Svarar på era frågor

Tack för alla frågor! Nu har jag svarat på några.

Vad fick dig att starta denna blogg? Älskar verkligen denna blogg! Hänger inte ofta med i youtubevärlden när det händer saker, så tack för ditt jobb!

Tack! Jag startade bloggen av flera anledningar. Jag har varit aktiv i youtubevärlden i flera år och följt våra främsta svenska youtubers växa. Jockiboi från kungarna av Tylösand, Lakidoris med sin New York-bakgrund och Misslisibells Ica-hauls. På den tiden var youtube något annat. Idag är de flesta egenföretagare och precis som med alla andra varumärken bör youtubers också granskas och ifrågasättas.

Klimatet har också förändrat även om youtubers länge försökt måla upp en förskönad bild med rosa moln. Youtube-Sverige påstås vara motsatsen till bloggenvärlden som bestod av elakheter, påhopp och hat. Youtubers är diskreta med att uttrycka sig hånfullt eller förminskande som den yngre målgruppen har svårt att känna igen. Det har bidragit till att ett antal person har och kommer fortfarande undan med lögner, halvsanningar och manipulation.

Att youtubers översköljs av aggressiva kommentarer är känt sedan länge och det blir inga riktiga diskussionen bland deras kommentarsfält. Det saknades ett forum om svenska youtubers. Jag hade läst en liknande blogg om svenska bloggare och inspirerades av Sandra/Madde så jag startade igång bloggen. 

Varför skriver du aldrig om gamers? Jag är varken insatt i svenska eller internationella gaming-kanaler. Finns något att uppmärksamma är det bara att maila: svenskayoutubers@outlook.com

Har en youtuber någonsin skickat in ett tips om en annan? Har du fått tips eller hot från någon youtuber? Nej, jag har aldrig fått in tips av en stor youtuber men däremot har en person i dess omgivning skickat information som jag valt att inte publicera.

Jag har blivit kontaktad av ett antal youtubers men det har inte varit några hotfulla mail. Det enda jag kan komma på är Raed (om han räknas som en youtuber) som hotade med en anmälan.

Vilken är din drömcollab? och vad skulle de göra i den? Linn och Wilma, jag tror verkligen att de skulle kunna inleda någon vänskapsrelation.

Följer du några utländska youtubers? om ja, vilka är dina 3 favoriter? Självklart! Freeleethebananagirl, Patricia Bright och Jeffree star.

Hur många kanaler prenumererar du på? 117 stycken, är det mycket/lite? Hur många prenumerera ni på?

Hur gammal är du? Kommer du någon gång visa vem du är i denna blogg tror du? Jag är 22 år och har i ett tidigare inlägg gått ut med vem jag är. På bloggens instagramsida finns en bild på mig.

Vad är din personliga åsikt om Jockiboi? Räcker det med att jag säger att jag avprenumerat på båda hans kanaler?

Hur många läsare har du? Ungefär 50 000 besökare och 125 000 visningar varje vecka.

Vilken är din favorityoutuber? Det går i perioder men en varaktig favorit är Therese, hon är en genuint snäll person och lyfter viktiga frågor som ligger mig varmt om hjärtat (feminism och djurrättigheter). Hon är otroligt klok, ärlig och låter sig inte tystas. En riktig powerkvinna!

Felicia Bergström är också en stor favorit. Hon är otroligt stark och jag kan relatera till henne.

#1 - jessica

jag prenumerar på 20 st o alla är utlänska... men av nån anledning har jag ändå bra koll på svenska youtubers även att jag inte tycker dom är direkt roliga att titta på.

#2 - Anonym

Kul att läsa, du verkar ha sunda värderingar och tankar kring youtubers och varför en sån här blogg behövs!

#3 - Sara

Jag prenumererar på ungefär 300 YouTubes men 100 av dem är utländska

#4 - Anonym

117??? Haha jag prenumerar bara på två och det är Pewdiepie och Therese! :)

#5 - hehhejwjwkkwisis

Hur kan du gilla Jeffree star...

