Moa tar en paus från youtube

Moa berättar att hon har valt att ta paus från båda sina kanaler och är tillbaka i februari. Anledningen till hennes paus är för att hon mår dåligt och hon behöver bearbeta hennes pojkväns död. Hon har blivit nekade sjukskrivning men hon kommer få in pengar genom hennes nya jobb där hon rastar hundar. Skärmavbild 2017-01-02 kl. 13.13.51.png
#1 - Anonym

hahah wtf så hon tänker försörja sig själv med pengarna hon får ifrån att rasta hundar? och hur mycket tror ni hon tjänar där 500kr minst?

Svar: Ja hon kmr tjäna lite men de är på ett hunddagis hon ska jobba och inte så som man gjorde när man var mindre haha
Axel

#2 - Lisa

Paus #5689100 typ.

Dessutom, dåligt med views - lite pengar - tar paus för att jobba utanför yt - och så går cirkeln om. Antingen satsar man 100% eller så slutar man.

#3 - Anonym

Jag förstår att förlora en närstående är svårt. Men att försöka få sjukpenning när man väljer att inte arbeta för att man är ledsen tycker jag är ganska sjukt? Det finns de som jobbar trots att de drabbats av cancer vilket måste vara fruktansvärt att gå igenom.

Slutade följa Moa för länge sen för hon lägger upp videos så sällan, och när hon väl gör det ska det gnällas och sväras hela tiden.

Svar: Startar meningen med att säga "Jag förstår att förlora en närstående är svårt" för att sen raljera över att det inte alls är svårt. Det viktiga är att förstå att sorg kan vara olika för alla. För vissa är det en livskris vilket kan göra att livet inte alls går att hantera och för andra kan vardagen med arbete vara en nödvändighet för att känna att livet är som det ska. Det går inte att jämföra sorg efter någon dött och att någon med cancer arbetar för alla är vi olika. Det enda gemensamma är att det är fruktansvärt. Viktiga att förstå är att en annan människa aldrig kan tala för hur en annan människa känner.

Jag talar inte just i Moas fall då jag aldrig följt henne.
Anonym

#4 - Anonym

Hur mycket tjänar du i månaden på denna blogg?

#5 - Sabina

Hon är bara lat helt enkelt

Svar: Nej! Jag har fortfarande svårt för saker snart 8 år sedan pappas död. Det är jobbigt...
Jen

#6 - Hjälplivetmedmig

Hon har hår på huvudet iallafall.

#7 - Anonym

Skönt, slipper man höra hennes ständiga gnäll.

Svar: Vara låta bli att titta på hennes videos?
Jen

#8 - Anonym

Shoutout till Tova Helgesson som fortsätter med youtube trots att hon mår psykiskt dåligt och har personer som bara vill förstöra för henne. Hon äger!

Svar: Inte av slumpen som hon vann tre priser på Guldtuben förra året. Tova är bäst!
Anonym

#9 - Anonym

Man kan ju ta en titt på hur många pauser Pewdiepie haft och anta att anledningen till hans framgång är att han inte finner ursäkter till att inte jobba.
Sen låter det lite märkligt att säga "jag har planerat den här pausen jättelänge". Får man ens planera en sjukskrivning på det viset om det inte handlar om en operation eller dyl?

#10 - Anonym

Hur fan kan ni säga att hon är lat? Ha lite respekt tack

#11 - Anonym

Jag vet inte om det var fler som reagerade på detta men i jockes och jonnas video där dom pratar om sitt år på youtube så nämner han ett inlägg svenska youtubers publicerat ang vem som haft högst visningar, då säger han "vi vann!"

det verkar som att jocke ser youtube som en tävling eftersom han hela tiden publicerar hur bra det går för honom, hur mycket visningar han har och det blir nästan lite skämskudde av hans beteende.

