Misslisibell får kritik efter att hon hämtat upp ännu en katt

Misslisibells båda katter har rymt, ena katten har varit borta i två månader och den andra i över en vecka. Hon har nyligen hämtat upp ännu en kattunge vilket hon fått mycket kritik för då tittarna anser hon inte bryr sig om sina katter som rymt när hon köper nya katter tätt inpå. Hon är snabb med att försvara sig och berättar i sin senaste video att bara för att hon inte gråtit så betyder det inte att hon inte saknar sina katter. En del påstår att hennes katter ska ha rymt eftersom katterna inte fick tillräckligt med uppmärksamhet och kärlek men Lisa berättar att dom hela tiden gullar med alla sina katter. ska%cc%88rmavbild-2016-10-19-kl-21-17-56ska%cc%88rmavbild-2016-10-19-kl-21-17-50
#1 - Anonym

Varför skriver ingen om jockeboi o jonnas porrfilm som legat ute i flera år?

Svar: Deras porrfilm är verkligen något som inte går att un-see..
Frida

#2 - Frida

Det är risken med utekatter. Dem väljer ofta själva vart dem vill bo, den som har godast mat vinner liksom.

#3 - ebba

Någon som vet om Wilma hoppat av gymnasiet? Frågar eftersom hon sagt att hon ska flytta till Stockholm i december...

Svar: Hon går kvar i gymnasiet men ska ta terminen då hon flyttar på distans, tror jag hon sa i en video.
Sara

#4 - Elli

Men voehan perkele ändå! Lisa är femton år gammal och bestämmer knappast ALLT som sker i henne familj. Hoppas jag i alla fall! Så om ni nu ska hata och vara arga, så ifrågasätt då istället hennes föräldrar, som ändå har ansvaret hemma tills barnen är myndiga... Jag har egna barn och därmed även sista ordet hemma angående större införskaffningar så som djur, fordon, hus ni fattar, för mina barn är inte myndiga och får inte djur hur som helst även om de vill ha. Så jag tror (och hoppas) att Lisa tillsammans med sina FÖRÄLDRAR har diskuterat hur de ska göra och hittat den bästa lösningen för dem. Är vi alla hemma hos Lisa och ser när hon gullar/inte gullar eller umgås/inte umgås med sina katter? Nej. Just det.

Lisa med familj, om ni läser detta så önskar jag er all lycka till med kattungarna och håller tummarna att ni hittar Kattus och Sixten, om inte vid liv så åtminstone så att ni vet vad som hänt och kan gå vidare. Det är väldigt tungt när ett djur går bort, speciellt om man inte vet om man ska ge upp hoppet eller inte.

#5 - Anonym

Bortsprungna utekatter är ju tyvärr ett bekymmer som många drabbas av.. När jag var yngre bodde vi vid ett ganska stort skogsparti. Vi hade en utekatt som gillade att spendera hela dagarna i skogen, men hon kom alltid tillbaka till kvällen. Nåt år senare flyttade vi till andra sidan stan, och en vecka senare var vår katt försvunnen. Efter två veckor hittade vi henne i skogen bakom vårt gamla hus. När vi ropade hennes namn hörde vi ett svagt jamande, och fann henne liggandes alldeles matt och mager under en buske. Hon hade alltså vandrat fyra kilometer och gått tvärs över hela stan tillbaka dit vi brukade bo, och sedan med nöd och näppe överlevt ensam i skogen i två veckor.

Hon hade kunnat bli överkörd på vägen, blivit tagen av en räv i skogen, svält ihjäl eller hittat ett nytt hem.. Vi hade helt otrolig tur som fann henne! Jag tycker man inte ska vara så snabb att döma Lisa och hennes familj. De tar säkert god hand om sina katter, och att de rymt för att de fått för lite uppmärksamhet känns inte sant. Deras katter har trots allt en egen vilja och ibland rymmer de av någon anledning, men det känns dumt att spekulera i det då vi inte vet så mycket om deras katter liv.. Det är oerhört tråkigt att de försvunnit, men Lisas familj vet nog bäst själva hur de bör gå tillväga med letandet, att skaffa nya katter osv.

#6 - Ij

den ena har varit borta i 2 månader och den andra 2 veckor inte en ( vet onödig rättning)

#7 - Maccan

https://m.youtube.com/watch?v=Eg96KEnfIIw

Kolla gärna <3
Ha en bra dag💕

#8 - Anonym

Stör mig på att alla youtubers ALLTID nåste förklara sig för minsta lilla.

Svar: Kanske för att en del uttrycker sig märkligt och gör konstiga saker, offentliga personer får räkna med kritik.
Anonym

#9 - alva

Asså jag ser det så här för misslisibell, jag älskar henne men d känns som om när katterna växer upp skaffar de bara ny för att när dem är vuxna är dem inte lika busiga, hon gjorde det först med Sixten och sen blev han äldre och då köpte hon hem en ny katt och bu en till kattunge, detta är faktist rätt så sjukt. Som sagt jag älskar Lisa men detta är BA konstigt o dåligt så som jag uppfattat det som

#10 - Ms M

De kan ju kastrera katterna, då springer de oftast inte bort.

#11 - Anonym

Katter är inte några "slit-och-släng-objekt", det är sjur och familjemedlemmar som man har ett ansvar över att ta hand om. Tycker det är sjukt att vi i moderna Sverige låter djur springa fritt och föröka sig till höger och vänster. Det är ingen nyhet att vi har ett problem med hemlösa katter, och ett av problemen är just det som Misslisibells familj gör - man skaffar en ny kattunge när en katt försvinner. Är det verkligen så svårt att bara vänta in katterna? Ja, jättetråkigt för katten som blev ensam kvar men ägna den all uppmärksamhet som går och om det inte funkar, adoptera en vuxen katt och ge den ett hem istället för att skaffa fler kattungar. Dem får alltid hem för att de är så söta, men sällan folk vill ha vuxna katter för att de inte är lika "söta".

