#1 - Anonym

Väldigt bra initiativ!

#2 - JAG

Hon är så underbar!! Hoppas verkligen hennes dröm kmr gå i uppfyllelse!!

#3 - mimmi

Gud vad kul! Något som behövs, heja Felicia!

#4 - Anonym

Varför inte att satsa på att gå ner i vikt istället? Helt ärligt. Inte hälsosamt om hennes storlek inte finns i butiker. Och hon ska uppmuntra till det genom att skapa ett eget klädmärke?!

Svar: Visst att det är bra för folk som är sjukligt feta om det finns lite kläder som kan passa även de, men håller samtidigt med dig att man borde uppmuntra dessa människor att leva hälsosamt ist.
Amanda

#5 - Anonym

börja tänk på hälsan och försök gå ner i vikt istället. ingen ska behöva få skit för hur dom ser ut men det handlar om hälsan när man väger så mycket att man inte får plats i någon storlek i butikerna. börjar hon inte tänka på att leva hälsosammare är risken stor att drabbas av hjärt och kärlsjukdomar och diabetes. är väl mer värt att gå ner och äta hälsosammare för att få ett längre friskare liv med livskvalité ?

Svar: Håller med ovanstående kommentar. Man ska inte uppmuntra folk till att vara överviktiga. Det är i princip lika farligt som undervikt om inte värre då det kommer med sjukdomar osv. Jag hoppas att hon tar tag i sin vikt och försöka leva lyckligare istället för att gömma sig bakom stora/lösa kläder. Tror inte Felicia blir lyckligare om hon designar finare kläder än vad hon redan har, utan lyckan kommer när hon ser sig själv utan alla kläder och är nöjd med hur hon ser ut.

Jag kan själv relatera till övervikt och vet att man innerst inne inte mår bra trots fina kläder man kan hitta.
Vidrigt

#6 - M

Tur att det alltid finns smala personer som måste berätta för tjocka om vad som är bra för deras hälsa och inte. :) guldstjärna till er!!!!!!
Hade en smal människa ätit pizza och läsk varje dag hade ingen brytt sig bara för att människan råkar vara smal, ni skiter fullständigt i människors hälsa - det enda ni bryr er om är att NI inte vill se tjockisar.

Svar: Precis. De hatar bara tjocka och vill inte se dem men gömmer det bakom hälsoargument och de fattar det inte ens själva. Sorgligt, riktigt sorgligt.
Låt tjocka va tjocka och sluts tipsa dem till döds.
Anonym

#7 - Anonym

Det är inte bra att vara kraftigt överviktig, men inte heller kraftigt underviktig.
Jag förstår dock inte samhället riktigt. Idag ska man uppmuntra folk till att vara överviktiga (nu menar jag inte att man har en liten övervikt på 10 kg utan att man faktiskt har fetma) för att man ska "älska sig själv precis som man är" men det skulle aldrig någon kunna uppmuntra en kraftigt underviktig person att göra. Se bara på Eugenia Cooney på youtube. Hon får dagligen höra hur äckligt smal hon är, att hon måste göra något åt sin anorexi (som hon uppenbarligen lider av). Hon får aldrig höra att hon duger som hon är och att hon ine behöver ändra på sig. Vad är skillnaden egentligen, mellan Felicia och Eugenia Cooney? Förutom deras vikt, faktiskt inget alls. Om vi nu ska leva i ett samhälle där ALLA accepterar ALLAS kroppar, ska Felicia kunna få se ut som hon vill, och Eugenia som hon vill. Men då skulle dem tillslut båda dö. Ser ingen av er allvaret? Fetma är en jättefarlig ätstörning, som kommer ta Felicias liv i medelåldern om hon inte ändrar sina kostvanor och sina träningsvanor. Det handlar inte om hur hon ser ut på utsidan, snarare om hur hennes kropp mår på insidan. Hon har ju för tusan själv suttit och sagt att hon måste gå ner i vikt, för annars riskerar hon att bli steril exempelvis.

Sluta romantisera ätstörningar, framförallt fetma i dagens samhälle.

Svar: Du vet väl att hon inte kan träna och röra på sig normalt på grund av hennes höftproblem? Felicia sitter inte hemma dagligen och trycker i sig chips och godis, hon verkar äta precis som vem som helst. Lätt att döma när man inte vet anledning till något!
Tindra

#8 - Elli

Är så tudelad i denna fråga. JA! Det är fint och bra av Felicia att ta initiativet till att designa kläder som är till för alla. Men samtidigt kan jag tycka (jag kämpar också mot övervikt) att det är lite dumt att klädstorlekar blir större och större, det finns inga gränser, för då försvinner den uppmuntringen till att försöka gå ner i vikt också. Förut fick man välja att antingen rymmas i "normala" storlekar eller gå i specialsydda tält och det sporrade många att gå ner i vikt. Nu kan man vara fab oberoende så varför gå ner i vikt liksom?

Min personliga åsikt (är utbildad inom vården) är att om Felicia har höftproteser så borde det vara en orsak nog till att försöka gå ner lite i vikt. Men det tror jag att Felicia är fullt medveten om. Varken jag eller ni VET varför Felicia gått upp i vikt eller varför hon väger det hon väger idag (är det p.g.a onyttig mat, mediciner, att hon inte motionerar, sjukdom eller en kombination av varje). Vi vet inte heller hur hon lever när kamerorna är avstängda (hon kanske äter nyttigt och tränar). Som någon redan nämnde så ja, det kommer en massa risker för sjukdomar med övervikt, MEN en smal person kan vara fet inuti blodkärl etc även om det inte syns utanpå kroppen (dvs äter du onyttigt men är smal, så kan du ha förkalkningar, fett runt organen, dålig kondition osv.) och det är lika illa som fetma.

Felicia är fin som hon är och jag tycker det är bra att hon vågar visa sig på sociala medier, hon är inte den stereotypiska tjejen med storlek XS/S, men hon är minst lika duktig som de som är smalare och hon visar att det är okej att vara den man är oberoende av storlek. Tycker även att det är bra att barn får se olika sorters människor göra det som de gillar och lyckas i livet.

Önskar Felicia lycka till med sina projekt! :)

#9 - Anonym

Förstår väl henne på ett sätt men samtidigt finns det väl en anledning till att hennes storlek inte finns i butik, och den anledningen är antagligen för att det inte finns tillräckligt stor efterfrågan på det. Sen börjar jag bli liiiite trött på att fetma och övervikt ska romantiseras. De som är smala är "skinny bitches" men de som är överviktiga är "vackra" och borde "embrace their bodies". Uppmuntra inte det som är ohälsosamt.