Blir youtuber utfryst under Splayday?

En mindre youtuber vid namn LovisaKawaii berättar i sin vlogg att hon kände sig ensam, ledsen och rädd på Splayday. Genom hela vloggen är hon i princip själv och åker karuseller ensam samtidigt som andra youtubers har någon bredvid sig. Många tittare har reagerat över detta och tycker att det var ansvarslöst av youtuberna att inte inkludera henne. En del tyckte att det var utfrysning. Vad tycker ni? [youtube https://www.youtube.com/watch?v=n4Mn-risc8U?rel=0&controls=0] Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.57.10Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.52.40Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.50.53Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.51.36Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.51.43Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.51.56Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.52.04Skärmavbild 2016-04-25 kl. 23.52.23
#1 - Noelle

Får nog faktiskt hålla med samtliga som kommenterat under videon. Får den känslan när hon vloggat tidigare också, att de hon får med i sina videos pratar med henne i nån minut sedan går de till sitt gäng. Sen när man kollar vloggar från youtubers som är lite större så ser man att hon är mycket i bakgrunden, och det är jävligt trist.
Man får tänka att hon inte känner nån där speciellt bra medan alla känner alla. Det är precis som det var i skolan när det kom in en ny i klassen. Men då är det viktigt att de som känner varandra bjuder in den som inte känner någon.
Och visst, det är inte bara den ena parten som måste ta initiativ men som sagt tycker jag det märks att Lovisa försöker, men hon får inte mycket respons från de andra. Riktigt lågt av dem. De ska ju förespråka mot mobbning och utfrysning men det är ju typ exakt det dom gör. Hela den där youtubegruppen känns så shady och fake. Säger inte att dom faktiskt är det men JAG får verkligen den känslan.

#2 - Mathilda

Jag håller med alla kommentarer hon är utfryst och de andra yourubeerna försöker inte ens. Precis som kommentaren innan så ska dem vara så himla mycket emot mobbning men i självfallet är det dem som fryser ut. Det kanske inte är så synd om dem som gjort "jag har blivit mobbad" videos då de inte är så mycket bättre själva. Sen tror jag dock att många yourubers är rädda att de inte ska förstå Lovisa eller att man missuppfattar varandra. Lovisa är speciell och jag tror rädslan av att missförstå eller inte ha kul tillsammans gör att många YouTubers undviker henne. Men jag tycker man ska ge henne en chans. Dåligt gjort av YouTubers!

#3 - Ida

Man ser så tydigt i Lovisas vloggar att de andra youtubersen tar avstånd och nästan behandlar henne som en barnunge?

#4 - Anonym

Jag tycker att du ska skriva om att lakidoris aka Lovisa K kopierar Ana Gina och hennes karaktärer från många tidigare år, innan youtube användes lika mycket som idag. Gina kom på karaktärerna och Lovisa får beröm för att kopiera henne.
Gina blev kändis pga att hon gjorde roliga videos på youtube med just dessa karaktärer, sedan fick hon olika talkshows av svt som gjorde att hon bara växte. Lovisa växer för något hon kollat på tidigare.
gillar verkligen själv lovisa men blir extremt provocerad
https://www.youtube.com/watch?v=QWdnksmA5r0 En tidig video av Gina.

sen kan du ta vilken video av lovisa du vill och se att hon kopierar:)

Svar: Håller med dig till 100%. Lovisa är inte ens rolig hahah, dessutom gör hon till sig så jävla mycket framför kameran atr jag vill spy lite i munnen.
Amanda

#5 - Anonym

Antar att du över menar laki och inte lovisakawii^ hoppas jag.....

Svar: Anonym, om du menade min kommentar så menar jag Lakidoris såklart! Lovisakawaii är awesome :)
Amanda

#6 - M

Laki har snackar om att bli vegan! Kolla insta

#7 - Anonym

Tycker detta är så tråkigt!
Känns ju som att de youtubers som är inom splay (anty, felicia, keyyo) har ett gäng och sen så ba "detta är vårt gäng, vem är du?" När det kommer någon ny.