Svar: Exakt. Jocke pratar Youtube familj. För honom är alla konkurrenter/fiender som han ska vinna över. Och han ska vinna, för att sedan på ett nedlåtande sätt hävda sig och dra statistik emot personer i en diskussion/konflikt. Andra lägger upp av andra orsaker. Hans ego identitet skiner igenom.
Fattar inte vad denna 31 åring sysslar med.
Axel

#12 - Anonym

Det jag inte gillar med Moa är att hon är sjukt dryg och otrevlig mot sina tittare.
Hon har en förjävla tråkig attityd dessutom i sina videos.
Det är ALLTID klaga, klaga, klaga. Tycker inte alls hon verkar vara en så positiv människa som hon tidigare påstått sig vara. Och då ska jag nämna att jag följt henne sen 2011. Hon har alltid varit likadan i sitt beteende sen dess.
Nej, jag vettefan. Kommer nog sluta följa henne för gott nu. Förstår att hon sörjer sin pojkvän, det har hon rätt att göra helt och hållet. Tycker t.om hon borde ta en längre paus än en månad. Men men, hon gör som hon vill. Tycker absolut inte synd om henne och att hon inte kan ha youtube som heltidsjobb. Hon har sett under flera månader nu hur det har gått ut för gällande visningar på hennes kanal, och att hon trots det inte skaffar sig ett heltidsjobb... då är man bara lat.

Svar: Hade förstått om hon fick attityden efter att hennes pojkvän dog, men hon har haft denna dåliga attityd länge
Anonym

#13 - Anon

Vill inte försöka ta ifrån henne hennes känslor, men hur länge hade hon och killen ens varit tillsammans? Verkade ju som att de känt varandra i typ två månader. Jag fattar att det kan vara jobbigt ändå, men det låter ju som att hon känt honom hela livet.

Är så van att folk "drar nytta" av andras död, för att få sympati och stöd och uppmärksamhet osv, vilket jag fått en liiiiten känsla av att Moa gör.

Men vad vet jag egentligen. En liten spekulation bara.

Svar: Det var mycket mer än så, och det vet ni om ni faktiskt sett på Moms videos. Men än sen? Att ens pojkvän DÖR är ju något av det värsta man kan vara med om, oavsett längden på förhållandet. Försök att sätta på dina känslor innan du uttalar dig om något.
Anonym

#14 - Felicia

Tycker det är tragiskt att se hur vissa av er tror er veta allt om allas känslor. Snälla, förminska aldrig någon annans problem eller mående. Eftersom vi alla hanterar saker på olika sätt, och sörjer olika länge. Och du som sedan skrev att de är konstigt att hon fortfarande är ledsen för att hennes pojkvän dog, fast de verkade som att de "bara" var tillsammans någon månad eller två. Liksom, bara varför ens skriva så? Antagligen så är inte du den som vet tillräckligt mycket om att känslor inte handlar om hur länge man varit tillsammans. Vilket jag själv förstår att det inte gör vid det här laget... Så snälla sluta förminska andras problem
Och psykiska ohälsa. Sluta tro att ni kan tala för de saker ni egentligen inte förstår, för att genom att förminska någon annan så visar ni bara att ni aldrig gått igenom samma sak. JUST därför kan ni inte förminska sånt ni inte förstår, just för att ni inte varit där själva.

#15 - Anonym

Haha WOW! Inte undra på att de flesta YouTubers är så negativa och klagar ibland, när man läser dessa kommentarer på denna blogg så förstår man verkligen... Här sitter ni och anser att YouTubers inte har rätt att klaga på saker eller att vara negativt inställda till något. Det enda NI gör är att KLAGA. Har ni någonsin läst ett enda inlägg på denna blogg där INGEN kommentar handlar om skit om en YouTuber? Nej precis. Du som äger denna blogg borde fan se till att rensa bland kommentarerna. Vissa är ju helt jävla vidriga!! mobbning på hög nivå. Innan ni sitter och klagar och hatar på en offentlig person (eller vem som helst för den delen), ta en titt på dig själv. HUR hade du reagerat om någon hade skrivit så om dig så som du tänker skriva om denna person. Hade du tyckt det var kul att få höra "fyfan vad hen är tråkig. Gud så ful hen var i den hårfärgen. Skaffa dig ett riktigt jobb". Vill du inte höra sånna saker om dig, SKRIV INTE SÅ TILL NÅGON ANNAN :)

