#1 - Anonym

Folk är ju sjuka i huvudet.. ingen verkar ju veta vad riktig rasism är. Lättkränkta nya Sverige, men mobbing är tydligen helt okej.

Svar: PRECIS, nu har de lagt sig på samma nivå som de själva klagar på. Grattis
Jen

#2 - Hej

Hur har folk mage till att kasta så mycket skit på en person?

#3 - Jen

Att hon uttalat sig rasistiskt är ganska självklart nu.. vi vet. Men att själv sen bete sig dumt är ju att lägga sig på samma nivå? Mobbning? Varför är deras hat rätt? Men Linns uttal fel? Snälla sig med vad som är skillnad här?

#4 - (:

Kolla, jag förstår kritiken. Jag förstår att hon är priviligerad och hade inte kommit lika långt om hon hade mindre pengar och var mörkhyad. Eller bara mörkhyad. Men vafan spelar set för roll? Hon har kommit långt och det är
så jävla kul för henne. Vi kan lyfta poc människor och deras youtubekanaler ändå? Det ena behlver absolut inte utesluta det andra? Linn förtjänar att vara där hon är, svårare än så är det inte. Sen att det har varit enklare flr henne, absolut, men det gör henne inte ovärdig av hennes plats. Sen fattar jag inte vad dom vill? Vad vill dom på twitter? Att hon ska hålla käften eller be om ursäkt? Vad hon än gör kommer dom inte vara nöjda så fattar inte. Jag skulle aldrig någonsin säga n-ordet, varken offentligt, privat eller ens flr mig själv, då jag lika gärna kan få bort det från mitt vokabulär så gott det går. Men om man nu gör det för att man är outbildad och opåläst (vilket linn borde ha varit) vad ska hon göra NU? Fattar verklihen inte vad dom vill. Vill dom bara hata på linn mer och mer? Är så jävla trött, plus att hon blev sur på Mohammed för att han tog d på twitter istället för privat. Kan ju gissa att hon ej tog det privat med Linn? OCH NI SOM SKRIVER RASISTIKSA SAKER T DOM FÖR ATT BACKA LINN ÄR HEMSKA. Fucking sluta. Ni är så jävla lågt nere på jorden sp det finns inte. MEN jag håller absolut inte med Bianca.

#5 - E

Det är inte upp till vita att bestämma vad som är rasistiskt och ej. Men i detta sammanhang är det HELT JÄVLA UPPENBART att poängen med Linns uttalande inte var rasistiskt menat. Helvete vad trött jag blir på människor som inte kan släppa det här.

Svar: Eller hur, så jävla sant. Äntligen!
Isabelle

#6 - Nora Svensson

Hur orkar ni, som hatar & rent ut sagt mobbar, att hålla på? Ska det vara så svårt att skita i andra & sköta sitt eget? Dem som klagar på att Linn har pengar & gjort en bra framgång är ju endast dem som själv inte har det. Sticker det så mycket i era ögon bara för någon annan har nåt ni inte har? I don't get it. Jag har inte så mycket pengar eller är lika känd som Linn, ändå kollar jag på hennes videos & ser upp till henne för att hon är så jäkla cool & grym. Inte då fan hatar jag på henne. Snälla, ni osäkra människor som själv inte kommit lika långt som henne kan bara gå åt sidan. Ni skämmer ut er. Hon kanske sa ett "misstag", men hon bad om ursäkt. Vad mer ska hon göra? Förklara det för mig tack. Har ni i huvudet att ni hackar på en 17 åring? De flesta utav er är säkerligen småbarn men snälla, gör oss alla en tjänst & va inte på internet för ni klarar uppenbarligen inte av det. VARENDA en utav er som skrivit ett enda ont ord till/om Linn, fyfan för dig. Hoppas du inser att du är en vidrig människa. Förlåt för ordval men det här har gått alldeles för långt & jag (som många andra) är duktigt jävla trött på det här nu.