#6 - Anonym

Prenumererar på kanske ett 30-tal, varav Therese Lindgren och Lisette Alfredsson är de enda två svensktalande kanalerna.

#7 - Anonym

du verkar ha fina värderingar, har själv avprenumererat på jockiboi och jonna. vill bara be dig att snälla kolla djupare in i jeffree star som du älskar, han har uttryckt sig otroligt rasistiskt många många gånger och är rent allmänt en ganska hemskt person. tänker inte tvinga dig att inte prenumerera på honom men pga dina värderingar kring feminism så tror jag nog att det är något du borde veta. kolla på stephanie nicoles video om honom https://youtu.be/N1qdgArqOSI tack!

#8 - Anonym

Vadå lakidoris å new york??? :o

#9 - Saga

Älskar dina värderingar, har faktiskt också avprenumererat på jockiboi och ångrar mig inte ett dugg

#10 - Anonym

Freelee är ju jättedryg och talar i princip bara illa om folk som inte är veganer/vegetarianer på henne sätt. Kolla bara på videon hon gjorde om Marzia!

Svar: Men jessus du behöver ju inte titta på hennes videor då om dj blir såjävla kränkt. Hennes metoder funkar så att du säger att det inte gör det är ju fucking bullshit. Istället för att bli kränkt över att hon talar SANNINGEN om djurhållning och varför man ska sluta äta kött (miljömässigt, etiskt och hälsomässigt) så fråga dig själv istället VARFÖR du blir så jävla arg. Kognitiv dissonans bl.a. Kolla upp det. Nädu den enda här som borde hålla käften är nog du, sluta förtränga fucking sanningen och verkligheten om fucking satans massmord på miljarder djur i året för att DU ska kunna leva bekvämt.

Kort och gott, endel gillar de lugnare pedagogiska och objektiva bemötandena, endel föredrar den hårda äckliga sanningen rakt upp i käften. Ingen metod är dålig, ALLA metoder som stödjer veganism är bra, KUDOS till fucking alla som står upp för djuren, då ingen lyssnar på dem. Sen är det väl inte så jävla konstigt att veganer blir förbannade, som jag blir nu, när ni jävla djurätare sitter som nå jävla outbildade ignoranta och arroganta kvastskaft och ba blööö deeerrp göö vadddååå bacon thoo uuuh alla veganer e så elaka jag ska bäl få äta döda djur om jaag viiill bleööalal.

Dra åt fanders idiot.
Y

#11 - Anonym

Vad är namnet på instagramkontot?

#12 - H

Jag prenumererar på 327!! Hahahahaah och ändå så tycker jag att det är så lite nya videos i flödet! Haha
Har också avprenumererat på alla jockes kanaler.. Han har sjunkit så lågt och vill bara ha uppmärksamhet

#13 - Anonym

Jag prenumererar på 90 st på youtube 🙂 Du borde kolla in Shane Dawsons kanaler dom är hur roliga som helst! Jag har också avprenumererat på Jockes kanaler, inget för mig alls. Däremot Let's Feast, ett par också från Norrköping men betydligt roligare.

#14 - Rebecca den fina

Vad heter din instagram konto

#15 - Anonym

Bara jag som inte tycker de är roligt nu när hon berättar sina egna åsikter osv ? Bloggen är inte lika intressant nu ju :(

#16 - Elin

Jag prenumererar på 118 varv av 49 är svenska men bland de 49 är vlog kanaler och extra kanaler så kanske 35 svenska.

#17 - Anonym

Asså Gud vad jag älskar denna blogg. Jag avprenumerera också Jockibois båda kanaler. Jag prenumererar ungefär på 80 kanaler. <3

#18 - Anonym

Jag och mina vänner har också avprenumerera på jockes kanaler 😳 Det är för mycket falskhet om man kan säga så? Iaf det är ett av mina bästa val i livet då slipper jag han iaf 👍🏼

#19 - Hihi

Jg prenumererar på 597 kanaler 😂

#20 - lelz

jag prenumererar på ungefär 75 stycken

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com