Bente ber om ursäkt

Bente fick mycket kritik efter ett klipp gick viralt på när hon sjunger n-ordet och nu har hon valt att be om ursäkt med en video. I videon berättar hon att det inte var hennes avsikt att såra någon och hon hade ingen rasistisk baktanke. Hon förstår nu i efterhand att hon gjorde fel och hon skäms över det och har dåligt samvete. Skärmavbild 2016-12-29 kl. 17.52.28.png  
#1 - Alicia

Riktigt bra av henne att be om ursäkt i en video <3

#2 - Maria

Bra av henne att säga det, istället för att skriva de på instagram :) Men hon kanske borde sätta "English sub" eftersom de var så många utanför Sverige som tog illa upp.

#3 - Anonym

Tror inte direkt folk blev arga för att hon sa n-ordet, utan hela grejen var så otroligt mycket cringe

Svar: Menar såklart inte att det var okej att hon sa det, klart folk tog illa vid sig. Menar mer att det verkade som att mycket folk reagerade mer på att det var cringe och att hon sa n-ordet förvärrade det ännu mer.
Anonym

#4 - Anonym

de enda hon gör verkar vara att be om ursäkt pch sen göra samma saker igen, hennes ursäkt betyder ingenting

#5 - Anonym

är det här något jävla skämt? VARFÖR SÄGER HON ORDET I VIDEON? är hon dum eller? det är svårt att ta det seriöst när hon säger det igen. noll respekt för henne.

Svar: Hon ville förklara vad det var hon sa och varför folk tog illa upp. Calm your tits.
Anonym

#6 - Sabina

hon ångrar sig bara för det blev en grej av det inte för att folk blev ledsna

#7 - Guidahopp

Är det bara svarta som får sjunga den låten? Eller bara "den gudomliga" Queen B? Finns ju en massa låtar med det ordet i sig... Flera hör man på radio dagligen. Vad är problemet? Menar inget illa alls nu, men har det inte blivit lite väl stort detta med Bente?

Svar: Om du läser människors kritik så handlar den största delen av kritiken om att hon sjöng N-ordet, inte själva låten i sig.
I

#8 - I

Bra att hon bad om ursäkt iaf!
Är dock så skrattretande när någon sagt något uppenbart rasistiskt, men ska rädda upp det med "jag är inte rasist" Nej okej, men du säger fortfarande rasistiska saker. Så dålig tajming att använda "inte rasist, men" som ett argument när man ber om ursäkt.

Svar: Så att sjunga en låt är nu rasistiskt? Fuck logic, men ok.
Anonym

#9 - Anonym

Tycker det är fel att folk säger att hon inte får lyssna på låten bara för att den handlar om något som hon inte kan ''relatera'' till dock. Så alla låtar som handlar om ett heartbreak får folk som aldrig varit med om det inte lyssna på? Eller låtar som handlar om cancer, får folk som aldrig haft cancer lyssna på den då eller? Eller varför inte låten ''I just had sex'', nej den får inga oskulder lyssna på tyvärr :P Låter bara löjligt

Svar: !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!LÄS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ingen har sagt att det inte är ok att lyssna på låten, utan att sjunga den. Och anledningen till detta är att det är en kampsång för svarta kvinnor som innehåller n-ordet. Det är ett ämne med lång historia om förtryck. Människor med cancer är inte förtryckta av människor utan cancer, utan lider av en sjukdom som förstör något så otroligt. Oskulder är inte förtryckta under människor som haft sex, utan har bara inte haft sex. Svarta är däremot förtryckta under vita. Det betyder inte att vita är onda människor, men de ser tyvärr ut som så att svarta förtrycks. Därför blir det otroligt känsligt när någon som är vit (även om denne är jättesnäll och välmenande) sjunger en låt av en svart person som handlar om att svarta står upp mot förtrycket av vita. Förstår du skillnaden? :)

Vill också säga att Bentes ursäkt är jättebra framförd. Tydligt att hon tagit åt sig av kritiken samt att hon endast menar väl. Mogen video!
Anonym

#10 - lmao

Bra jobbat bente!