#7 - Linnea

Jag orkar knappt kommentera detta. Fattar inte dessa människor att det är dom som till största delen bidrar till att främlingsfientligheten ökar i sverige? Inte på grund av att människor inte gillar invandrare utan av att man blir provocerad av att jämt få pkpropaganda uppkörd i nyllet vart man än vänder sig. Folk har tröttnat. Låt Linn vara nu för helvete, tjejen är 17 år.

#8 - Maria

Hon sa det, hon bad om ursäkt. Släpp de. Hon kan inte ändra det som hänt hur mycket ni klagar.

#9 - Anonym

Jag brukar inte titta på Linns videos men jag måste faktiskt skriva en kommentar nu.... Varför är en sån jävla dubbelmoral i Sverige jämt? Hon sa någonting dumt ja, men varför har alla andra rätten att vara elaka mot henne? Då är de precis lika om inte mer respektlösa.
Släpp det och skit i att kolla på hennes videos om hon nu är så hemsk, jag stöttar inte att säga det ordet MEN alla kan göra bort sig och man är bara människa.

Pinsamt Twitter Sverige, väx upp.

#10 - Ella

Jag orkar inte ens läsa kommentarerna. För de första va personerna arga för att hon använde N-ordet och kallar henne för rasist men sedan använder vissa "vit tjej" som något dåligt mot henne. Som om det spelar någon roll om hon är vit eller svart. Hatar bara hur folk har börjat se ner på vita personer och säger att de är för rättvisa och jämnställdhet. + hon har bett om ursäkt vad mer kan hon göra. Och som Linn sagt förr så är vissa saker hennes problem av en anledning som att hennes mamma bytte dörrens färg. Bara för det finns folk som har det värre betyder det inte att man inte får klaga på de små problem man själv har. Såklart är det inte okej att använda N-ordet men fattar inte varför allt har blivit så stort jag menar folk använder N-ordet varje dag herregud

Svar: Klart att det spelar roll om hon är VIT ELLER SVART? En vit människan kan inte gå runt och säga neger hit åt dit? Och vadå "folk använder det ordet varje dag herregud" som om det ska vara en ursäkta för att det ska vara okej?! Tror inte du förstår vad ordet innebär och hur nedvärderande det är för svarta människor, som du aldrig heller kommer att förstår för att antar att due vit. Hahah "hatar hur människor börjar se ner på vita männsiskor" NI KOMMER ALDRIG ATT VARA FÖRTRYCKTA! Ni är alltid priviligerade så sluta wina herregud, tycker du inte borde kommentera något alls i framtiden gällandes dehär ämnet, för du har noll kunskap och du skämer bort dig själv bara.
Julia

#11 - Alma

Om folks största problem är att en en tjej råkade säga negerboll, vilket hon senare bad om ursäkt för, då har de inte många problem.

#12 - H

Men alltså seriöst hon har bett om ursäkt och hon erkände att hon gjorde fel varför kan inte människor bara acceptera och gå vidare??

#13 - Nina

Tänk om alla dessa människor la tid på något vettigt istället, vem är inte avundsjuk på en 17-årig tjej som lyckats av att enligt dem "inte göra någonting"? Jag hade gärna velat det.

#14 - Johanna

Det jag stör mig mest på är att personen som läckt ut videon sitter och skrattar i slutet av videon. Personen tar antagligen inte ens illa upp, utan skrattar bara för att h*n får chansen att förstöra för Linn. Och i början säger någon "jag skriver till nyheter 24 nu". Alltså jag kokar. De har gjort detta BARA för att förstöra. Hade någon på riktigt tagit illa upp av hennes ordval så hade väll personen kunnat kommentera Linns video direkt, eller skickat ett meddelande privat där de säger till henne att det är fel. Eftersom Linn la ut denna videon på hennes PRIVATA instagram med folk hon trodde hon kände, så skulle som sagt personen kunnat skriva till henne privat.

Videon cirkulerar BARA för att några avundsjuka, falska människor inte kan unna någon annan framgång. Den cirkulerar för att förstöra hennes rykte och hennes framgång. INTE för att någon på riktigt tog illa upp av N-ordet. Jag spyr.

Svar: Håller med, Linn gjorde ett fel men helt jävla seriöst hon är 17år? Gå vidare. Att dessa j*vla människor sitter och skrattar dessutom??! Vad är de för fel. Ush.