#8 - I

Man kan inte gilla alla, så är det tyvärr. Givetvis förtjänar ingen att bli utfryst, men vet bara att jag själv skulle ha svårt för att umgås med alla, speciellt om man är annorlunda. Lätt att bli obekväm om man tex inte hör vad hon säger, man kan själv vara rädd för att såra någon och tar därför avstånd helt, vi vet ju inte varför Lovisa är utanför, det behöver dock inte enbart betyda att andra youtubers är elaka, kan räcka med att dom är osäkra. Det är dock jättesynd att det ska behöva vara så.

Svar: "Obekväm om man inte hör vad hon säger"..
Lägg ner!
Amanda

#9 - Johanna

Jag tänker rent spontant att många av de som håller på med YT och har de större kanalerna idag säkert inte haft det jättelätt med vänner eller i skolan. Nu sitter de plötsligt högst upp i hierarkin, de är "populära" och kan bara hänga med dom som är på samma nivå. Och visst känns det säker lite bra att (äntligen) få vara den som exkluderar efter ens egna behov..? Min åsikt är att människorna på youtube många ggr är offer för mobbning och därav deras videos emot mobbning. Men när det väl kommer till kritan ser de säkert det som en personlig revansch att själva vara dem som inkluderar de populära.

Svar: Sen tycker jag också att det blir lite småäckligt när man ser deras kommentarer i stil med: "åååh jag hade så mycket med min clique att göra så jag kunde bara säga hej till dig" och massa annat yada. Tycker att de som känner ett behov att "förklara" sig själva är ett ypperligt exempel på att de vet att de gjort fel och bekräftas folkets kommentarer.
Johanna

#10 - Elvira

Nu har Felicia skrivit nåt kryptiskt på twitter "Så trött på folk som drar förhastade slutsatser... Måla inte upp en hemsk bild av mig som inte ens existerar." Well... det hela handlar ju om att DOM fick Lovisa att känna sig rädd och ensam. Istället för att skriva ett kryptiskt meddelande på twitter och bortförklara sig i kommentarsfältet under Lovisas video kan hon/dom väl ta åt sig och inse att hon/dom faktiskt gjort en annan människa ledsen. Blir så trött att de verkligen vill få sig själva att framstå som änglar...

#11 - Anonym

Jag tycker, att många av er totalt glömmer bort, att det endast är få minuter av en lång dag som man ser på en sån här video, så som det alltid är med vloggar. Det händer SÅ mycket mer och annat, när inte kameran är på. Det går dessutom att vinkla en video ganska mycket och ibland är fan ni tittare extremt lättlurade.
Jag själv pratade med Lovisa vid flera tillfällen, både när vi åt backstage, och ute på platsen. Jag är ledsen för hennes skull, om jag och andra inte uppfattade hennes signaler och känsla av ensamhet, men jag tror absolut inte att någon medvetet dissuade någon annan. Så var det iaf inte för min del.
Sen kan det vara bra att tänka på, att Youtubers JOBBAR under såna här helger och events. Det är fanträffar, det är collabs som ska filmas in när man äntligen har tillfälle att träffas, man filmar till egna vloggar, man ser till att få pratat med de som jobbar för nätverket, man ser till att få träffat så många följare det bara går och försöker ge ALLA fans en så bra dag som möjligt.
Sen får man inte glömma, att vi inte känner varandra så väl, som ni kanske tror. Ni verkar tro, att vi är som en stor familj, vilket självklart inte är fallet. Vi jobbar med samma sak helt enkelt. Det finns grupper av vänner där, och det finns de som inte träffas så ofta för att vi är spridda i hela Sverige till vardags.
Jag själv var också lite ledsen ibland. Jag kände mig lite akward emellanåt och att jag inte passade in, vilket många säkert inte skulle tro, för att jag konstant har ett leende på läpparna, för sån är jag bara, Jag kände också, att jag kanske inte kom in i alla grupper och kände mig lite fel och obekväm. Jag råkade säkert också dissa någon HELT omedvetet, vilket absolut inte gör med flit i såna fall. Jag inser att det inte alls behöver vara så, att någon inte vill prata med mig, MEN det är en naturlig sak, när man samlas i större grupper där man inte riktigt känner alla. Man kan känna sig fel och inte riktigt veta hur man kommer in i olika grupper och tar kontakt. Kontakt mellan människor är något av det svåraste som finns, och det finns alltid två sidor av en historia.
SNÄLLA ni tittare. Försök att inse, att det fan händer så mycket mer när våra kameror är av.

