Läsarna avstår från att nominera Jocke & Jonnas spökvideos

I årets Guldtuben är det givet att Jocke och Jonnas spökjakt-videos ska bli nominerad i kategorierna ”Årets serie” och ”Årets video”. 

Men nu väljer många att inte rösta på dem eftersom de inte filmar videorna själva utan får hjälp av Daniel Riley som är en prisbelönad kameraman. 

Daniel Riley har filmat flera av storproduktionerna och under hittar ni en lista på några av programmen. 

 
Dessutom är många skeptiska till om Jocke verkligen redigerar sina videos. 

Läsarna tycker därför att det är orättvist mot de youtubers som filmar och redigerar det mesta av sitt material själva. Håller ni med? 

 
En annan kommentar:
 
#1 - Q

Bojkotta Jocke och Jonna helt enkelt :)

#2 - Anonym

Nej håller inte med, dumt försök Ida du gör allt för att ingen ska rösta på dom? Vad är ditt problem? Framför det där när du har ganska många följare är helt fel..

#3 - Anonym

Jocke och Jonna med c/o. De är inte självgående Youtubers. De har hjälp med allt. Priset går till alla inblanda. Även om Jocke tror själv han gör allt.

#4 - K

Håller också med att de inte skall vinna något på guldtuben. För de filmar ju nästan inget själv länge, antigen är det Riley eller någon annan som filmar. Visst deras videos är bra men de har proffs till att filma deras videos. Såg dessutom att någon hade kommenterat i deras senaste vlogg att där är nästan inget hat i kommentarerna så de har väl börjat filtreat bort allt hat.

#5 - Anonym

Riley förtjänar mer cred. Jocke säger att man spenderar så mycket tid på att göra massa videor medan Riley gör liksom 50% av jobbet

#6 - Anonym

Du kanske ska lära dig ordet producent Ida, Jocke säger exakt vad som ska göras och filmas!

#7 - Anonym

Bara kolla Jocke och Jonnas senaste vloggar så ser ni hur Jocke styr och fixar med allt sen spenderar han ju 100 000kr på att betala folk för att få ihop dessa videos, för Jocke kan la inte filma och medverka själv?

#8 - Anonym

Luktar vidrig avundsjuka här!

#9 - Anonym

Detta par är så sjukt avlastade med assistenter. De har en klan med hjälpredor. I hemmet och runt när de filmar och reser. Inge fel i de. Kan man de så är de bra.
Men ett stort minus att Jocke tar all cred och strålkastarljus själv. Tar all beröm själv då så många fler skapat deras vidosar.
Så många fler borde få mer bekräftelse. Just saying. Röstar därför inte på J&J då de är fler namn som borde stå som nominerade.

#10 - Anonym

Hahahaha, löjligaste inlägget jag läst😂 ^^

#11 - Anonym

Hahahhahaahaah när ska du sluta vara så avundsjuk? 😂 Im out 😂😂

#12 - Anonym

Avundsjuka och konstaterande är olika saker. Han har hjälp i sina vide osar. Både framför och bakom kameran och i framställande av material ibland. Är det påhittat menar du?. Är alla som medverkar inga personer som hjälper Jocke? Då tycker jag synd om dem som inte får cred.

#13 - Anonym

Om Jocke spenderar mer pengar på sina klipp och anställer folk för bättre resultat så är han helt enkelt en bättre mer driven youtuber!

#14 - Anonym

Haha bojkotta Ida istället, denna blogg är ju hel skum. Skaffa lite mer positiva saker i ditt liv än att skriva massa bullshit av ren avundsjuka. Spyr på sånna här saker alltså. Du försöker verkligen allt för att krossa dom. Så jävla illa alltså. Sticker det så mycket i dina ögon? Mår du bra av detta? Usch mår illa.

#15 - Anonym

Ida? Är det jobbigt att Jocke kommer vinna?

#16 - Anonym

Men Gud, Ida är du typ 12 år? Vad fan är detta haha XD Det märks att du verkligen försöker göra allt för att dom ska misslyckas. Jag tycker det är sjukt strongt av dom att dom pallar fortsätta trots denna patetiska blogg! NI ÄGER JOCKE OCH JONNA! 😃👏🏼

#17 - Anonym

Efter detta inlägg så hoppas jag ännu mer att dom vinner! Fyfan vad Ida kommer att vara tyst då 😂 Eller kommer hon att hitta nått skit iallafall att skriva om? 😂

#18 - Anonym

Jockiboi är en tönt med storhetsvansinne. Go Ida! Älskar denna blogg :)

#19 - Anonym

Jocke är en bra youtuber. Men han gör ABSOLUT INTE ALLT SJÄLV! Inget annat är på tal om här.
De diskuteras om att han har hjälp i sina framställanden. Och att en del väljer att istället rösta på en ensam arbetande youtuber. De är inte HAT!!!!!

#20 - Anonym

#12 Han betalar ju pengar för det, det valet har ju andra också men att dom är för snåla är ju en annan sak! Jocke och jonna försöker höja kvalité genom att anställa folk!
För

#21 - linnea

Suck........ Jocke är nog den youtuber som lägger ned MEST tid och pengar på sin kanal. Sen om han betalar andra för att han ska hinna/kunna producera så bra material som möjligt som han själv är producent till - ännu en guldstjärna till honom!