#11 - Anonym

Men kom igen? Det är en låt? Ser inget rasistiskt i att hon sjöng den? (Jag är långt ifrån rasist) Hon har ingen anledning att be om ursäkt. Fattar inte varför folk fittar ur :s

Svar: Det är inte låtvalet, utan att hon sjöng n-ordet c:
Anonym

#12 - Anonym

Och imorgon kommer hon säga något lika rasistiskt/homofobiskt/funkofobiskt/elakt igen.

Hon ber verkligen bara om ursäkt för att det blev en så stor grej, hon skiter fullständigt i andras känslor, det märker man på att hon alltid klagar på att "alla är så himla känsliga, alla är så butthurt" osv vilket betyder att hon anser att hon ej gör fel. Hennes ursäkter betyder ingenting när hon uppenbarligen inte menar det och dessutom kommer göra om samma skit igen.

Detta gör hon endast för att försöka sopa lite av sin skit under mattan. Sjukt fult.

#13 - M

Jag tyckte det var bra av henne att be om ursäkt. Nu finns det ju 100 andra grejer hon fortfarande kan be om ursäkt för, som hon har gjort, men denna ursäkt kändes genuin och äkta. Hoppas hon någon gång lär sig av sina misstag, det kan ju vara dags för det.

#14 - Anonym

Är det någon som har videon där Linn Ahlborg uttalar sig rasistiskt? Och om inte, kan någon förklara vad hon gjorde/sa?

Svar: Videon på Linn Ahlborg finns på Twitter om du söker på hennes namn & går in på de populäraste tweetsen & följer tråden där.
Anonym

#15 - Anonym

Varför försvann min kommentar om Linn Ahlborg???

Svar: Personen som la ut videon på Linn Ahlborg på Twitter heter @saronzekariyaas
Anonym

#16 - Anonym

Bente, lär dig av dina misstag. Detta var inte ditt första..

#17 - Anonym

Du borde skriva/tipsa om alla stora och mindre youtubers! Bra, spännande & rolig nyheter typ vadsomhelst så alla vill/kan kolla in och inte bara skriva om hemska!

#18 - Moa

Vad håller Tova på med på mystory?? Filmar sitt bajs och i sin toalett som har stopp, fy fan vad äckligt!??

Svar: Att folk ens är upprörda över skit i en toalett och blodiga tamponger är helt ofattbart för mig. Hur länge har ni använt internet?
Anonym

#19 - Stina

Fattar inte varför folk kollat på henne och är ju helt störd och dessutom gör hon massa felsteg HELA tiden. När ska hon sluta med YT, det är dags nu. Stör mig så mkt på all youtubers som alltid ska be om ursäkt och sen göra om samma fel dagen efter

#20 - Anonym

Bara jag som stör mig på att Jocke hela tiden skriver hur många timmar han har redigerat?? Så att folk ska ba "omg han har redigerat i typ 30 timmar totalt Omg stackarn omg" fast det är ju han själv som valt det här jobbet och då är det det som gäller, shit vad han manipulerar alla 12 åriga följare till ett medlidande.

Svar: Jocke sätter hög standard på sina videor, och sätter press på tidsplanen. Han är sin egen chef och det är han själv som väljer att jobba så hårt som han gör. Den videon han redigerat nu kan jag inte tänka mig vara lätt och den senaste spökvideon var 40min lång så det tar många timmar i efterarbete.
Han kund välja att ge sig själv mer tid tycker jag.
Maria

#21 - Anonym

Fyfan vad äcklig och ful hon är. Skyll dig själv, idiot.

Svar: Och du har en ful personlighet så du är inte mycket bättre.
Anonym

#22 - Anonym

BENTE håller på som vanligt på snapchat skriker och gapar och för ett jäkla liv sen bara säger hon på snapchat "kan jag sluta va så jävla utvecklingsstörd. Sen bara snapat efter " Ja jag är utvecklingsstörd jag har ju AD/HD" Hahaha typiskt BENTE säga något sådant.. Ska bli spännande se hur lång tid det tar innan hon använder N-ordet igen jag tror inte det kommer gå så länge för det hoppar ut grodor ur hennes mun stup i kvarten..

