300 fans samlades runt Tovas trafikskola i flera timmar

Tova Helgesson har en intensivkurs för körkort och under två dagar har fans samlats runt hennes trafikskola. 
 
Hon berättar på snapchat att hon har svårt att fokusera och skäms när över 300 fans står utanför och bankar på fönstren. 
 
På väg ut från trafikskolan följade hennes fans efter henne och drog henne i håret. När hon sa ifrån så spottade en person på henne. 
 
I och med hennes social fobi och panikångest klarar hon inte av stora folksamlingar så hon började att gråta men fansen slutade ändå inte. 
 
#1 - Anonym

Har tänkt på det där med att Therese köpte så mkt clementiner utan att veta det.. Märkar man inte när man ska betala att det kostar mycket mer än vad det borde? Liksom 1000 clementiner kan ju inte va billigt? Hon hade ju bara en påse med mat utöver det, och det kan ju inte ha kostat så mkt?

#2 - Anonym

Folk är ju helt sjuka!

#3 - Elina

#1 Hon har berättat i sin podcast att det var ett första april-skämt.

#4 - Evelina

Snorungar som inte förstår vart gränsen går!

#5 - Fyfan

Asså jag skäms att jag bor i samma stad som dom som gjorde så usch asså!!

#6 - Anonym

Är fett jobbigt då dom håller på! Jag har samma trafikskola men vill inte gå dit sålänge det är massa som står utanför.

#7 - Anonym

Wow, vilka ”fans”

#8 - Anonym

Wow, vilka ”fans”

#9 - Anna

Det här är varför barn inte ska ha tillgång till internet. De förstår inte gränser. Hoppas de ger Tova space så att hon klarar av att ta körkortet :)

#10 - Anonym

Tror inte att det kommer kännas bra om hennes så kallade "fans" förstör för henne..tror "fansen" kommer bli besvikna på sig själv

#11 - Anonym

Alltså usch, äckliga människor. Man är inte ett s.k. "fan" om man beter sig på det där sättet.
Som #9 skriver, därför ska barn inte ha sådan tillgång till internet som de har nu.

#12 - Anonym

jag var en av de

#13 - Anonym

#12
Du borde skämmas

#14 - READ MURAD

Respektlöst!

#15 - Arg

Skulle inte kalla dem för fans. Skulle kallat dom vidriga stalkers. Fyfan de har ingen respekt. Blir så arg att folk kan gå så långt. Vem fan drar i andras hår, spottar på andra osv. Dom borde skämmas

#16 - Anonym

Usch fy att dom hållde på så dom borde skämmas för vad dom gjort!

#17 - Anonym

Therese la igår ut en bild på Snap där
Hon "visar upp " sin väska och den är från ett märke som testar på djur!!! Varför är hon fröken dubbel moral?

#18 - Anonym

Att spotta och dra i hennes hår och kalla sig själva "fans" till Tova är helt sjukt.

#19 - Bintan

Men what? Fans ska väl ändå vara snälla? Eller har jag missat nått? Stackars....

#20 - WoW

#17 Håller med! Lika att hon köper kläder från bland annat CK, Ralph Lauren Adidas och dom testar på djur. Man brukar inte köpa saker från märken som testar på djuren även fast det bara är en tröja för då ger man fortfarande pengar till företaget.

#21 - Felizia

#17 Men asså nu får du för fan ge dig. Är så less på att folk är ute på någon slags häxjakt på Therese och letar fel på henne HELA tiden. Som hon har förklarat flertalet gånger: det går inte att vara 100% vegan, men hon gör så gott hon kan. Hon är nog väldigt medveten om vad hon köper, så kan ni inte bara låta henne va? Ingen kan göra allt, men alla kan göra något.

#22 - Anonym

#21 true af, jobbigt o hela tiden hörs på tjatet om små fel som therese råka göra.. "ÅH DU TRMPADE PÅ EN LITEN LITEN MYGGA PÅ GATAN DU ÄR INTE VEGAN" hon gör så gott hon kan alla.. sluta leta fel i människor :)

#23 - Anonym

#21-22
Vadå så gott hon kan? Hon hade ju faktiskt kunnat låtabli att köpa väskan och inte stödja den industrin ist, var ju inte precis så att hon råkade göra det eller blev tvingad??