#22 - Lottie Lundell

"Läsarna avstår från att rösta på honom", "Många väljer att inte rösta på honom", "Många är skeptiska".
Ida, det är nog ingen som förväntar sig att "alla" dina läsare ska rösta på Jocke. Jockes fanbase hittar man inte bland kommentarerna på din blogg. Ingen är förvånad över att dina följare inte röstar på Jocke.

Dina följare är den lilla klick av Sveriges befolkning som "hatar" Jocke. Med tanke på hur bra det går för honom, läser inte så många din blogg.

Jag vet hur hårt Jocke jobbar. Utan att veta vad du jobbar med, kan jag lova dig att du inte jobbar hälften så hårt som honom.

#23 - Riley

Fasen vilket tråkigt och ledsamt inlägg. Tyvärr är det tydligt att personen som skrivigt inte har någon insikt i hur vi jobbar. :/

#24 - K

Lottie Lundell: Du kanske skall ge dig att alla som kommentera och läser denna bloggen. Hatar inte Jocke, men där är fler som skall ha cred, för Jocke gör inte allt själv! Och Hatar absolut inte jocke!

#25 - fellle

Haha Lottie, Jocke må vara din dotters man men han är 30 bast så tror han kan försvara sig själv. Dessutom vill han ju inte att ni som gillar honom ska in här och kommentera. Btw, "lilla klick"? Jocke har nog den största hatgruppen av alla.

#26 - Anonym

Hörni ni vet att Ida får in idéer till inlägg va, hon skriver det folk skickar in. Ni småungar borde växa upp och öppna ögonen till sanningen. Jockiboi är ingen YouTuber längre, han gör musik och sänder TV program på både TV och YouTube.

#27 - Anonym

Lottie Lundell. Vem är du att veta vad denna bloggare lägger ner i tid och energi av jobb. Bloggaren kanske har flera jobb också. Peka inte finger och sitt och försvara och sedan vara lika dömande.

#28 - Anonym

Rätt uppenbart att du HATAR jocke. Skulle va kul om han vann i de kategorierna i år bara för de (; Och det kommer han säkert göra också ju :)

#29 - Lottie%20Lundell%20

#25 Jag ber om ursäkt. Jag skulle ha varit tydligare med att jag riktade mig direkt till bloggägaren. Jag läste inga kommentarer innan jag skrev.

Du har helt rätt i att det är en hel del människor som som jobbar runt produktionerna. Så är det runt alla filmer, musik och serier. Jocke har tur som har hittat ett så duktigt team och att de är så tighta. De är alla fantastiska människor och de trivs tillsammans.

Riley är den bästa fotografen som går att hitta och att han vill jobba med det här är grymt! Han har massor erfarenhet i bagaget och ett CV att dö för. Han har jobbat med många stora produktioner tidigare, och det färgar av sig på den fantastiska kvalitet Jockes videos har.

Det är många fler människor som jobbar med deras produktioner och alla bär de med sig sin erfarenhet, i sin ryggsäck. Det finns någon för alla uppgifter, och de är grymma på det de gör! Ingen förminskar deras roller i produktionerna. Utan dem skulle inte videos och musik bli av den kvalitét de levererar. Två nyckelpersoner är t.ex Danjal och Tobbe. De syns inte alltid framför kameran, men jäklar vilket jobb de gör! Utan dem skulle alla produktioner ta fyra gånger mer tid, om inte mer!

MEN, på alla galor får inte hela produktionen kred. Nu vet jag knappt vad alla priser heter, men jag vet att det finns priser för olika saker. Årets manliga skådespelare, kvinnliga skådespelare, producent, fotograf osv. Ingen skriker om att årets manliga skådespelare inte skulle varit något utan fotograf osv. Kategorin heter just "Årets manliga skådespelare". Det är omöjligt att fotografen kan få det priset, hur duktig han än är.

Jag kan inte förstå, hur mycket jag än försöker, att det skulle vara Jockes "fel" att han har det bästa gänget runt omkring sig. Är det någon som ska "skuldbeläggas" är väl isf Guldtuben, som har fel formulerade kategorier? Om de skulle ha en kategori som hette "Årets fotograf" är jag helt övertygad om att Riley skulle vinna den med hästlängder!

#30 - Anonym

Får jag bara säga att detta är absolut inte hat, eller avundsjuka. Ida skriver bara sanningen. Jocke och Jonna har hjälp av sjukt många när dem filmar sina videos. Visst dem lägger säkert ned sjukt mycket tid på sina videos. Men jag har iallafall aldrig hör dem ge cred till t.ex danial som filmar typ alla deras videor. Sen att andra är snåla för att dem inte anlitar någon, dem kanske inte har råd. Rösta på vem ni vill men ha i åtanke att Jocke och Jonna kanske inte ska få all cred på videosarna på deras kanal. Och kom ihåg att Ida bara skriver det folk skickar in som tips.

#31 - Anonym

Lottie Lundell du kan inte missat hur Jocke ideligen går ut med att HAN GÖR ALLT SJÄLV. Visst man ska ha självförtroende. Men kom igen. Hur många ggr ska han söka bekräftelse genom andra. Varför kan han inte bara känna de inifrån. Blir så patetiskt han söker bekräftelser och behöver hävda sig oavbrutet i sociala medier. Skönt du kan vara ödmjuk och verkligen förstå att hans kvalité inte beror på en person (Jocke). Utan de är alla dem tillsammans som gör Jocke stor.

