#1 - Anonym

Bra gjort!

#2 - Anonym

Tycker inte om Jocke i vanliga fall men detta var skjut bra gjort!

#3 - Anonym

Förlåt... men om yt läggs ner så äre bara dåligt för dom som jobbar me yt så ja fattar nt va han menar. Liksom om yt stängs ner kommer dom glömmas bort på ca ett 1

#4 - Anonym

Hat är en väldigt simpel definition men det förstår inte Jockiboi. För honom är allting som inte passar hans världsbild hat. Säg t.ex. att du inte tycker om hans musik och att han inte är musiker (vilket han inte är då han inte ens vet vad ett ackord är tydligen, och han nynnar bara melodier?). Grattis, du är nu en internet-hatare. Att lyckas vara 31 år och bete sig som en 16-årig fjortis är nog Jockibois största bedrift. Så något unikt har han i alla fall lyckats med.

#5 - Anonym

Coolt

#6 - Anonym

Ok ingen bryr sig

#7 - Anonym

Hatar han som fan, han kan ju lika gärna sluta me yt ingen skulle sakna han, för han e så jävla falsk dessutom

#8 - Anonym

Tycker bara synd om han! Han säger hela tiden att alla gör misstag men så fort något misstag då j*vlar blir det drama.

#9 - Anonym

Somna om Jocibooooiii!

#10 - Anonym

Snart är ni inte anonyma era troll
Förändringar på gång bara in o läsa på va.se. Om man nu kan läsa o ta in fakta

:)))))

#11 - Anonym

#7
Dom kommer inte sluta ,de är bättra du slutar titta o kommer tillbaka på internet när du är mer vuxen för du kan tydligen inte hantera saker o ting

#12 - Anonym

Han glömde nämna bråket med Therese, gissningsvis för att hon blev påhoppad utan att ha gjort det minsta fel :-)

#13 - Anonym

Ahlborgs lilla pik till misslisibell på snap lol

#14 - Anonym

#13 Va?

#15 - LINDA S

#11 och #10 är jockiboi asså due så patetisk sitter bakom en blogg och "försvarar" sig anonymt dessutom sitt inte o kommentera den här bloggen när du själv nämnt ett flerpar gånger att denna blogg sprider falska rykten medmera, jocke är en vuxen man utåt men har fortfarande ett barn hjärna han tänker ungefär som alla ungdomar och 13 åringar han alltid nämner är omogna.

#16 - Anonym

Andra åsikter eller kritik är hat enligt jocke :)

#17 - Anonym

Den här videon var klockren. Oavsett vad ni tycker om Joakim måste ni medge att den videon var klockren. Klockren.

#18 - Sia

Förstår vad Jocke menar men det finns så mycket runtomkring honom som motsäger allting. Det lyckas alltid bli drama kring honom då det faktiskt är HAN som skriver ut massor skit på snapchat och säger sitt på Youtube. Om man kollar på Therese Lindgren, RMM, IJWTBC, Helen Torsgården så lyckas de bevara en trevlig och sund fanbase med hyfsat kommentarsfält. Vad Jocke gör fel enligt mig är att han som sagt lägger sig i saker han inte ens behöver yttra sig om, är vän med bla Clueless som är den största dramaälskaren någonsin och talar till sina tittare på ett sätt som tilltalar de yngre. Det är alltid prat om något drama, någon konflikt, något skitsnack, något om hat & kommentarer osv. Jättebra att han inte nämner folk vid namn längre. But still, skiten finns ändå där ständigt närvarande.

#19 - Anonym

Han är 30 och inser de nu? Bravo🙄👏🏼

#20 - Anonym

Usch, denna människan gör mig sjukt äcklad. Man ska inte glömma viktiga saker, det är bra att han lär sig av sina misstag men man ska inte sluta ta upp dåliga saker han gjort.