#24 - Anonym

#17, syftar du på Givenchy-väskan? Det är en Antigona PVC Tote, PVC är ett fuskläder-material och väskan är vegansk. Kolla upp saker innan ni anklagar henne för att inte vara vegansk.

#25 - Tönt

#17 varför i helvete bryr du dig? Hon ska kunna ha en väska utan att npgra muppar ska leka att dom kommer på henne?
Väx upp förfan

#26 - Anonym

Vilka trauman ni följare utsätter henne för, stackars tjej:(

#27 - M

De här är ju inte "snälla fans" direkt, skulle nog inte kalla dom fans överhuvudtaget.

#28 - Nr 17 igen

#24 - Anonym 2017-04-06
Till dig.
Din dumma jävel märket som producerar väskan är med på Petas lista. De är inte djurvänliga. Att köpa produkter från det märket är att indirekt stödja industrin. Och leva helt veganst går. Säger inget om att äta veganst på restauranger med kött men man behöver inte stödja klädindustrin med att fortsätta plåga djur.

#29 - Anonym

Älskar att Nemo Heden var före Joakim Lundell med möten av kändisar. Låter som på Jocke han är så unik som ska intervjua riktiga kändisar på djupet. Kolla åse Nemo Heden. Vilken människa. Och hans viktiga föreläsningar förungdomar han kör hela Sverige.

#30 - Anonym

#28, du som själv verkar vara vegan. Istället för att klanka ner och leta fel på Therese, kom med tips på vart hon kan köpa liknande väskor och kläder med likadan kvalité. Blir väll trevligare att tipsa vidare vart du som vegan brukar köpa dina kläder utan att stödja någon djurplågerifirma, än att du bara ska klaga på henne att hon handlar på fel ställen.

#31 - W

Till #21, #22 och #25

Håller med #17 och #20
Therése har sagt flera gånger att hon bojkottar L'Oréal för att L'Oréal väljer att sälja sina produkter på den kinesiska marknaden och då indirekt stöder djurtester av smink. Då tycker jag att det är samma sak med att köpa en produkt från ett märke som inte är veganvänligt även om produkten i sig inte är gjord av äkta skinn. Samma företag får ju pengarna så jag ser inte logiken i att bojkotta t.ex. L'Oréal men stöda Givenchy. Det finns ju en massa andra märken man kan köpa ifrån. Eller jag förstår inte tänket om att bojkotta TheBodyShop som ägs av L'Oréal men samtidigt stöda andra icke-veganska märken.

Sen kan vi diskutera Theréses konsumerande också, det är inte vegantänk överhuvudtaget. Hon köper bland annat mycket snittblommor (som påverkar miljön på ett mycket dåligt sätt), hennes konsumtion av kläder, smink och möbler ger ett berg av avfall varje år (som hon inte behöver, hon är vacker utan mängder av smink och hur mycket smink kan en person behöva? All plast som medföljer kläderna hon får av företag eller beställer själv...) och hon kör mycket bil/åker taxi istället för att cykla eller åka kollektivt (ja, jag är medveten om hennes panikångest, men hon klarar ju uppenbarligen av att åka buss, vilket hon bevisar i en av sina videor från i år).
Säger inte att hon måste sluta med alla samarbeten eller totalbojkotta bil/taxiresor, MEN hon har ett enormt inflytande och kunde absolut få företag att tänka till lite hur de paketerar in sina varor och hon kan byta ut nån bilresa mot buss, det gör mycket till.

Therése har en lång väg att gå för att bli så vegan som det går när man lever i innerstan i ett i-land, men många av de valen hon gör kunde hon minska drastiskt på och göra en enorm tjänst för miljön. Detta är inget hat mot Therése, detta är konstruktiv kritik, frågor om varför bojkotta det ena men inte det andra och saker att tänka på om man verkligen strävar efter en vegansk livsstil. Hon har kommit lång väg med sin kost och det ska hon ha en eloge för.