Svar: Okej ni "jobbar" med att va på Grönana och åka karuseller. Det är så pinsamt när alla Youtubers försöker få det att låta som att deras jobb är så hårt och de kämpar faktiskt de med. Erkänn bara att ni har ett lyxjobb och får betalt bara för att vara.
Lol

#12 - Anonym

Det är hemskt att se att Lovisa kände sig ensam och jag tror att det säkert fanns personer som kunde anstränga sig mer för att hon skulle känna sig som en del i gänget. Det är fint att se att så många engagerar sig och visar sitt stöd för Lovisa men jag undrar om alla de människorna lever som de lär? Tänker alla de här personerna likadant i tex skolan? Har ni ständigt uppsikt över alla skolkamrater och ser ni alltid till att inkludera personer som verkar vara ensamma i korridoren/matsalen/klassrummen? I ärligehetens namn tror jag inte det för det är omöjligt att hela tiden ha koll på ALLA. Det handlar inte om att ni är elaka människor och mobbare för det utan jag tror att det är ganska vanligt att man håller sig till sitt gäng och är van vid det och därför får lite tunnelseende. Det är ju många som är med i Splay och Gröna Lund är stort så jag kan tänka mig att det är svårt att se och uppmärksamma alla.

Det är aldrig bra att någon hamnar utanför och det är bra att folk reagerar men jag tycker att man ska vara lite försiktig med att för snabbt döma ut andra youtubers och slänga sig med uttryck som tex "mobbare". Som någon skrev här ovanför, den här är en vinkel av dagen (komprimerad på några minuter) och det finns alltid två sidor av en story. Jag menar inte att försvara om någon har behandlat någon annan illa och jag vet inte hur det verkligen var den dagen utan vill bara poängtera att man ska tänka till lite innan man dömer ut människor för fort.

Svar: Faktiskt så gör jag det. Ser jag att någon i min klass sitter ensam så sätter jag mig med dom.
Julia

#13 - Ida

Jag pallar fan inte Felicia.

Svar: Inte jag heller. Asså det handlar ju fan inte om Dom. Det handlar om Lovisa. Kan dom inte ha förståelse för eller ta åt sig att de fick en annan människa att känna sig ensam och rädd? Vadfan. Istället för att gå till försvarsmode så kan de väl försöka förstå Lovisas känslor.
Det är klart tittarna reagerar när Lovisa säger att hon känner sig ensam! Varför spelar de andra så jävla dumma och tror inte att tittarna ska reagera när Lovisa berättar att hon känner sig ensam? Snälla nån. Jag tror inte Lovisa säger det bara för att. Utan det var något där som fick henne att känna sig utanför. Kan de inte granska sig själva då???? Fyfan asså.
Anonym

#14 - Anonym

Ni som säger att de ändå pratade med henne ibland:

Jag förstår att de inte kanske känner Lovisa och man håller sig gärna med sitt gäng för det kan vara svårt att släppa in nya personer, speciellt om man i gruppen har en viss humor och är ganska lika varandra och om man då umgås med någon som kanske är på ett annat sätt kan det bli svårt och man kanske inte klickar riktigt. Hursomhelst är det inte riktigt heller riktigt bra att bara prata med henne. För liksom, man kan mötas och så säger de hej och pratar lite ytligt om hur vädret är eller om någon karusell de vill åka, men sedan då? Då går de andra iväg till sina gäng igen och Lovisa lämnas själv. Istället skulle de kunna fråga henne om hon vill följa med dem (nu vet jag inte om de gjorde det, men annars skulle väl det vara det bästa). Det här är ju ändå ett youtube-event där tanken är (antar jag) att alla personligheter bakom sina kameror ska få chansen att lära känna varandra på riktigt och sådär, men då är det tråkigt om man inte ger alla en chans. Det är lite som i skolan; man kan inte gilla alla och det finns inget krav på att man måste umgås med alla på fritiden, men på skoltid (eller i detta fall på event) bör alla känna sig inkluderade. Jag har själv haft "kompisar" som jag inte riktigt klickat med, men jag kanske har umgåtts med de i skolan i alla fall samtidigt som jag umgås med folk jag klickar bättre med. Sedan är de personerna inga jag känner att jag vill träffa privat och det är ju en annan grej, men de borde klara av att få alla att känna sig inkluderade.