#32 - Anonym

Få tacktal på Guldbaggen eller andra galor som uppträder och tackar sig själv som Jocke gör vid pristagning. Eller i interjuver hur han är allt.

#33 - Anonym

Asså det hade varit en sak om jocke varit öppen med att folk hjälper honom till sån stor utsträckning som de faktiskt gör. Tyvärr höjer han sig själv högst och glömmer bort att han inte ens gjort majoriteten själv. Därför tappar jag respekten för honom.

#34 - Anonym

bra, jocke förtjänar inte att vinna något överhuvudtaget :)

#35 - Anonym

Bra skrivet Ida, synd att dessa 12åringar inte kan skilja på avundsjuka och fakta

#36 - Anonym

Bra skrivet Ida, synd att dessa 12åringar inte kan skilja på avundsjuka och fakta

#37 - Anonym

"Lottie Lundell" du är fan 50år, väx upp?

#38 - Tröttmössa

Alltså Lottie.... "årets skådespelare" går till skådespelaren för det är just vad kategorin heter. Har absolut inget med direktören, producenten eller kameramannen att göra. Guldtubens kategori i detta fall är "årets serie/video" alltså det är mer än personen framför kameran det handlar om, dessa priser är ju indirekt menat till personen/personerna som producerat, filmat, redigerat mm och visst jockiboi kanske har fingret med i något men absolut inte hela handen. Give credit where credit is due som det så fint heter.

#39 - Lottie Lundell

#37 Jag kommer aldrig bli vuxen, har aldrig påstått att jag är vuxen och kommer aldrig beté mig vuxet - så länge jag själv inte vill. Det är själva grejen med att vara Lottie. Men nu var det inte mig inlägget handlade om, så jag tycker vi återgår till ämnet.

#40 - Anonym

Håller med. Tycker de andra Yt som gör allting själva förtjänar mera, det är ju de som är det roliga tycker jag, när dom filmar själv. Det blir lite mer personligt och härligt.

För tycker ibland att Jocke och jonnas känns som dom läser från manus och allt känns så stelt och fixat med kamera män hit å dit.


Så håller med, Tycker priset ska gå till Therese Lindgren, Anty, Helen osv istället.

#41 - Anonym

Så ni menar att om man har pengar så man kan anlita kamera män så förtjänar man att vinna ett pris? :)

Tycker isåfall att de som filmar själv och fixar själv ska få mer cred. Känns mer roligt och personligt när dom gör det.

Och det är min åsikt.alla tycker olika.

#42 - Anonym

Tycker de är under all kritik en kvinna på snart 50 år kritiserar denna blogg på flertal ställen. Har hon inget bättre för sig. Om bloggägaren är 21 år som Lottie säger. Borde inte du föregå med gott exempel på hur man beter sig moget och agera förebild utan att döma så hårt.

#43 - Anonym

Förstår ni inte att den enda anledningen till Jocke släppte sin låt "tidigare" är för att den kan nu bli årets musikklipp? Han beräknar allt och vill vara bäst på allt.

#44 - Anonym

............Lottie Lundell ..........Jockes följare är den stora klick följare av Sveriges befolkning som "hatar" alla som inte tycker och tänker som Jocke....läskigt...då många egentligen bara ifrågasätter diverse handlingar...eller uttalanden...de är inte hat...

#45 - Anna

Hahahahah roligaste jämförelsen mellan "årets skådespelare" och pris för bästa video på guldtuben. Herregud, du hör inte själv hur fel det låter?
Inse att jockiboi inte förtjänar att vinna, utan snarare riley och gänget som bidrar med att videon blir så bra som den blir.

#46 - Lottie Lundell

Jag känner mig hedrad att så många av den här bloggens läsare känner till vem jag är.

#47 Kritiserar bloggen på ett flertal ställen? Var kritiserar jag den mer än här? Har jag sagt att bloggägaren är 21 år? Det har jag svårt att tro, då jag inte har en aning om hur gammal hon är. (Visst ja, nu kom jag på ett ställe till jag pratat om bloggen på.)

Till många av er: Kritik och åsikter har inte med ålder att göra. Det är fullt tillåtet att kritisera vad man vill, så länge man inte kastar skit på varann. ( Vilket många av er är ruskigt nära här.) Det är sunt att diskutera och lägga fram sina åsikter på ett snyggt sätt. Att gå till personangrepp är däremot fult. Det är oandra sidan min åsikt.

Om ni tycker att min ålder är viktig i den här diskussionen är jag 48. Ni får kalla mig 50, eller t.o.m 60 om ni vill -det provocerar mig inte att ni använder min ålder som skällsord.

#45 Visst är jämförelsen fantastisk? Kategorin heter ÅRETS SERIE och kan ju anses som att hela laget blir nominerad till priset. Der står ingenstans att det är Jocke som blir nominerad. Det är NI som tokar att det är Jocke och inte hela gänget.

#47 - Lottie Lundell

Det första var till #42. Jag börjar nog bli senil...

#48 - L

Men seriöst? Kan ni sluta hacka på bloggägaren heeela tiden? Det spelar ju ingen roll vad hon gör. Ni är aldrig nöjda. Easy peasy, sluta läs.
Ja, Daniel Riley är en professionell kameraman. Och ja, många undrar och Jocke verkligen klipper allt själv. Ja, läsarna tycker det är orättvist mot de youtubers som gör allt själva.

