Ida Warg får stor kritik

I Ida Wargs senaste video har många reagerat över att hon räknar kalorier eftersom hon har unga tittare som inspireras av henne. 
 
Nu har Ida inaktiverat kommentarsfältet och hon väljer att möta all kritik förutom den kritik om att hon räknar kalorier. 
 
 
 
#1 - Anonym

hon får älska träning osv men o börja räkna kalorier e ju lite too much, speciellt när så många unga har komplex över sin vikt och kroppsform så är väl inte de bästa att göra, isf kan hon ju göra det off cam ...

#2 - Anonym

Wtf tjurkiss

#3 - 🦊

Hon är nog den mest ointressanta kanalen i svenska comunityt.

#4 - Anonym

Asså vem är hon ens

#5 - effaeneny

En gång ätstörd alltid ätstörd. Man kan blibfrisk från det en det på papper sitter ändå kvar i de undermedvetna.

#6 - Anon

Det största problemet enligt mig är inte ens kaloriräkningen (även om det inte är att uppmuntra framför tusentals barn/ungdomar), utan hennes brist på kunskap baserat på fakta. Hon nämner en del "fakta" i videon som antingen är baserat på hennes åsikter och inte vetenskap/forskning, eller bara felaktig fakta/myter som om det vore sanning. Om hon nu vill förmedla till sin publik vilka produkter hon vill och inte vill köpa får hon ju ha legitim forskning som stödjer hennes påståenden och inte bara slänga ur som olika grejer och lägga till "typ" efter för det är "typ sant eller något". Men det är ju om hon faktiskt vill att folk ska ta till sig informationen och budskapet hon ger. Hela videon känns liksom oseriös när hon pratar en del strunt.

#7 - Anon

Fortsättning på #6
Bara kolla på det hon skrev: "Angånende RedBull och Taurin så förstår jag nu att det inte är tjurkiss och men jag tycker fortfarande att Redbull eller andra energidrycker inte är bra på många andra sätt."

Bara det visar ju att hon antingen inte har kunskapen, eller helt enkelt inte tycker det är viktigt nog att förklara sig ordentligt utan istället komma med "jag tycker energidrycker inte är bra på många andra sätt". Vilka sätt? Har du bra källor eller är det bara din personliga åsikt?

#8 - Anonym

Ja jag tycker hon kan ta bort videon istället för att sprida massa okunskap

#9 - Lol

Hon och Felicia anklever vet jag inte ens hur dom ser ut

#10 - Hmmm

När jag såg videon tyckte jag bara det var konstigt att hon visade icke veganska saker.Hon är ju vegan så varför visa hamburgerdressing och korv på saker hon inte skulle köpa, får ju visa saker som hon ändå skulle kunna äta men väljer att inte köpa.

#11 - Anonym

Herregud hon får snacka om va fan hon vill.... Hon behöver inte anpassa sig för alla som kolla och ni som blir "triggade" kan ju bara klicka ner videon, så jävla lätt! Sluta klaga VÄX UPP

#12 - Käft

Vardag på youtube = yyoutubers går al in för att få sina tittare att må dåligt!

#13 - Anonym

Herregud, hon nämner ju bara kalorier vid just hamburgerdressingen för att påpeka vilken kaloribov det kan vara som man inte tänker på, vad är problemet? Det var ju inte så att hon radade upp alla produkters kalorimängd eller uppmanade till ett visst dagligt intag...hon visar upp produkter hon gillar, och ogillar.

Tycka vad man vill om hennes argument till hennes diet, men att hålla nere på socker, kött och onaturliga ingredienser är väl knappast ett dåligt budskap till unga tittare?

#14 - Anonym

Eftersom hon är vegan skulle hon ändå inte prata bra om något som inte är veganskt. Jag kollar på hennes kanal och hon är väldigt omogen när det kommer till saker som inte är veganska.
Ingenting är bra och nyttigt om det inte är det just hon äter.