#21 - Anonym

Vissa av er som kommenterar här, har ni ens tittat på hela videon? Detta handlar inte bara om Jockes misstag som är bara en liten del av videon eller om "åsikter" som påstås av er att vara, detta gäller om hela plattformen pga er som hatar och sprider vidare hatet och vägrar att sluta. Ta och lyssna på videon och tänk en extra gång eller fler gånger och försök att förstå vad Jocke egentligen pratar om. Ni tror allt är ett skämt men detta är inget skämt. Detta är allvar, sen handlar detta inte heller bara om Jocke utan andra Youtubers också som får hat och mobbning på sig. Om ni kunde komma ut ur eran bubbla som ni jämt och ständigt är fast vid och inse allvaret som håller på att hända som Jocke förklarar i videon. Skärp er nu innan det är försent.

#22 - Anonym

Bra att Jocke tar tag i näthatet. Även om han VARIT ett Monster på nätet tidigare. Kanske de behövs just en person som han som behöver prata om detta ämne. En som vet vad som drev honom till att hata och se hur de gav enkla tittarsiffror av fel orsak. Han vet hur han kommer får leva med sitt samvete. De går ta bort en del med pengar som Google rensat om honom. Men dåligt samvete går aldrig köpa lös med pengar. Slynstämplad, ugley hotell som gav han tittarsiffror och sido kicken mot näthat Trolljägarna hade som syfte där han omoget kasta skit i en video mot. m.m. ogenomtänkta publicerade matrial. Även om han inte nämner allt skit han gjort och laddad upp(säkert vill förtränga). Så vet alla att de är mer än Chrille och Read han hängt ut. Han lever med dåligt samvete för vad han gjort. Och de är resultatet av allt skit. Hanna W som aldrig fick gå vidare är en i mängden. De är cirka tre månader sedan han la mobbingen åt sidan. Och de tackar vi för. De man ska ha i minnet är att de i regel tar lika lång tid att vända beteenden som tiden man levt med de. Tror folk inte tror hans ord förren de ser ett bestående resultat av Jocke. Inga återfall av lögner och osanningar. Nästa som kommer få hat är hans mamma. Oavsett om det inte är syftet med boken kommer hennes liv förändras radikalt. Kallt samhälle man blir arg. Hon är säkert förlåten av Jocke. Men för andra kommer de väcka känslor. Hoppas alla inblandade får stöd och hjälp. STOPPAHATET. Man måste få gå vidare i livet. Samvetet är är ens värsta fiende. Stor kram till Jocke håll dig borta från skit och bete dig moget. Visa alla de går förändras nu och ge andra samma chans du fått. <3 bra jobbat.+++

#23 - Anonym

Therese Lindgren får inte samma hat som Jocke pga hon har ett moget agerande. Levererar moget innehåll. Lika Helen Torsgård IJWTBC och RMM. Där häner jag inte med. De är inte samma klimat och ordväxling med armé fans som hatar som för Jocke. Hans liknelser där håller jag inte med om. De cirkulerar inga hånfulla videos runt dem på yt. Inga fejk konton på andra social medier som Jocke har runt sig. Dessa yt går inte jämföra. Totalt olika och förflutet. De har aldrig avsiktligt varit för drama. Eller besvarat hat eller hängt ut. För övrig var videon bra som Jocke la upp. Men han kan inte dra in stora yt som aldrig är i samma sits som honom. Eller varit en del av dem som bidragit med hat.

#24 - Anonym

Gör som Theres Lindgren filtrera bort alla hat ord skällsord så går kommentarerna direkt till papperskorgen varför göra de mer komplicerat???

#25 - Anonym

För er som inte förstår fortfarande, läs artiklarna och inse allvaret :

http://www.dn.se/kultur-noje/barn-sprider-hat-i-stort-drama-pa-youtube/


 https://www.svt.se/nyheter/inrikes/sprider-hat-mot-barn-pa-youtube


 http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=478&artikel=6669790


https://www.sydsvenskan.se/2017-03-28/annonsorer-flyr-youtube--rads-hatstampel

#26 - Anonym

Folk som på största allvar sitter och skriver skit om Jocke här direkt efter hans video där han uppmanar alla att sluta hata och börja tänka efter innan man kommenterar. Någon här uppe gnällde om att "ah så han inser det nu". Jocke och Jonna har tagit upp näthat i nästan varje video i säkert ett år nu. Han insåg det för länge sen. Däremot valde han att sätta ner foten på riktigt nu, vilket du hade sett skillnad på om du hade tittat på hela video, istället för att slänga ur dig negativa kommentarer direkt.