#49 - Anonym

Men asså om ni stör er så jävla mycket på vad Ida skriver om så kan ni ju sluta läsa bloggen? Och att Ida skriver mycket om Joakim är väll inte så konstigt om han är sveriges typ störta youtuber? Han gör och säger saker hela tiden.

#50 - Linn

Alltså seriöst jag förstår inte hur idioter kan påstå att Ida är avundsjuk på Jocke och Jonna. Ida skriver objektivt och skriver utan att vinkla texten åt något håll. Så alla ni "fans" till Jocke och Jonna, sluta spy galla över att Ida gör sitt jobb. Att ni ens påstår att hon "mobbar" J&J när ni är de verkliga mobbarna mot Ida? Ni försvar två människor helt hysteriskt. Men vet ni? De behöver inte ert försvar så lägg av med att skriva skit till alla som inte håller med er eller Jocke och Jonna.

Sen alla ni som tycker att Ida bara skriver om Jocke hela tiden, vet ni varför majoriteten av inläggen här handlar om Jocke? Jo för att han skapar DRAMA HELA TIDEN. Av alla svenska youtubers är det Jocke som skriker högst och som ska ta störst plats.

Tycker att det är dags att börja ta ett steg tillbaka och inte servera Jocke allt på ett silverfat --> skapar han krig eller säger han något dumt får han börja deala med det själv och inte lita på barn som ska ta hans sida.

Taco hej. Och Ida, fortsätt du är grym!

#51 - Anonym

Om de nu, mot all förmodan skulle vinna för sina spökjakter hoppas jag att han i alla fall kommer nämna laxton. Eftersom ingenting är möjligt utan dem. De är laxton som tar med sig alla prylar och håller alla lugna under nattens gång. Om inte laxton var med skulle alla springa runt i ren panik varje gång något hände.

#52 - Anonym

Bara för att man skriver kritiskt om en youtuber är man inte per automatik avundsjuk. Jocke vill ju stå i centrum hela tiden och älskar att blickarna vänds emot honom. Sedan att han kallar alla som inte håller med honom för hater de är om något borde visa hur osäker han egentligen är.

#53 - Anonym

Håller med!

#54 - Linnea

Men kan ni sluta kasta massa jävla skit på människor ni absolut inte vet något om? Vad vet ni om hur mycket Jocke och Jonna egentligen gör? Dessutom sitta och dra in lotties ålder i allt? Va fan har ålder med dehär att göra? Skärp er, och sluta gömma er bakom era anonyma namn och hatiska kommentarer, hur kan man ha så mycket hat som ni har? Har Jocke gjort er någonting? Nej trodde väl inte de, släpp den hemska avundsjukan ni har och var glada för andras skull istället eller ta tag i ert eget liv så det blir människor av er också. De är sånna hatiska människor som er man ska vara rädd för. Gillar ni inte Jocke? Sluta kolla på hans videos. SÅ LÄTT ÄR DET.

#55 - Lily

Nu är jag inte ens ett fan av Jocke och Jonna tittar inte på deras videos. Men det här inlägget är på gränsen till pinsamt. Med den logiken ska inte någon av Therese bucketlist videos bli nominerade eftersom hon får hjälp av Zäta att filma. Varför skriver du inte om det om detta ämne är så viktigt för dig?

Det handlar helt enkelt om att kunna skapa bra innehåll (sen vad "bra" är för något är ju upp till var och en). Att låta någon annan filma är ett sätt att utöka möjligheterna till att göra saker framför kameran som annars inte hade varit möjligt.

Jag kommer hädanefter inte läsa den här bloggen mer då detta är alldeles för låg nivå.

#56 - Lottie Lundell

Therese, Anty och Helen, alla är de duktiga youtubers. Det är klart att deras serier också ska nomineras. Att endast ha en nominerad i kategorin vore ju pinsamt.

Det jag skrev redan i första inlägget i min blogg har hänt. Jag känner mig dock inte sugen på att ta upp detta ämne där.

Jag har fått min åsikt hörd, eller iaf fått skriva av mig lite, så jag tackar för mig för denna gång.

Mvh
Lottie 48

#57 - E

#56 Lily, skillnaden är att Zäta inte är ett proffs. Att be en kompis filma är inte riktigt samma sak som att hyra in ett kameraproffs+proffs utrustning och ha ett helt team som jobbar med varje video. Frågan är: hade Jocke och Jonna kunnat göra dessa häftiga videor själva utan Laxton, utan Riley, utan Dakwar etc.

Håller med dig #52 Hoppas verkligen att Laxton hyllas om J&J vinner. Det är ju tackvare Laxton (och Riley, Dakwar och andra i teamet) som Jockes och Jonnas spökvideor är på nästa nivå. Bara att kolla Jockes och Jonnas första spökvideor för att se skillnaden...