#15 - E

Jag har följt Ida ett tag och vet att hon aldrig skulle uppmuntra folk till att äta mindre kalorier. Vad hon menar när hon säger att det är så mycket kalorier i hamburgedressing är troligtvis att det är väldigt mycket fett i, vilket är det näringsämnet som innehåller överlägset mest kalorier, och många former av fett (bland annat det som finns i dressing) är dåligt för hälsan ur andra perspektiv än just kroppsvikten. Så min gissning är att hon formulerade sig fel bara, för under den tiden jag har följt henne har hon aldrig nämnt något om kaloriinnehåll, och framför allt inte uppmuntrat folk till att äta lite.

#16 - Gud

Ska ni klaga på matgeek också när han gör sina "saker han aldrig slulle köpa i butik"??? NAE SÅKLART FÖR HAN ÄR MAN!

#17 - Manna

Dessutom så köper man inte bananer för att undvika få i sig massa kemikalier (det skyddar skalet emot). Självklart finns det fortfarande en liten risk dock. MEN den största anledningen vi köper ekologiska bananer har ju att göra med de människor som arbetar på bananplantagen! Det är fruktansvärt. Dessa människor andas dessa kemikalier och dör.

Hon borde kolla in filmen "Bananas!*". En dokumentär som handlar om arbetare på bananplantagen i Nicaragua

I övrigt tycker jag det var en intressant video som jag gärna ser igen. Dock måste hon vara mer påläst OCH ge cred till Matgeek, trots sllt hans videoidé liksom. Men jag tycker det var roligt att se på. Gillar Ida 😊

#18 - Anonym

Unga ska inte behöva räkna kalorier men många skulle behöva tänka på vad de stoppar i sig för sin egen hälsas skull.

#19 - Anonym

Visst får man prata om vad man vill. Men man kan jue ha kvar respekten mot tittarna som t.ex har eller haft en ätstörning. Annars kunde hon helt enkelt bara skrivit i början av videon eller titeln att den kan vara triggande för folk som har haft någon form av ätstörning.

#20 - K

Therese Lindgren och Ida Warg är några av dom som vill att alla skall vara veganer/veggisar. Har gått så mycket griller med det, de påverkar deras tittare att ALLA skall sluta äta kött. Och hon skall inte räkna kalorier när hon har så många unga tittare! De tjatar ju om det i deras video när de äter något att det skall vara inget kött och så vidare. Tyckte om och titta på både Ida Warg och Therese Lindgrens video. Men det är too much med deras vegan/veggis snack i deras video. Så har slutat kollat på dom, jag själv skulle aldrig klara av och bli vegan/veggis alla fall.

#21 - Anonym

#20 Om man blir triggad av att se någon säga att man kan skippa hamburgerdressingen som har 2000 kalorier och massa fett i sig är man fan för skör människa för att ens gå upp på morgonen

Önskar du lagt en trigger warning för idioti innan din kommentar

#22 - Alltså

Hahaha för att han är man. Varför alltid dra den när man inte vet vad man ska skriva. Han är påläst om inte annat.
Hon trodde ju att det var tjurkiss i redbull.
Det hade varit bra om hon varit påläst innan hon ska ge ut felaktig information.

#23 - Hmmm

Håller med dig K, det är det ända dom tjatar om.

Om Ida nu är vegan och inte ska äta något som kommer ifrån djur för det är synd om dom, då är fan frågan vad hon ska göra i på fångarna på fortet, inte för att hon ska käka djur där men hur behandlas djuren där egentligen. Hon pratar emot sig själv rätt mycket bara för att det ska låta fint utåt. Egentligen bryr hon sig nog inte så mycket som hon säger för då skulle hon inte ställa upp i det programmet.

#24 - J

Men, kan människor sluta snacka om "triggad" Jo, jag vet det är hemskt att behöva bli det..men då får man fan tänka på allt man gör. ALLA kan bli triggade av minsta lilla... finns mängder med andra saker människor blir triggade av som ingen någonsin skriver om. Ge er.

#25 - Emily_Best

Jag har faktiskt ingen aning om vem hon är. Men hon får väl räkna kalorier om hon vill men eftersom många har komplex över deras utseende så hon f¨r väl göra det när hon inte filmar.

