#1 - Anonym

fyfan vad vidrigt

#2 - Anonym

Usch

#3 - Anonymis

Vem är det där ens

#4 - Anonym

😷😷

#5 - Anonym

usch, blir nästan illamående, får så sjukt obehaglig känsla i magen, hur kan en människa tro att detta är okej!!????

#6 - Alice

Fyfan va äckligt gjort!

#7 - Anonym

usch vilken äcklig människa vart är skamen? vem är han ens

Svar: Skammen*
Anonym

#8 - Alice

Fyfan!

#9 - Lisa

Man blir ju illamående

#10 - Inte ok!!

herregid är så trött att alla gör narr av oss mörkhyade? Asså liksom har de blivit en trend eller vadå? blir så arg

Svar: Alla gör narr av alla på internet, tycker du inte om det föreslår jag att du stänger av datorn och tar lite frisk luft.
Amanda

#11 - Diskutera

Tror ni Jonna har borderline?

Svar: bipolär kanske
Anonym

#12 - Anonym

Jonna kommenterade hans inlägg också och kommenterade HAHHA bästa

Svar: inte ens förvånad
Anonym

#13 - Anonym

FYFAN vad vidrigt gjort. Jag mår på riktigt illa.

#14 - anna

Fyfan va äckligt gjort både av han och Jonna som tyckte det var "roligt"

Svar: Honom*
Anonym

#15 - Jasmine

Är själv mörkhyad. Jag tog inte åt mig för förstår att det här bara var en grej han gjorde och inte riktigt tänkte sig för... inland gör man sånt även om det var dumt gjort och att han borde ha tänkt...

Svar: Ja, men du kan ej heller tala för alla mörkhyade. Bara för att han inte hade elak avsikt så ÄR det rasistiskt & absolut INTE okey! Precis som vissa vita säger n-ordet utan att mena något elakt, så är det fortfarande inte okej.
Amanda

#16 - Mel

Men OMG. Det folk inte verkar förstå är att när Therese tar upp en sak så gör alla andra det dagen efter. JA, det har funnits bucketlist innan Thereses video, det ha funnits olika kameravinklar osv. MEN när Therese ändrar på en sak, det är då alla andra börjar ta efter. Varför börjar alla tjata om sina bucketlist nu efter Thereses video? just NU börjar folk ändra kameravinklar, nu börjar alla tröttna på canon legria och ska byta kamera osv. Allt detta sker efter Therese gör en ändring i sin kanal oavsett om det har funnits tidigare eller ej. Tror ni ärligt talat att t.ex. Anty eller Lakidoris hade tagit upp det här med bucketlisten om inte Therese hade pratat om det? Nej, det tror i alla fall jag verkligen inte. Inse att folk gör saker direkt efter att Therese har gjort dem.

#17 - Nora Svensson

Haha men snälla, skojar ni? Ingen hade tagit illa vid sig om en svart människa (eller är det också rasistiskt att säga enligt er?) hade lagt mjöl or something i ansiktet & sagt "testar på att vara vit haha". Men såfort det är ombytta roller så blir det ett j*vla liv. I detta sammanhanget nämns varken n-ordet eller något som ens kan komma att likna rasism. Nu för tiden kan inte offentliga personer varken göra bu eller bä (varken på skämt, fullt allvar eller utav misstag) innan man står på skvallerbloggar & sanningen har förvridits flera ggr om & man är hatad för vise versa. Om folk bara slutat göra så stor grej utav allting så hade hela laddade negativiteten angående sånt här varit hälften så stor. Detta blir ju bara löjligare & löjligare...

Svar: Till Nora: Nora, du verkar vara en smart tjej. Försök då förstå detta:

Vita kidnappade svarta människor från Afrika, fraktade dem i båtar över Atlanten för att tvinga dem att arbeta som slavar på fälten. Dem såldes, behandlades som djur och skrattades åt. Familjer separerades, mammor och barn som aldrig fick se varandra igen, eller syskon. Det var HEMSKA levnadsförhållanden. Samtidigt så skämtades det om dem. Blackface blev stort på 1800-talet, då vita människor använde sig av b.la bränd kork för att mörka huden och göra läpprna större. Sedan spelade dem stereotypiskt svarta på t.ex gatushower och cirkusar. Vem som helst förstår ju att detta var väldigt rasistiskt och stereotypiskt, då det omvandlade individer till en stor grupp att skratta åt. En grupp som VITA människor skämtade om och å, samtidigt som dem kämpade för sina liv ute på fälten.