#32 - Anonym

ungar är verkligen extremt respektlösa nu för tiden :)) sjukt

#33 - Anonym

Igår var det en marknadschef på vår skola och pratade om marknadsföring. Hon berättade mycket att bloggare och youtubers är en jättebra marknadsföringskanal. Och så sa hon att hon hade kontaktat Jockiboi för hon hade velat ha dit honom tills sitt jobb, och han hade sagt att han tar 500 000kr för ett sånt besök? Alltså endast för att komma dit och va där 1 dag skulle han ha en halv miljon för, vilket var det värsta hon nånsin hört. Tycker det låter sjukt, vem tror han att han är, kungen?

#34 - M

#17 och alla andra i Therese vegan diskussionen -
Men om man köper, i detta fall, PVC visar inte de då att folk hellre köper det än riktigt läder? Så, i detta fall, ser Givenchy att trycket på fake är större = producerar mer fake än riktigt. Är ju iaf ett steg på vägen, istället för att trycka ner bl.a. Therese så kan men väl vara glad att hon gör så gott hon kan i situationen hon är i nu. Är ju lättare att bara sluta med veganismen och börja äta kött och använda djurtestade produkter...

#35 - Anonym

Jag håller med alla ni som ifrågasätter Thereses konsumtion. Och även hennes val att köpa veganska lyxprodukter från dyra märken som använder sig av skinn på sina andra produkter SAMT testar på djur. Jag älskar verkligen Therese, men hur kan hon inte se vilka dubbla budskap hon sänder ut genom att göra så? Som sagt bojkottar hon ju Loreal för de djurtestar, men inte Givenchy och Ralph Lauren för att de ändå har produkter som är animaliefria?
Jag har också funderat på att Therese verkligen shoppar hela, hela tiden. Är det inte nya träningskläder är det nya sommarsandaler eller smink. Missförstå mig rätt nu, SJÄLVKLART får hon handla om hon tycker hon har råd och det är ju hennes pengar. Men shopping har en enorm påverkan på miljö och natur som någon annan skrev. Hennes beställningar fraktas långa sträckor, allt är paketerat i plast ovh för att inte tala om att om hon nu väljer fakeskinn på sina lyxväskor så innehåller ju även de plast. Fakeskinn är oftast gjord av plast. Att hon inte inser detta själv är för mig jättekonstigt.

#36 - Elin

#36 Jag håller helt med dig. Har själv tänkt på detta och påpekat det för även om Therese är en förebild gällande djurvänlighet så bidrar hon istället ännu mer till klimatpåverkan vilken i sin tur är mycket värre för både djur och människor på sikt. Med hennes publik kunde hon lyfta den frågan istället för att konsumera kläder i enorma mängder och alltid ta bilen. Så tråkigt att samhället är så uppmuntrande till konsumtion.

#37 - Skärp er.

Men snälla folk som klagar på Therese. Gör bättre själv då. Hur mycket djurplågeri stödjer Du? Ingen jäkel är 100% perfekt. Men bättre att göra något än inget alls, eller hur?

Och du som skrev att hon köper mycket snitt blommor, hur orkar du ens dra diskutionen så långt? Det låter ju för tusan som att ni vill att Therese ska leva som nån jäkla grott människa för att NI ska bli nöjda.

Skärp er. Therese gör vad hon vill och hon gör nog enormt mycket mer för djuren än vad många av ni gör. Va gla för att hon gör något än inget alls som många andra.

#38 - Anonym

#34 Han har fått hybris. För stor för sin kostym. Vuxen man som ska försöka hinna ställa om sitt fjortisbeteende. Kom in i sin riktiga ålder.
Motsägelsefullt av Joakim att ställa sig in på dagis nivå på sin snapchat för sina mindre följare. För att sedan önska sig en äldre publik. Hans sandlåde nivå fåren mörkrädd. Hur han fjäskar och skriver dadda språk för att ställa sig in för småttingar på snapchat. Splittrad man på 31 år.