Svar: Håller med dig! Vi har precis omplacerat vår katt på 4 år och tycker de är så fint att det fortfarande finns folk som tar sig an vuxna katter och inte bara köper kattungar för att de är gosigt med en liten, de växer upp de också.
Anonym

#12 - HERREGUD

Folk är dumma i huvudet och glömmer att ytbers har ett liv utanför kameran. Dom behöver inte visa allt.

Det är normalt att man har flera katter.

Hon gjorde detta pga den katten som var kvar skulle få ha någon att vara med.

Svar: Hon hade kunnat adoptera en redan vuxen katt om hon nu ville att den tredje skulle få sällskap. Och vad var egentligen poängen med att köpa en tredje katt så tätt inpå den andra?
Anonym

#13 - Helga

Jag tycker det är väldigt oansvarigt att släppa ut katter ensamma utomhus, bryr man sig om sin katt så håller man den i en skyddad miljö - Inne.

Svar: skojar du med mig? Har man katt i Stockholms innerstad så jo, visst. Det är antagligen dumt att låta den gå ute hela dagarna, men det är aldrig oansvarigt att släppa ut sin katt, speciellt inte om man bor på landet. Katterna trivs utomhus där de får röra sig fritt!
M

#14 - E

En katt är ett djur som följer sin egna väg, självklart är det inte okej att katter varje dag blir påkörda men det är inte katten eller ägarens fel, utan den som kör! Innekatter borde vara förbjudet, kattens natur är att få vara fri utan att någon bestämmer över när den ska få gå ut. I praktiken gäller detta alla djur men hundar som är ett djur som i sin instink följer någon (dens ägare-människan) fungerar detta inte. Kattdjuret är självfungerande och om den springer bort kan man köpa halsband med inbyggd gps!!

Svar: Blir så trött på dessa kommentarer... jag har en innekatt, och skulle aldrig för mitt liv få för mig att släppa ut honom. Varför inte undrar du säkert då? Jo, han är en så kallad "hittekatt". Han hittades ute, utmärglad, med trasiga trampdynor och extrem rädsla för människor. Han var okastrerad och hade inget ID. Veterinären trodde han var 3-4 år när han hittades. Jag har fostrat honom och han älskar att gosa och pussas, efter 3 års slit från sin matte. Han får extrem ångest när han är ute, och har aldrig visat något intresse över att få komma ut och leva detta underbara kattliv som du pratar om. Jag har vuxit upp med katter, och mina föräldrar har två stycken, en som älskar att vara ute och en som helst bara står i dörren och sen vänder in igen. Det är INTE DJURMISSHANDEL att låta en katt vara innomhus. Min katt Sixten får leka massor, jagar leksaksråttor, springa av sig och sitta i fönstret. Lyckligare katt får man leta efter. Veterinären vi besökte i September för allmänkontroll kallade honom även för ett praktexempel, för han var fin, välmående och trygg. Så lägg ner det där snacket, för det tyder bara på okunskap och ovilja att se varje enskild katt som en egen individ.
Anonym

#15 - Thea

Jag har ingen rätt att påstå att Lisa o hennes familj inte "bryr sig om sina katter" o att de försvunnit pga att de inte fått tillräckligt med uppmärksamhet. Däremot är det viktigt att vid flytt hålla katter nära det nya hemmet i ett par veckor, gärna månader i början. Vill man inte hålla den inne helt borde utgång ske med ordentlig uppsikt eller i koppel. Just för att katterna ska kunna vänja sig vid hur det nya hemmet/området luktar o ser ut etc. Får de inte tillräckligt med tid att processa alla nya intryck är chansen stor att de går vilse för att leta rätt på det gamla de är vana vid ska vara hem för dem. Och det däremot, är ansvarslöst :( En utekatt ska veta vad som är deras trygga fasta punkt och gör den inte det bidrar man till hemlösa, vilsna o vilda katter om utsläpp sker utan uppsikt.

Svar: Håller med om detta!
Anonym

#16 - Elsa

Förstår faktiskt inte varför folk kritiserar henne! Det här med att de struntar i sina katter är bara bullshit. De köpte liksom en ny katt för att deras katt som var kvar skulle få en kompis för att hon saknade de andra katterna. Bara det visar ju på att de bryr sig.
Att utekatter springer bort händer tyvärr ofta och det behöver inte betyda att katten inte fått tillräckligt mycket kärlek. En katt som får gå ute mår faktiskt mycket bättre än en innekatt. Det är mot katternas natur att vara innekatter. Jag har en katt som är utekatt. Vi i min familj skulle självklart bli otroligt ledsna om han blev påkörd eller sprang bort. Men då har han i alla fall fått vara en lycklig katt fram tills den dagen

Sen är det klart att när man har flyttat att man ska hålla katterna inne i någon månad eftersom att de ska vänja sig vid att det är där de bor. Men jag vet inte hur Lisa och hennes familj gjort så jag har ingen rätt att klaga på att de gör fel.

Svar: Katter är ej flockdjur, de är inte i behov av några "kompisar".
Anonym

#17 - :

mina katter har aldriiiig varit borta längre än 1 dag, och jag har 7 katter, ingen som försvunnit från mig, och skulle nån vara borta längre en en vecka hade jag fått panik😑

#18 - Anonym

Min katt försvann i 5 månader. Inget spår efter honom och vi trodde räven hade tagit honom. Helt plötsligt stod han den där mörka höstkvällen utanför dörren och ville komma in :) Min farbrors katt kom även tillbaka efter 2 år på språng. Båda katterna är kastrerade!