Kan också känna att de ibland behandlar Lovisa som om hon vore ett litet barn. Kanske skulle splay själva försöka göra någonting för att alla nya ska kunna komma in i gruppen på ett bra sätt. Jag vet inte hur de sköter detta, men de skulle ju kunna ha lära-känna-event där det bara är youtubers och inte en massa stress från andra håll så som fanträffar och uppträden, bara så att youtubersarna själva kan få tid tillsammans utan att känna sig så stressade. Vissa är ju ofta på splays kontor och umgås, vilket såklart gör att de blir tighta, men alla har inte möjligheten till det och kanske inte hade känt sig helt välkomna. Jag vet själv hur obekväm jag är i nya miljöer och med främlingar eller folk jag bara känner lite grann. I vilket fall, otroligt modigt av Lovisa och alla andra mindre youtubers som vågar ta sig till dessa stora event när de knappt eller inte alls känner någon. Det hade i alla fall aldrig jag klarat!

#15 - Hanna Emanuelsson

Vill bara säga att jag + 2 andra youtubers (vi är med i splay) faktiskt gick fram och frågade om hon ville åka med oss! :) Dock var inga karuseller öppna så vi hann ej åka något ;( Men hon gick med oss en liten stund iallafall! Kan dock hålla med om att det kan bli utfrysning inom youtubevärlden tyvärr, vilket är jättetråkigt! Tror heller inte att någon youtuber fryste ut Lovisa med flit! Verkligen inte! Men ser man någon ensam gå fram och fråga om den vill hänga med! :) Kram!

#16 - Anonym

Tycker det är väldigt mystiskt att Felicia sitter på sin twitter och säger att Lovisa borde tagit initiativ, let me quote

"Men hon gjorde sitt val. Oavsätt vad så är alla välkomna att lära känna alla men då måste man även själv också ta initiativet att faktiskt lära känna." Lol. Man SER ju för tusan i början av Felicias vlogg att Lovisa hoppar där bakom och försöker vara med. Sen låter det som att hon hälsar på nån bakom Felicia och Felicia vänder kameran eller nåt. Blir så jävla arg att Felicia säger att Lovisa inte tog nåt initiativ. Att hon ens dök upp var väl tillräckligt!?!??! När hon inte känner någon! Ogillar starkt hue Felicia fortsätter skylla ifrån sig. Tänker inte gå så långt att kalla dem mobbare för mobbning är fel ord. Mer att dem typ inte bryr sig om Lovisa? Som nån annan skrev verkar följarantal avgöra mycket om man passar in i gruppen eller ej. Jag tror aldrig Lovisa skulle säga att hon kände sig ensam utan anledning.

Svar: Håller med. De fick verkligen Felicia att se ut som en sjukt oempatisk person.
Anonym

#17 - -.-

Jag tycker nästan de mest konstiga i detta är, tittar nu alla splay på varandras kanaler borde de sätt Lovisas vlogg på tubcone (rätta mig om jag säger fel namn på eventet). Där åker Lovisa hem för hon blir ledsen, hon känner sig ensam.
Om man nu tittat på detta varför i hela världen tänker man inte steget längre då och försöker få in henne i gruppen för att hon inte ska behöva känna sig ensam igen.

Alla målar upp en bild av "anti mobbing", "youtube ska inte bli samma skvaller skit som en blogg", "stå emot mobbing". Hur kan man då säga att någon som försökt och dessutom erkänner för tusen tittare att man känner sig svag och ensam på stora event ska ta insiativ, kanske ska dessa superhjätar till YouTubes då ta på sig manteln och vara antimobbing hjältar och försöka få in henne till att vara en del av dem.

Hade jag sätt hennes vlogg från tubcone hade jag nog fan lagt manken till att hon inte skulle behöva känna så igen på ett splay event. Tycker de är starkt nog av Lovisa att ta sig till eventetn och vara en del av de.

