Jocke anklagas för plagiat

För ett tag sedan träffade Jocke killarna från The Chainsmokers och han fick chansen att spela upp sin nya singel "Waiting for". 
 
Nu har många skrivit att droppet på Jockes nya låt är väldigt likt Chainsmokers sound på låten "Something just like this". 
 
Jockes första singel "All I Need" har också fått mycket anmärkningar om att den är en kopia av Alan Walkers låt "Alone".
 
 
 
 
#1 - Anonym

Fast Jocke skulle aldrig säga det han är bara inspirerad av Chainsmokers *En jävla massa emojis kommer här*

#2 - Anonym

Hur i hela får han hålla på så här? Det är plagiat rakt igenom. *dör*

#3 - Anonym

Roligt att du uppdaterar oftare!!!! 👌🏽

#4 - Anonym

Att han inte skäms att spela upp en kopia framför de han kopierade låten för är sjukt pinsamt

#5 - STÄMM JOCKIBOI

Hoppas Coldplay eller Chainsmokers stämmer Jockiboi för det här... Blir jävligt förbannad på hur han kan hålla på såhär helt ostört?

#6 - STÄMM JOCKIBOI

Hoppas Coldplay eller Chainsmokers stämmer Jockiboi för det här... Blir jävligt förbannad på hur han kan hålla på såhär helt ostört?

#7 - Anonym

Att just i detta ämne ska vara så hysteriskt... finns många sångare/musiker som får inspiration från andra sångare/musiker. Det Jocke gör är ju ingenting. So what om det är likt men helt 100% likt är det inte, finns mycket som är annorlunda jämfört med det andra. Det är som att säga att varenda rappares musik är lik eller som vissa säger "härmat" andra rappares låtar och musik. Tänk på det. Och inse vad Inspiriation innebär.

#8 - Anonym

Lyssna på the chainsmokers dropp på "roses" och sen jockes dropp på hans nya låt där man hör droppet på den där videon.

#9 - Anonym

Småkids som inte vet hur de fungerar haha

#10 - Anonym

Pinsamt att spela det framför dom originella. Åh nej........

#11 - Anonym

Pinsamt att spela det framför dom originella. Åh nej........

#12 - Anonym

Linn har opererat brösten! Kolla spotlight centrals senare video!!

#13 - B

Folk som ska hålla på att försvara honom...och säger att det finns andra låtar som låter lika. Lägg ner! Lyssnar man på många av dom kända DJ:s låtar så låter dom inte lika som jockes låtar gör! Han säger att han samarbetar med andra och sen så tar han själv åt sig äran och liksom på ett sätt framstår att det är han som gjort musik. MEN INTE!

#14 - B

Låtar som kända DJ:s gör kanske låter lite lika men det är sällan! Detta beror på att dom stora DJ:s kan göra sin musik själv. Medan jockes låtar låter lika rakt av! Och får inspiration men det är inget han själv kommmer.

#15 - Aa

Eftersom Jocke är omusikalisk och inte har varken taktsinne eller gehör eller tonöra, så är det ju inte han som gjort låtarna rent tekniskt. Vilket betyder att det är Arrhult och producenterna på skivbolaget som kopierat låtarna och Jocke som förmodligen inte hör att "hans" låtar låter lika som Alan Walker och Chainsmokers tackar och tar emot och är övertygad om att han skapat värsta hitsen. Så man undrar ju, varför har skivbolaget och Arrhult gått med på att kopiera kända låtar? Inget försvarande av Jocke, gillar inte honom.

#16 - B

Jocke anser att producera musik är genom att säga vad andra ska göra, vilka instrument som ska använda och när låten får släppas! Medan alla andra DJ:s producera sin musik själva genom att spela instrumenten men ändå samarbetar med andra. Så det är inte han som producera musik och ska inte få beröm för det! Han har ju sagt själv i en video att han nynnar och det andra får in princip göra jobbet!

#17 - B

15# jockes har ju sagt i en video att han blev inspirerad av Alan Walker och det måste ju han naturligt vis sagt till producenterna! Sen så har ju dom inget val än att göra något som låter som Alan Walkers låtar. Han sa ju att det är han som bestämmer när låtarna är redo att släppas.
Han punktera ju väldigt stark att det är han som bestämmer, vill han ha en gitarr så får dom ändra till det.

#18 - Anonym

Uppmärksamma detta mer!!
https://m.youtube.com/watch?v=g9ZgtsiYoAM

#19 - Anonym

Han har tagit andras låtar och bara sänkt en ton så de låter annorlunda ja... Hoppas dem stämmer han!!!

