Kan Helen vara en djurvän och ändå äta kött?

I Helen Torsgårdens senaste vlogg berättar hon att hon inte är vegan men skulle vilja dra ner på köttätandet. Bland hennes kommenterar har det blivit en diskussion om det finns en motsättning över att Helen gillar djur men väljer att äta kött. Helen svarar att hon aldrig skulle köpa kött från Danmark eller Tyskland som har en hemsk industri. Tankar? Skärmavbild 2016-08-15 kl. 01.10.17Skärmavbild 2016-08-15 kl. 01.10.40Skärmavbild 2016-08-15 kl. 01.11.03Skärmavbild 2016-08-15 kl. 01.11.17 Skärmavbild 2016-08-15 kl. 16.20.38
#1 - Anonym

Haha hon behöver kika in på djurfabriken.se säger jag bara. Men det är ju svårt att veta hur industrierna ser ut om man vägrar öppna ögonen! :)

Svar: Exakt!! Djurfabriken.se visar dold kamera i svenska djurindustrierna.
Anonym

#2 - Nora Svensson

Fast att vara en djurvän handlar inte om ifall man äter kött eller ej. Menar ni att alla dem som äter kött INTE är djurvänner då? Och att endast dem som är vegetarianer/veganer är det? Skitsnack. Du kan visst älska djur & vara en stor djurvän trots att du väljer att äta kött. Sen är det bara ett + om man vill minska köttätandet med tanke på att industrin gått till överdrift. För det har den & i många länder i dagens samhälle behandlas inte djur med respekt & inte på ett sätt man bör behandla en annan varelse på. Men sitt f*n inte & tala om vad andra är & inte är, HELEN ÄR EN DJURVÄN SOM VÄLJER ATT ÄTA KÖTT MEN KÄNNER ATT HON VILL DRA NER PÅ DET, punkt slut.

Svar: Man brukar inte äta sina vänner?
Anonym

#3 - Nathalie

Tova helgessons snap är hackad skulle va bra om du skrev om de

#4 - Anonym

Skriv ett inlägg om youtubers olika mellannamn

#5 - A

Att säga att man inte är en djurvän för att man äter kött är ju som att säga att man inte tycker om barn för att man handlar kläder från butiker som stöttar barnarbete, som till exempel H&M. Om hon nu väljer att äta kött och säga att hon är en djurvän så är det upp till henne, och ingen annan ska kunna tala om för någon annan vad man är och inte är

#6 - elin

skriv om att Tova Helgessons snapchat och askkonto är hackat, så sprider du ut budskapet :))

Svar: Kolla här!
http://nouw.com/youtubenews/2016/08
Anonym

#7 - Anonym

Ben följer My på periscope OCH hennes nya insta. Han kommenterade precis hennes live.. Vilket är skumt med tanke på att hon har sagt att hon blockat honom.

Svar: Det var ju ett fakekonto?
Anonym

#8 - Anonym

Blåögt att tro att Sveriges djurhållning/köttindustri är så mycket bättre än Danmarks och Tysklands. Det stämmer inte. Förresten, spelar det ens någon roll? Man dödar ju fortfarande djur i köttindustrin i Sverige, det är ju det som är problemet. Alla levande och kännande varelser ska ju ha rätt till sitt egna liv från den sekund de föds. Helt sjukt att människor ska ta sig rätten och bestämma ödet åt så många djur. Vi är inte några gudar liksom. Och jag tycker man verkligen inte kan kalla sig djurvän bara för att man råkar älska katter och hundar men fortfarande äter gris och ko. Vad är det för skillnad? Båda är djur liksom.
Blir fan lack på svenskar som ba "Åh hur fan kan man äta hundar och katter i Kina? De kan inte bry sig ett skit om djuren" Men guess what du äter ko och gris själv. KO OCH GRIS ÄR OCKSÅ DJUR PRECIS SOM KATTER OCH HUNDAR. Kossor har t.om högre IQ än katter. VAKNA UPP FÖRFAN och se verkligheten för vad den är. Den rådande djurhållningen är fruktansvärd i dagens samhälle.