#26 - Ellen

Kritiken handlar väl inte om att hon inte får räkna kalorier, men att hon inte öppet ska räkna kalorier inför en så stor ung publik. Tycker verkligen det är opassande och att hon själv som varit/(är?) ätstörd borde förstå hur lätt det är att bli triggad igen eller hur lätt barn tar efter deras förebilder och eftersom smalhetsen redan påverkar unga är det konstigt av en vuxen med ung publik att förespråka att det är fel att äta något just för kalorimämgden.

#27 - Anonym

Bra av henna att påpeka att vissa produkter inte är lämpliga att äta. Det är ingen hets, det är en uppmaning att leva mer hälsosamt!

#28 - Anonym

Wow låt henne. Man kan inte bli upprörd över allt, jag tittade på hennes video och tycker inte att hon förespråkar att räkna kalorier. Hon tränar väldigt mycket och att hon nämnde att det var sjukt mycket kalorier i dressingen är väll bara för att tipsa. De flesta av hennes tittare är väldigt intresserade av träning och därför nämner hon sånt, ta det lugnt.

#29 - Lisa

#27
AMEN

#30 - Anonym

Min kompis började räkna massor av kalorier, gå på dieter osv fast hon bara är 13 år delvis pågrund av Ida Warg som inspirerade henne det var tydligen hennes förebild?Jag var väldigt orolig över henne för hon fick näst intill en ärstörning och började kontrollera allt, så jag förstår varför folk reagerar. Tycker verkligen inte hon borde säga så mycket vad som rätt eller fel osv angående mat, eller räkna kalorier och alltid visa träning och att hon är så nyttig osv det kan ge många ångest och bidra till att yngre håller på som hon vilket inte är bra.

#31 - Danisa

Det är ju ingen hemlighet att det finns kaloribovar och inte heller att äta för mycket kalorier inte är bra. Herregud folk tar allt så personligt och försöker påpeka allt med sina pekpinnar! Gillar du inte videon så kolla inte!

#32 - Trött

Asså nej. Jag är sååååå trött på att youtubers ska ta kort på en människa och sen håna dig genom att skriva saker som "ahahaha" eller något annat, men sen när man fotar dem så sitter dom och gråter och skit. Titta på tex amanda Lundgrens senaste snap, hon hade grinat om de va hon på bilden. DUBBELMORALENS MORSA E DOM

#33 - Anonym

Therese är världens äckligaste människa ! Hatar veganer

#34 - Anonym

Hon verkar vara ganska opåläst när det kommer till fakta kring livsmedlen. Tappade respekten för henne och hennes pojkvän när de i en video spolade ner ett pressutskick från Löfbergs Lila bara för att det var mjölk i produkterna. Fjantigt.

#35 - SLUTA VARA SÅ LÄTT KRÄNKTA

VARFÖR SKA ALLA IDIOTER KRÄNKA THERESE NÄR INLÄGGET HANDLAR KLART OCH TYDLIGT OM IDA? WTF. PLUS ATT iDA HAR INTE GJORT NÅGOT FEL ALLAS HON INFORMERAR BARA !!!!!!!!!!!!

#36 - ANONYM

IDA SKRIV OM DETTA: Efter uppbrottet – Jonna Lundell akut till sjukhus Youtube-profilerna Jonna Lundell och Joakim "Jockiboi" Lundell separerade nyligen.
Nu har Jonna Lundell förts akut till sjukhus med blödningar och svåra smärtor i magen. Det berättar hennes tidigare partner Joakim Lundell på Snapchat. "Ber till Gud att det inte är något allvarligt", skriver Joakim Lundell på Instagram.

http://www.expressen.se/noje/youtube-profil-till-akuten-fick-blodningar-i-magen/

#37 - Anonym

NÄR SKA JOCKE SLUTA LÄGGA UT SLLT PÅ SNAPCHAT, förfan ville dom inte ha ett privatliv ...

