Moa går in i diskussionen om den svenska köttindustrin

För några dagar sedan kommenterade Helen att hon undviker att köpa kött från Danmark eller Tyskland eftersom dom har en hemsk industri och det har skapat en stor diskussion bland kommentarerna. Det har bildats två läger där en del tycker att svenska djur behandlas bra innan slakteri medan andra tycker att det inte spelar någon roll eftersom man dödar djur som vill leva. Moa har nu gått in i diskussionen på Twitter och skriver att hon blir äcklad över folk som försvarar den svenska djurhållningen. Hon frågar sedan sina följare varför inte alla djur är värda att leva. Skärmavbild 2016-08-15 kl. 01.11.03Skärmavbild 2016-08-17 kl. 08.06.10
#1 - a

Om man är köttbonde och behandlar sina djur jätte bra som man ska göra och kallar sig en "djurvän", borde det inte vara hemskt att sedan slakta sina djur och äta dem trots hur bra man än behandlade? Man äter inte sin "vän" trots hur slakten går till eller hur dem lever innan.

Svar: Ja, jag tror inte att någon människa skulle bli särskilt glad om någon kommer fram till den och mördar den med ursäkten "Du hade ju ett bra liv, så det är okej att jag dödar dig". Det fungerar ju inte riktigt så.
Anon

#2 - Anonym

Fast alltså; Man föder ju upp djuren för att dom ska slaktas... Men såklart föds djur upp för att man ska få ägg, mjölk osv. Man slaktar ju inte hästar t ex som har vart på en ridskola och sen gör korv av den. Man föder ju upp djuren och sen slaktar dom, tycket man kan äta dom djuren. Så länge man inte håller dom instängda i bås osv som i andra länder känns det okej att äta djur.

#3 - F

Alltså det här med vegan/vegetariansnack är så jobbigt att diskutera om.
Folk som säger att man ska börja döda människor och äta dem för att det är samma princip som med djur. Nej det är det inte. Människor äter inte människor, inte någon, människor har ätit djur i flera hundra år. De är människans val att välja om de ska äta kött eller ej. Blir spyfärdig över att Moa håller på sådär. Alla djur har lika rätt att leva, MEN ifall alla var köttätare och fick välja mellan att äta en ko eller en hund så skulle ju 99% av folket välja ko? Det har blivit så i samhället att man äter vissa sorter av djuren så sluta ta så illa upp hela tiden.
Man kan även älska djur fast att man äter kött. Mitt val att äta kött, ditt val att inte äta kött.

Svar: Så du tycker på fullt allvar att om man har gjort något/det har varit på ett visst sätt i en längre period av tid så blir det helt plötsligt ok??? Skulle du tycka och tänka på samma sätt om ämnet var slavarbete eller prostituering av barn? Är det ok bara för att det var så en gång i tiden eller för att det faktiskt pågår och har gjort det en längre tid? Jag är inte själv 100% vegetarian men förstår heller inte varför du känner att du måste försvara att du stödjer den industri som dödar miljontals med detta kassa argument? Du kan inte bygga dina argument på att "samhället ser ut så" och "för att det är så", människor våldtas, misshandlas och blir mördade och det är INTE OK även om "samhället ser ut så". Var förstående och öppna ögonen för andras åsikter och sätt att se på o respektera andra varelser istället för att försvara en industri du vet uppenbarligen inte är rättvis
Anonym

#4 - Veronica

Vad i helvete! Min pojkvän och familj är både mjölk och köttbönder och dem behandlar sina djur bra!!

All snack om att djuren behandlas dåligt är pga USA som inte behandlar sina djur bra överhuvudtaget!
I Sverige har vi lagar som inte USA eller andra länder har, vi sköter om djuren och boskapen. Vilket tar så enormt mycket utav deras tid, dem jobbar nästan 24 timmar om dygnet för att djuren ska mjölkas, matas och släppas ut på åker.
Folk har inte alls koll på Sverige idag utan förlitar sig på information om USA och tror att det är likadant här fast det inte ens är i närheten. Kolla upp fakta innan ni uttalar er!!!!!

Svar: Fast att döda något som inte vill dö bara för att vi människor gillar kött är fortfarande vidrigt.
S

#5 - E

Bästa Moa <3

#6 - Julia

Heja Moa!