Det positiva är att var och en är fri att rösta som hen behagar. Håller du inte med Ida, rösta på den DU SJÄLV VILL! Så enkelt är det! :)

#58 - Nathalie

Kolla bara på RandomMakingMovies videor. Speciellt "RMM drar till Island" de är extremt duktiga på att filma och redigera, helt själva. Utan proffs :)) är det några som förtjänar att vinna pris på guldtuben så är det rmm. Jockiboi och Jonna som tigger om röster för nåt som han inte gör själva? De kan inte ens filma vloggar utan att ha ett proffs till hjälp? Wow, värdiga vinnare! ;))

#59 - Anonym

Har precis flyttat hem efter 10 ar i USA. Det ar pinsamt lag niva pa de svenska yt-kanalerna. Aven den dar Jockiboi som ska ha sa manga foljare ar sa pinsamt dalig. Han är väl typ snart 40 ar och beter sig som en liten fjant som fatt hybris och ska bli varldsartist. Men han ar ju bara bara en liten skutt om man jamfor med riktigt duktiga Youtubers i USA.

#60 - Anna

Reiley har fan drömjobbet som frilands! Jävlar ta in mig som praktikant, nu!

#61 - Anonym

Istället kan man ju rösta på Laxtons egna spökjakt serie! :)

#62 - Anonym

Grattis Nemo Heden som blivit farsa. Vad denna människa gått vidare i livet. Ärlig och inte överspelad. Men så har han vuxna runt sig och följare. Behöver inte vara på sandlådenivå som på Youtube.

#63 - Anonym

Zäta är inget proffs när det kommer till filmning. Går inte ens att jämföra!!! Snäll?!?!

#64 - Anonym

Jag tycker j&j är mest tråkig så det blir ingen nominering från mig heller.
Jag väljer att nominera lite grupper, typ rrm och ijwtbc

#65 - Anonym

Jocke blir stor för hans följare är små:)

#66 - Anonym

Vore roligt om det dök upp någon som inte är så stor och blev nominerad.
Hoffa Kaos? Lets Taste?

#67 - Anonym

Varför rösta på J&J då de hotar sluta titt som tätt. Och kollar man senaste vloggen tycker Jocke Guldtuben förstör mer. Han tycker youtuber backstabbar varandra. Vilket måste ses med humor då han för ett år sedan inte fixa att Therese vann. Vinner Jocke i år vilket han gör med sina följare oavsett vad han ställer upp i, går det inte från komma att i år är materialet framtaget med proffs och mycket avlastande personer runt om. Lite som att dopa sig före VM eller OS. Övriga deltagare blir chanslösa. Och nej. Mindre Youtuber har inte denna ekonomi att hyra in proffs. Guldtuben är inget att se i år.

#68 - Anonym

Tycker inte att J&J förtjänar att vinna ärligt talat :/ Dom gör sjukt bra videos, är väldigt aktiva, och brinner för det dom gör. MEN jag personligen tycker inte att youtubers som hotar med att sluta med youtube en gång i månaden, startar bråk och drama hela tiden, förstör folks liv genom att hänga ut dom, aldrig lär sig av sina misstag osv förtjänar något pris. Självklart ska man rösta för att man tycker att det dom gör är bra, men när personerna som vinner beter sig såhär känns det inte bra att rösta..

#69 - ANON-ETT

Jocke: "...många har frågat om Guldtuben och om vi ska TÄVLA i år..."
Alltså VA? Guldtuben är väl ändå ingen jäkla tävling?

#70 - Anonym

Jockes fanbase kommer från den yngre följarskalan som är både trollförd och frälst. De röstar hundra ggr om och om igen. Spelar hans låt på repet för han ska klättra på listor. De finns där i allt han ställer upp i. Segern är ett faktum. #bojkottaguldtuben# den är så manipulerad

#71 - Anonym

Om man ändå ska sluta med Youtube. Varför ens delta med flera bidrag????????
De verkar oviktigt ändå.

#72 - Anonym

#70 Alltså...

#73 - Lily

#57 #63

Går inte riktigt att besvara kommentarer, så kör på såhär istället.

Tycker det är lite roligt hur ni underminerar Zätas förmåga då hon högutbildad inom mediekommunikation, hon har även arbetat i mediebranschen väldigt länge. Hon skriver själv i sitt kommentarsfält att hon idag arbetar med podd och film. Så nej, jag tror inte att Therese plockar in vem som helst bara för att de är nära vänner, Therese är proffsigare än så.

Sedan är jag faktiskt totalt ointresserad av om hur mycket erfarenhet eller lite erfarenhet en person som filmar har, och för att vara ärlig kunde jag inte bry mig mindre om Jocke och Jonnas kanal. Jag anser bara att det är en löjlig diskussion, vilket var grunden till min första kommentar. Jag kan inte heller förstå hur ett pris kan uppröra människor så till den milda grad att de känner att de måste smutskasta vissa youtubers. Hade det handlat om tveksamma värderingar som yttrats hade jag kunnat köpa det, men när vi pratar om att de faktiskt vill producera snyggt innehåll till sin kanal så förstår jag inte nyttan av en sådan diskussion.

#74 - Anonym

ALLA detta kommentarsfält eller en "anonym" som nu i och för sig är samma person.... behöver iaf inte tycka eller hålla på en viss youtuber så som jocke. Det är ok.#75 - Anonym

"vrf inte man inte ska rösta på en viss youtuber" dessutom försöker du få alla att tycka som dig, manipulerativt

#76 - Anonym

Har tänkt det här väldigt länge så tack för att du skriver det! Handlar inte om avundsjuka för fem öre. De som lägger ner hundratusentals kronor på utrustning och anställer flertal olika personer för att göra sina videos förtjänar inte att vinna någonting eftersom det skapar en elitism på youtube som är det sista jag vill att youtube skall vara. Youtube skall inte handla om hur mycket pengar man har och hur mycket pengar man kan lägga ner utan på hur man som person kan fånga och inspirera tittare genom en kameralins. Man ska kunna göra det precis lika bra som med den enklaste videokameran och tyvärr är det bara ett fåtal svenska youtubers som gör det och klarar av att behålla ett stort antal tittare. DET är inspirerande. Är man ute efter en filmupplevelse kan man kolla på film, men det är inte vad youtube är för mig och det är inget jag blir inspirerad av.
Det här är inte riktat endast mot Jocke och Jonna utan mot alla som lägger ner stora summor pengar på utrustning och personer inom mediabranschen.