Svar: Det är ju dock bättre än i Tyskland och Danmark? Där dödas djur LEVANDE. Vi söver eller gasar ner våra djur
EE

#9 - Maria

Tova Helgessons Snapchat är hackad! Sprid!

#10 - Djurvän

Lol, klart man inte är vän till djuren om man ger sina pengar till någon som slaktar och utnyttjar deras kroppar av ekonomiska syften tills de dör.

Svar: Amen!
Anonym

#11 - Tova fan

TOVA HELGESSONS SNAPCHAT OCH ASK ÄR HACKAD!!!!! ❗️Sprid❗️

#12 - Anonym

Vad har hänt med Linn Ahlborg? Var är hon?

#13 - Anonym

Svenska industrin är inte mindre hemsk.
Man är ingen djurvän om man betalar någon annan att mörda.

#14 - M

Börjar bli så trött på dessa extremister. Jag älskar djur, jag äter kött. Den kombinationen fungerar överraskande nog.
Dessa extremister vill att köttätare ska börja äta vegetarianskt/veganskt men istället för att lixom vara uppmuntrande så slänger dom skit i ansiktet på alla som äter kött?! Dom om några vet ju om att det är en enorm förändring i livet att bli vegetarian/vegan så varför detta hat och försöka ge folk skuldkänslor? Det fungerar lixom inte, är all for vegetarianskt/veganskt och har själv ätit vegansk mat i x antal månader men det är riktigt svårt att ändra livet - speciellt när man har barn då quorn produkter inte är superbra för deras magar och de går miste om en massa vitaminer de behöver.
Less hate more help.
🖐🏻

Svar: enorm förändring i livet att bli vegetarian? inte direkt, de är för helvete bara att sluta äta och köpa kött? de är ju inte så att man måste genomgå en massa opperationer och betala massa pengar för't. Det jobbigaste för mig har la vart att man inte kan gå o dela en pizza med en vän längre eftersom att dom har ett sånt stort behov av kebab, eller inte gillar varma grönsaker. Värsta jag hört.
Anonym

#15 - A

Börjar bli ganska trött på hela grejen med vegansnack/vegetariansnack. Klart som fan man kan älska djur och ändå äta kött. Hon säger själv att hon vill dra ner på köttätandet.
Kan alla som är vegetarianer/veganer/annat sluta klanka ner på folk som väljer att äta kött? Alla har olika val i sina liv och ni ska inte behöva skriva hur jävla fel det är att själv välja att äta kött. Ni väljer att inte äta det fine, men låt andra äta det om de vill det.

Svar: MEN nej man kan inte betala nån att döda ett djur och sen äter upp det sen säga attman älskar djur?!snälla hör du inte själv hur det låter?
Anonym

#16 - Anna

Alla _KAN_ inte vara veganer. Ska man ändå vara det då för att få kalla sig djurvän? Absurt.

Svar: Vilken sjukdom gör att man måste få i sig animaliska produkter?
Anonym

#17 - U

Är en tolkningsfråga beroende vem man frågar. Enligt vegos, så nej. Men majoriteten av folket äter kött, o vad jag vet så kallar sig även majoriteten för djurvänner. I folkmun slänger man sig med ordet djurvän med betydelsen "jag älskar djur, jag är emot folk som tex köper djur som dom inte kan ta hand om". Så det beror ju helt på vilken betydelse man lägger bakom ordet djurvän. Frågar man folk i Sverige som är köttätare om dom är för djurplågeri säger nog dom flesta att dom är emot det, även om det egentligen är jävligt skevt om man bidrar till köttindustrin. Man ger ju trots allt pengar till andra som plågar djur.