#39 - W

Till #38Skärp er.
Ja du, mitt liv finns inte till allmän beskådan på Youtube och därför vet varken du eller någon annan hur jag lever och kan därför inte kommentera mina val heller. Men om du nu är intresserad, så kan jag berätta för dig att jag inte köper smink alls (och därmed varken stöder det ena eller det andra företaget) och att min konsumtion är väldigt låg. Kläder köper jag åt mig själv en gång per år ungefär, och då endast det jag behöver. Djurplågeri stöder jag inte alls. Grönsaker köper jag närodlat eller får av släktingar som odlar själva. Jag har turen att kunna leva ekologiskt och närodlat och utan att behöva bilen varje dag. Jag är absolut inte 100% perfekt, men jag påstår det inte heller och gör inga videor där jag framställer mig som perfekt eller att jag gör mitt bästa.

Eftersom Therése väljer att visa sitt liv, så kommer folk att diskutera hennes liv också, på gott och ont. Alla är inte ute efter att trycka ner eller hata på henne, man kan vara kritisk utan att vara elak. Att ställa frågor och undra är inte fel, det kanske får Therése att tänka till och fundera, många gånger har kommentarer hon fått av följare gett henne nya idéer och tips och inputs som hon annars hade missat.

Om man gång på gång säger att man lever så veganskt man kan, och sedan gång på gång gör val som är emot det, då är det klart folk undrar. Hur många kritiserade inte Jocke och Jonna när det kom fram att de visst dricker alkohol nångång per år och inte är helt nykterister som de sagt i nån video?

Berätta du istället varför det är okej att vara väldigt kritisk mot en del, men inte mot andra?

#40 - E

Håller med dig W, dock tycker jag att konsumtionen hos de flesta youtubersen är katastrofal ur miljötänk. Men sen är det inte många andra än Therése och Ida Warg som är öppet veganer och som pratar mycket om deras veganska livsstil. Tycker dock att Ida Warg och Theréses kompis Zäta (helt baserat på det man får se i videor) lever mer veganskt än Therése (Ida promenerar mycket, Zäta har två youtubekanaler med mycket bra veggotips osv.)

Dock är det svårt att vara kritisk utan att bli påhoppad av folk som älskar sina idoler och som tror att man endast är ute efter att hata och mobba och påpeka fel.

Dessutom är ju all kritik endast baserad på det vi ser i videor, ingen av oss vet om Ida och Therése endast är veganer framför kameran (eller om de är det off cam, för vi ser inte det) eller om de bara filmar såna dagar som de "gör fel" (åker taxi och köper blommor då, kanske det bara händer nån enstaka gång men vårt tidsperspektiv förvrids och vi tror att det är hela tiden).

Men om man inte kan diskutera , ifrågasätta och fråga om det man ser, vad är det för vits att ens se på några videor? Världen blir inte bättre bara för att alla håller med om allt man gör :)

#41 - Anonym

Om Jonna är 1.65 lång. Måste Jocke bara vara 1.69-1.70 max lång. Nån som vet hans längd. Han ser så pytteliten ut.

#42 - Svar till #39W

Svar till #39 W. Kred till dig att du kan köra ditt 99,9 veganska liv. Men har inte hört i någon video att Therese sagt att hon är 100% vegansk, har däremot hört att hon strävar efter att bli de. Och tror inte man ska ta youtubers ordagrant när dom säger något. Och tycker det är tråkigt att så många lägger energi på att hitta fel hos andra än att reflektera över sitt egna liv.

Som sagt bättre att göra något än inget alls. Jag är inte en sån som orkar bryr mig om dubbelmoral. Ger hellre tips än att ifrågasätta allt.

Exempel de med Jocke och jobba att dom sa sig vara nykterister men drack alkohol, inte tusan orkar jag sitta och kommentera det. Deras liv och deras val.