Bakom ordet "blackface" ligger så mycket mer. Det ligger åratals av racism, kolonisering, stereotypisk avbildning, kultur och historia. Och det är ingen skolskenshistoria.

Sedan undrar jag, varför du, som VIT person anser dig ha rätten till att säga vad svarta människor ska känna sig sårade/utsatta över? Det är som att säga till en tre-åring "Jo, du kan visst köra bil, för 18-åringar gör det, och ni är båda människor - det är bara åldern som skiljer åt." Vad får dig att tro att du har den rätten? Varför låter du inte POC's tala för sig själva?
Anonym

#18 - Siri

Osmakligt. Att han dessutom skriver att han ser sjuk ut. Blä

#19 - Anonym

och så kommenterade jonna "HAHAHA bästa" .............

Svar: spyr
Anonym

#20 - Anonym

Nora, kanske för att mörkahyademänniskor är förtryckta i samhället? Helt jävla äckligt, rasism allså. Så osmakligt av Gustav att göra detta, fy!

#21 - N

Han kanske inte tänkte sig för. People, alla gör misstag som vi kanske inte tänkt igenom fullt ut. Tror inte Gustav ville kränka någon med det han la ut. Han har ju själv hjälpt svarta att få stanna i Sverige när de utvisats. Dagens samhälle är så butthurt. Som någon mörkhyad skrev längre upp så tog inte den personen åt sig. Ett misstag, keep goin' with your life sister

Svar: Att en mörkhyad person skrev att denne inte tog åt sig förändrar inte faktumet att Gustav gjorde Blackface? Vad menar du men butthurt ?? Han var rasistisk ?? Vrf e man butthurt om man uppmärksammar rasistiskt beteende idgi:))))
Anonym

#22 - Anonym

Dessutom skrattar Jonna i kommentarsfältet

#23 - Anonym

skulle älska och ha den hudfärgen som gustav fick / white girl

#24 - Linnea

Det här med "blackface" är det ju denna skvallerbloggen själv som benämnt händelsen så. Gustav har själv inte uttryckt sig på det sättet. Dessutom tror jag absolut inte att det var illa menat över huvud taget. Det ligger ingen rasism i att vissa har mörk och vissa ljus hudfärg. Och att han påpekar och drar upp det till ytan genom den bilden har inte heller något med rasism att göra. Han menade ju att han SJÄLV ser sjuk ut, inte att man ser sjuk ut om man är mörkhyad. Jag står inte bakom någon rasism i och med det jag har skrivit nu, men jag blir tokig på att folk tar så illa vid sig av helt opersonliga och icke-allvarliga saker. Man måste väl få kunna skämta lite i vår värld eller?

Svar: Ursäkta? Det ÄR blackface. Bara för att du har på dig en klänning och kallar klänningen för T-shirt ÄR den inte en T-shirt. På samma sätt så är blackface blackface, vilket är rasistiskt, förnedrande och kränkande, även om det ej var menat som det.
Anonym

#25 - Amanda

USCH FYFAN. SKÄMS!

#26 - Anonym

Han måste lagt ut detta för att provocera (tyvärr för det är fett äckligt gjort av hnm) för vilken normal, frisk, logisk och förnuftig människa förstår att blackface är 100% fel och 100% allvarligt?

#27 - Anonym

bra gjort utav gustav tycker ja hoppas detta blir en trend

#28 - Anna

Jag tycker Gustav kunde ha dragit detta mycket längre och provat på att vara mörkhyad "på riktigt" (så som Tyra Banks t.ex. provade på att vara ordentligt fet för en dag och fick uppleva en massa skit och hat). Med det menar jag att ska han spöka ut sig sådär på skoj, så hade han kunnat dra det längre och gått ut på stan och sett och upplevt hur man blir behandlad som mörkhyad. Kanske hade han lärt sig att inte skämta om hudfärger etc efter det. Att bara spöka ut sig och göra sig lustig på en hudfärgs bekostnad tycker jag är fel. Hade han haft något större syfte med det, ett socialt experiment eller ett "bevis" för hur mycket rasism och smygrasism det förekommer i samhället hade jag ännu tyckt att det varit okej. Nu känns det bara löjligt och ogenomtänkt.

