31 - Anna

Att älska djur och kött samtidigt är det samma som att jobba på FN men samtidigt vara terrorist! Hade ni som har den åsikten kunnat döda ett djur med egna bara händer? Eller är ni bara blinda och betalar någon annan för att göra jobbet?

Så näe, man kan verkligen inte äta djur samtidigt vara en djur älskare!!

Som Paul McCartney sa; "Hade slakthus haft väggar av glas skulle alla ha varit vegetarianer"

#32 - Anonym

#29 så man kan inte älska djur eller vara djurvän om man älskar hundar, katter, kaniner, marsvin, möss, råttor, ormar, tigrar, lejon, apor, älgar, rävar, hästar...? listan kan bli lång med djur.

Även man äter ett viss sorts djur som höns, kor, grisar osv betyder det inte att man inte är djurvän för det.

Tycker ni överdriver en massa. Jag förstår hur ni ser på det hela med köttindustrin osv men ni överdriver enormt mot de som inte är veganer/vegeterianer. Finns oss ickeveganer/veganer som inte pekar finger mot er och dömer er för det ni lever för varför pekar ni ut oss som vi vore massmördare? "Ni stöttar köttindustrin" köttfabrikerna slutar inte om helt plötsligt hela Sverige slutar äta kött. Då hade det blivit andra alternativ som att kött från Sverige hade kanske levererat köttet till något annat land. Precis som köttet vi får från annat land.

Jag säger bara en teori där men fortfarande kan ickeveganer vara djurvänner för det. vi tänker liksom inte "ooohh vilket god mat du skulle bli mmmm" så fort vi ser höns, kor, grisar m.m. förstår du?

#33 - Helena

Kan ni sluta hata på Jocke för allt eller? Han har iaf tagit ett litet steg mot att bli vegetarian! Man kan inte bara bli vegan på en dag! Ta Theres Lindgren för exempel, hon blev aldrig vegan på en dag. Hon varierade med mjölkprodukter, slutade sakta sakta med smink som var djurtestat och idag är hon en grym vegan!

Och även om Jocke inte skulle bli vegetarian/vegan tycker jag att vi kan respektera det eftersom alla har egna val. Ta ansvar på dig själv istället för att hoppa på andra :*

#34 - Ithrenniel

Att kunna äta vegetariskt/veganskt är en klassfråga. Det är även en fråga om ålder och funktion. Alla kan inte gå över till en vegetarisk/vegansk kost, hur gärna de än skulle vilja. Det kan bero på allt från ekonomi och boendesituation till psykisk ork och sjukdomar.

Jag skäms faktiskt över att själv vara vegetarian när jag läser kommentarerna här. Det är inte alltid lätt att totalt byta kosthållning. Man måste göra det som blir bäst för en själv och ens kropp. Man kan älska djur, men ändå äta kött. Världen är full av motsägelser, och man måste få välja sina strider själv.

#35 - Anonym

Thomas o Mikael pussas på Thomas story

#36 - Anonym

Throwbackthursday februari 2016: http://sv.tinypic.com/r/14y1oup/9

#37 - GOVEGAN

FAN VAD HÄRLIGT!

#38 - GOVEGAN

MAN KAN INTE ÄLSKA DJUR OCH SAMTIDIGT BETALA FÖR ATT DEM SKA MÖRDAS

#39 - Anonym

#25 ni äter ju bara grönsaker och frukt. Vafan är soja gjort av, och mandelmjölk bl.a.

#40 - Anonym

Vad han tjatar om sin vikt hela tiden? På videos också måste han poängtera sina 60kilo eller va det är

#41 - 14 år

Älskar hur underviktig han tycket att han är😂 Är ca 5 cm kortare än hnm o väger 38 kg😂

#42 - Anonym

JAG ÄTER KÖTT. Men det betyder inte att jag avskyr djur. Jag älskar faktiskt djur. Men jag har ätit kött i hela mitt liv och för mig blir det svårt att ändra det. Jag är knappast en djurhatare pga att jag äter djur? Och de som fått för sig det, ja, ni förstår. Lägg ner.

#43 - Anonym

JAG ÄTER KÖTT. Men det betyder inte att jag avskyr djur. Jag älskar faktiskt djur. Men jag har ätit kött i hela mitt liv och för mig blir det svårt att ändra det. Jag är knappast en djurhatare pga att jag äter djur? Och de som fått för sig det, ja, ni förstår. Lägg ner.