Keep up the good work Linn, you are the best
Alice

#15 - felicia

Tycker synd om Linn. Hon är 17 år och avundsjuka skitar pratar om henne som hon vore nya Hitler.

Ja, det var INTE okej att Linn sa så. Men hon har bett om ursäkt och förstått sitt problem. Varför fortsätta hata?

Vill personer stå mot rasism, bete er då såhär mot någon som konstant utsätter folk för rasism :)

Svar: Var kommer avundsjukan in? Och vad är vi avundsjuka på? Jag är inte direkt avundsjuk på Linn för att hon uttryckte sig rasistiskt haha... Jag tycker det är sunt att ungdomar reagerar när andra människor använder rasistiska uttryck, och det har absolut ingenting med avundsjuka att göra.. Skulle allt handla om avundsjuka på Linns liv skulle väl folk ändå kommentera om hennes kläder och pengar, hus och bil osv - inte att hon är korkad för att hon sa ett rasistiskt ord?
M

#16 - max

Orkar inte att folk bryr sig när någon säger Negerboll,Kan folk bara sluta vara så avundsjuka och leva sina egna tråkiga liv. Jag har sjuk humor så jag säger också negerboll ibland men det är ju inte för att jag är rasist , jag skämtar om saker som andra inte kan skämta om för jag bryr mig inte vad folk tycker. Men att hacka på en ung tjej för hon lever ett bättre liv än 99% av hennes följare är sjukt.
Sen har det ju kallats negerboll förr så ehm ja ;)

Svar: hahahaha de som skriver de är "negrar" här är så jävla dåliga på att fejka det

"jag är svart och jag tycker neger är ett okej ord"

okej om jag säger jag är svart och är emot ordet, har du fel då? lmao
Anonym

#17 - Zaynab

så synd om Linn. Hon har bett om ursäkt, så jag förstår inte varför folket fortfarande håller på. Jag personligen kan säga ordet "Negerboll" och då är jag själv utlänning och absolut INTE rasist. Men nu är det så att Linn bad om ursäkt för att hon sagt Negerboll.

#18 - Anonym

Neger är inte äns rasistiskt, det är ett ord som sverige har lånat från ''Negro'' vilket betyder svart på spanska. Det ordet som dock är rasistiskt är ''nigger'' eftersom det kallade man slavar i USA för länge sedan.

Svar: FRÅN WIKIPEDIA: "Ordet "neger" i Svenska Akademins Ordlista: Fram till och med 11:e upplagan (1986) av Svenska Akademiens ordlista stod ordet helt utan värderingskommentar. I den 12:e upplagan (1998) förekommer noteringen något nedsättande, och i den 13:e upplagan från 2006 står det kan uppfattas som nedsättande. I den 14:e utgåvan från 2015 togs bland annat "negerboll" bort ur ordlistan och "neger" belades med varningstext om att det är nedsättande. Istället rekommenderades läsaren att använda termen "svart"."

Lägg märke till att ordet märks med VARNINGSTEXT eftersom det kan uppfattas NEDSÄTTANDE. SLUTA ANVÄND ORDET!
Anonym

#19 - Belle

Linn säger ett ord som inte var elakt laddat eller med en tanke bakom. Tyvärr är det ett ord som helst ska raderas från jordens yta.
MEN, det fanns ingen annan värdering från Linns sida än att skämta om ett bakverk. Hon själv inser att det var otroligt dumt gjort och ber offentligt om ursäkt till dem som tog illa upp.
Då bestämmer sig ett flertal människor att gå till personangrepp. Tusentals människor som anser sig ha rätten att trycka ner Linn och kalla henne alla förolämpningar i ordboken. Tusentals mot en. Är det okej?
Vad ska hon göra mer?
Varför är det så viktigt att "sätta dit" henne, då hon redan bett om ursäkt? Och vad vet vi, kanske hon skrivit privat med de som verkligen ansåg att hon sa något fruktansvärt provocerande?
Det är otroligt illa att utsätta en ensam person mot sådana här angrepp, då hon redan insett sitt misstag och pratat ut om det.
Självklart var det inte okej från hennes sida från början, men det har spårat ut så fruktansvärt att hennes föräldrar måste gå ut med varför hon inte längre svarar i telefon? Vad är det som gör en så lycklig med att trycka ner henne ännu mer?