#18 - Anonym

Tovas ask och snapchat är hackad och på tovas nästsista periscope mot slutet började alla skriva "vilken bild!" Osv och typ "fin nakenbild"

#19 - Felle

Bente använder CP som förstärkningsord på sin snap.

Svar: M, gärna en källa på att människan är utformad för att äta andra djur.
Finns en anledning till att vi inte har huggtänder och det är för att våra tänder inte är byggda för att slita itu rått kött. Om vi skulle äta rått kött skulle vi bli sjuka, och framförallt skulle det vara otroligt segt för oss att tugga. Herregud vi måste tillaga allt kött för att ens kunna tugga det. Människan är herbivor, inte carnivor.
Anonym

#20 - Ms M

Som bondbarn kan jag säga att det inte är så hemsk som ni föreställer er. Korna får ett bra liv med mjölkning och bra mat. Och ja, när det är dags så går de till slakt. Men korna vet knappast om att de ska dö, obviously. När de väl är slaktade är det ju inte mycket att tycka synd om, right?
Sveriges djur behandlas för det mesta väl, så när de levt klart sitt liv dör de ju inte lidande.
Att äta kött även fast man är djurvän är helt okej. Jag älskar djur och jag befinner mig i en miljö där jag mer eller mindre stöter på dem varje dag. Jag älskar kor, de är ett av mina absoluta favoritdjur. Trots det så äter jag även det slaktade djuret, eftersom det faller naturligt för människan att äta kött. Det är inte ett mördat djur jag äter, det är någon som vuxit upp i en god miljö och dött av värdighet.
Jag förstår att veganer och vegetarianer blir lättskötta av köttätare och ser hemska slaktfilmer på youtube om hur det går till, men de måste också tänka på att alla dessa tidningar, sidor och så vidare kanske aldrig ens besökt en riktig bondes ladugård, industri osv. De vet väl knappast hur det är att ha kor?
Jag har alltid och kommer alltid stötta alla människors olika val av ätande. Därför vill jag att veganer och vegitarianer accepterar mig och mitt val av att äta kött. Jag är ingen sämre djurvän än er bara för att jag väljer att äta köttet från djuren jag älskar.

Svar: Jag är också uppvuxen på en bondgård, med mycket kor faktiskt 600st kor om man ska vara exakt. Jag vet lika mycket väl som du att Sveriges kor behandlas bra, de får bra mat såsom ensilage på vintern alltså torkat eller konserverat gräs. Korna behandlas med kärlek likaså behandlas de andra djuren. För mig känns det liksom fel på något sätt, att varje dag se hur korna behandlas med ''kärlek'' för att sedan utnyttjas för dess mjölk som egentligen inte är till för människans barn utan kalven, kvigans unge. Inte nog med det så slaktar vi kon också för att även där utnyttja kon för dess kött. Denna kärlek som vi påstås ha till korna är alltså en lögn? Om vi älskar dem varför slakta dem och sedan äta nötfärs till middag? Det är precis som att hugga någon vi älskar i ryggen. Vi människor är inte menade till att äta kött, visst många av oss föds upp med att äta kött, men det kan vi inte göra något åt då vi är små, oskyldiga och inget förstår. Dock så har vi ett VAL senare i livet, ska vi äta kött eller inte. Jag tycker att vi som växt upp med kor borde förstå bättre varför man inte ska äta kokött först och främst då vi växer upp i en miljö med kor i bilden. Man kan vara djurvän, men jag tycker inte att man är djurvän åt det djuret som man äter.
Anonym

#21 - Hej

Visste ni att om man äter vegansk kost så får man mycket enklare demens? Många får det tidigare.
Ger man sitt barn vegansk kost från födseln så utvecklas inte hjärnan eftersom den behöver kött.