#44 - Anonym

Herregud vad alla ska fucking tjata! Låt människor få älska sitt husdjur och samtidigt äta kött jag är 100% att ni alla som skriver så också har ett husdjur som är en familjemedlem men ändå äter ni kött.... Bara låt människor få göra vafan dem vill. Det är deras liv!

#45 - My

Snälla.... lär er skillnaden mellan en vegan och en vegetarian...

#46 - Anonym

Om vi köttätare ska bli hatade för att vi ''Hatar djur'' då ska fan vegetarianer/veganer ta att de bara äter plantor. Det är lika offensive och man hoppar in i en annan persons liv och ändrar på deras åsikter. Jag äter kött för jag gjort det i stort sett hela mitt liv men jag hatar inte djur för det?

#47 - Anonym

#41 antar du är tjej? killar behöver väga mer än tjejer

#48 - Anonym

Throwbackthursday jockiboi februari 2016: http://sv.tinypic.com/r/14y1oup/9

#49 - 🐥

#29 Så om en person är skyldig till lidande i världen för att de äter kött, kanske du borde hålla dig själv till samma standard.

Använder du kläder som tillverkats i U-länder där barn blir betalade slavlön för att tillverka din "feminist" tröja från H&M? Kör du bil? Moped? Flygplan? Avgaserna dödar och förstör i naturen mer än vad köttprodukter gör och det är vanligt att fåglar fastnar i flygplanets motorer och mosas.

Och detta gör alltid veganer obekväma: växter ÄR liv även om ni inte tror på det. Nya studier och experiment (och gamla för den delen) visar att växter kan känna av hot, förändringar i sin omgivning och med hjälp av deras rötter kan de hitta till växter de är släkt med och ge varandra näring. Växter som slingrar sig runt en konstruktion kan också lära sig hitta till rätt sida beroende på vilken som är bäst anpassad för stammens längd. Man har även spekulerat att de kan använda sig av ett annat neurologiskt system än andra djur i och med att vissa arter faktiskt kan reagera på ljud och därmed dra ihop sig.

Om du ska ta en moral höggrund ska du se till att du håller dig själv till standarderna du håller för andra.

#50 - 🐥

#34 Du har så rätt. Det är enkelt att vara vegan om man är frisk och bor hos sina föräldrar. Ironiskt att somliga veganer tror de är morala gudar medan de sprider klassism.

#51 - GOVEGAN

HAHAAHAHAHAHHA
Lär er för fan!
MAN KAN INTE ÄLSKA DJUR OCH SAMTIDIGT BETALA FÖR ATT NÅGON ANNAN SKA SKÄRA HALSEN AV DEM!!!

#52 - 🐥

#51 Kom med ett bättre argument än caps lock och femåringslogik. Som jag redan skrivit här, använder du tex kläder tillverkade i U-länder? Innehåller de bomull?

#53 - Anonym

#51 triggered lmao, d kan mam visst 70% om inte mer älskar ju men äter djur i Sverige så du har fel gumman lilla :) sorgligt att de finns människor som du, ksn borde söka hjälp ist för o ta ut din aggressivitet på internet :)

#54 - Simon

#5 Håller helt och med dig om att en vegansk livsstil är bra för både människan och naturen.

Men det finns inget som heter detox i facklitteratur. Blir lite fundersam över att du skriver att man ska äta vegansk mat under en tid som en form av detox. Vad då för detox och till vilket ändamål? Kroppen sparar inte på slaggprodukter och en vegansk kost har inget med det att göra.

Jag är vegan och du gör mig illamående över din okunskap som du sprider här.

Läs på innan du yttrar dig.

Tack

#55 - #1o igen

Tack Ithrenniel, Precis min tanke.
Jag är ingen djurvän, men jag tycker att det är viktigt att det finns djurrätt och vegetarisk kost.
Vad jag äter och varför har ingen annan med att göra. I slutändan väljer man sina strider, och det spelar ingen roll vad jag gör. För även om jag skulle bli vegan så kommer jag fortfarande skada andra djur eller människor, Kanske inte i samma utsträckning..men ändå.

#56 - Anonym

Hälften av er som kommenterar (dvs köttisarna) skriver så ologiska saker. Jag trodde inte att man på allvar tog upp att plantor också lever och känner men ni bevisar att folk tar det som argument.