#38 - Anonym

Varför sånt ramaskri över ingenting? Hon har helt rätt i det hon säger. 600 kcal i en flaska dressing är sjukt mycket och det finns inga nyttiga ämnen i den. Jag tycker att det är superbra att hon tipsar om att man kan göra egen bra dressing istället. Sluta vara såna jävla poliser! Varför får man uppmuntra till övervikt och äta äta men inte att hålla sig normalviktig och äta hälsosam?

#39 - Anonym

#38 för det är överdrivet, u only live once ska du gå o handla o räkna kalorier, skaffa dig ett liv ist ingen dör av lite kalorier i dress gumman lilla

#40 - Käft

Hon räknade inte kalorier.... hon sa att HAMBURGERDRESSING INNEHÅLLER SI O SÅ MKT KALORIER!!!!! SÅ HÅLL KÄFTEN JÄVLA SVENSKJÄVLAR!!!

#41 - Anonym

Herregud, man ska faktiskt vara försiktig med kalorierna. Det är INTE sunt att vara tjock

#42 - K

Jag tror att Jonna hade mått mycket bättre om hon sluta vara i rampljuset. Hon hade mått mycket bättre om hon hade sluppit vara i rampljuset. Sen förstår jag inte Jocke varför han skall lägga ut allt på snapchat. De ville ju ha ett privatliv, och detta är inget privatliv om Jocke skall hålla på att lägga ut allt på snapchat!

#43 - Men vänta nu..

Varför inte visa upp Veganrelaterade produkter hon faktiskt inte skulle äta? hon är ju trots allt vegan

#44 - Hannele

Felicia Bergström ska tydligen "ta en månads paus" från youtube, seriously? Hon har fan knappt lagt ut något det senaste året. Palla att hon är ett av Splays ansikten utåt men man typ aldrig ens ser röken av henne. Vissa youtubers börjar bli passé och Felicia är definitivt en av dem......

#45 - Whatever

#44 - Hannele

Tänkte också det. Varför har man ingen backup på sin dator (SOM ÄR ENS JOBB)? Det är helt okej att sjukskriva sig för psykiskt eller fysiskt mående skull eller för man flyttar osv. Men hon lägger knappt upp klipp överhuvudtaget. Hon är som tanten på varje kontorsjobb som flamsar runt och skvallrar på arbetstid istället för att göra sitt jobb.

#46 - Anonym

herregud vad hon leker vegandrottning

#47 - Anonym

Omg vad folk överdriver låt henne säga hur mycket kalorier den innehåller om hon vill det är väl liksom ingen nyhet att hamurgedresdig innehåller mycket kalorier och mycket skit (jag säger inte att kalorier är lika med skit). Herregud vad triggade alla i PK Sverige. (Och ja jag blir också triggad av att alla blir så jävla triggade)

#48 - Paulina

Jag tycker hon pratar väldigt mycket på okunskap. Hon vet inte vad hon ska säga och då säger hon "det är jätte farligt/dåligt att äta det & det..." vilket gör att man inte ska ta till sig det hon säger. Matgeek vet vad han pratar om och pratar från fakta och påpekar kemikalier/tillsatser inte kalorierna...

#49 - Anonym

herregud låt henne va hahaaha överdriv

#50 - Elin

Tycker absolut inte Ida pratar om kalorier i sina andrs vloggar/videos eller visar en skev bild av mat. Där emot kändes det lite konstigt att hon dissade icke veganska saker. Klart hon inte skulle hissat dom eftersom hon tycker dom är fel? Hade vart bättre hon dissat veganska saker som det ändå finns en chans att hon skulle kunna äta.

#51 - jaz

Hon kan verkligen ingenting. Det är INTE farligt att äta "gmo majs". Innehåller precis samma sak som ekologisk maj. herreguuuuuuuuuud

#52 - jaz

Hon kan verkligen ingenting. Det är INTE farligt att äta "gmo majs". Innehåller precis samma sak som ekologisk maj. herreguuuuuuuuuud

#53 - Nick

Asså när hon har så många yngre tittare så borde hon inte räkna kalorier och försöka få barn att få anorexi.