#77 - Anonym

Sen är det en självklarhet att det blir bra och intressanta videos när man låter proffs filma dem med mycket dyr kanerautsrutning och proppar ens filmer fullt med olika människor. Det är inte konstigt för fem öre, men det är i min smak alldeles för mycket hjälp på traven. En youtube skall handla om de personer som äger kanalen, inte 20 pers utöver det också.

#78 - Anonym

Kolla in RMMs videor tex "drar till Island" Den är så otroligt välgjord och fin såtycker verkligen att Rmm förtjänar en nominering. De gör allt självla och hur inte in några proffs och levererar fortfarande extremt bra videor.

#79 - ARI

Det är såhär det fungerar inom de flesta mediayrken. Man är ett team som har olika roller och de personer som syns framför kamera fungerar som frontpersoner. Jocke & Jonna creddar alltid kameramän osv i eftertexterna på sina spökvideos och de som är anställda får betalt som vilket jobb som helst. Jag har jobbat en del som fotograf och när man blir anställd på det sättet betalar köparen för rättigheterna till materialet, ibland till och med utan att fotografens namn behöver anges. YouTube är en ny plattform där det här upplägget inte hunnit bli så etablerat än, men jag tycker att det är spännande att det håller på att förändras. Jag tycker verkligen inte man bör vara mer upprörd på Jocke och Jonna än vad man skulle vara på en programledare eller popartist.

#80 - Anonym

kolla vad bra Rackartygarna filmar när dom är utomlands / i fjällen/Norge osv som dom redigerar och filmar helt själva! så bra blir inte jockibois videos ÄVEN FAST HAN HAR TVÅ KAMERAMÄN 😂😂 bara för att kvalitén i kameran är bra så är inte kvalitén på det kameran filmar bra tänk på det jocki :P

#81 - Hyllar

Fullständigt älskar KaptenRaily.
Vilken karisma och utstrålning, love it. De bara lyser självkänsla och självförtroende utan skryt. Detta är fint att skåda. Man blir glad:). ÄNTLIGEN en varm, ödmjuk människa som startat en vuxen kanal. Yes!!!!!! Vilket snyggt CV och ärofyllda uppdrag han filmat. Fucking älskar människor som inte är överdriven och divig. Fötterna på jorden. Och inte hänger ut folk. Inga elaka tilltag till toppen. Denna personen kommer inte behöva andras uppmärksamhet och pris, han vet vem han är inombords. Han utstrålar pondus och trygghet med lekfullhet.
Se och lär Youtube, för många vuxna barnungar som skall samsas i samma sandlåda med drama och divigheter, usch!!!!. Therese Lindgren behöver inte ta åt sig <3 mogen kvinna med lämpligt material för alla åldrar, vältalig. Ansvarsfull.

#82 - Anonym

Vem är den där Jockiboi, äre han som blev känd på att hänga ut tjejer och smeta in sig i bajs med en dildo i baken?

#83 - Anonym

Älskar hur vissa lägger ner då mycket tid på en komentar om att säga att de hatar jocke. HAHAHAHAHAHAH

#84 - Anonym

Känns som att det är typ samma JoJ älskare som kommenterat alla inlägg med smileys å så... Eller så är de typ att de tioåriga fansen skriver på samma sätt. ;)

#85 - ALX

Lägg ner! Fantastiskt med folk som investerar! Jocke och Jonna har chansat, satsat sina pengar och lyckats!
Dom har vågat spendera och se hur deras spökvideos dragit in dineros. Sluta vara så avundsjuka och missunnsamma.. såklart man hellre tittar på en vlogg med BRA LJUD, BRA BILD, ingen hoppig kamera så man blir yr i huvudet. Dom har en plan och producerar. Det är alltid nya videos. Vilket genererar pengar. Dessutom är dom genuina, äkta och har kämpat och satsat och offrat vilket är fint.
Finns andra topp YouTubers som inte är äkta, dom tror att hen är så mkt bättre än anda och som är allmänt jobbiga och har samma tema år ut och år in. Som spelar på olika sjukdomstillstånd för att få sympati.
Nej! Jocke och Jonna är värda årets youtuber, årets musik, årets serie!!!

#86 - Anonym

Det allra sorgligaste i det här är att Jockiboi innerst inne är så otroligt osäker att han väljer att varje dag klicka in på den här bloggen för att se vad som skrivs om honom. Att hans närstående också gör det. OM NI ÄR SÅ JÄVLA BÄTTRE OCH ABOVE IT SOM NI PÅSTÅR, SLUTA LÄSA? Sluta ge sidan mer trafik, bara bry er inte. Men nej, just det. För Jocke har storhetskomplex och kan inte ta någon form av kritik. Söker på sitt eget namn online och försöker skrämma folk som skriver illa om honom. Jocke är en jävligt pinsam människa, och det kommer han alltid att vara. Hur mycket han än försöker säga till sig själv och andra att han är en ny människa och hur mycket han vuxit som person så faller det på en gång när han gång på gång visar hur mycket han igentligen bryr sig om vad andra tycker. 30 bast, det kanske är dags att försöka växa upp någon gång?