Köttet kommer från levande djur som VI föder upp, vi inseminerar dem och vi dödar dem. Att köpa köttet betyder att du bidrar till djurindustrin. Jag anser inte ens att lakto-ovo-vegetarianer har något att komma med då mjölkindustrin är som köttindustrin om inte värre. Detta är djur som tänker, känner, andas och är smarta. Som skulle leva ett långt liv. Istället får de leva sina väldigt KORTA liv i små utrymmen och sedan bli DÖDADE av oss. De får se sina vänner/familjer bli dödade framför sig.

Att vi som äter plantbaserad mat (för detta handlar ju om MATEN och inte vegansk livsstil) äter sojabönor, linser och annat som vissa av er påstår känner hot är ingenting jämfört med djuren NI äter. Plantor känner inte smärta, är inte tänkade varelser. Dessutom det VI äter äter ni med DUBBELT upp. För djuren matas med dessa bönor.

Och vadå "vi säger ingenting om hur ni lever" Nej? Vad ska ni säga? "Din veganjävel plantor känner också". Att försvara köttkonsumptionen är skämmigt. Att försöka skylla ifrån det på att VI gör något dåligt är skämmigt.

När jag åt kött & mejeriprodukter så skämdes jag röven av mig, jag tyckte veganer var jobbiga enbart för att jag visste att de de sa var sant och att jag inte kan fortsätta blunda för det riktiga problemet. Ni behöver inte försvara er för era försvar är alltid så jävla dumma.

Det är inte rätt att bestämma över någon annans liv, varken människor eller djur.

#57 - W

Simon #54
Är utbildad inom vården och påläst så att tack bara. Jo, du kan äta växtbaserad kost som en form av "detox", kroppen sparar på en hel del slaggprodukter (som t.ex. mediciner, droger etc. som lagras i t.ex. fettvävnad. P.g.a detta så kan en person som tidigare i livet tagit droger och sedan slutat, få droger i kroppen då fettvävnaden minskar och frigör drogerna). Det är beprövat och konstaterat att man med hjälp av att äta mer växter kan "rensa kroppen" (läs om fasta med juicer och vilken bra inverkan det har på kroppen). Som exempel kan nämnas rödbetor, citrusfrukter, vitlök och valnötter, som är väldigt bra för levern och hjälper levern att rensa ut toxiner. Tycker att du som vegan borde veta vilken positiv inverkan vegansk kost har för hälsan, det finns hur många artiklar om ämnet som helst bara man orkar läsa.

En detox behöver inte bara vara en fysisk rensning, utan kan fungera som ett radikalt steg mot en bättre livsstil, finns många dieter som börjar med att ta bort en massa olika sorters mat, för att sakta men säkert lägga till lite i taget.

Ser ingen anledning till att börja dra en massa medicinska termer och uttryck eller liknande i denna blogg av flera anledningar. Folk vet vad som menas med "detox", oberoende av om du läst om det i ett facklitterärt verk eller inte.

Mår illa över att sådana som du måste skriva sura och elaka kommentarer istället för att ifrågasätta och diskutera. Fine att du inte är av samma åsikt eller anser att jag använt fel sorts ord, men kom inte och säg att jag inte vet vad jag talar om då du inte har en aning om vad jag jobbar med eller hur mycket jag läst. Önskar dig en bra dag och lyfter på hatten att du tagit ett stort steg och blivit vegan, strongt.

#58 - Carl bengtsson

Kolla Manfred snap man kan se att han håller i cider med alkohol jag vet att de är helt irrelevant men man blir ju sjuk när man ser linn Ahlborg gör de

#59 - Elli

#56 Problemet är att många inte vet var kött- och mejeriprodukter kommer ifrån. Barn tror att det som de köper i köttdisken växer i plastförpackningar och ser inte sambandet med en ko de klappar på bondgården och köttet de äter vid middagsbordet (det har gjorts flera program om detta på TV).
Till stor del är valet att äta kött att man helt enkelt inte ser, eller vill se eller är för lat för att orka bry sig om att biffen du grillar en gång var en levande varelse som du kanske till och med klappade på utfärden. Hur ofta ser man inte skyltar med "Bonden behövs", "Glada frigående hönor", osv ? Det är få som verkligen får se hur det går till när man slaktar, mjölkar, föder upp och inseminerar djur.
Många anser också att "propagandan" som t.ex. Djurensrätt sprider inte är sann eller inte existerar i Norden.