#43 - Anonym

ni som klagar på Therese, ingen är perfekt och ingen människa gör 100% rätt ALLTID, väx upp o skaffa er ett liv. mogna litr så kanske ni kommer någonstans i livet ist för o klanka ner på andra människor

#44 - W

Svar till #42 Har aldrig påstått att jag är vegan eller 99,9% någonting. Sa att jag har fördelen att jag kan leva rätt ekologiskt och miljövänligt och att jag inte stöder djurplågeri (dit jag räknar bland annat kosmetika, kläder, mat som produceras av djur som hålls i små burar, pälsindustri, massfiske, cirkus, djurparker och industri som tillverkar t.ex. angoragarn). Jag har inte levt så här hela mitt liv, jag har fått upp ögonen för detta först som vuxen, jag är långt ifrån perfekt och kan absolut göra en massa förändringar själv också. Det är också en av orsakerna till att jag diskuterar detta.

Syftet med att fråga och ifrågasätta är inte att trycka ner någon, utan att väcka tankar, åsikter, diskussioner och kanske lära ut ny information också. Om man som Therése då strävar efter att bli mer och mer vegan, då måste man börja fundera kring konsumtion, mängden avfall och hur mycket man kör bil också, endast kosten och att samla in pengar till en djurrättsorganisation räcker inte i längden. Det är absolut en fantastisk början, men STRÄVAR du efter att bli en bättre vegan, så kan du inte nöja dig med att bara äta rätt, överdriven konsumtion och enorma mängder avfall påverkar miljön och djuren, vilket är det du som vegan vill påverka positivt och inte negativt.

Man kan välja att se på och inget säga, eller försöka diskutera och kanske tillsammans med andra som är intresserade göra något åt problemen :) Skulle inte kalla alla som ger kritik/frågar/ifrågasätter för haters eller att de vill hitta fel, tror inte kommentarerna skulle uppfattas lika negativa om man hade en diskussion IRL med t.ex. Therése om detta och kunde förklara hur man menar. Om jag visade upp mitt liv, så hade jag garanterat fått kritik för många saker jag gör som jag inte ens tänker på att jag gör, jag kan ju välja om jag blir ledsen och tar åt mig eller om jag lär mig något av kritiken. Nu finns inte mitt liv ute på internet så jag får inte kritik för det jag gör heller. Theréses liv finns däremot ute och är öppet för alla som vill att se och det är klart att det då kommer att diskuteras hit och dit. Många gånger vänder hon sig till följare och ber om råd och folk vill engagera sig.

Slutligen, jag tycker Therése är duktig som äter veganskt och som är engagerad i djurrättsfrågor, men jag tycker det är underligt hur hon samtidigt konsumerar mängder med kläder, smink, blommor etc och därav bidrar med en massa avfall vilket påverkar miljön och djur och andra verkar också undra.

#45 - Anna

Till #43 INGEN klagar på Therése!!! Lär dig läsa alla kommentarer snälla innan du går bananas. Man får ju fråga varför si men inte så, det är inte samma sak som att hata eller klaga.
Jag undrar också varför hon äter veganskt och säger att hon strävar efter att bli en bra vegan, men konsumerar mängder med smink, kläder och därmed plast och kör bil eller åker taxi när hon kan välja kommunalt eller cykla eller promenera. Ingen klagar på henne, om du läst alla kommentarer så ser du att flera skrivit att dom tycker Therése har en bra början och gör bra ifrån sig på matfronten. Hade Felicia Bergström eller Daniel H eller vem som helst kallat sig vegan men konsumerat så mycket så hade vi nog undrat över deras val också.

Bara för att man frågar så hatar/klagar man inte, okej? :)

#46 - Anonym

tova är same

#47 - Till #39

Jag undrar då om du har kollat så dina vägguttag är veganska då.

#48 - W

Till #47 Försökte fråga dem, men de svarade inte, så jag antar att de inte är levande ting och således inte veganska. Men det kan ju iofs vara så att de är tillverkade utomlands och inte kan finska? :D
Seriöst, finns det ens veganska vägguttag, nån som vet? Där hade man ju haft en miljonidé annars :)

#49 - Svar till W

Svar till W. Du missförstod mig nog när jag skrev all kred till dig som är 99,9% vegan. Jag menar Det, all kred till dig. Bra kämpat.