Svar: Men om du inte gillar henne så är det inte svårare än att sluta kolla på henne?! Sluta hata på en vanlig person som jobbar med d hon gör, och bara för stt hon jobbar med youtube och är offentlig har DU eller någon ANNAN ingen rätt till att hata på henne eller bara klaga på allt hon gör!!
Anonym

#23 - E

Men herre gud, kan alla sluta hata så mycket på en människa. Jag har inte kollat på Bente själv mer än nån video, men hon är ju ingen mördare liksom. Ingen förtjänar allt detta hat - gillar ni henne inte så sluta följ henne bara!

#24 - Anon

hoppas hon inte gör om det igen bara ://

#25 - Eliza

Först måste jag säga att jag tycker inte det är rätt att säga n-ordet men jag förstår vad hon menar när man sjunger en låt och de ordet är med i texten så ibland tänker man inte på de och säger de men att få dödshot för ett misstag dom flesta har gjort är inte okej bente har Aspberger och adhd vilket jag också har så jag förstår hur hon tänker när man har aspberger så är det jätte svårt att förså sig på andra människor och hur man säger vissa saker påverkar vissa människor adhd och Aspberger är en neuropsykiatrisk funktionsnedsättning så påsätt och viss så har man en förståndsnedsättning och om man inte gillar nån eller stör sig på nån så behöver man ju inte kolla på den personen jag beundrar bente för hon har dom svårigheter hon har men endå så kämpar hon varje dag och har ett fungerande liv och ja hon gör misstag men vem fan gör inte de och hon skämtar om vissa saker som folk tar illa upp över men folk måste faktist sluta va så himla känsliga för de är skillnad mellan att säga ett skämt och säga nåt för att vara elak jag blir så jävla arg och ledsen av att läsa massa kommentarer om hon är så ful hon borde ta livet av sig osv de är aldrig okej att skriva så till någon även om man hatar personen för tänk själv att behöva läsa såna saker om dig folk är så jävla lätt 'triggade' av vad YouTubers säger men själva kan ni sitta och skriva att den personen borde begå självmord inte okej

#26 - Abcdefg

Jag är inte så förtjust i Bente men det här är ju löjligt. Hon sjöng en låt som råkade innehålla ordet.
Jag är själv adopterad från Indien och är mörk. Inte tar jag illa upp för det.
Hur det är att vara mörk i ett samhälle där majoriteten är ljusa är en helt annan diskussion.
Om hon hade uttryckt sig rasistisk i tal hade jag kanske inte blivit så glad. Och den som i början nämnde att autistiska blir "nedtryckta" så kan jag ju passa på att säga att jag är mörk, har aspergers och adhd och är dessutom överviktig. Det som är svårast för mig i sammhället är övervikten. Inte någon sk. rasism.
Sedan är ordet rasist något man ska vara försiktig med att kasta ur sig. Även antirasisterna borde lugna ner sig lite. När någon, oavsett hudfärg, slänger ur sig ordet rasist hit och dit är det nästan en motsvarighet till att kläcka ur sig n-ordet.
Jag blev lite sur dock att Bente påstod att adhd är en utvecklingsstörning.

#27 - Ja, DET du

Vet inte vad jag ska säga, hon sa det men det är ju me i texten så skulle hon ba "hmm" när hon sjöng det? Det hade låtit skitkonstigt. Tycker dock att hon kunde valt en annan låt eftersom den upprörde många men hon sa själv att hon inte tänkte på det och hon har sagt förlåt så jag känner att detta kan lägga sig nu😊

#28 - anonym

men behöver man allvarligt be om föråtelse om man sjunger med n ordet när det inte var meningen skojar

(och ni som tror jag är rasist jag hatar rasister så)

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com