#87 - Anonym

En fortsättning på förra kommentaren, #86, är det inte otroligt kul att Lottie Lundell tror att hela Sverige avgudar Jocke & Jonna? Nej, nej, nej. Tro mig. Det är absolut inte bara följarna på svenskayoutubers.se som inte gillar dom och deras innehåll. INGEN människa över 20 med en högre nivå på sin intelligens kollar på Jocke och Jonna. Ingen tycker om deras innehåll. Det dom gör. Tvärtom, dom blir dagligen kritiserade. Människor tycker att dom är pinsamma. Det är så att skämskudden åker fram. Jocke sitter på sin jävla fantasitron och tror att han är kung över youtube, över hela mediavärlden. Men Jocke, och jag vet att du läser det här, du är verkligen inte på toppen av showbusiness som du verkar tro. Ingen seriös respektabel människa tar ens i dig med tång. Sanningen svider, men så är läget. Och det har du åstadkommit helt själv.

#88 - Anonym

#87 Kunde inte sagt det bättre.

#89 - Anonym

#13 så en drivande youtuber är nån som har pengar ?

#90 - Sofia

Ja, och så är det så otroligt orättvist när en regissör vinner en Oscar för sin film. Jag menar, varenda skådespelare, statist, kameraman, ljudansvarig, make up-artist, castare, manusförfattare m. fl. borde ju också få pris då!

#91 - Anonym

#90 det är ju dock inte samma sak. Regissören får pris för sin film, men jocke och jonna kommer få pris för vad någon ANNAN filmat om de vinner t.ex. årets video.

#92 - Anonym

Tittar ni ens på senaste av Jocke och Jonna. De förklarar ingående hur ALLA blir delaktig i priset. Men J och J står som huvudpersoner. Utan alla medhjälpare dem skulle de inte åstadkommit detta. de säger de själv.
Tänk till och sluta hata. Se hur pass mycket hat förstör. Tänk hur Chrille fått skit. Och efter Jocke berättar sin uppväxt lär hans familj med detta hat man ser nu få ett helvete. I hans självbiografi bok. Är de värt hatet. NEJ!!!! Sluta nu. Missbruk och psykisk ohälsa är större än man tror. Inget hat. Lägg ner. tror ingen vill detta.

#93 - Anonym

Alla runt Jocke och Jonna. Som tjänar pengar på dem. Låt dem göra de då. Låt dem visa världen de känner eller är nära anhörig. Förmodligen har de inte vart ett problem för Jocke och Jonna. Att de använder dem och visar lite mer av vilka de är. Säkert en vinst från båda parter. Deras anhöriga nämns även i videon att de vill visa deras kära. Och de finns ett intresse. och om de tjänar pengar på de, så vad...låt de vara så. Alla vill tjäna pengar. Eller? De vet nog vem som utnyttjar mer än ger dem reklam för egen vinning. Lite töntigt kan tyckas, man använder kända för få visningar. Men så funkar media. Andra jobb utanför är inte så. Kan inte se något fel de använder Jocke och Jonna som nära anhörig. Vem skulle inte.

#94 - Anonym

Klockrent anhörig blir något genom deras kändisskap. Sybs tydlig hur snabb deras kanaler och instagram växer p.g.a. Jocke jonna vid nystart. Kul. Ingen avundsjuka Själv skulle jag innerst inne fatta varför de följer mig. Förstå varför man får likes och följare.Kanske inte pga av mig själv. Men kul säkert för självförtroende. Och kanon..Man får en mening att fördriva sina dagar.

#95 - Anonym

Klockrent anhörig blir något genom deras kändisskap. Sybs tydlig hur snabb deras kanaler och instagram växer p.g.a. Jocke jonna vid nystart. Kul. Ingen avundsjuka Själv skulle jag innerst inne fatta varför de följer mig. Förstå varför man får likes och följare.Kanske inte pga av mig själv. Men kul säkert för självförtroende. Och kanon..Man får en mening att fördriva sina dagar.

#96 - Anonym

ska j och j på begravningen av finaste Alexander. hur går insamlingen. vart ser man insamlingen. vill lägga pengar. fuck cancer. tappat flera nära och kära.

#97 - Anonym morsa

#96 Här: https://www.barncancerfonden.se/1309423834/
Beklagar sorgen, har också flera anhöriga som kämpar mot cancer just nu :(

#98 - Anonym

Jag vill inte starta drama eller liknande med denna kommentar, skriver bara en fundering jag haft ett tag och vill se om någon har tänkt samma tanke eller om jag är helt fel ute.
Innan Joakims låt ''All I need'' släpptes berättade han att han tagit en hel del inspiration från bland annat Alan Walker. När låter hade släppts var det många som tyckte att All I need och Alan Walkers låt Alone var lika, och jag funderar på ifall Joakim endast sa att han tagit inspiration från Alan Walker för att ingen skulle kunna ''komma på honom'' med att ha härmat Alone. Han vet ju att hans trogna följare skulle skriva direkt att han bara tagit inspiration om någon skulle nämnt att dom två låtarna liknar varandra.
Som sagt är detta bara en fundering jag haft, kanske inte alls är såhär. Och det finns många olika åsikter för om dom ens är lika eller inte.