#54 - Anonym

#16 vad har det med någonting att göra?? Han visar upp saker som är dåliga för oss och sedan visar upp en bättre produkt. Detta har ingenting med kön att göra.

#55 - Heeheheheh

Nu tänker alla, men Matgeek gör ju sånna här videos. Ingen klagar på honom. Det är skillnad, det Ida gjorde var att om kalorier och hur dåligt det är att äta viss mat. Visst att det kanske är dåligt, men att hon som vegan ska ta upp ickeveganska saker känns väldigt onödigt, däremot matgeek säger vilka speciella produkter som innehåller saker som är farligt för t.ex. Miljön. Men han visar nästan alltid upp vad man kan köpa istället i vilket inte Ida gör. Det är detta hon gör fel. Och at säga att det är så vidrigt att köpa hamburgerdressing kan göra att folk mår dåligt av det. Även att säga saker som inte stämmer är helt fel, t.ex. Att taurin är tjurkiss och att all citronsyra är giftigt. Detta är sannigen.

#56 - felicia

Vad är det för fel på Jocke? Varför känner han behov av att få sig framstå som guds gåva till oss på jorden och alltid visa öppet att han minsann bryr sig om sina nära så mycket. Man kan ta det privat med dom personerna, vill han ha ett jävla diplom för att han tar hand om sina nära? "HATA FAN INTE PÅ JONNA!!! HATA PÅ MIG!!! JAG KAN TA DET MEN FAN INTE JONNA!!!" sen hatar folk på honom, så gör han ändå en tio minuter lång snapchat om att folket inte ska hata på honom. Och sen ryktena om Tovas bror, hon har inte bekräftat dom utan gör väl det när hon känner att hon klarar det. Varför fan lägger Jocke då upp att "jag ska finnas där för dig Tova!!!!" okej? Skriv det PRIVAT. Han måste lära sig ordet privat. Han bekräftade bara ryktena Tova inte var redo att bekräfta än då folk efter det började skriva om att det var sant. Usch, vidrig människa.

#57 - Anon

#56 Han är uppenbarligen en otroligt manipulerande person som alltid vill visa för folk hur bra, snäll och duktig han är, även på ett lite "sneaky" sätt (som dock ändå är såå genomskinligt) genom att skriva att han t.ex. gärna tar all skit istället för dem han älskar. Hela den grejen är ett spel för att själv framstå som en ängel. Vet inte om jag bara är väldigt bra på att läsa av människor, eller om andra också ser igenom det här.

#58 - Anonym

Detta handlar inte alls om detta inlägg. Men jag vill bara ge Ida lite uppskattning för sitt senaste inlägg om Tova. Väldigt fint gjort.:)

#59 - Anonym

JAAA IDA<3333333 GE KÄRLEK TILL DOM <33

#60 - Anonym

JAAA IDA<3333333 GE KÄRLEK TILL DOM <33

#61 - Anonym

https://nyheter24.se/debatt/891204-jocke-jonna-misslyckat-forhallande-fans

#62 - Anonym

vad har hänt med tova??? är någon död?

#63 - Anonym

AvgÅ jocke. Hela yotube blir nersmutsat med ditt namn. En del stämplar går inte tvätta bort. Less å se flera hundra videos on dig. De är fler en du som har sin arbetsplats på youtube. Ge upp !!!!!!och använd någon annan arbetsplats för för ditt skapande. Orka ha svenska community förstört. Du klagar jämt och folk gör narr av dig varje dag nu. Respekten fick du aldrig. Ledsen för de. Kliv år sidan så andra kreatörer får en ren arbetsmiljö. https://nyheter24.se/debatt/891204-jocke-jonna-misslyckat-forhallande-fans

#64 - Anonym

hade inte jocke utnyttjat situationen för att spela ängel på snapchat så kanske tova hade fått sörja i fred? likaså gäller bente. hade hon velat att alla skulle veta så hade hon uppenbarligen gått ut med det.

#65 - Anonym

Matgeek har gjort en svarsvideo och rett ut alla faktafel, Ida har även skrivit en kommentar på video.

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com