#1 - Anonym

Jaa men hon är ju visst en ängel

#2 - A.I

Dåligt gjort av henne👎🏻

#3 - Sarah

Jag gillar Lisa men ja, de e jävligt illa att hon ba har två ljusa färger i ingen mörk. :(

#4 - Bantu

Är det nu folk inser att hone rasist Lmaooo de är Sverigedemokrater

Svar: Är hennes familj Sverigedemokrater eller vad menar du? Och var har du fått det ifrån isåfall?
Anonym

#5 - Lia

Herregud, hon är 15, hon har knappast bestämt detta själv. Företagen som hon samarbetar med har antagligen utgått ifrån att det inte är lönsamt att ge ut flera foundations. Tror folk på riktigt att hon skapat dessa produkter själva.......

Svar: Precis, det är naivt att tro hon har något med produktionen att göra överhuvudtaget. Företagen ser sin chans att tjäna pengar från en viss målgrupp och bryr sig knappast om att producera flera nyanser
Inna

#6 - C

Men herregud, hon kanske valde de som just är för hennes hudton. Om inte, jaaa... Okej lite dåligt av henne.

#7 - Anonym

Antagligen så har hon inte särskilt mycket med produkterna att göra, utan företagen ansåg väl att det var mest lönsamt att bara ha det i light och medium.
Verkar dock inte vara särskilt bra saker, och Lisa verkar inte ha koll på vad det är hon har satt sitt namn på heller. Transparent concealer, vad är det ens? Tanken är ju att den ska vara täckande för att täcka saker. Dessutom var hon liksom tvungen att kolla på allt hon berättade om, visste ju inte ens om det var matta eller skimriga färger.

Svar: Omg ellerhur, she's in it for the money man kan se att hon inte känner någon slags passion för sin sminkkollektion över huvud taget
Anonym

#8 - A

Synd för de personer som är mörkhyade/mörkare nyans. Sedan kommer hon antagligen fixa fler färger ifall hon får bra kritik och om folk gillar produkterna. Men de med mörkare hudfärg kan ju inte göra sin röst hörd om hur bra/dålig den är vilket är synd. Så jag hoppas att Lisa kommer göra en CC-cream till de också!

#9 - Hat på lisa

Hon har 2 typ exakt likadana färger men ingen mörk. De e sjukt dåligt tycker jag. Tror dock inte att sminket är så bra heller. Och hon vet ju knappt vad hon har för brudbukett. Sjukt dåligt av henne. Hon e ju faktiskt en förebild för många yngre tittare. Hon lär ju typ dom att de e fel att va mörk!!

Svar: sa du just att hon lär folk att det är fel att vara mörk? Skärp dig. Lisa har just släppt en helt egen sminkkollektion, vilket för henne är sjukt spännande och exalterande. Att hon inte har gjort någon mörk foundation har ingenting med att göra att hon skulle vara rasistisk. Det tycker i alla fall jag är helt uppenbart.
E

#10 - M

Är så jävla trött på att allting är rasistisk idag. Tjejen är 15 år gammal och har släppt sin första kollektion. Hon har antagligen gjort smink som hon själv kan använda smink som hon själv vill använda.
Gå inte på henne med massa hat för att hon inte gjort en mörk foundation. Gå istället på alla stora märken isåfall som inte gör foundations för mörkhyade. Så mycket jag sett och vet så har inte budgetmärken foundations för mörkhyade. Maybelline, loreal, Max factor.
Pratade med en mörkhyad kompis till mig som bara kan köpa foundation från make up store för att dom har flera olika mörka nyanser precis som man har flera olika nyanser som ljus.

Kan alla bara sluta ta åt sig så fruktansvärt mycket? Sjukt att Lisa nu är rasist för att hon inte gjort en mörk foundation. SUCK

#11 - Anonym

du borde skriva om det therse skrev om sin crush på sin snap

#12 - Anonym

haha ja de kanske var dåligt men har hon inte typ kopierat rebecca-Stella smink?

#13 - Nora

Att folk ens kan stå bakom Lisa i detta?
Sjukt och skrämmande är vad det är. Tänk Lisas mörkhyade följare, som har längtat efter att smink kollektionen ska släppas, och när den väl gör det, kan de inte köpa det.

Även fast rasismen inte var menad så finns den där, annars skulle den mörkare färgen vara självklar.

Svar: Hon har väl inte ens berättat om kollektionen förrän nu? Dessutom hade säkert personerna bakom produkterna en budget att hålla sig inom. Man kan inte slänga pengar hur som helst, utan de lär fokusera på det man tror kommer att sälja mest. Fler produkter med flera olika toner kommer säkert komma så smoåning om.
Sluta hitta fel i allt.
Julia

#14 - Em

Det handlar ju om budget och inkomster såklart. Det är tyvärr inte lönsamt att ha en mörk foundation för det säljs inte tillräckligt många sådana. Precis som att det inte är lönsamt att ha en nästintill kritvit foundation för människor med jätteljus hy. Hela det här rasist-snacket är ju sjukt. Man är inte rasist för att man skapar en smink-kollektion där man inte ger ut en mörk foundation. Lägg ner.