#99 - Anonym

Det är ju dock så att EFTER att detta inlägg publicerades så började Jocke hylla Daniel på snapchat och det är EFTER detta inlägg som han och Jonna la ut en video där de berättade om allt runtomkring. Allt är väldigt uträknat, eftersom att han vet att många har läst detta och att det har skapat reaktioner så måste de på något sätt rädda upp situationen för att fortfarande ha en chans att vinna. Oavsett vad hans "fans" och "haters" säger så är han bra mycket smartare än vad många tror. Han vet exakt vilka knappar han ska trycka på för att stiga i sin yngre publiks ögon.

#100 - Anonym

Då boken J släpps får hans biologiska familj skaffa skyddad identitet. Satan så hat och hot de kommer bli. Fattar inte hur C orkar möta detta hat dagarna igenom. Hoppas familjen håller ihop då alla papper ska blottas. Folk är galna. De går i strid för J och hatar sönder dem han har konflikter med. Får fan ont i magen. När ska hatet få ett slut.

#101 - Anonym

#99 Haha tänkte samma! Samma dag/dagen efter som hatvideon mot Chrille kom upp, så kom även 100-lager kärlek videon, dagen efter att detta inlägg publicerades så kom det en video om hur fantastiskt alla jobbar ihop inom J&J AB... Känns en smula tillgjort och "FAN! Vi måste motbevisa alla haters som tror att vi vill ta äran själva!!!"-aktigt. Kan inte ta det på allvar.
Finner det även en gnutta humoristiskt att i flera snaps och videor ha Jocke sagt hur mycket HAN har utvecklats och vilken talang HAN har. Men ingenting om att han utvecklats p.g.a att han har tillgång till ett kameraproffs, proffs musiker/ljudtekniker/producenter... Mycket kan man lära sig själv, men allt går inte bara på talang och av sig själv. Nåjo, bra om han inser att de alla faktiskt är ett team som jobbar hårt tillsammans och inte endast Joakim Lundell.

#102 - Anonym

#99 Haha tänkte samma! Samma dag/dagen efter som hatvideon mot Chrille kom upp, så kom även 100-lager kärlek videon, dagen efter att detta inlägg publicerades så kom det en video om hur fantastiskt alla jobbar ihop inom J&J AB... Känns en smula tillgjort och "FAN! Vi måste motbevisa alla haters som tror att vi vill ta äran själva!!!"-aktigt. Kan inte ta det på allvar.
Finner det även en gnutta humoristiskt att i flera snaps och videor ha Jocke sagt hur mycket HAN har utvecklats och vilken talang HAN har. Men ingenting om att han utvecklats p.g.a att han har tillgång till ett kameraproffs, proffs musiker/ljudtekniker/producenter... Mycket kan man lära sig själv, men allt går inte bara på talang och av sig själv. Nåjo, bra om han inser att de alla faktiskt är ett team som jobbar hårt tillsammans och inte endast Joakim Lundell.

#103 - Anonym

Men om ni gilla ryoutubers som filmar själva bara rösta på dem då. J & J anställer folk och lägger ner tid och pengar för att få högre kvalité på sina videos, ser själv inget fel med det. De nämner några då och då, dock skulle de kanske kunna uppmärksamma dem mer och ifall de vinner så borde de nämn de som hjälper dem. Jag tycker det är lika rättvist att de vinner som någon annan.

#104 - Anonym

Hans mamma kommer få byta land då han ska visa alla papper och släppa boken . Hon kommer få en halv miljon följare efter sig.

#105 - Lintu

#104. Det är ju hennes eget fel?? Hade hon varit en bra mamma istället så hade ju Joakim inte haft något att skriva om? Som man bäddar får man ligga...

#106 - Anonym

Psykisk ohälsa rår man inte för och missbruk. Klart de går vara efterklok. Iskallt skrivet. Som man bäddar får man ligga. Skulle du vilja ha hat från en halv miljon följare som christoffer få ta. Tror inte de. De är fler mamma än jocke. Allas liv kommer att bli förändrade den dagen allt blottas för allmänheten. Sluta hata.

#107 - Anonym

De är fler än bara Jocke som delar samma mamma skulle de stå.

#108 - Anonym

#100
Tror nog inte boken kommer o handla om att hänga ut någon på det sättet utan mer hur samhället fungerar Lite ... utan lite mer staten o kapitalet .... Jocke är faan smartare en många tror här inne på denna blogg

#109 - Anonym

#86

Alltså bli mörkrädd för människor som dig o nej jag är inget jocke eller jonna fan. har du en anning om vad marknadsföring är ? tydligen inte väx upp Hen

#110 - Anonym

#59
Ja de e ju troligt du har bott utomlands uppfördig därefter i såfall *Pulve^r*

#111 - Anonym

Barn av vår tid

#112 - David

Jag har inte nominerat Jocke&Jonna i en ända kategori. Men jag har nominerat HundenBatman Som årets insta gram. Sen varför jag har inte nominerat jocke & jonna det är för att de som är små youtube behöver sin chans någon.

#113 - Anonym

Jag har inte nominerat Jocke. Låter andra få min röst. Hans fanbase ser till han tar hem allt oavsett.