Och det om Therese, du och jag tycker olika. Punkt. Agree to disagree.

#50 - Anonym

svar till #45 jo... läs kommentarerna själv gumman lilla, 95% var kommentarer om att therese inte använder ditten o datten o inte alls är vegan om hon köper en sak som inte är veganskt, WOW? big deal elr? låt henne göra som hon vill. det är THERESE LINDGRENS LIV inte ditt? stör de dig så mkt så kan du väl fråga therese o inte klanka ner på en blogg som hon ändå aldrig kmr läsa kommentarerna på eftersom alla är så jävla negativa :) tack för mig

#51 - W

TIll #49 Men jag tror att du missuppfattade mig, för jag är inte 100% vegan än, maten är något jag jobbar på. Min svaghet. Om än jag försöker äta ekologisk, närodlat, miljövänligt osv.
Du skrev att du hellre ger tips, och jag kan tycka att genom att fråga och ifrågasätta så får man nya tankesätt och därmed också nya tips. Men ja, vi kanske tycker olika.
Jocke tog jag som exempel eftersom de ofta får mycket kritik för att de säger en sak och gör något annat och att de flesta då inte tvekar att kommentera elakt osv. Men att Therése ofta får medhåll och (ofta i kommentarerna på denna blogg) så får man inte alls ifrågasätta hennes val.
Önskar dig en fortsatt fin kväll.

#52 - Svar till W

Jag menade att jag tycker personligen det är bra kämpat av dig att göra allt du gör och inte för miljön/djuren!! Ta som sagt inte allt så ordagrant 99% eller 10% eller 25,7%, jag tog 99,9% som ett snabbt svar bara så du skulle förstå min poäng i att du gör otroligt mycket!! Punkt.


Och varför ifrågasätta och diskutera när du kan ge tips direkt till Therese? Varför dra igång en diskussion?

Och nä jocke och jonna håller inte alltid vad dom säger, men vilken människa på jorden gör det till 100%? Ingen. Så är det bara.

#53 - Anonym

Och vill tillägga att för Jocke o jonna kanske " Nykterist " för dom är att dricka 1 gång var 4:e månad eller när dom nu dricker, men för oss andra innebär det att man aldrig i livet dricker en droppe.

Folk säger olika och tolkar saker olika.

#54 - Anna

#45 Om inte idén med öppet kommentarsfält är till för att man kan diskutera olika saker, så berätta gärna varför det finns då? Jag gillar mycket av det Therése gör (boken hon skrev, hon är grym på redigering och smink), men det finns saker som jag tycker (och tydligen några andra också) att hon kunde fundera mycket på.
Inte bara hon, MEN så många YTs är stora förebilder för sina fans, och vloggar och övriga videor består till stor del av konsumtion, konsumtion, konsumtion (Therése är långt ifrån ensam). För min del tar jag upp Therése då hon strävar efter att leva veganskt. Hade nån annan YT varit vegan och konsumerat mycket, ja då hade jag förmodligen nämnt dennes namn också. All denna konsumtion bidrar till ökad mängs avfall, vilket påverkar miljön och djuren negativt, om du inte tror mig så googla.

Therése som gör samarbeten med en massa olika företag och har fördelen att ifall hon skulle se detta kommentarsfält så kan hon förmedla åt företagen att se över all plast de använder vid paketering eller föregå med exempel åt sina följare att man inte behöver konsumera mängder med smink och kläder. Om någon kan påverka företagen eller fansen så är det Therése.

#55 - W

Till #52 Ja okej, du menade så, tack så mycket, det var snällt sagt :)

Vet inte vem som startade diskussionen här, joinade in senare. Och ja, förmodligen är det bättre att kommentera på nån av Theréses videor, men sannolikheten att hon ser kommentaren där bland alla andra 1000-tals kommentarer är liten. Tycker diskussioner är bra :)

Som sagt, Jocke var bara ett exempel. Mig stör det inte om han dricker alkohol ibland, det är enormt framsteg mot hur det var för några år sedan.