Och du som äger den här bloggen, vad får du ut av att fortsätta sprida videon? Är du också för det här hatet mot Linn? För du sprider det vidare.

#20 - stardoll008

Linn är en dramaqueen som lever för drama. Inse det.
Det var lugnt efter henne ursäkt eller hur? Varför ska då tjejen skriva en tweet & provocera hela twittervärlden? Jo, för hon vill ha drama & uppmärksamhet. Sen va hon sjukskriven va? Eller? Hon hade iallafall tid att lägga ut en bild på sin rumpa på twitter & skriva att filip saknade den. Sjuk & sjuk, nja snarare dramaqueen. Linn har ett flertal gånger uttalat sig klumpigt tycker jag. Är inte heller ett dugg avundsjuk på jäntan. Inte för fem öre. Pengar gör ingen lycklig.

Svar: Pengarna göra många lyckliga, men inte endast pengar..
Jag vart sjukskriven i 1 år, jag orkade ändå med saker. Vem säger att man måste låsa i sig, ligga i sängen och vara döende för att vara sjukskriven? Du kanske bestämmer hur man ska må? Läkare sjukskriver inte någon bara för att de tycker sånt är kul... provocera hela twittervärlden? Nej, jag blev inte provocerad... blir man det av en sådan liten sak, kanske man ska ta och tänka lite på varför man blir det?
Jen

#21 - Sabina

Hon är en bortskämd liten fjortis som fått allt hon pekar på inget synd om henne hon är patetisk och har aldrig kämpat i sitt liv. Fy vad jag önskar att hon får smaka på verkligheten någon gång. Jävla rikemansunge

Svar: Oj oj.. bitter?
Anonym

#22 - Anonym

"lättkränkta" "pk" herregud people vi snackar om ett RASISTISKT ord som inte borde finnas på jorden. Håller med twitter användaren om att hennes ursäkt var halvdan och kändes väldigt påtvingad. Det är skrämmande att ni försvarar n-ordet det är avhumaniserande, vidrigt, onödigt och ett jävligt kränkande ord. Och alla som ba "hon är bara 17 år" ja precis hon är 17 år, inte 10 hon borde veta bättre och om hon inte vet bättre kan hon väl för fan googla på varför det inte är okej att använda sig av n-ordet? Ja hon har bett om ursäkt men tror ni hon hade gjort det om hon inte fick en "hatstorm" efter sig? Hon bad obviously inte om ursäkt för att hon genuint menar det vilket är så tydligt. Alla ni som försvarar detta rasistiska ord bör läsa på: https://vardagsrasismen.nu/2014/05/13/varfor-n-ordet-faktiskt-ar-problematiskt/ eller helt enkelt se denna videon: https://www.youtube.com/watch?v=q9idFEUKIlw

#23 - Anonym

En förklaring på varför n-ordet inte är okej för dummies https://www.youtube.com/watch?v=q9idFEUKIlw

#24 - Anonym

Jag skulle personligen inte skriva så som de på Twitter gjorde, har läst alla inlägg. Men är så glad att en icke-svensk sätter Linn på plats.

Svar: Backar faktiskt B 10000% och är helt på hennes sida. Varför ska PoCs känslor förminskas för att vita ska få lugn och ro i sina liv? Bra att det finns folk som fkn säger ifrån även om det innebär att de kommer att få höra att de är ''lättkränkta'' och ''pk''. Personer som säger så är ändå vita och hade aldrig förstått våra känslor ändå, bc white privileges
Anonym

#25 - Sura tanten

Hon har bett om ursäkt, vad mer begär folk?
Det är sant att N ordet är rasistiskt, men folk som säger ordet behöver inte vara rasister.
Att folk säger N****boll handlar oftast om okunskap och inte alltid om rasismen.
Vad vill folk se? Blod och tårar? Fucking trashing! Pallar inte :S