#20 - Aa

#17 Jo det har han sagt, men även om han sagt så och även om han vill ha det på ett visst sätt så är det även producenternas och låtskrivarnas sak att se till att upplysa Jocke att han inte kan göra så, för då är det plagiat, vilket kan leda till att någon annan stämmer Jocke och skivbolaget. Tycker ansvaret här ligger hos låtskrivare, producenter och Jocke, inte bara Jocke då han även sagt att han är tondöv och omusikalisk (hur fan ska han då kunna höra att hans låtar låter som någon annans musik?)
Hade aldrig gått med på att skriva en låt som blir ett plagiat åt någon, oberoende av vad den personen säger åt mig och hur den personen vill ha sin låt. Då får den personen göra en cover av en redan existerande låt.

#21 - oooooo

jag vill bara säga att det är jätte många låtar nu som låter som gamla. även att dom till o med tagit samma melodi och kopierat lite av allt förutom text och röst. jocke som folk säger inte ens producerar sin musik bör ju inte valt detta utan detta är då producenterna som han uttalade sig även jobbat med vad var det? avicii? och även om det låter lika så är det inte samma sak? för det finns 1000 andra människor som gör precis samma sak. och ännu värre kopierar precis.

#22 - B

20# kan hålla med att alla har ett ansvar, men om man nu är tondöv så tycker jag inte man ska hålla på med musik. För det är fel att andra ska göra jobbet och han ska få all ära. Sen så har vi ju märkt att folk är rädd för att säga emot Jocke, vilket kan leda till att han ta upp det på sociala medier och folk får skit för det! Som med samarbetet med gmx. Det var han som gjorde det mesta där med, alltså gmx. Producenterna kan ju vara rädd för att säga emot, kan ju bli en risk att Jocke hänger ut dom då. Har ju hänt ett x antal gånger, när det inte går jockes väg.

#23 - Anonym

Jocke sa ju att han nynnar en melodi som de andra sen spelar till. Alltså har han nynnat deras låtar och kallar de sina egna. Hahaha, patetiska människa...

#24 - Anonym

Jocke- sa de skulle lägga ner yt ta ett breake från youtube i sommar åter i höst ev. Bullshit. Vloggar på i samma tempo. Jocke går ut i tidningar och säger han funderar på sluta med youtube och spökjaketer. Bullshit efter frågar konstant sina följare om nya potentiella spökhus/slott även utomlands filmning. Sedan allt annat han jiddrar om. De går inte ta Jocke på orden. De går inte lita på att allt inte är manus de går efter. De är inte på riktigt. De är skådespel för att få tittare. Allt verkar vara ett stort skämt dessa gör. Fy fan vad endel är besatt av pengar att de kan göra vad som helst, usch. Värst av allt är de för barna.som får åka med deras resa och må dåligt titt som tätt och vara ledsen varje gång de ser dem gråta eller hotar med sluta. Han fyller 32 år och jiddrar på med barn. Vad fan

#25 - Aa

#22 Håller med, personer som är tondöva ska inte hålla på med musik. Gillar inte alls att Jocke står som producent och artist när han endast är med för att låten ska sälja p.g.a hans namn. Jocke sa ju i nån av hans livesändningar att t.o.m skivbolaget sagt nej först då han ville börja göra musik igen. Finns så många personer med så stor musikalisk talang som aldrig kommer att få samma chans som Jocke, så fel.
MEN tycker även att det är lite patetiskt och väldigt tråkigt att vuxna människor inte sätter ner foten och säger NEJ åt Jocke mer, en person ska inte få ha den makten som Jocke har. Om Jocke tar ner youtubekanaler/andra sociala medier som går emot honom, då har han verkligen inte förändrats ett dugg! Förr förstörde han för tjejer på Slynstämplat, nu förstör han för alla som inte håller med honom...
Är väldigt glad att Jocke får motstånd från Anis Don Demina och tackvare det även börjat få motstånd från Spotlight Central och Tarzan och att dessa personer ifrågasätter och kritiserar Jocke och Jockes uttalanden. Fler sådana behövs.

#26 - B

25# Precis, finns så många som har talangen för musik, som aldrig kanske kommer få den chansen.
Eller hur, det är bra att det finns personer som vågar ifrågasätta Jocke. 👍🏼
Mer såna personer, håller helt med!
Allt handlar bara om pengar för dom två! Jocke har fått för mycket hybris.
Han har ju försökt bli känd i flera år, sen han var med i kungarna av Tylösand. Nu när kan har lyckats så tror han att han är bäst på allt.

#27 - Aa

#26 Exakt!

#28 - Anonym

Ni alla som kommenterar negativ det är som att Jocke inte får göra någonting han tycker om att göra överhuvudtaget. Vad vill ni egentligen att han ska göra? Sitta på terrassen på en gungstol och sticka? Herregud låt han göra som han vill, vad tror ni att ni hjälper med att sprida negativitet för att han ska sluta med det han gör? Tvärtom, med er negativitet kommer han totalt strunta i och fortsätta med det han gillar. Det ni gör är slöseri med tid att lägga er negativa energi på honom när det ändå inte kommer uppfylla vad ni vill att det ska göras.