Svar: Kroppen behöver inte kött. Kroppen behöver vitaminer och mineraler som bland annat finns i kött, men som man kan få i sig lika bra på annat sätt. Vitamin B12 kan du få i dig genom kosttillskott. Och nästa gång får du gärna hänvisa till källorna till dina påståenden.
M

#22 - Anonym

Fast det är väl ändå upp till var och en hur man är en djurvän? ALLA har olika åsikter. Sen blir extrema veganer lacka på alla som ej har samma åsikt som dom... Fattar ej? Varje människa får som sagt självklart ha en annan åsikt, självklart- MEN acceptera då andras åsikter såsom vi ska acceptera era :)

#23 - Anonym

Har ni sett han som har hackat in sig på tovas snap?? Han la ut sin instagram på hennes snap och när man kollar på vem han följer så följer han kända engelsktalande youtubare som pewdiepie och även så ser man att han följer Tova Helgesson också!!!!

#24 - Anonym

På youtube går ju allt i trender, och något som är väääldigt populärt just nu är ju vloggar. Någon som vet vem som startade denna trend och gjorde den absolut första vloggen på YT? :)

Svar: Jag vet i alla fall att det var Therese som började med vloggvecka, vloggmånad, osv! Den första vloggen vet jag inte... Någon bloggare kanske?
Anonym

#25 - Anonym

wtf vad alla blir arga! låt henne äta kött om hon nu vill äta kött, det är bra va dig om du är vegan /vegeterian men du kan inte tvinga en annan människa att sluta äta kött, tycker hela vegan grejen går över styr. Alla får äta vad dem vill.

Svar: Får jag äta dig?
Logiken

#26 - Tjej

Jag älskar djur men äter ändå kött

#27 - Anonym

Om man äter kött så kan man inte säga att man älskar djur, iallafall inte de djuren som man äter.

Svar: Bs. Älskar djur men äter ändå kött. Människan är ett djur. Djur äter djur. Punkt. (Håller dock med om att köttindustrin är hemsk och köper endast svenskt)
M

#28 - Anonym

Varför uppdaterar Linn så dåligt ?

Svar: Undrar jag oxå hon säger att hon gillar att blogga nu igen men hon bloggar typ 1 gång om dagen
A

#29 - Anonym

har inget med denna diskussion att göra men det vore intressant om ni skrev någotatt om ben mitkus senaste video där han gör blackface.

Svar: Hans syster som är svart skulle nog haft något att säga ifall det var rasistiskt, till skillnad från er som förmodligen är vita medelklassungar :)
Anonym

#30 - Ketchup

Vem fan bryr sig om bens fejs? Det är brun utan sol?! Wtf ör ni dumma i huvudet?

Men Tova helgessons snap å ask har bli it hackad

#31 - :

klart man kan va djurvän men ändå äta kött? wtf?

#32 - Jag älskar kött

En riktigt blodig köttbit med pommes och varm bea. Fyfan vad gott..

Svar: och vad ville du få fram av det där? Att du gladeligen stödjer en industri som torterar och mördar djur och behandlar dom som produkter och skräp fast skiter fullständigt i det. Trevligt..
Leaf

#33 - Sannyl

Survival of the fittest säger jag.

Svar: Va betyder de?
Anonym

#34 - Anonym

Jag gillar djur. Eller jag gillar djur fast inte insekter. USCH!
I alla fall jag äter kött och jag tycker inte att de är något fel på de. Jag är ju 12 år och jag vill verkligen inte bli vegetarian & vegan vid denna ålder för kött är gott och när jag inte äter kött och animaliska produkter är de näring jag saknar som jag kan få från animaliska prudukter och då får jag väl äta massa tabletter. Man måste ju också köpa behandla och vegetariska saker för man kan inte äta sallad varje dag.

Svar: Jag är vegetarian och jag får all min näring utan att behöva ta tabletter... ._.
Anonym

#35 - Sara

Skriv om att Tova Helgesson blev hackad på ask och snapchat

#36 - Anonym

Skriv om denna STJÄRNA. Han heter Julien Magic.
https://www.youtube.com/user/julienmagic?sub_confirmation=1&feature=iv&src_vid=NUpdPbo8mjc&annotation_id=annotation_872534749
Han om någon förtjänar tittare. Inte som Fejk och mytoman Jockiboi.
Kul med riktig underhållning. Julien har TALANG.