Svar: Sant. Ser inte poängen i att fortsätta attackera henne. Hon har bett om ursäkt, vad mer vill de ha? Just nu handlar det bara om mobbning och inget annat. Att ens hoppa på hur hon sminkar sig är så långt ifrån diskussionens huvudsakliga ämne man bara kan komma.
Nej, usch, ser bara en massa osäkra unga tjejer som blir helt till sig av uppmärksamheten.
Anonym

#26 - Anonym

Älskar att en av tjejerna som MOBBAT SÖNDER Linn och bidragit till hatstormen nu sitter och gråter ut på Twitter när hon själv får smaka på sin egna medicin.
Karma's only a bitch if you are...

Svar: Såg att hon kallat någon för "husblatte" bara för att personen inte höll med henne. Så det är bara okej att vara rasist om man inte är vit?
O

#27 - Anon

Ja, det var EXTREMT fel av henne att använda n-ordet, men hon är bars sexton år. Gillar inte Linn så mycket, men tänk att ha 24 tusen människor emot sig för ett misstag man gjorde (som hon även bett om ursäkt för)

Svar: Människorna hoppade ju på hon andra tjejen, inte Linn. Det var Linn som skickade sin armé av tolvåringar som började hata lol.
Anonym

#28 - Anonym

Har sagt det förut och säger det igen: En del personers besatthet vid hudfärg är skrämmande.

JA, det är fel att säga det ordet - VI HAR HÖRT OCH FATTAT DET NU!

Men *SLUTA* dela upp folk i hudfärg och *SLUTA* värdera någons åsikt högre än någon annans beroende på mängden melanin i huden. Ni är orsaken till att rasism och separatism existerar.

Svar: http://everydayfeminism.com/2015/02/colorblindness-adds-to-racism/

Colorblindness är en form av rasism visst jo. Sen hur fan får du det till att man är rasist om man ser folks hudfärg? Sålänge du håller dig ifrån rasistiska ord så är du good - svarta människor existerar, vita existerar men även non-black people of colour existerar. Utbilda dig själv istället för att be andra att ''ge sig''
Anonym

#29 - A,

MEN LÅT HENNE VARA NU FÖR FAN!
JA, hon gjorde jävligt fel och jag tror att hon fattar det nu. Även fast hon är så jävla vit och rik.
Jag är inget fan av Linn i övrigt, men nu har det kanske gått lite för långt - det är ren mobbing och inte fan är mobbing okej heller?

#30 - Anonym

Kom igen alla har väl sagt negerboll en eller flera gånger i livet? Vad fan är problemet? Det är en fkn chokladboll varför grina över ett jävla ord.. Jag själv har/brukar oftas säga negerboll men inte får jag nå jävla hat eller kritik för det..?
Logiken i allas småbarns huvuden är ganska liten i detta fkn samhälle,
ge upp nu människor o lämna Linn ifred! ☺️ Kan folk bara hålla sig till sitt o skita i vafan andra människor gör så vore ju det ganska bra.

#31 - Ithrenniel

https://www.youtube.com/watch?v=Pnq6gs9IlGk

Svar: räcker kanske att lägga denna länken i ett kommentarsfält istället för typ alla senaste inlägg?
nice att du har ett budskap att stå för och vill sprida det men du behöver kanske inte överdriva
Anonym

#32 - Linda

nästan alla har sagt n-ordet i sitt liv så sluta kasta sten i glas huset för tänk efter själva innan ni slänger skit på andra.

Svar: Oj!! Nämen!! Vilken bra ursäkt, då kan ju alla gå runt och säga N-ordet, det är ju något vi alla sagt någon gång ändå.... eller? Hmm nej inte så hållbart tänk tycker jag. :/
Anonym

#33 - Anonym

Det är inte okej att säga ordet men fattar inte varför alla ska gå på Linn när andra säger det varje dag. Såklart borde ingen säga det men hon har bett om ursäkt och så kommer folk och börjar hata på henne ändå. Om det skulle bli en så stor uppståndelse varje gång det kom en rapplåg där de sa ni*gga så hade internet varit helt proppfullt