#29 - B

28# varför bryr du dig om våra negativa kommentarer då? Slösa inte din tid på att kommentera om det då.
Låt oss. Det finns något som heter yttrandefrihet här i Sverige. Vi har rätt att säga vår åsikt även om det kanske inte kommer ändras något.
Slösas inte din tid på oss negativa människor då....Hahaha.

#30 - Anonym

Shit va mkt jonna kan om hästar, står i hagen och håller på i fel sida av ponnyn och står och trycker i den morötter :)) konstigt den drar iväg och trampar på henne när hon inte ens vet vilken sida man ska stå på när man håller i en häst

#31 - Anonym

Spyr på Robin Johanson.

#32 - Anonym

Spyr på Robin Johanson.

#33 - Anonym

Vafan säger christoffer (jockes bror) på sin story? att det är hbtq personer som förstör samhället? att män inte får sminka sig och bära kvinno kläder? wtf han är helt slut i huvudet.. stackars hjärndöda människa som trycker ner folk, låt alla får vara som dom är så blir alla nöjd xoxo

#34 - Anonym

Men gå lägg dig djävla snorunge eller ut i lek i lekstugan för internet ska du inte vara på

#35 - Anonym

#30

På fel sida av ponnyn? Du vet att de flesta är antingen höger hänt eller vänster hänt och då står man på den sida som känns bäst! Det finns ingen rätt eller fel sida shiiit asså småbarn!

#36 - Anonym

#35 är 19 år för de första och du kan aldrig ha varit i ett stall. Det första man lär sig är att alltid gå på hästens vänstra sida, det är en säkerhetsgrej.

#37 - Anonym

Är du 19 o gnäller du har faan inget liv udå fall haha hatar djävla skit ungar som tror dom är nått faan skaffa ett ett liv

#38 - Anonym

BSS ...rensa ut skiten Sd 2018

#39 - Anonym

#36

Säkerhetsgrej? när båda sidorna är likadana HAHAHAHAH då hästen kan knuffas/backa åt både höger och vänster HAHAHAH asså fyfan

#40 - Anonym

#39 Jepp, en säkerhetsgrej. Det första man lär sig på tex en ridskola. http://www.ridsport.se/Hastkunskap/Hagen/Tips-vid-in--och-utslapp/ lol

#41 - Hahahahaha

Pinsamt

#42 - s

Lol bara jag som tycker det verkar som att Jonna inte gillar Amanda hahah

#43 - Anonym

#29 Som jag ser så pågår det mycket hat och mobbning på kommentarsfältet på denna blogg och jag säger bara det att Hat och mobbning är ingen yttrandefrihet. Stackars era föräldrar.

#44 - Anonym

#42 också märkt de haha

#45 - Snap

Kolla vad chrille har lagt up på sin snap

#46 - Anonym

#36
Ännu en som inte har hållit i film camera
Haha vilket puko

#47 - Anonym

Robin Johansson är så sjukt vidrig, helt vrickad människa. Kolla videon på yt med Julia, stackars tjej

#48 - Anonym

Kan du låta Jocke va någon gång så skulle ditt liv bli bättre

#49 - Anonym

Såg snubben i Kristianstad. Vad gör han ens på scen? Det borde vara "Systrarna Arrhult påhejade av Jockiboi" och inte tvärtom.

#50 - Anonym

Får stöttning av vänner för att stå på scenen med förinspelade matrial,svårt?! I många live program tv och inspelningar finns publikhejare. Få igång publiken medans Arrhult artisterna sjunger på scen. De är också en uppgift.

#51 - Anonym

https://youtu.be/THq-RKvUlsk jocke sätter på fel lår på rix fm live haha

#52 - Anonym

Lår=låt haha

#53 - Anonym

Lår=låt haha

#54 - Anonym

Noll takt känsla på scen...vad är detta ???De blir mer hysterisk rolig framställning av honom lol går inte ta på riktigt lol

#55 - Lolz

Men fakta är juh att Jockiboi inte kan göra något eget

#56 - Anonym

Inte bara Jocke som blir bortgjord. Tänk arrhult med sina begåvningar som få skämmas och företaget som tillåter honom skämma ut sig. Hur han tar äran och babblar för mycket om saker han inte vet. Hur kan seriösa företag orka med honom. Han är snart 32 år men skall hyllas med som att han vore fem år och beskyddas. Varje gång han felar.

#57 - Malin

INGEN MESSAR MED COLDPLAY!😡😡😡

#58 - Anonym

Låten är ju en ren kopia. Ledsen, men de som säger något annat är tyvärr tondöva. Se på Gurras video, där går han igenom vad som är likt. Säger ni något annat efter det, ja, då är det ni som blundar för sanningen. Sorry, kränkta Jocke-fans!