#27 - anon

Jag gillar inte Jocke, men detta var bra gjort av honom. Höll med nästan allt han sa i videon 👍

#28 - Anonym

Christoffer Berg även kallad Chrille gör många uppseendeväckande uttalanden där han gömmer sig bakom orden yttrandefrihet och personliga åsikter. Detta hetsar och bidrar till hets i samhället. De är minst lika kränkande att uttala sig på detta sätt som att nämna närhet. Hans attityd ger utsatta grupper i samhället mer utsatthet än de redan har och lever i. De är nedlåtande inskränkta tankar som borde plockas bort. Men tydligen tycker han de är tillåtet att göra uttalanden då han lägger de bakom yttrandefrihet och personliga åsikter. Fattar inte????

#29 - M

👍🏼

#30 - Sofia

https://youtu.be/vIzxfivFg1c
Kolla detta handlar om förödande effekter av o växa upp med en alkis

#31 - Anonym

https://www.youtube.com/watch?v=koeL5yrz8P8

#32 - Anonym

# 31 Joakim Lundell pratar med Spotlight Central efter en livestream

#33 - E

Jättebra att han säger i från och visst har väl de flesta gjort dumma saker i vårt förflutna som man inte skulle göra om i dag.

Grejen är bara att det blir svårt att ta honom på allvar när han i så pass vuxen ålder gjort såna här saker. Så sent som i vintras hängde han ut Chrille och det var bara lite mer än ett år sedan han stod och skrek på Therese via Snapchat.

Jag köper inte att en man i 30 årsåldern gör sånt för att sedan knappt ett år senare stå och predika för det motsatta. Han borde vetat bättre tidigare än så.

Går vi ännu längre tillbaka så hängde han ut flera tjejer med både namn och bild i sin blogg som "dagens knull" för att även kommentera deras utseende. Nog för att det var väldigt länge sedan men han var ändå runt 25 år. Tänk bara vilken skada det kan göra hos en ung tjej. Vidrigt. Det spelar ingen roll att det var många år sedan. En del saker går helt enkelt inte att försvara med att det hände för länge sedan.

#34 - Sofia

Min erfarenhet av vad man gjort i USA, som Jocke talar om, är att YouTube själv får bestämma vad de anser att är hat och därmed drabbas flera kreatörer som inte har "rätt" åsikter eller som ger konstruktiv kritik till de som anses ha "rätt" åsikt enligt Youtube. Youtube kan även kan klassa konstruktiv kritik som hat. De youtubers som anses ha "rätt åsikter" så kan ge sig på de med "fel åsikter" utan konsekvenser. Det drabbar framför allt kreatörer som gör videon om känsliga ämnen och säger sin åsikt om aktuella händelser. Med andra ord så finns det en väldigt stor dubbelmoral i det hela. Näthat är ett mycket luddig begrepp eftersom den inte har en fastslagen definition. Därmed kan den inkludera allt från negativ kritik till dödshot. Det stryper yttrandefriheten för de som inte har en populär åsikt. Principen blir "inga negativa kommentarer, tack" på de kanal vars kreatör har "rätt åsikt" samt att pengarna stryps från de youtubers som har "fel åsikt". Youtubers ska självklart ta ansvar för vad de gör och säger på sin kanal. Det är olagligt att uppmana till våld, att ärekränka och gå över lagens gränser. Däremot så är youtubers inte ansvariga för vad deras följare gör.Youtubers skall inte behöva censturera sitt innehåll eller sluta med vad de gör enbart o rädsla för att vissa individer kan tolka det på ett visst sätt. Myndiga individer tar ansvar för sina egna handlingar. Kreatörerna kan däremot uppmana sina följare att inte ge sig på andra och ta starkt avstånd ifrån att man skriver fula saker till andra. Många har även disclamers i början av alla sina videon där de gör detta och tar avstånd från alla typer av kränkningar och lagbrott riktade mot individen de talar om i videon. Föräldrar har däremot ansvar för vad deras barn gör och där ska man uppmana föräldrar, som Jocke gör, till att bli mer delaktiga på nätet och se vad barnen tittar på. Det behövs flera föräldrar som visar sina barn att man inte kan skriva vad som helst eftersom det får konsekvenser och att det kan vara straffbart om de skriver liknande saker när de är myndiga. Det är hoten och andra lagbrott som är problemet, inte vad människor tycker om varandra. Tyvärr så måste alla acceptera att man själv och ens jobb/konst/kreativitet inte kommer bli omtyckt av alla och att dessa människor kommer uttrycka det på konstruktiva samt icke-konstruktiva sätt i verkliga livet och på nätet.