Dessutom kanske det är så att Lisa bara är ansiktet utåt och att hon inte haft så jättemycket att säga till om. Hon är 15 år, vad kan hon om kosmetikbranschen liksom? Troligtvis väldigt lite. Alla är vi barn i början så att säga.

Svar: Det är som att säga "Vi säljer inte vegansk mat för fler äter kött"
A

#15 - S

Hemskt...hur fan tänker man då?? Att det bar finns ljusa i Sverige? Bara ljusa som sminkar sig? Nej precis! Usch

#16 - Anonymen

Tvivlar på att sminket ens har bra kvalité......

#17 - ##

Hon hade bara ljust för att hon bara skulle göra smink gon själv kunde använda.

#18 - Anonymen

Frågan är hur mycket hon har varit med i det så kallade "skapandet". Hon säger ju hela tiden "jag har skapat", men menar hon då att hon har stått där i labbet och testat olika formulor och hittat det perfekta pigmentet, för det tror jag knappast då hon är fucking 15 år?

Förstår inte heller riktigt poängen med att skapa en sminkkollektion som är precis lika basic som alla andra sminkmärken där ute i världen. Alla de färger hon visar upp är ingenting innovativt över huvud taget. Det finns redan miljontals rosa läppstift.

Typ som Wilmas Beauty när hon släppte borstkollektion och man kunde hitta _identiska_ borstar på eBay så börjar man ju undra.....

Svar: En annan grej, det är ju inte billigt smink heller? Ögonbryns-kitet kostar typ 300 kr eller något??? Vill man ha något bra finns det så mycket annat för samma och billigare pris.
Anonymen

#19 - Ebba

Lite tråkigt, men tror faktiskt inte Lisa hade något med produktionen att göra... Hon fick nog säga ungefär vad hon ville ha för färger i paletterna, fick hem ett prov och tyckte de var bra direkt... :/

Svar: Ja det är klart. Hon har väl ingen blekaste aning om hur det är att ta fram nyanser och formulor osv. Något företag bara "åh, vi kan tjäna pengar på henne" och så frågar de "vill du ha en sminkkollektion?". Lisa svarar självklart ja och kanske säger att hon vill ha nude-färger. Sedan får hon hem ett prov och bara "det blir bra" och så är det den färdiga produkten. Jätte oproffsigt, men vad kan man förvänta sig?

Det är ju knappast som när ett nytt indie-sminkmärke skapas.
Anonymen

#20 - J

Tycker det är synd att färgerna och förpackningen inte är hennes nya stil. Det är mer "tjejigt" och gulligt

Svar: Rosa är inte tjejigt
Anonym

#21 - 18 tjej

MEN SNÄLLA KAN ALLA KRÄNKTA SMÅ 15 ÅRINGAR VÄXA UPP OCH SE VERKLIGHETEN? Det finns antagligen någon bra anledning till att Lisa och hennes sammarbetspartners inte ÄN tagit fram en mörkare nyans på foundation. Antagligen håller de på att lansera nya produkter och kommer säkert utöka sortimentet så vad håller ni på med? Hur fan kan ni sitta helt oprovocerat och kalla henne för rasist när du inte har NÅGON aning alls hur hennes värderingar ser ut? En mörkare ton på foundation kanske är mer avancerat att ta fram eller det kanske är något de jobbar på? Hur kan ni ens sitta och kritisera saker när ni är helt ovetande? Jävla barnfasoner, jag tycker ni borde skämmas. Om ni tycker utbudet av mörkare nyanser av foundation på svensk marknad är dålig kan ni väl själva göra något åt saken? Ta ut tummen ur röven och sluta gråt så jävla mycket.

#22 - Kukhuvud

Men guuuuud, varför kan inte alla inse att hon kanske bara hade möjlighet att få alla färger hon vill????

Svar: Grejen är att hennes två ljusa färger är nästan identiska, då kan man ha en ljus och en mörk;)
Anonym

#23 - Lou

Hon sa att dessa prudukter va de som hon använde. Liksom hade hon vart svart hade hon antagligen gjort två mörka nyanser. ☺ sluta hata på Lisa hon är 15 år och har det redan ganska jobbigt.

#24 - Malin

Någonting som var klart värre än detta var ju att hon köpte merch till band hon inte ens visste om... Cringe...

Svar: I vilken video säger hon det? Skulle jättegärna vilja se och skratta åt.
jackpot

#25 - Elin

man kan inte alltid anpassa sig till alla människor bara för att man är en offentlig person, väx upp

#26 - Maria

Alltså låt henne vara, hon är inte rasist. Företaget har säkert tagit fram en nyans som hon själv använder, dumt? Ja! De hade kunnat använda mörkare toner också men skyll inte på Lisa som är 15 år gammal. Det är företaget ni ska kalla rasister.