#7 - J

Heja Moa!

#8 - Anonym

Ni vet den veganska propagandan i sverige? 70% av alla videor är utanför Sverige, och 90% av alla bilder. I Sverige så gasas eller sövs djuren först, men ok. Det är ju lika dåligt som att döda dom levande

Svar: Hahahaha de brukar väl va levande när de dödas? x'D
...

#9 - Malva

Den svenska djurhållningen är en utav de bästa i världen! Själv tycker jag att den är bra, men kan bli bättre. Håller med gruppen som tycker att det inte spelar någon roll, hur bra djuren än har haft det innan! Djuren blir inte lyckligare för att de haft ett bra liv innan slakt! Djur tänker liksom inte att det finns ett bättre liv. Inte ska de behöva dö för att vi ska få kött när det finna andra alternativ! Att äta kött kallas egoism!

Svar: Malva: 👍🏼👍🏼👍🏼
Anonym

#10 - Maria

Men ni som kommenterar förstår inte! Det spelar ingen roll om djuret har de bra tills den dör enligt vegetarianer/veganer (som har anledning att inte äta kött pågrund av just detta) Djuret blir MÖRDAT ändå!

Svar: Så du ska alltså börja lära tigrar att käka gräs & löv? Och spindlar att inte fånga flugor? KALLBLODIGA MÖRDARE.
M

#11 - Ketchup

Snälla kan ni ta upp detta med att jockiboi har anmält socialtjänsten? Jag tänker inte ge videon en visning.

Svar: https://www.youtube.com/watch?v=MT9_yfo8u2U
Mannen med två sidor. Doctor jekyll and mr hyde.
Julia

#12 - A

visst, de är bättre om djuren sövs eller gasas när dem dör osv MEN som slaktar måst det ändå vara lika hemskt. Tänk er själva och vara jätte nära med en ko eftersom att man är "djurvän" och behandlar den jätte bra och sen så ska man slakta den? Ifall jag var köttbonde skulle inte jag klara av att älska ett djur och sedan slakta och äta det.

Svar: Ridskolan jag rider på så föder upp får. Både för kött och andra produkter som man kan göra av får. Dock så undviker dom att skapa nån slags kontakt med dem så det inte ska kännas så jobbigt. Antar att det är en vane sak också, min bekant har en farm och hon kan äta en gris hon har fött upp och slaktat själv helt utan problem.
Anonym

#13 - Felicia

Förstår bara inte varför folk som inte äter kött, ALLTID, ska kasta nedvärderande kommentarer på de som äter kött. Och säg inte till mig att jag inte vet hur illa djur behandlas, tro mig jag gör de. Men alla djur behandlas verkligen inte illa, särkilt inte i Sverige. Jag kan hålla med om att de kanske låter väldigt tabu att vi tar hand om djur som vi sedan slaktar och käkar upp. De låter kanske rätt illa, ja. Men vi har gjort de i alla år, av olika anledningar. För att kunna överleva och för att vi helt enkelt tycker de är gott. Tro mig, hade kor och grisar varit köttätare hade de gärna ätit oss också :) De inte så att jag sitter och klagar över köttätande djur som äter de icke köttätande osv. De är en del av naturen, och jag kommer aldrig kunna tvinga en tiger till att käka blad. Så låt människor äta de som vi alltid ätit. Men jag tycker fortfarande att djur har rätt till ett bra liv, vare sig dem blir mat eller inte. Vi äter de vi kan äta helt enkelt, svårare än så är de inte för någon individ :)

Svar: Bara för att vi har gjort det i alla år betyder det väl inte att vi inte kan sluta? ALLT pekar på att djurhållning bara är dåligt för miljön, kroppen och världen. Varför inte sluta när vi VET att det är så? Ska inte vi bara fortsätta förtrycka minoriteter också? -det har vi ju också gjort i alla år.
A

#14 - Felicia

http://www.vk.se/1122763/veganism-daligt-for-miljon?mobil

Här kan ni också läsa om De negativa delarna inom veganism. Så att sitta och säga att de människor som äter kött inte är djurvänner. Tänk en extra gång. Den sojan ni äter, förstör regnskogen och dödar tusentals djur. Er mat som innehåller veganska produkter, kan ha fraktas över halva världen = stort utsläpp av bränsle, som förstör För både naturen och djuren. Plus för att kunna Odla mono grödor industriellt, dör bland annat massor av kaniner, rävar, hjortar osv. Bara för att ni inte äter kött är ni inte felfria, tänk på de innan ni gör uttalanden över andra personer.