Är starkt av den åsikten att djurrättsfrågor och det som sker bakom kulisserna på större bondgårdar borde diskuteras redan på skolbänken för att sprida information och kunskap.

#60 - 🐥

#56 Du undviker varje argument. Om du anklagar köttätare för att stöda industrin kan jag anklaga dig för att bidra till lidande på andra sätt. Du är inte en bra människa för att du är vegan.

"Plantor känner inte smärta eller hot"? Sök på "plant neurobiology" och läs en studie eller två så du också lär dig något om vad du äter, som du lär ut åt andra. Växter är levande oavsett hur du vrider och vänder på det.
Märkligt nog ville du inte ta upp klädindustrin heller.

Problemet med majoriteten av veganer är att de tror att de är perfekta människor bara för att de väljer bort djurprodukter. Ändå fortsätter ni skada djur och människor indirekt precis som alla andra.

Och låtsas inte som att veganerna i kommentarsfältet kommer med mycket bättre argument. "Du kan inte älska dina husdjur om du äter djur"? Jag äter inte hundar och katter och jag är säker på att ingen annan här gör det, så försök igen.

#61 - Anonym

#6 Men herregud, vad är det med dig och att skriva skit om Bente i alla trådar? Man börjar ju bli orolig att du ska stalka och mörda henne och sedan klä dig i hennes skinn. Sitt ner innan du får en hjärtattack

#62 - Anonym

MMmmm kött är så jävla gott hoppas ni veganer känner er kränkta nu?

#63 - Anonym

Människan har ätit kött i alla tider, djur äter oss också om dom får chansen. Djur äter andra djur. Det är jordens kretslopp. Ser inget fel med att äta kött, dock kan jag hålla med om att köttindustrin inte är så trevlig, vi äter för mkt kött. Så absolut att alla borde dra ner på köttkonsomtionen (vet inte hur det stavas), men att det skulle vara moraliskt fel att äta kött tycker jag varje fall inte.

#64 - Anonym

#63 Du skrev precis vad jag tänkte. Det är problematiskt att påstå att naturligt = bra, men det är klart att vi är byggda för att konsumera andra djur. Om man nu gör det är det upp till en själv men veganer kan absolut inte påstå att människor är växtätare. Vi har framåtriktade ögon av en orsak.

#65 - E

Jag äter kött ibland (och då ekologiskt, närproducerat kött där djuren går fria året runt och har det bra i sina hagar). Men jag skulle aldrig medvetet själv orsaka lidande åt djur. Får jag inte kalla mig djurvän då? Mina hundar äter också kött och som hundägare är det min uppgift att ge dem mat som passar dem, därav kött. Så jag stöder köttindustrin till en viss del då ja.

Varför måste det vara så svart på vitt så att om du stöder köttindustrin på minsta lilla vis så kan du inte kalla dig djurvän eller säga att du älskar djur? Då kan du inte heller älska naturen om du nöjeskör bilen, eller säga att du älskar människor om du köper kläder från affärer som har lågavlönade kvinnor och barn som arbetar under dåliga förhållanden.

Detta är min åsikt och ni får tycka lika eller inte, men i min värld, så kan man vara djurvän även om man äter kött. Man kan välja hurudant kött man äter (hur det produceras, hur djuren behandlas osv.) I min värld är det varken miljövänligt eller djurvänligt att skövla ner skogar för att odla soja eller bespruta odlingar med gifter eller pumpa hormoner i tomater och sojabönor eller köpa produkter som skickas världen över (om allt detta går det att läsa om i diverse olika artiklar på internet). Det är inte heller djurvänligt eller miljövänligt att åka bil/båt/flyg, köpa djurtestat smink, låta bli att sopsortera och konsumera enorma mängder mat/prylar/smink/snittblommor/etc.

Varför måste man hoppa på varandra? Tyck olika, men respektera varandra! Ni som är veganer, lever ni ett så miljövänligt liv ni kan, hur gör ni? Och ni som äter kött, varför triggar det er så mycket om någon är vegan? Känns som att det är stigmatiserat att kalla sig vegan men lika stigmatiserat att kalla sig köttätare.