#56 - 54#

Till 54#

För diskussioner slutar oftast med att folk blir arga och det blir internt bråk och tjaffs.
Om ni vill att Therese ska vara 1000% vegan och tänka på ALLT , så ge tips istället tycker jag.

Istället för " men gud varför köpte hon en sån väska?? "
Så är de inte bättre att skriva " Tips på fina veganska väskor som inte bidrar till djurplågeri finns att köpa på blabla"

Eller " tips sluta köpa blommor för de bidrar till blabla"

Men de är va jag tycker, som sagt agree to disagree.

#57 - Anonym

Haha herregud vilken diskussion.... Om ni vill påverka sättet Therese tänker och lever föreslår jag att ni skriver till Therese själv, inte i kommentarer till ett blogginlägg hon antagligen aldrig kommer läsa. Jag är dessutom ganska säker på att Therese sagt att hon är vegan för djuren och inte miljö-skäl?

#58 - Anna

Till #56 Tror det till viss del handlar om rädsla också, man vill inte kommentera på videor eftersom risken finns att det kommer 100-tals hatiska kommentarer tillbaka, det känns säkrare att diskutera här. varför blir det tjaffs och bråk? För att så fort en person tycker annorlunda så istället för att göra som du och säga att vi enas om att vara oense, så blir det pajkastning och man kalla folk dumma osv.

Therése behöver inte vara 100% någonting, hon väljer dock att öppet kalla sig för vegan, vilket då för en del kanske bara innebär att man äter veganskt, för andra innebär det även att man minimerar konsumtion och avfall. Det lockar till diskussion. Sen tycker jag också att man borde bli bättre på att ge tips (och göra det vänligt) och ta emot tips (och inte automatiskt tolka det som hat) och inte kasta skit och peka finger på någon som vill ge tips eller som genuint undrar. Veganism är väldigt olika, beroende på vem man frågar, därav ytterligare en orsak till att diskussioner är bra.

#59 - Anonym

#57 Var ska djuren leva då när miljön är förstörd? Låter ologiskt att tänka endast på djuren men inte på att de ska bo i miljön man förstör...

#60 - Anonym

"gumma lilla"
Är ni 12?

#61 - Anonym

Men hur orkar ni tjafsa om Therese hela tiden? Till och med jag tröttnar..

#62 - Anonym

#60 nä är 17, är gumman lilla elakt ? ska du göra en anmälan o skicka in e. kränkningsrapport? för dehär är ju sverige, världens mest kränkta befolkning.. minsta lilla fel man säger o folk hoppar på än.. herregud..

#63 - martina

Fyfan vad pinsama människor kan vara!! Ni som gjort detta borde ju spy på er själva.

#64 - Stella

Stackars tova

#65 - Anon

#62 Det är inte direkt elakt, men i en argumentation är det något av det sämsta man kan göra (använda härskartekniker) för att vinna. Det är bara barnsligt beteende att hålla på med "gumma lilla", "sötnos", "raring" osv för att förminska den man diskuterar med. Det visar bara på hur svaga argument man har.

#66 - Lovisa Andersson

Det är ju ett april skämt skrev någon. Annars så är jag hehe i något.
/Lovisa Andersson Gata: blåbärsgatan 2B
Visa ej gatan tack

#67 - Hedda Söderberg

Det vore en dröm för mig och du ville kolla på min blogg, den handlar dels om min resa bort från den hemska sjukdomen anorexia, men också om livet efter sjukdomen. För tro det eller ej, men jag är nästan helt frisk! :D <3
http://nouw.com/heddasöderberg

#68 - Jwnenw

Veerej

#69 - Rebecca

Det där absolut INGA riktiga fans som håller på sådär. Fruktansvärt pinsamt att dagens ungar inte kan bete sig utan måste leta upp stället där alla kända profiler ska vara? På riktigt? Hade ni velat att folk kommer hem till er? eller står utanför er trafikskola? Tror knappast det. Hoppas de växer upp!