Svar: Oherregud...ungefär 90 procent av sojan går till djuren människor föder upp för kött och mjölk ,osv... Sök på det så får du upp massa om det.
Anonym

#15 - Menar du nu?

https://youtu.be/C3ptMUDe188

#16 - A

Snälla alla köttätare, läs på innan ni faktist ger er in i en diskussion ang köttindustrin. Det blir så himla pinsamt annars

Svar: Snälla alla veganer och vegetarianer, läs på om Sveriges djurhållning och djurindustri innan ni ger er in i en diskussion. Drar ni bara fakta om den amerikanska industrin och tror att det ser likadant ut i Sverige blir det så pinsamt.
N

#17 - Vegaaaaaaan/Linda

Jag är vegan utav många orsaker (för djurens, min egen och miljöns skull) men främst - jag vill inte stötta en industri som behandlar djur som produkter, innan de ens är döda, en industri som mördar oskyldiga individer. Yes, vi människor åt kött redan som grottmänniskor, men vi utvecklas, vi torkar knappast röven med löv längre right? Innan jagade vi vårt kött eller hade några djur på en bondgård, tillskillnad från idag då vi massproducerar djur, vars enda mening med livet är att dö. Det är jag som vegan emot och tycker är vidrigt. Och även om djur i Sverige har det "bättre" så blir det inte helt plötsligt mer okay. Att döda ett fult frisk djur är i mina ögon inte ok, speciellt inte när det finns andra allternativ. Jag tvingar inte på någon min livsstil, jag uttrycker bara min åsikt och informerar. Ett tips är att kolla 101 reasons to be vegan på youtube, inget grafiskt, men det får en att tänka efter, och förstå hur fel dagens köttindustri är. Heja Moa ❤️

Svar: Vegaaaaaaan/Linda
Tycker du förklarade jättebra, utan påhopp om att du hatar dem som äter kött. Och du tipsade om videos etc. Jättebra! <3
brunharigasandra

#18 - Anonym

Linn Ahlborg reetweeta nyss livet är för kort för dåligt sex, kanske därför hon gjorde slut me Filip? ;))

Svar: tror jag definitivt inte, hon tyckte väl att tweeten var rolig eller nåt
Julia

#19 - Erika

Jag gillar inte djur. Jag blir inte ledsen av slakt osv.. Så därför har jag inga problem med att äta kött. Jag bryr mig inte om miljön heller.. Jag bryr mig mest om mig själv. Förlåt haha :)

Svar: okej
.

#20 - M

så jävla trött på att man idag, 2016, bara blir accepterad om man är vegetarian/vegan. Alla människor är olika, acceptera det. Jag accepterar vegetarianer och veganer men jag älskar kött. Därför vill jag äta kött. Punkt

Svar: Fast hela detta kommentarsfält är ju fullt av folk som klagar på vegetarianer och veganer så nej.
d

#21 - Ketchup

Hörni veganer.
Min mat bajsar på din mat.
Min ko bajsar på ditt gräs

Svar: Och du äter hönors mens ❤❤mums
...

#22 - Anonym

Det är jätte roligt att se veganer försöka få oss att vilja sluta äta kött, med länkar som varken gäller Sverige eller är trovärdiga.. För att kunna få säga allt ni gör, måste man vara utbildad och som in i helvetes källkritisk. (Träffa på djuren, hitta minst 20 artiklar på en TROVÄRDIG sida, etx) vilket ingen av er är, för ni är förmodligen butthurt minderåriga småtjejer

Svar: Har aldrig sett en vegan som försökte tvinga folk till att sluta äta kött och mejeriprodukter. De flesta Veganer är dock inte veganer p.g.a att djuren behandlas som skit, utan för att det är väldigt äckligt att dricka t.ex. komjölk. Det är även omaturligt att dricka komjölk då människan är det enda djuret som dricker ett annat djurs mjölk.
5