Svar: Tycker det är konstigt att man inte får vara kritiskt över vad folk väljer att sjukskriva sig för numera. Jag förstår att det är jobbigt att förlora en närstående eller må psykiskt dålig, då jag själv gått igenom det, men hur mår man bättre av att sitta hemma hela dagarna?
Sen tyckte jag att det lät märkligt när hon sa att hon "planerat denna paus sedan Oktober". Får man ens planera en sjukskrivning på det viset?
Anonym

#16 - Ithrenniel

Jag blir fan mörkrädd av att läsa kommentarerna här nedanför. Fy i helvete vad vidriga vi människor kan vara. En tjej berättar för oss att hon under flera år varit deprimerad, hennes pojkvän har dött, och hon säger att hon behöver ta en paus från sitt otroligt mentalt påfrestande jobb. Och här sitter människor som ser detta som sin chans att visa upp alla sätt de lärt sig vara elaka på. "Jag har varit med om blah blah blah, därför kan det OMÖJLIGT vara såhär för Moa." Hon är lat, otacksam och ni är så jävla vidriga när ni skriver. TÄNKER ni ens för en sekund på att detta är en människa ni pratar om? Det skulle kunna vara du. Om din bästa kompis berättade för dig att hon mådde så dåligt att hon kände behov av att sjukskriva sig, då hade du aldrig i världshistoriens sagt de saker som ni skriver om Moa nu. Så lägg av, allihopa. Ni har aldrig tänkt på att ert beteende kan vara en väldigt stor anledning till att många offentliga personer mår dåligt över offentligheten?

Svar: Då kanske folk som inte har mentala styrkan att vara offentlig sluta med YT.
Mår man så dåligt att man inte pallar så ska man väl sluta?
K

#17 - Ithrenniel

Så fort det gäller känslor verkar folk glömma bort det här med att alla människor har olika förutsättningar.

Ingen tycker att det är konstigt att olika människor presterar olika bra i skolan. Man går på samma lektioner, får samma läxor och skriver samma prov. Ändå gör vissa bättre ifrån sig än andra.

Men när det kommer till känslor, att hantera sorg eller motgångar, hur man tackar en depression, då är vetskapen om att människor lyckas olika bra helt som bortblåst. Alla människor kan inte hantera samma upplevelser lika bra. Vissa människor går ner i djupa depressioner, medan andra kan bearbeta det och skaka av sig det rätt snabbt.

Det finns inget ni kan göra åt saken, så sluta skriva så jävla omogna saker som ni gör här nere.

#18 - M

Kan vi prata om att Thomas "tog" Therese ide med vloggarna och det?

Svar: Nej.. vad pinsamt. Prenumererar på honom, men brukar inte titta på hans videos. Nu måste jag ta mig en titt dock!
.

#19 - Anonym

Varför klassas Jockes bok som en liten nyhet, och Thereses bok som en stor nyhet i denna bloggen?
Tänker på inlägget ovan.

Svar: Den nyheten bestod literally av en endaste mening och det är datumet när den släpps. Ingen stor nyhet väl?
Anonym

#20 - Anonym

Thomas har härmat Therese från start uuuughh

#21 - Anonym

Asså alla har ju sin lilla personliga twist på sina bloggar, man kan typ få vibes av olika bloggar från olika personer. Och ni som kollade på Thomas vlogg, kände ni inte Thereses vibes? Because I certainly did. Tråkigt det måste kännas för Therese när alla bara ska apa efter.

Svar: Kände precis likadant! Han härmar ju alltid Thereses idéer osv. Men som sagt, det är ju alltid bara en tidsfråga innan någon stor youtuber börjar härma Therese.
Anonym

#22 - H

Förstår inte hur vissa av er kan vara så respektlösa och skriva att Moa tar en paus för att hon är lat! För det första, alla bearbetar sorg olika, vissa kanske vill hitta på saker för att må bättre medan vissa kanske bara vill stänga sig inne och ta det lugnt. För det andra, psykisk ohälsa är ingenting man väljer att ha och att ni har mage till att skriva att man inte har rätt att sjukskriva sig när man lider av psykisk ohälsa är ju bara sjukt. Att lida av psykisk ohälsa kan vara minst lika jobbigt och påfrestande som att lida av fysisk ohälsa. Snälla människor, tänk till innan ni skriver.

#23 - Ithrenniel

https://www.youtube.com/watch?v=Pnq6gs9IlGk