#66 - Anonym

#65
Bästa kommentaren jag har läst här!!

#67 - Anonym

Väldans vad känslig det är ifall man är djurvän eller inte, känns som om de som är veganer är det för att kunna klappa sig på axeln och tycka att de är bättre än alla andra - inte för att de älskar djur. Det är i alla fall uppfattnigen jag får i detta kommentarsfält då vi som väljer att äta kött inte får kalla oss djurvänner.
Jag har ätit kött hela mitt liv, ändå är jag den i min vänskapskrets som kallas för djurvän just för att jag älskar djur. Jag äter ekologiskt och svenskt kött, i många fall viltkött vilket är det bästa köttet man kan äta då det har noll klimatpåverkan och djuren levt i det vilda hela sina liv.
Kliv av era höga hästar och inse att alla tycker olika. Ni är anledningen till att folk tycker illa om veganer och vägrar bli det själva.

#68 - Anonym

''NI BETALAR FÖR ATT DJUREN SKA MÖRDAS'' Även veganer gör det. Jag ÄTER KÖTT. Jag ÄR en djurvän. Jag kan knappast ändra på min kost, detta är pga att vi inte har råd med att både konsumera kött och vegetarisk/vegansk mak i hushållet. Jag tycker även att kött är gott. Som sagt, vi har ätit kött i flera generationer och det är så det har fortsatt. Bara för att du skippar maten vi egentligen borde äta (absolut inte ett måste) är ni inte bättre än alla andra. Jag ÄLSKAR djur, men att ändra på sig för att massor av folk säger att man inte är djurvänner för man äter kött är bara dumt. Väx upp.

#69 - Anonym

''NI BETALAR FÖR ATT DJUREN SKA MÖRDAS'' Även veganer gör det. Jag ÄTER KÖTT. Jag ÄR en djurvän. Jag kan knappast ändra på min kost, detta är pga att vi inte har råd med att både konsumera kött och vegetarisk/vegansk mak i hushållet. Jag tycker även att kött är gott. Som sagt, vi har ätit kött i flera generationer och det är så det har fortsatt. Bara för att du skippar maten vi egentligen borde äta (absolut inte ett måste) är ni inte bättre än alla andra. Jag ÄLSKAR djur, men att ändra på sig för att massor av folk säger att man inte är djurvänner för man äter kött är bara dumt. Väx upp.

#70 - Anonym

Han är så jävla rolig

#71 - Anonym

#60 Jag undviker inte argument. Inlägget handlade om MAT och inte vegansk livsstil, därför är det enbart det jag tar upp. Jag själv är inte vegan, jag äter en plantbaserad kost. Självklart gör varje människa det bästa man kan för att minska lidandet för ALLA varelser. Det är svårt i världen att leva perfekt liv där man inte skadar någon.

Jag skriver att plantor inte är en tänkande varelse, att det inte går att jämföra djur med plantor. Jag påstår inte att de inte är levade, jag påstår att det är en dum jämförelse.

Och nej jag skriver inte att veganerna som skriver att man ej älskar sitt husdjur för en äter kött är vettiga argument heller. Jag ogillar extremister av alla slag. Jag själv har en hund som jag barfar så det är klart jag också bidrar till köttindustrin (då jag redan hade hunden innan jag bytte min kost och hundar är carnivorer)

Dock ser jag inte hur man kan påstå sig älska DJUR överlag för att bidra till att döda och äta dem (även här, jag har inte påstått att jag älskar djur) Och jag ser inte skillnad att äta hund (vilket är vanligt på många ställen) eller en ko förutom att vi själva avlat fram hundar. De är fortfarande kännande och levande varelser man dödar för sina smaklökar då man klarar sig fint på plantbaserad kost.

Det gör sig inget till att leka översittare på internet, varken som vegan, köttätare, antifacist eller nazist. Kan erkänna att jag var förbannad i mitt första inlägg och kanske inte formulerade mig så bra. Ingen försvarar ett dåligt beteende så varför ska man göra det när man äter kött?

#72 - Anonym

Bra nyhet 👍


Sajk

#73 - Anonym

Asså man gör int direkt så stor skillnad om man bah äter vegetariskt i en vecka. Man kan BÖRJA med att att vegetariskt nån/några ggr i veckan, o sen bli vegetarian elr vegan. 🍍

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com