Kolla klass skillnaden mellan Jockiboi och Julien:)

Svar: Jokiboi är inte fejk dom där sidorna har knappt några bra bevis på det :-)
Anonym jävel

#37 - Laylor

Det är klart att man kan vara djurvän även fast man äter kött. Det är ju på 2000-talet som vegan och vegetarian hysterin har börjat. Tror ni inte att man var djurvän innan 2000-talet? Det fanns ju nästan ingen som var vegetarian under 70-,80-,90-talet det betyder att ännu färre var veganer. Betyder de att alla era föräldrar hatar djur? Att säga att man inte är en djurvän för att man äter kött är som att säga att något inte hände för att man inte lade upp det på instagram.

#38 - ANONYM VAD ANNARS

Man kan ju ändå vara en djurvän om man äter kött?!

#39 - Nathalie

Klart att man kan vara djurvän men ändå äta kött. Usch, vad trött man blir på folk som säger emot sånt. Eller att man lika gärna kan äta upp sin hund eftersom att man köper fläskfilé i affären? F*n det dummaste argumentet nånsin, 'nej, men om man skulle ta o äta upp hunden idag, vi åt ju köttfärssås igår'! :)) bye

#40 - Josef Boberg

Jag är djurvän och äter kött.

#41 - Kött och djurvän går inte ihop

Nej

En kan älska djur fast om du är en djurvän så är du mån om djurs rättigheter och då är det självklart för mig att inte stödja en så hemsk industri.

#42 - Vi behöver lära oss mer om veganism/vegetarism

Förlåt fast *facepalm* till alla köttätare som påstår att deras åsikter om veganism/vegetarism är fakta. Läs på mer och kom tillbaka sen.

#43 - Anonym :3

Jag älskar de flesta djur och har en katt + hund. Jag äter kött. Jag skulle ju inte äta hund, katt, kanin osv såklart. Men "vanligt" kött (alltså ko, gris osv och inte katt/hund) äter ju de flesta, och de flesta av de människorna gillar ju djur, de flesta gillar ju någon djursort iaf?

#44 - Anonym

Orkar inte ens diskutera detta längre, för den här hetsen har gått alldeles för långt.
Låt folk äta vad de vill. Alla kan inte leva på en enbart vegansk kost, alla vill inte det heller. Hur svårt ska det vara att fatta...?

#45 - .

Ställ dig själv den här frågan bara,
Vad är det jag försvarar,
Och vad är viktigast?
Djuren, naturen, din egen hälsa

Eller dina smaklökar ?

Svar: Fast nu är det ju så att kött är nyttigt och bra i stor mängd
Anonym

#46 - jessica

Alltså jag håller på sätt och vis med om att är man riktig djurvän äter man inte kött alls, men att hon nu ska få hat när hon säger att hon ska dra ner på köttätandet är väl ändå jäkligt onödigt?
Det finns något som kallas att ta det i steg. För en som äter kött varje dag är det svårt att bli vegan på en dag och det måste ni väl förstå? Det här är en bra början mot ett veganskt liv, ni kan inte hata på henne för att hon inte blir vegan på en dag. Det tog flera år för Therese bla att bli helt vegan och det är inte så konstigt att man tar det i steg för att framförallt vänja sig själv.
Det hade varit skillnad om Helene sagt att hon tänker fortsätta äta kött livet ut men nu sa hon ju faktiskt att hon vill dra ner på köttätandet och det är ju i rätt riktning så förstår verkligen inte hatet mot henne.

#47 - Anonym

Såklart hon kan, så länge hon äter svenskt kött. Djuren lever faktiskt ett bra liv här i Sverige