Det finns visst rasism mot vita också. ALLA människor av alla kön, sexuella läggningar, "raser" går att skämta om, förlöjliga, förtrycka, förfölja etc. Bara för att vi i Norden inte upplever rasism mot oss som vita, så betyder det inte att inte vita i andra länder (med större % antal mörkhyade) inte upplever rasism.

Svar: Vad i helvete??

NEJ det hade inte vart okej även om Gustav hade haft ett syfte, blackface är blackface oavsett vad, och det är en otroligt rasistisk handling. Och NEJ "rasism mot vita" is not a thing. Rasism är systematiskt förtryck, det går inte att appliceras på vita helt enkelt. Däremot så kan ju individer diskriminera någon på grund av att denne är vit, men detta kallas bara för diskriminering och inget annat. Snälla lär er att rasism inte går att finna på individnivå, det är en samhällsstruktur. Ni vita kan inte ens tänka er hur det är att leva med en annan hudfärg (poc&svart), hur man ständigt blir trampad på, förminskad, förlöjligad och tittar man tillbaka på historien i världen så ser man att vita aldrig i deras liv som en hel samhällsgrupp fått uppleva samma sak som oss icke-vita.

Vill inte höra från en enda vit person till att vi överdriver, samt att ni förklarar reaktionerna som överdrivning. Ni är vita och med er hudfärg kommer många privilegium, så snälla för inte en talan i en fråga ni inte ens är utsatta i.
Anonym

#29 - Anonym

När ska Svenskar sluta vara så jävla lättkränkta? Skärp er!

Svar: Är du svart? Om inte, förklara då för mig varför du sitter där bakom ett anonymt namn & säger vad POC ska känna sig sårade/utsatta över?
(:

#30 - Svart

Fan vad alla är butthurt nu för tiden, suck.

Svar: Låter som bente varit här haha
Anonym

#31 - Amir

Är själv mörkhyad och har aldrig sätt mesigare folk slag en svenskar om jag skulle kalla någon vit för vitskalle så skulle de börja gråta men vi blir kallade svartskalle och neger dagligen

Svar: Det är sant att en man nyligen grät i TV för att han blev kallad för white eller något sådant hahahah... när vita själva kom på den beteckningen för att kunna segregera olika folk;)) gotta love white people
Anonym

#32 - Anonym

mm fräscht

#33 - Anonym

nu har han tagit bort inlägget

#34 - Frida

Intressant att alla här blir arga men ingen har någon aning om vad blackface är. Att använda sig av brun utan sol, solpuder eller att på annat sätt göra ansiktet brunare är inte blackface. Läs på lite snälla, ni skämmer ut er.

Svar: Ser ni filmer som 12 years of slave, Oscarbelönad så lär ni er ett och annat om historia. Ni lär er varför ni inte ska använda N ordet. Ni får en inblick i hur fruktansvärt illa mörka personer blev och än idag blir behandlade. På samma sätt som att tusentals asiatiska barn blir våldtagna upp till 30 gånger per dag av vuxna män som endast betalat 2 kr för att få misshandla, tortera och våldta barn så små som spädbarn gång på gång på gång. Vi lever i en fruktansvärt sjuk värd. Istället för att göra sig rolig på någon annans bekostand, varför inte engagera sig i att hjälpa andra människor?
Anonym

#35 - I

För i helvete, varför är folk så ignoranta

#36 - Dera

asså fucking mayocracker, så jääävla äckligt, detta är rasism oavsett vad ni säger. Läs jättegärna på om blackface och så kan ni komma och kommentera sen, kram

#37 - A

Varför är det nästan alltid icke-vita människor som säger att rasism mot vita inte existerar?

#38 - Anonym

Sluta nu med detta hets. Han är human å noll rasistisk.

Svar: funspins.hemsida24.se

följ mig!
webb

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com