Svar: Jag såg vloggen från Tubecon och blev otroligt förvånad då också måste jag säga. På Tubecon träffade jag Lovisa för första gången och vi satt länge ihop och pratade i Splay området på mässan och vi umgicks också på Splayday senare den kvällen. När jag sen såg hennes vlogg förstod jag inte vad som hade hänt. Nu på Gröna lund var det samma sak. Jätte leende när jag pratade med henne och verkade vara glad, sen visade hennes vlogg en helt annan känsla. Det är fruktansvärt att hon alltid känner så, men det är lika hemskt att andra Youtubers svartmålas på detta sättet. Det blir att man inte vill vara i närheten när hon tar fram sin kamera, av rädsla för att bli framställd som elak sen.
Anonym

#18 - Anonym

Varför försvann det senaste inlägget om att felicia försvarar sig på tw?

Svar: Hon har säkert varit och hotat att anmäla bloggen eller något om den inte tog ner inlägget.
...

#19 - Anonym

Skriv om att Therese kommer sluta vlogga och endast göra samarbeten framöver!

Svar: Therese har skrivit på sin insta och hon kommer inte endast göra samarbeten men jag förstår att hon blir arg och ledsen, speciellt när folk går på hennes anhöriga.
Veronica

#20 - In se fuck tum!! människor

Tycker att folk överreagerar, hon sa "känner mig ensam" en gång och sedan filmade hon på ett ställe som var tomt och hitssan hejsan så blev hon utfryst. Inte fan vet vi vad som händer när kameran är avslagen och dessutom så tycker jag att Lovisa kan ställas lite till svar. Tyckte hon att hon blev utfryses eller sa hon bara så. Man måste väll också ta och säga HEJ KAN NÅGON SITTA BREDVID MIG PÅ DENNA KARUSELLEN? Vad är det värsta som kan hända? Att dom säger nej? Då kan man väll fråga nån annan? Det fanns ju jätte många där

Svar: Jag tycker som du. Lovisa borde ställas till svar hon också, för det är inte första gången hon lägger upp en sådan här typ av video på sin kanal. Efter Tubecon var det samma typ av video och jättemånga Youtubers var förvånade då också. Många hade då pratat/hängt med henne och inte dissat henne alls, men ändå hade hon blivit ledsen efteråt. Jag undrar, om det inte ligger djupare än så. Hon kanske är ledsen och känner en ensamhet inom sig generellt, utan att det ens har nånting med Youtubers som hon träffar på dessa fanträffar att göra, men dom hängs ut på detta sättet och döms som elaka människor.
Trött på detta nu

#21 - Omg!!

Kolla in denna blogg, dom skriver också om LovisaKawaii😗
http://svenskaskvaller.blogg.se

Svar: Uppenbarligen du själv som skapat bloggen... ser väldigt oseriöst ut.
Anonym

#22 - .

Jag har sett det här flera gånger och jag kan säga att DET ÄR GRUPPERINGAR. Alla dom större hänger med varandra medan dom mindre hänger med varandra. Det finns även ett fåtal som är utestående från dessa grupper och bara är. Alla pratar om varandra och det är bara så falskt. Jag tycker att det var/är en sådan smutsig värld. Hur kvalificerar man sig då till denna populära gruppen kan man undra? Jo man ska växa fort på prenumeranter, låta andra ta del av ens kaka för det är först då man är duglig. Ser ni inte själva att så fort någon börjar bli stor då syns denne hos ALLA. ALLA vill ha denna personen till collabs och alla möjliga idéer för att dra in dennes tittare till sig själv. Hur ska jag nå dit? Hur får jag mer prenumeranter? Hur ska jag få in mer pengar? Allt handlar inte om att vara vän för i slutändan är det pengarna och kändisskapet som är baktanken.

#23 - olivia

#24 - Ja

Håller med! Youtubarna säger ju att dom är så emot mobbning, men utfrysning är mobbning! Till er som säger att det är hennes ansvar att ta första steget och försöka vara med dom andra. Det är inte så jävla lätt!!! Jag har flera gånger varit ny i en grupp och tro mig det är jättesvårt att komma med i en grupp där alla redan känner varandra jättebra. Skäms på dessa youtubers.

#25 - Louise

De säger de emot mobbning men här är sanningen de ljuger så mycket

Tipsa oss

Välkommen till Sveriges största skvallerblogg med över 100 tusen unika besökare varje vecka. Här kommer du att få en uppdatering och skvaller om Sveriges största YouTubers. Har du tips på skvaller får du gärna tipsa mig anonymt eller med din bloggadress här under eller maila mig på: SvenskaYoutubers@outlook.com