#35 - Anonym

Jag tror största anledningen till allt hat jocke får är att han alltid ska provocera folk.
Han skryter om sin musik, trotts att det inte ens är han som har gjort den. Han har fortfarande kvar "producent/dj" i sin bio på ig trotts att folk har talat om för honom att han inte är varken producent eller dj. Han säger en sak och gör tvärt om nästa vecka. Han pratar om sina pengar ofta. Han
Jämför med Therese, när hon får hat hanterar hon det på ett moget sätt och skapar inte massa drama.
När jocke fick reda på om kampanjen att ladda ner hans låt så att han inte skulle få streams på spotify så skulle han såklart hetsa mot hatarna och sa till sina fans att spamma låten.
Det är ett faktum att hans fans är 80% barn och dom tar efter hans beteende. Dom är otrevliga och omogna i svar på kommentarer där folk ger kritik. Dom ser att jocke håller på och provocerar och hetsar och därmed gör det med.

En annan anledning till att han får så mycket hat är att han och jonna alltid ska dela med sig om allt. Vem i hela helvete gör en video när man ska adoptera ett barn? Vem fan gör en bok med privata papper från socialen? Enligt mig är det saker som ska hållas privata.
Dom bara matar haters och ger dom mer att kommentera och skratta åt.

Lite åtgärder:
1. Stäng av kommentarsfältet. Therese gjorde ju det ett ganska långt tag och när hon väl slog på kommentarerna igen var folk mer försiktiga med vad dom skrev.
2. Blockera bort speciella ord. Detta kan man göra på både youtube och instagram (de sociala medierna som han använder)
3. Sluta provocera/hetsa. Istället för att gå ut på snapchat och ta en bild där du ler och gör tummen upp med texten "blockar er haters nu :)" så bara klicka på blockera och gör inget mer. Om det är någon som ofta håller på kan du skriva ett privat medelande till personen.
4. Prata bara för dig själv.
5. Sluta göra videos som skapar drama.
6. Lyssna på folk som vill hjälpa dig. Lyssna på ditt skivbolag/management som ger dig råd. Dom vet bäst.
7. Lär dig skillnaden mellan hat och kritik.
8. Tänk efter 2 gånger innan du lägger ut något.

Lycka till.

#36 - Anonym

Mest uppladdningar av hånfulla klipp på youtube är runt paret lundell. Om dom inte är på youtube kommer detta minimeras. Ser inga hånfulla klipp om övriga stora youtuber. Deras tidigare misstag rullar som livslånga serier utan slut. De skapas hur många nya "avsnitt" varje dag. Och de är hat. Ser inga övriga yotuber som har så mycket hat runt sig. Oavsett hur stora de är får de inte detta hat som J&J får uppladdat om sig dagligen.

#37 - Anonym

nejnej han satte ju ner handen för man såg inte foten

#38 - Anonym

http://www.breakit.se/artikel/8046/youtube-ersatter-annonsorer-efter-kontrovers

#39 - Anonym

Handen*

#40 - Anonym

Det är bra budskap bakom videon, absolut. Han har poänger, utan tvekan. Men samtidigt känns detta lite som ett försök att försöka putsa upp ett nedsmutsat varumärke. Ett karriärsdrag. Att han vill satsa på musik nu istället, och att artisten Joakim Lundell tagit skada av allt drama. Att det är därför han gör videon, mer än att det är hundra procent genuint. För annars hade det väl varit en självklarhet att Jonna också suttit med i videon? :) Jag hoppas dock att han menar vad han säger, och tycker det är bra att han har förändrat sitt sätt att förmedla saker utåt.