#27 - Anonym

Den mörka färgen kanske kommer in senare? Dem kanske bara har en test omgång nu och ser ifall sminket säljs bra eller inte.... Så om hennes smink blir populärt så lär de nog ta in en mörkare nyans (förhoppningsvis) Man kan ju inte ha allt i början ;)

#28 - Håll käften

NI SMÅ SNORUNGAR ÄR SÅ JÄVLA TRÅKIGA..

men grattis Lisa du är på rätt väg. Du är 15? År och har kommit sååååå mycket längre i livet än de flesta i din ålder som spenderar sin tid med att kritisera istället för inspireras. SÅ JÄVLA SORGLIGT

Hoppas du fattar de Lisa att du är så jävla duktig och EU har kommit långt men ännu är de bara börja. .

Stå på dig du ör grym.

#29 - Anonym

Men herregud... Nu vet inte jag om hon sagt detta eller inte men vem säger att detta är ALLT? Det kanske kommer mer ?

#30 - Anonym

Borde kommit en ljus och en mörk, det är väl det negativa. Det positiva är att hon hat fått uppleva en dröm!

#31 - Anonym

Det roliga är att personer som säger sig vara emot rasism faktiskt är de som delar upp folk efter hudfärg och eticitet. Dubbelmoral much?

Svar: ^ undrar också
Alla har olika hudfärger och det kan alla erkänna, det ligger inget rasistiskt i att vara medveten att vi alla ser olika ut. Ska du köpa en foundation vill du hitta en som passar din hudton, och inte en annan färg bara för att det var för rasistiskt för sminkproducenterna att leverera färger anpassade efter alla hudtoner?
Anonym

#32 - A

ÄLSKAR att de är BARA ljushyade som yttrar sig om att det är okej att hon har tagit fram endast 2 ljusa färger. Snälla ni är typ vita cis människor, KLART NI INTE FATTAR VARFÖR DET ÄR JOBBIGT FÖR NÅGON MED MÖRKARE HY NÄR NI VILL INTE FÖRSTÅ? Förstår oss med ljus hy som förklarar att detta inte är okej. Men ni andra? Ni är säkert inte rasister, men det ni säger är rasistiskt.

Svar: Hahahahahhahahahahahahahahahhahahahahah *andas* hahahahahahahahahahahahahahahahahahahhah
Anonym

#33 - Ebba

Jag tror att hon gjorde foundationen i hennes hudton först för att hon ska kunna använda den och visa först, hon kommer nog att komma ut med fler smink produkter och mörkare foundations.

#34 - Olivia

Det är SÅ många här som inte ser det verkliga problemet. Smink finns ALLTID för vita. Alla drugstore och highend märken har nyanser som är anpassade till människor i ljushy. Jag tvivlar så starkt på att ni inte har hittat en färg som inte passar er om ni är vit. För mörkhyade finns det absolut inget utbud här i Sverige. Det finns Mac och Loreal, samt ett nystartat märke på Åhlens som just är anpassat till folk med mörk hy. Sluta ta för givet att hela världen ser likadan ut för alla, mörkhyade har det så svårt att hitta skönhet anpassade till dem. För att vår värld är främst anpassade till vita vilket är så hemskt. Så det är otroligt fel att Lisa att ge ut ett märke som inte är anpassat till en viss typ av människorna här.

#35 - -

Produkter skapas efter efterfrågan. Lisas sminkkollektion lär bara säljas i Sverige. där svarta kvinnor är en minoritet. Det första man tänker på då, när man måste hålla sig till en viss budget och försöka tjäna så mycket pengar som möjligt, är inte att skapa en produkt som inte kommer sälja lika bra som en annan produkt hade gjort. Man märker tydligt i sminkkollektionen att man behövde hållas efter en strikt budget eftersom concealern fanns bara i en färg, samma sak med pudret och ögonbrynsfärgen. När man har en sån strikt budget så skapar man inte en produkt som inte har en större efterfrågan. Allt handlar om business.

#36 - Anonym

Det är väl ändå upp till den som släpper kollektionen vad man vill släppa....

#37 - Anonym

Detta handlar om ekonomi, inte någon slags rasism. Det är helt enkel för dyrt för ett nystartat företag att producera ett utbud med exempelvis 15 nyanser. Om det visar sig att produkten säljer bra kan dom investera de tjänade pengarna på att göra utbudet bredare. Företaget måste alltså ha pengarna till att göra fler nyanser innan dom kan släppa fler färger.

#38 - Alexia

Hej jag älskar dig 😘😍❤️😘😍❤️😘😍❤️😘😍❤️😘😍❤️❤️😍😘❤️😍😘❤️😍😘❤️😍😘❤️😍😘❤️😍😘❤️😍😘❤️😍

#39 - Josefine

Hej jag är dit fan jag heter josefine vart bor du nån stans😀😊😛😳😍😘

#40 - Josefine

Hej jag heter josefine jag är dit fan vart bor du😛😳😀😊☺️😉😉😍😍😘😘😩😓

#41 - Josefine

Får jag vara din kompis snälla Lisa Jonson från josefine

#42 - Josefine

Hej 😛😀😄😄😃😃😊😊😘😘😂😭😪😜😛😳😁😌😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍 gilar du msp idag