#41 - Skåne

Men då undrar jag, vart är Jonna? Hon får ju också näthat precis som Jocke. Har inte hon också något att säga till om näthatet? För hon är ju också med på deras gemensamma youtubekanal.

#42 - Anonym

Riktigt bra j&j ...De finns en hel del förslag o press i tex ifrån EU ang näthatet, förmodligen kommer Google
Skrota YouTube ... plattformen sjunker sakta men säkert ...de behövs stora förändringar för att behålla annonsörerna

#43 - Anonym

Näthatet är ganska centrerat och riktat mot ett par personer. Svenska youtube plattformen håller relativt bra ton i kommentarsfälten. De utspelas flest clickbait av onödiga videos handlar om ett par personer. Där laddas 7-10 stycken per dag upp av rent skärt hån. Ser inga kränkande videos runt THERES, IJWTBC,RMM, NORBERG, HELEN, KEYYO, CLARA och oftast BEN är förskonad. Dessa är stora och delar inte samma hat som J&J. De är skillnad som natt och dag. För J&J tycks hatet eskalerat medans andra stora slipper hatet av hånfulla smutsiga videos clickbait m.m. sällan drama. De har dessutom tagit bort med youtube funktion olämpliga ord i kommentarsfälten. Ser jag fel eller är hatet mer vinklat åt få stora youtuber. Hur som helst måste detta rensas upp. De är jobbigt för andra youtuber att ha sin arbetsplats likt en sandlåda.

#44 - Anonym

Youtibe är spammat med kopierat matrial från J&J s kanaler. In princip finns alla deras videos i dubbletter fast i andras namns kanaler. Är detta lagligt. Och hur schysst är de att fullständigt dränka andra kreatörer bland alla J&J s kopierad klipp. De är kanske inte så kul att de både finns huvudkanaler och flera andra i lika kanaler fast under annan adress. Övriga youtubs försvinner om inte i allt drama och hat som också många ggr handlar om J&J. Men även av dubbletter som kastas upp dagligen av färdigt publicerat gammal matrial. Rensa allt då de ändå ska ta bort skit från youtube..De är fler än J&J som har sin arbetsplats där och vill slippa detta.

#45 - Anonym

Fram för mer betalsater
Skrota denna plattform för gott

Finns absolut inget bra med den längre
Endast ett stor dagis

#46 - Anonym

https://www.youtube.com/channel/UCABVq8dPkH9nAQyT4IwMa7w
Kopierar alla Jocke och Jonnas videos. Hela svenska yt består av j&j. Lönlöst för alla andra att synas

#47 - Anonym

Bara jag som reagerar på att Jocke säger "överlag" HELA tiden?

#48 - Anonym

Förstår att gränssättning rubbas på youtube då vuxna 30 + som J&J och cluless varit en del av hatet på youtube. Och helt plötsligt säger ifrån till mindreåriga då de sett "vuxna" betee sig illa och kommer undan med stora pengar. Oavsett utspel elakheter. Övriga youtuber jocke pratar om likt cluless rör bara dom i hat. Övriga youtuber är inte i deras hat. Toutube smutsa ner av dessa. De har gjort bort sig flera ggr. Men trots de fortsatt på sin arbetsplats. Vilket aldrig varit godkänt på någon annan arbetsplats. Där finns regler och ramar. Dessa två förvuxna barnungar som lär sig betee sig av ungar som borde ara tvärtom å ändå får fortsätta på Youtube är fel. De predikar alla får hat på youtube. De fattar inte de är dem som får hat. Men ser bara pengar å skiter i de. Pengar väger mer. Än avsluta youtube. Så hatet vad ska föräldrar prata med sina barn om. De är de hatet man ser mest om dessa. Andra youtuber har inte gjort bort sig eller har förflutna skit och vikt ut sig eller hängt ut.

#49 - det får du inte veta

han heter inte jockiboi längre så

#50 - .

Försvinn. Jocke är så ute. Jävla "offer".

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com